Gość: mokry palec IP: *.resetnet.pl 07.12.08, 18:17 jaja jaja i jeszcze raz jaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Budowa Millenium Hall stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 18:37 Ciekawe za co i kiedy Miasto wyremontuje Rejtana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Klasyka - handel handel i jeszcze raz handel IP: *.rzeszow.mm.pl 07.12.08, 18:51 Dość mamy w Rzeszowie wieśniackich małomiasteczkowych pseudo galerii. Panie Ryśku, troszkę opamiętania - następną galerie niech pan buduje u siebie w Jaśle a tu niech naprawdę powstanie coś fajnego, z kinami, klubami, rozrywką. Ech, szkoda ze to nasze zapyziałe miasto nie ma innych bogatych i biznesmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veraczi Re: Klasyka - handel handel i jeszcze raz handel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 13:23 Max ma racje. W Rzeszowie jest juz bardzo duzo center handlowych!! nalezy postarac sie o nowe miejsca, ktore beda tetnic zyciem kulturowym, miejsca w ktorym nie tylko bedzie mozna atrakcyjnie spedzic czas ale takze zjesc cos oryginalnego, zasmakowac kuchni swiata. tego brakuje w naszym miescie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 07.12.08, 18:58 a dziura tadziusia to co,stoi czy leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Budowa Millenium Hall stoi IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 07.12.08, 19:26 Heheh czy kogoś coś tutaj dziwi? To jest dopiero początek, millenium hall powstanie ale chyba w nowym millenium ;) Nie wspomnę już o planowanej z rozmachem przez pana Ryśka ultrahipernowoczsnej inwestycji rodem z Dubaju w miejscu zrównanego z glebą Hotelu Rzeszów :) Ale takie są niestety konsekwencje prowadzonej od lat przez Rzeszów polityki faworyzowania lokalnego, karłowatego biznesu i zupełnej nieudolności w zakresie przygotowania odpowiedniej infrastruktury a także tworzenia klimatu sprzyjającego inwestycjom w naszym miescie. Skoro miasto (w przypadku budowy centrum w miejscu Hotelu Rzeszów), mając do wyboru dużą renomowaną firmę z odpowiednim kapitałem, projektem i zapleczem, w dodatku oferujacą o wiele lepsze warunki finansowe oraz zobowiazania offsetowe, świadomie lub nie, doprowadza do zniechęcenia i wycofania się inwestora oraz przejęcia inwestycji na o wiele gorszych, z punktu widzenia interesów Rzeszowa i jego mieszkańców, warunkach, przez lokalnego handlarza i jeszcze trąbi przy tym na lewo i prawo o wielkim sukcesie, to czemu się tu dziwić? Szczególnie w dobie ogolnoswiatowego kryzysu. Nie wiem który bank zechce finansowac kolejne cuda Ryszarda :) Ale widziały gały co brały hehe. Przecież to logiczne że jadący na kredytach miejscowy "inwestor" choćby nie wiem jak żyłował to nie wydoli :) Millenium Hall i Centrum w miejscu byłego hotelu to nie budka z hot dogami. Trzeba było wydzierżawic działkę Cushmanowi za 33 miliony, zysk podwojny plus offset i konkurencja w miescie. Pewnie juz byliby w połowie prac budowlanych, a Podkulski budowałby spokojnie (z Pawłowskim lub kimś innym) Millenium Hall. Obym się mylił ale rozgrzebene millenium Hall i krater przy Piłsudskiego będzie atrakcją miasta jeszzce długi czas. Nie wspomne już o tak reprezentacyjnych budowlach jak Galeria Graffica, Rzeszów i Europa 2. Będą stały panie jeszcze ze sto lat. Bo skoro w miescie mamy monopol to po kiego wafla podnosic poprzeczkę i zabiegac o klientów? heheh Ta nasza władza to ma łeb. Istne centrum innowacji ekonomiczno- administracyjno-urbanizacyjnej na miarę naszej galaktyki. Płoszcie dalej towarzysze krwiopijców kapitalistów z nasiąkniętej krwią i potem robotnika i chłopa polskiego gleby naszej. Ta jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.ostnet.pl 08.12.08, 09:11 jeżeli nie wiesz dokładnie to nie pisz, właścicielem gruntów po hotelu nie był Cushmann bo to jest tylko posrednik w komercjalizacji powierzchni, prwadziwym włąscicielem był Pan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 08.12.08, 16:25 Centrum miał budowac fundusz Copernicus i Cushman, a kto dokładnie za tym stoi to mnie za bardzo nie interesuje :) Jak czytałem kiedys w gazecie Cushman jest nadal zainteresowany budową częsci centrum i ma to robić razem z Ryszardem :) Mi chodzi o to że miasto powinno było przedstawić konkretne warunki np takie jakie proponował Copernicus z Cushmanem: Dzierzawa terenu za 33 miliony, offset dla miasta (wartosci bodajże 30 milionów) i wypłata ewentualnych odszkodowań byłym wlascicielom działek. Trzeba było postawic takie warunki i wydzierżawić cały teren a nie wystawiać na przetarg po kawałku. Najpierw uregulowac status prawny działek, postawic konkretne warunki i wybrac najlepszego oferenta. No ale wtedy Rysiek by wymiękł :) Co by to było panie. Bida :) A tak to konkretny inwestor się poddał. I tak zmarnował kilka lat. To była bardzo zła decyzja miasta. No chyba ze jednak Rysiek całkiem sie rozsypie i ktos wykupi całą tę inwestycję. A najlepiej i jedną i drugą :) Wreszcie by sie musiał Rysiek zabrac za burzenie i przebudowę swoich pudeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Budowa Millenium Hall stoi 07.12.08, 19:43 przeinwestował. przegrzał inwestycję. klapa. dla przypomnienia - pawłowski miał sam robić to Millenium. rysio dorwał się do łupu bo w samym środku terenu miał parę m kw wykupionej gleby. znacie to? znacie. teraz czytam że pawłowski wycofuje się. ciekawe kto będzie z rysiem wspólnie byznesa robił.... a jak pruszków poprosi rysia o odsprzedaż za 15 zł. warszawa to nie rzeszów, tam rekiny są większe od szprotki. w sumie to rzeszów powinien pokochać kryzys. jak dobrze pójdzie to będzie miał nowych inwestorów. i w Millenium i w dziurze tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 19:53 Myślę że nie odbierze herbu "Pieniacz"jakim tytułowałem go wielokrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Galeria handlowa wizytowka miasta? IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.08, 20:42 ... jaka by ona nie byla, to jednak chyba troche slabo jesli handelek ma byc wizytkowka miasta. Jak na razie wizytowka sa paskudztwa w stylu tego czegos co powstalo na rogu Rejtana i Niepodleglosci. Niech mi jeszcze ktos powie, ze za Ferenca Rzeszow ladnieje, bo Gospodarz kwiatki na skrzyzowaniach sadzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Galeria handlowa wizytowka miasta? IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 07.12.08, 20:47 jacy wyborcy taka władza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Galeria handlowa wizytowka miasta? IP: *.nm.e-zet.pl 07.12.08, 20:52 szkoda gadać, oby cba zajęjęło się pożadnie ryskiem i rozliczyło go z offsetów i tego jak to rada masta po fakcie wybudowania wydaje zezwolenia na tak duży handel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Galeria handlowa wizytowka miasta? IP: 79.139.89.* 07.12.08, 20:54 masz racje. jak wies mieszka w tym rzeszowku, to i wiesniakowi beda bic brawa za te kwiatuszki i swiecidelka. dziwie sie nawet moim kolegom, ktorzy na kazdej imprezie sportowej machaja rekami jak klakierzy, bo Tadziu miasto "make up-em" zretuszowal.a myslalem, ze ich nie latwo otumanic. mylilem sie. porazka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.ostnet.pl 07.12.08, 21:31 wielokrotnie na tym forum czytałem na temat naszego naj... rzeszowskiego przedsiębiorcy pana Rysia przyznam, że uwagę piszących skupia najczęściej ogólnie pojęta brzydota tak zwanych galerii szanownego pana Rysia, natomiast moją uwagę przykuwa wszechogarniający brud panujący najczęściej w toaletach, oraz innych administrowanych przez właściciela częściach galerii - jaki właściciel taki porządek jaki porządek taki właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: 82.160.117.* 07.12.08, 21:46 o tak. w żadnej z jego galerii nie ma cywizliowanego wc. są takie trochę nowocześniejsze wychodki. Do tego wiecznie brudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC tak to jest jak sie oddaje miasto jednemu panu IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 08.12.08, 00:48 robi co chce.taka prawda.szkoda szkoda szkoda!!!a to jest Twoja wina panie Ferenc niczyja inna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Tania sensacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 01:43 Nie bojcie dupy ,galeria powstanie na bank ,moze nawet szybciej niz nam sie wydaje i w zasadzie dobrze,ja sie ciesze ,sklepy pod nosem, kto wie moze i praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Budowa Millenium Hall stoi IP: *.anonymouse.org 08.12.08, 07:19 Gdyby nie Rysiu to juz dawno by wybudowali ale on od poczatku utrudnial bo tez musi miec z tego zysk po co mu konkurencja.Hmm jesli ma 40% udzialow to chyba ma malo do gadania.Najlepiej jak prawdziwy biznesmen to kupi i zrobi to tak jak nalezy i pokaze Rysiowi kto rzadzi i jak sie robi interesy.A wie ktos jak budowa drugiego wielkiego centrum w rejonie krakowskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: Budowa Millenium Hall stoi 08.12.08, 07:53 >natomiast moją uwagę przykuwa wszechogarniający brud panujący najczęściej w toaletach, to akurat mnie nie dziwi i to nie jest wina ryśka ludzie "żrą", spacerują i srają jak najęci po kiblach, jeszcze mają problemy z trafieniem sobie do muszli nikt nie nadąży za sprzątaniem a klienci nie mają wstydu zostawiać po sobie kible w takim stanie śmierdzące i brudne kible to są w całej Pl nie tylo w galerich ryśka Odpowiedz Link Zgłoś
insert0 Re: Budowa Millenium Hall stoi 08.12.08, 15:37 meg83 napisała: > >natomiast > moją uwagę przykuwa wszechogarniający brud panujący najczęściej w toaletach, > > to akurat mnie nie dziwi i to nie jest wina ryśka > > ludzie "żrą", spacerują i srają jak najęci po kiblach, jeszcze mają problemy z > trafieniem sobie do muszli > > nikt nie nadąży za sprzątaniem a klienci nie mają wstydu zostawiać po sobie kib > le w takim stanie > > śmierdzące i brudne kible to są w całej Pl nie tylo w galerich ryśka > Tutaj kochana meg83 nie masz racji. Jeżeli posiadam jakiś lokal to odpowiadam za niego i tym samym dbam o jego czystość. Jeżeli Pan X nie potrafi zapanować nad porządkiem w swoich Galeriach ( dokładnie chodzi o ubikacje)to albo mało płaci osobom sprzątającym albo taki z niego gospodarz. Pieniążki każdemu jest dobrze brać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Budowa Millenium Hall stoi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:12 No tak... znów Podkulski macza swoje paluchy. I znów widać jego plany zrobienia z Rzeszowa jednego wielkiego targowiska. A gdzie choćby pomieszczenia biurowe z prawdziwego zdarzenia? W jaki sposób Rzeszów chce przyciągnąć inwestorów skoro nie może zaoferować im nawet odrobiny powierzchni biurowej? Czy naprawdę liczycie na to, że inwestorzy drzwiami i oknami przylecą żeby zbudować od początku zaplecze dla siebie? Czy naprawdę władze Rzeszowa okazały się tak bezdennie głupie naiwnie wierząc, że na samo hasło "miasto in plus" przyciągną sensowny kapitał? Kocham to miasto i serce mi pęka, jak jest ono degradowane przez kolejne inwestycje Podkulskiego cichaczem przyklepywane przez siedzących u niego w kieszeni rajców. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Budowa Millenium Hall stoi IP: *.ostnet.pl 08.12.08, 11:01 wciąż złe słowa na Podkulskiego. Panie P. nie czyta Pan komentarzy? Radze podbać trochę o swój PR i zainwestować w coś tak "mało intratnego" jak kultura. Przecież dobrze prowadzona działalność rozrywkowo kulturalna nie musi być stratna, co najwyżej zysk będzie trochę niższy niż z wynajmu sklepów. To jest kwestia priorytetów. Serio jest Pan aż tak skąpy? Zero misji? Zero sympatii dla Rzeszowa? Na Pana miejscu wstydziłabym się. To wręcz żenujące. Też cieszyłam się z centrum kulturalno-rozrywkowego. Nie z nowych sklepów! W końcu miało być coś dla różnych odbiorców. Miałam nadzieję na sensowne wykorzystanie tej nowo powstałej infrastruktury. A tym czasem znów sklepy... Taka szkoda. I znów słyszę, że Pan P. sp...rzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsklu jakie miasto IP: *.rockalltech.com 08.12.08, 12:51 taki wideoklip taka budowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumany Budowa Millenium Hall stoi IP: *.ostnet.pl 08.12.08, 22:19 A jak było przed wojną ? W sytuacji gdy 95 % handlu było w rękach żydowskich, możliwość przebicia się polskiego handlowca była bardzo znikoma. 40 lat po wojnie opowiadał mi właściciel małego sklepu spożywczego jak okoliczni żydowscy sklepikarze oraz żydowscy hurtownicy - usiłowali go zniszczyć swoimi sposobami. W sferach inteligenckich było b. popularne stwierdzenie, że "Polacy nie potrafią handlować" To tylko cytat z jednej publikacji. Czy przystaje do naszych, obecnych warunków trudno powiedzieć. Jednak trudności jednych sklepikarzy a szybka ewaluacja innych jest nader zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Budowa Millenium Hall stoi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 07:55 Mowienie na Pana Podkulskiego Rysio to jest zamykanie oczu na to ,ze " MILY RYSIO " od pewnego czasu szkodzi miastu i jego mieszkancom za przyzwoleniem Pana Prezydenta > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Tak jest prawie wszędzie IP: *.icm.edu.pl 09.12.08, 23:52 Poczytajcie sobie co robi spółka innego lokalnego handlarza i budowlańca w sąsiednim mieście wojewódzkim w Kielcach miasta.gazeta.pl/kielce/1,88456,6040677,20_metrow__ktore_mialy_zablokowac_galerie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ile miasto straciło na offsecie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:12 Gdzie są pieniądze z offsetu które miały zostać wpłacone do końca 2008 roku na konto urzędu miasta.Miasto powinno zmienić plan inwestycji na 2009 rok, może trzeba wybudować nowy most północny. Odpowiedz Link Zgłoś