Gość: Guciek IP: *.grakom.net / 192.168.1.* 02.11.03, 18:05 byly juz pomysly aby powiekszac rzeszow, powiekszyc lezajsk, teraz czas na trzebownisko... a potem podkarpacie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elekon Wywietrzyć mózgi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 18:25 Gość portalu: Guciek napisał(a): > byly juz pomysly aby powiekszac rzeszow, powiekszyc lezajsk, teraz czas na > trzebownisko... a potem podkarpacie... Wszystkim przekonanym o własnej mądrości przewyższajacej wszystkich pozostałych chciałbym podsunąć odkrywczą myśl, że cechą charakterystyczną miast, w przeciwieństwie do gmin wiejskich składajcych sie zazwyczaj z wielu miejscowości, jest ich przestrzenny rozwój. W tym kontekści chciałbym polecić poniższą stronę Kalisza, jednego z kilkunastu bodaj polskich miast, którym ciągu ostatnich 13 lat, tj. pod rządami obecnej ustawy o samorządzie gminnym, udało się powiększyć swój obszar bez biadolenia ze to niemożliwe, bezsensowne, albo "nie takie proste". Chciałbym też zwrócić szczególną uwagę czytających na początek VII rozdziału raportu, który mówi o pozyskiwaniu inwestorów i motywacjach, jakimi kierują się w tym względzie władze miast. www.kalisz.pl/kalisia/1_00/index.php?id=8&file=raportk.htm Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciek Re: Wywietrzyć mózgi IP: *.grakom.net / 192.168.1.* 02.11.03, 18:56 heheehe. wiedzialem ze to ruszy ambicje jakiegos rzeszowiaka z krwi i kosci... przeciez ja wiem, ze miasta powiekszaja swoja lokalizacje i musza to robic bo inaczej beda trwac w stagnacji. Tylko na Boga rozwoj to nie budowa nowych blokowisk czy innych bezprodukcyjnych form. Jesli sie rozwijac to inwestowac w strefe gospodarcza przynoszaca zysk a - teraz sama juz pojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: Wywietrzyć mózgi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 19:02 Gość portalu: Guciek napisał(a): > heheehe. wiedzialem ze to ruszy ambicje jakiegos rzeszowiaka z krwi i kosci... > przeciez ja wiem, ze miasta powiekszaja swoja lokalizacje i musza to robic bo > inaczej beda trwac w stagnacji. Tylko na Boga rozwoj to nie budowa nowych > blokowisk czy innych bezprodukcyjnych form. Jesli sie rozwijac to inwestowac w > strefe gospodarcza przynoszaca zysk a - teraz sama juz pojdzie... No to przybij 5. Udało Ci się, a ja mam dziś jakoś stępione poczucie humoru (i chyba mnie też świeże powitrze nie zaszkodzi). Ale przejrzałem Twoje inne wypowiedzi i widzę, że raczej gadasz do rzeczy. Z tym co wyżej napisałeś zgadzam się w 100%. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś