Dodaj do ulubionych

POWIĘKSZYĆ TRZEBOWNISKO !!!!!!

IP: *.grakom.net / 192.168.1.* 02.11.03, 18:05
byly juz pomysly aby powiekszac rzeszow, powiekszyc lezajsk, teraz czas na
trzebownisko... a potem podkarpacie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Elekon Wywietrzyć mózgi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 18:25
      Gość portalu: Guciek napisał(a):

> byly juz pomysly aby powiekszac rzeszow, powiekszyc lezajsk, teraz czas na
      > trzebownisko... a potem podkarpacie...

Wszystkim przekonanym o własnej mądrości przewyższajacej wszystkich pozostałych
      chciałbym podsunąć odkrywczą myśl, że cechą charakterystyczną miast, w
      przeciwieństwie do gmin wiejskich składajcych sie zazwyczaj z wielu
      miejscowości, jest ich przestrzenny rozwój. W tym kontekści chciałbym polecić
      poniższą stronę Kalisza, jednego z kilkunastu bodaj polskich miast, którym
      ciągu ostatnich 13 lat, tj. pod rządami obecnej ustawy o samorządzie gminnym,
      udało się powiększyć swój obszar bez biadolenia ze to niemożliwe, bezsensowne,
      albo "nie takie proste".
      Chciałbym też zwrócić szczególną uwagę czytających na początek VII rozdziału
      raportu, który mówi o pozyskiwaniu inwestorów i motywacjach, jakimi kierują się
      w tym względzie władze miast.

www.kalisz.pl/kalisia/1_00/index.php?id=8&file=raportk.htm
      Miłej lektury

• Gość: Guciek Re: Wywietrzyć mózgi IP: *.grakom.net / 192.168.1.* 02.11.03, 18:56
        heheehe. wiedzialem ze to ruszy ambicje jakiegos rzeszowiaka z krwi i kosci...
        przeciez ja wiem, ze miasta powiekszaja swoja lokalizacje i musza to robic bo
        inaczej beda trwac w stagnacji. Tylko na Boga rozwoj to nie budowa nowych
        blokowisk czy innych bezprodukcyjnych form. Jesli sie rozwijac to inwestowac w
        strefe gospodarcza przynoszaca zysk a - teraz sama juz pojdzie...
        • Gość: Elekon Re: Wywietrzyć mózgi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:02
          Gość portalu: Guciek napisał(a):

> heheehe. wiedzialem ze to ruszy ambicje jakiegos rzeszowiaka z krwi i
          kosci...
          > przeciez ja wiem, ze miasta powiekszaja swoja lokalizacje i musza to robic bo
          > inaczej beda trwac w stagnacji. Tylko na Boga rozwoj to nie budowa nowych
          > blokowisk czy innych bezprodukcyjnych form. Jesli sie rozwijac to inwestowac
          w
          > strefe gospodarcza przynoszaca zysk a - teraz sama juz pojdzie...

No to przybij 5.
          Udało Ci się, a ja mam dziś jakoś stępione poczucie humoru (i chyba mnie też
          świeże powitrze nie zaszkodzi). Ale przejrzałem Twoje inne wypowiedzi i widzę,
          że raczej gadasz do rzeczy.
          Z tym co wyżej napisałeś zgadzam się w 100%.
          pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka