Gość: MaYa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:30 ja nie wierzę że jakikolwiek prokurator zajmie się sprawą kolegi po fachu. po co marnować karierę... dla kilku obrazków.... i to absolutnie mija opinia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ks Nepotyzm IP: 213.76.135.* 02.10.03, 08:06 Warto zbadać kto załatwił Wilczyńskiemu aplikacje i asesure w Sądzie w Jarosławiu. Studiowałem z nim i był to jeden z najgorszych studentów na całej uczelni. To efekt nepotyzmu i korupcji wśród podkarpackich sędziów. Konsekwencje powinni ponieść również Ci ludzie którzy byli protektorami Wilczyńskiego. Dobrze, że przynajmniej ten Ukrainiec ocalał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Nepotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:39 ja po doświadczeniach z podkarpackim tzw. wymiarem sprawiedliwościdoskonale wiem, że nepotyzm szaleje tu na wwzelkich szczeblach. dlatego apeluję jeszcze raz do redaktorów GW: zajmijcie się tym nie bójcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pak Re: Nepotyzm IP: 213.76.135.* 06.10.03, 10:25 Może ktoś powie biednym studentom prawa żeby zmienili kierunek kształcenia - szkoda piećiu lat po to by sprzedawać szczypiorek. Może Ministerstwo w przepisach o wymogach jakie powinni spełniać adepci określonych profesji prawniczych doda punkt: - dobre kontakty w Palestrze, pokrewieńswto do 4 linii z praktykującym prawnikiem itd. itp. Aby zawody uczynić jeszcze bardziej hermetycznymi proponuję adwokaturę dziedziczną lub z namaszczenia dotychczasowego jurysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Nepotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 11:40 tego punktu nie trzeba dodawać. ten punt to już prawo zwyczajowe tej kasty. a ja znam kilku profesorów prawa dla których to co wykształcił zwyczaj może byc ważniejsze od tego co zapisane w kodeksach/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokopiusz Re: Nepotyzm IP: 213.76.135.* 06.10.03, 13:47 Mam wrażenie że na tym forum funkcjonuje kilku sfrustrowanych absolwentów prawa niepogodzonych z obecnym systemem - może jakoś zwarlibyśmy szeregi w walce z korporacjami prawniczymi. Może ściągnijmy Michela Moore - niech nam pomoże wysadzić z siodła kilka napuszonych papug, paru nieduoczonych sędziów, którzy co pięc minut muszą zarządzać przerwy aby wypełnić jakoś pojawiające się w umyśle "białe plamy". Do diaska - sędzia to wierzchołek prawniczej kariery a nie przechowalnia dla mających mleko pod nosem młokosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: To były wartościowe obrazy IP: 213.76.135.* 03.10.03, 11:55 Zabrało się za tą sprawę już Ministerstwo - miejmy nadzieję że nie rozejdzie się pokościach Odpowiedz Link Zgłoś