Gość: xymenas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:07 a już miało być tak pięknie ............ :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:04 Pięknie? Z choinki się urwałeś? Ferenca nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assassin Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.189.216.3.skyware.pl 19.08.08, 21:38 Podobnie jak Pan Dec jestem ciekawy jaki udział w kosztach MPK stanowi paliwo i dlaczego propozycja podwyżki jest ogłaszana w momencie kiedy ceny paliw zaczynają spadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.rzeszow.mm.pl 19.08.08, 21:55 a czy za tym pójdzie w górę jakość usług? i kultura kierowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz Tys prowda ! IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 20.08.08, 22:35 Choćby bilety kosztowały nawet 5 zł, to i tak Jaśnie Panowie Kierowcy będą jeździć jak im się podoba. Mam okazję codziennie " podziwiać " punktualność odjazdów autobusów z przystanku początkowego " Miłocińska-pętla ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdk MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.krak.tke.pl 19.08.08, 23:12 taki chu* od tej pory jezdze na gape frejaerzy a szczegolnie pan panie ferenc ku.. moze odrazu wyje**y 3 zlote ulgowy i 6 zl normalny bujaj teke ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleeeh Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 19.08.08, 23:14 Rzeszów - najdroższa i najbardziej gó..ana komunikacja miejska w kraju. Ale co się dziwić tu tylko baraki monopolisty i nowy asfalt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiuncio MPK chce podnieść ceny biletów IP: 84.38.160.* 20.08.08, 00:01 Nie no wiadomo, jak nie masz kogo Tadziu skubnąć to skubnij swoich wyborców. My mamy to ci damy. Buta na odchodne. Jestem studentem i jak słyszę, że bez powodu chcą mnie pozbawić kolejnych peelenów to mnie telepie. Ceny paliw mają w najbliższym czasie spaść, a nam się funduje podwyżkę i to o ładnych kilka procentów. Mam nadzieję, że ta podwyżka nie przejdzie. Poza tym co innego gdyby ta komunikacja stała na jakimś normalnym poziomie, a nie tak jak jest teraz. Źle rozplanowane linie, wycięte połowę potrzebnych kursów, obcięte do nienormalnego minimum kursy podmiejskie, przestarzały tabor. Cyrk na kółkach :D Ciekaw jestem co wy o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 01:38 no właśnie... czasem jak mam ochotę się gdzieś przemieścić w przestrzeni miejskiej o danym czasie, najczęściej nie mam kursu o tej porze (z Wiktora), dlatego ćwiczę kondycję chodząc pieszo i oszczędzając na biletach. nawet chętnie skasowałabym bilet, ale cóż z tego, jeśli brakuje kursu, a na wakacjach wywala się ich jeszcze więcej, a no taaaak przecież na wakacjach wszyscy jeżdżą autami, jeszcze rozumiem godziny dojazdu/powrotu ze szkoły, ale po południu? bezsens. dlatego MPK na mnie traci. cóż nie będę zmieniała planów tylko dlatego, że najbliższy kurs jest powiedzmy za pół godziny. teraz widocznie zaoszczędzę więcej kasy i będę intensywniej ćwiczyć kondycję ;) ps. dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie biletów czasowych. no ale pewnie MPK się boi że na tym straci haha, tak samo jak traci nieustannie na biletach semestralnych.... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 20.08.08, 10:32 Gość portalu: Kuraiko napisał(a): "..dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie biletów czasowych.." Bilety czasowe już są od ponad 1,5 roku... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 02:44 jak to?!! są bilety na np 15 minut lub godzinne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Mamoń Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: 62.29.142.* 20.08.08, 07:40 Lepiej, pomyślcie i zlikwidujcie nie rentowne linie do których wiecznie dokładacie, np 10, jeździ cały czas prawie puste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 09:24 No ja akurat często jeżdzę tym busem i zwykle jest w nim dużo ludzi ;] a gdyby tą linię skasowali, to już w ogóle nie miałabym czym się ruszyć na miasto ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż. Mamoń Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 21.08.08, 19:55 Być może tak jest, moje spostrzeżenie dotyczy odcinku Panoramiczna, Krajobrazowa, Plenerowa, Strzelnicza. Sorry za nie uściślenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kobylczusia Re: MPK chce podnieść ceny biletów 20.08.08, 08:14 No chyba ich postrzeliło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.nat.rsk.pl 20.08.08, 09:02 Ceny paliwa mają spadać i już to się dzieje.Co będzie jak paliwo potanieje? Czy ceny biletów też obniżycie??? Obłuda i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.rzeszow158.tnp.pl 20.08.08, 09:34 Ja już kilka lat do pracy jeżdzę tylko w jedną stronę - często prywatnym 126 - potem wracam pieszo. Kiedyś myślałam o zakupie biletu miesięcznego, ale po zobaczeniu jego ceny zdecydowałam się na powyższy scenariusz. Jak się okazało z korzyścią dla kondycji:) O sieciówce nie było mowy, jej wykup pochłoniłby 1/8 mojej ówczesnej pensji. Bilety miesięczne w Krakowie są dużo tańsze niż w Rzeszowie! Nie wiem, czy dobrze się orientuję, ale w Wawie bilet kosztował jeszcze niedawno 2,40 zł (może i teraz tyle), a jakie tam są odległości! Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie biletów czasowych - takich jak w Gdańsku. I zmiana siatki połączeń - w niedzielę połączenia na osiedle Krakowska Południe z Nowego Miasta są b. rzadkie, a wszystkie autobusy (6 i 34) jadą stadem (kilkuminutowe różnice, potem półtoragodzinna przerwa, nie jedzie nic). Co do podwyżek -po prostu jeszcze bardziej ograniczę korzystanie z MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 10:35 a już miało być tak pięknie ............ :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galicjok Radom - podobnej wielkosci miasto IP: *.sbr3.nsw.optusnet.com.au 20.08.08, 12:19 bilet autobusowy kosztuje 1,80 zlp Nic dodac, tylko pozazdroscic !! Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek99 Re: Radomowi pozazdrościć pasażerów. 20.08.08, 13:34 Tam wsiada się przednimi drzwiami (z wyjątkiem tych wiozących dzieci w wózkach)i nikt nie robi z tego tragedii a w Rzeszowie? Nie do pomyślenia.Tam kazdy wsiadający pokazuje bilet i go kasuje a u nas? Nie obstaje za MPK ale w 126 czy 123 o których ktoś wyżej wspominał zlikwidowano darmowe przejazdy dla 70-cio latków bo pasażer = bilet a bilet = kasa.Gdyby taki bilet(70 +) kosztował w granicach miasta 0.50 groszy a poza miastem złotówkę popatrzcie ile byłoby kasy.Popatrzcie też o ile było by luźniej w autobusach bo nie byłoby wycieczek jedno-dwu przystankowych i podróży po pietruszke na ryneczek.Mógłbym jak na Misia przystało usiąść na siedzeniu a teraz nie ma szans bo trzeba ustępować starszym i chociaż płacę cały bilet to stoję bo wszystko obsadzone jadącymi gratis na koszt czyj ? NAS WSZYSTKICH. Każdy z nas ma w domu kogoś z przywilejem jazdy za darmo(babcia,dzia dek)ale pozornie bo za nich to my płacimy.W Przemyślu np;z ulgi korzystaja emeryci i renciści którzy maja dochód (było 800 zł) ok.1000zł. Wszyscy którzy maja powyżej musza kasować cały bilet a w Rzeszowie? wszyscy np:40-to letni emerytowany oficer Wojska czy Policji z dochodem kilka tys. zł.kupuje bilet ulgowy.DLACZEGO? RADA MIASTA powinna pochylić się nad zmianą regulaminu korzystania z przejazdów ulgowych i bezpłatnych a nie ściągać w nieskończoność z jednych kosztem drugich. Ja z dochodem 1500 muszę kupić dwie sieciówki dla dzieci,dla siebie jednorazowe bo nie zawsze jadę ale wychodzi dwie stówy miesięcznie. Nie tedy droga PAŃSTWO RADNI.Czas na zmiany w regulaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLI Re: Radomowi pozazdrościć pasażerów. IP: 193.37.139.* 20.08.08, 15:33 Moim zdaniem ulgowe bilety to zły pomysł.Każdy dorosły ma jakiś dochód i niech płaci jak chce jechać.Ulgowe bilety powinny być TYLKO dla dzieci i dla studentów.Reszta towarzystwa płaci.Może bilety byłyby tańsze i każdy byłby zadowolony.Staruszek który nie może chodzić to i tak nie jedzie, a ten który może jezdzić to ten jeden czy dwa przystanki może spacerkiem dla zdrowotności jak nie chce płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Radomowi pozazdrościć pasażerów. IP: 88.156.160.* 21.08.08, 10:20 i tu się w 100% zgadzam z pani tekstem,dodał bym jeszcze tylko żeby zrobić porzadek w budynku administracyjnym mpk-tam połowali ludzi jest zatrudnionych nierobów przez prezydenta Ferenca ludzie biosrą na czysto po 3 tyś wiec jak tu mpk ma być opłacalne.Niech jeszcze miasto przejmie pks i wtedy dopiero się zacznie kolejne upychanie swoich na stanowiska(ciepłe posadki).Ferenc musi odejść:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.171.192.19.crowley.pl 20.08.08, 13:13 Do jasnej cholery samorzadowcy powinni płacić 200% ceny biletu zwykłegoCi gnoje na to zasługuja precz z darozjadami!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:Koniec sezonu ogórkowego ! JEST TEMAT! IP: *.res.pl 20.08.08, 13:47 Nudy,nudy ,nudy i wreszcie jest informacja która rozrusza to nudne forum.Już widzę grubo ponad 100 wpisów nieszczęsnych mogących wreszcie ponarzekać i wybuchnąć gniewem na forum od skazanych na MPK. Stawiam że max.za trzy dni będzie ponad stu frustratów w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re:Koniec sezonu ogórkowego ! JEST TEMAT! IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 14:43 Chyba wszędzie podwyżki czegokolwiek budzą niechęć. Skoro nie jesteś frustratem to założ entuzjastyczne wątki: jak to fajnie płacić wysokie rachunki, kupować drogie bilety. A mieszkańcy Rzeszowa są skazani na MPK , bo nie ma konkurencji. Niech jeszcze bardziej podrożeją bilety, niech jeszcze wiecej osób jezdzi samochodami to będziemy stać w korkach po 2 godziny codziennie. A info zasługuje nie na 100, a 1000 wpisów oburzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? [...] IP: 79.139.59.* 20.08.08, 17:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar MPK chce podnieść ceny biletów 20.08.08, 13:57 No w końcu podniosą ceny biletów, o to w końcu walczyły związki zawodowe kierowców - domagali się zwiększenia wpływów, to mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J48 MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:15 Argumentacja, uzasadnienie tych podwyżek - marne! Owszem, w Warszawie jeździ się za 2,80, ale - jak daleko! Średnia długość pasażerskiego przejazdu warszawskim autobusem, to przynajmniej dwa razy dalej niż w Rzeszowie. A swoją drogą - rad bym oglądać miny tych klakierów, którzy zapiewali się do chrypki na panaprezydencki pomysł demontażu RGK. I pluły biedaczęta na tego Janowskiego!... Tymczasem - RGK to był pomysł na racjonalizację gospodarki komunalnej; a doraźnie, natychmiastowo - na zatrzymanie pieniędzy w Mieście, nieodprowadzanie ich do Warszawy. Tak prosty, jak wspólne opodatkowanie małżonków, z których jedno zarabia dużo więcej niż drugie i chcąc nie chcąc - do tego drugiego dopłaca. (Faktycznie - pomysł to był dużo lepszy, a podpatrzony u Niemców i przez nich sprawdzony; teraz jednak zbytecznie mówić o szczegółach.) Jakiś taki, Panie i Panowie, ten triumf nad Janowskim widzi mi się jakby coraz mniejszy...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Oto rządy Ferenca! IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 20.08.08, 15:36 Podwyżki na każdym kroku, brak parków, zero kultury i promocji miasta, patologicznie obrzydliwe baraki jedynego inwestora i zupełnie nikomu niepotrzebny nowy asfalt na podrzednych ulicach, a budowy nowych dróg nie widać. MPK Rzeszów to najgorsze dno w całej Polsce. Fatalne rozkłady, beznadziejny tabor, chore ceny biletów i najwyższe pensje kierowców w kraju które pan Ferenc lekką ręką podniósł o kolejne 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuraiko Re: Oto rządy Ferenca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 02:50 na ulicy Piekarskiej nawet lustro stoi.... i nowy asfalt... przyznać się z ręką na sercu, ilu z was wie, gdzie jest ulica Piekarska ;) a z ustawieniem przy ruchliwym wyjeździe w Langiewicza to oczywiście mieli problem, przecież niepotrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pf MPK chce podnieść ceny biletów a mnie to wali... IP: 80.51.180.* 20.08.08, 17:28 i tak jeżdżę prywatnym samochodem, dużo taniej, dużo szybciej, dużo wygodniej :) MPK niech upadnie powstaną prywatne linie i będą konkurować cena i logistyka i wyjdziemy na tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: MPK chce podnieść ceny biletów a mnie to wali IP: 88.156.166.* 20.08.08, 17:53 jesli szybko konkurencja sie nie pojawi to mpk beda jezdzic młodzi do szkół i starsze osoby do lekarza, reszta kto rad to albo pieszo albo samochodem bo bedzie taniej i szybciej, bo przedostac sie np z słociny na wilkowyje trzeb sie przynajmniej 2 razy przesiac w jedna strone tylko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: MPK chce podnieść ceny biletów a mnie to wali IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 21:30 Nie do końca jest tak, że w dosc duzym mieście wszyscy mogą przesiąść sie do samochodów. To zakorkowałoby na amen miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.aster.pl 20.08.08, 21:15 W Warszawie ceny biletow sa tansze niz w Rzeszowie... W stolicy bilet sieciowy ktora upowaznia do korzystania z tramwajów, autobusow i metra kosztuje 78 z.. w Rzeszowie niewiele mniej...Szalenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.rzeszow.mm.pl 20.08.08, 21:28 Sprawdziłam na stronie MPK, bilet sieciowy w Rzeszowie kosztuje 114 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jure Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 06:53 Jak szukają oszczędności pajace z MPK to niech odbiorą darmowe przejazdy swoim rodzinom w pierwszej kolejnośći !!! Oni myślą że nadal komuna !! Szlak człowieka trafia. Niech zlikwidują ulgi dla rodzin i sobie za to podywżki dadzą. Wcześniej zarabiali na nich MPEC więc się nie martwili a teraz nie mogą się odnaleść i myślą że to nadal PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:44 Tak właśnie jest ludzie z MPK bez żadnych skrupułów proponuja podwyżki biletów, gdyż Ich to nie dotyczy ani obecnie ani też jak przejdą na emerytury. Całe życie (Ich i Ich rodzin) bilety za darmochę. Nawet zyskują bo swiadczenia socjalne liczą się jako składowa do wyliczanych emerytur. Czym droższe bilety tym większa Ich emerytura.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man MPK chce podnieść ceny biletów IP: 213.76.135.* 21.08.08, 10:57 Co oni mi tu pierdzielą jaka wysoka cena paliw jak autobusy jeżdżą na gaz???? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
tkr1953 MPK chce podnieść ceny biletów 22.08.08, 07:53 Ta firma bedzie dalej bedzie przynosić straty jeśli nie zmieni się zarządzanie nią ( czy tam stale muszą być Ci sami ludzie) , jeśli linie autobusowe nie będą dostosowane do nowych uwarunkowań rozwojowych miasta, jeśli nie wprowadzi się biletów dla seniorów, jeśli autobusy będą jeździć Parami bo jadą częściowo w tych samych kierunkach, jeśli nie będą jeździć punktualnie ( nieraz bym pojechal autobusem ale nie wiem czy dojadę), jeśli latem ogranicza się kursy ( na zasadzie ,, są wakację'' to zmniejszamy), a może zwiększyć ilość kursów wieczorowych, nie chcę jechać autem ( piwa nie wypiję) więc nie jadę w ogóle. Pisaliśmy tu wielokrotnie na te tematy ale są mądrzejsi od nas naszym kosztem, którzy ratunek widzą tylko w podwyzkach, miała być jakaś komisja rady miasta na ten temat i co i nic. Artykuly w gazetach przygotowaly grunt pod podwyzki i w zasadzie zostalo nam ich tylko zatwierdzić, pięknie ale tak się nie zarządza firmą nie majacą konkurencji i realizującą cele transportu miejskiego dla własnych mieszkańców. Inni mogą np w Warszawie bilety wieloprzejazdowe i nie tylko od czerwca potaniały. www.ztm.waw.pl/taryfa/cennik.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: MPK chce podnieść ceny biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 07:56 przy najbliższych wyborach dwa razy sie zastanowie zanim oddam swój głos!!!!! MPK do piachu!! Odpowiedz Link Zgłoś
uszatek99 Re: MPK chce podnieść ceny biletów 22.08.08, 14:18 Konkurencja może by i wpłynęła na cenę biletu i poprawę jakości usług ale tylko na tych kilku najbardziej popularnych liniach czyli: 0,13,17,18,19,30,34. Reszta ludzi musiała by chodzić na piechotę. PKS y pozawieszały kursy do wiosek bo im się nie opłacało a MPK jeżdzi nawet do jakiejś Zabratówki przez Słocinę ,Chmielnik,Błędowę Tyczyńską? I to ma być KOMUNIKACJA MIEJSKA? Przecież tam nikt nie pyta czy ludzie mają bilety czy nie? Ot jedzie autobus i tyle.Tyle ze lepszy od dawnego PKSu bo tam trzeba było przejść obok kierowcy i kupić bilet a tutaj wszystke drzwi się otwiera i nikt o nic nie pyta. Co do Warszawy to do nich dokłada się cała Poska więc oni mogą sobie pozwolić na dary dla ludzi.Oni nawet taboru sami nie kupują bo jak na Stolicę przystało im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś