Gość: luke IP: *.eranet.pl 04.01.09, 16:43 bede szczesliwy kiedy ten festiwal zombi burakow lazacych przez ulice i tandety wyniesie sie jak najdalej od miasta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurek Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 09:53 Nie wiem czemu tak się boja lokalizacji na ul. Lubelskiej. Ta lokalizacja była by bardzo dobra dla nich, przystanek autobusowy jest zaraz koło giełdy i klientów też tam nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 88.156.164.* 05.01.09, 10:26 Bazary były są i będą.W "barbarzyńskich"krajach jak Włochy czy Francja dzień targowy to lokalne święto z zamykanym ruchem kołowym.U nas w zasadniczo wyższej bo biurwowej cywilizacji rzecz polega na niszczeniu wszystkiego co nie przynosi łapówek dla "wadzy"Bazary do nich należą.Niszczy się wszystko to co polskie,sklepiki też.Opłatami podatkami i wszelkiego typu utrudnieniami.Lepiej hiper blaszak bo to i łapówka przed jego lokalizacją skapnie tu i ówdzie no i najlepsze tereny w obce ręce.Same plusy.Nie sztuka rozebrać blaszak,działka jest,budować wszystko można,nawet zmienić plany zagospodarowania jak nie pasują.Za każdą z tych operacji kryją się łapówki.Bazar też można,zlikwidować,przenieść,wysłać na bezrobocie tych co jeszcze płacą nie tam jakiś KRUS czy fundusz kościelny,ale konkretne pieniądze z podatkami lokalnymi i ZUS.A potem ronić krokodyle łzy że kasa lokalna czy państwowa zaczyna być pusta.Bazar tworzy się latami,to kwestia przyzwyczajeń klientów i handlujących.To nie tylko głupie decyzje urzędasów jak powiedzmy ta z ul.Wyspiańskiego.Też,przeniesiono,nawet zbudowani 100mln w błoto i żaden urzędas nie poniósł za to konsekwencji.Nawet główny został posłem.Tak trzymać.Myśleć po biurwowemu tak tylko na dziś.Bo jak wyjdzie inaczej to i tak zostanie się za to jakimś tam senatorem.Poronione pomysły biurew to gorzej niż plagi egipskie.Do takich należą też jakieś planowane kolejki linowe czy gondole.Idiotyzm.Ale już osobiście kupiłem sobie siodło jakby co.Zeby mnie nie zwiało w czasie jazdy wierzchem na pomysłodawcach.Podobnie z bazarem.W tak "cywilizowanym" wysoko mieście wszystko jest możliwe.Nawet przenieść do Głogowa.A co tam,niech tamci liczą zyski a u nas straty,mnie to i tak zwisa i powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi hoo Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.rzeszow.mm.pl 05.01.09, 14:17 Zgadzam sie z Yupi. Sądów i wszelkiej maści urzędów przybywa a i tak zalatwienie czegokolwiek zajmuje tyle czasu ze wstyd. Jeden budynek sądu na rzeszów by wystarczyl. A niechby pracowali do wieczora, na zmiany, jak w innych krajach. Wypier...lawodupow z Zamku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Re:Coś zacichło.Gdzie ci czynownicy??? IP: 88.156.164.* 05.01.09, 19:18 Czyżby żaden nie potrafił analitycznie, logicznie i merytorycznie wyjaśnić o co biega,lub myśli że to ciemny naród kupi.POMYLKA.Nie kupi.Zapamięta.Moc internetu jest tak wielka że przewyższa nawet brata naszych braci mniejszych czyli Kim Ir Sena czy jakoś tak.Przekonali się rok temu,przegrali z okładem nawet siodła nie było trzeba.Teraz biurestwo wywołało temat,no i milczy,uważa że tylko oni mają pod beretem a ci normalni wyłącznie beret.Powodzenia w mniemaniu o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r.. IP: *.rzeszow.mm.pl 05.01.09, 22:31 To targowisko to trzeci świat. Jak oglądam discowery to w afryce są podobne. Może przeniśliby je do Ustrzyk Górnych ( z całym szacunkiem ) tam lepiej by pasowało. Ciuchy to tandeta i szajs jakiego świat nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAŁEZE!! Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 23:46 Wywalic ten Burdel na Załęże razem z Giedla samochodowa ! Handlujacy beda mieli mnostwo klientow w weekendy. zrobic polaczenia MPK i bedzie dobrze. Lokowalnie bazaru na Lubelskiej czy LWOWSKIEJ (tu tym bardziej) to znowu rozwiazanie czasowe na kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 06.01.09, 01:45 Bazary, place targowe to miejsca, gdzie od zawsze toczyło się i toczy życie miasta i jest w nich najwięcej autentyzmu...tylko powiatowy głupek o aspiracjach bycia mieszczuchem tego nie kuma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekibic Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.res.pl 06.01.09, 10:17 W jedną niedziele powinien być na Resovii a w drugi na Stali. Tyle tam niewykorzystanego miejsca,tyle pustych boisk ze i dwa bazary by się zmieściły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 07.01.09, 19:24 wszystko sie zgadza tylko ze my tu nie o kleparzu tylko o zbieraninie tandeciarzy i handlarzy chinska popelina, woda i fajkami. rzadko sie to zdarza ale w twoim przypadku lepiej przestac czytac ksiazki tylko przespacerowac sie do tego miejsca autentyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 07.01.09, 22:10 Oho kolejny krakofan :))) Czym to tak handlują na LEGENDARNYM Kleparzu, że oto miałby on być czymś bardziej funkcjonalnym od naszej DOŁOWEJ ? Chińską porcelaną czy sandałami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: na Kleparzu? IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 14:57 Tam sprzedają ptaki klepaki,piszczałki i trąbki samograjki z hejnałem. Ale wracając do tematu,ojojojoj niedobrze interes mi przenoszą kolejny raz Podpromie,Dołowa a teraz pewnie Grobowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 08.01.09, 16:26 jestem krakofanem bo jestem z krakowa; w pierwszej chwili pomylilem cie z osoba ktora wie o czym pisze, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 21:09 Ośle Dardanelski przecież Sam nie wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 08.01.09, 22:22 Jedyne co was wyróżnia na tle reszty to obrażanie ludzi, ale czemu? to chyba kwestia frustracji, a wracając do kleparskiego to ma ponad 500lat i zawsze był miejscem handlu żarciem, napitkiem, kwiatami, itd. i tak jest do dzis "cos" jak wasza hala targowa "Bazary, place targowe to miejsca, gdzie od zawsze toczyło się i toczy życie miasta i jest w nich najwięcej autentyzmu...tylko powiatowy głupek o aspiracjach bycia mieszczuchem tego nie kuma." Jezeli dołowa to autentyzm Rzeszowa to czytając wasze komentarze zaczynam rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 20:49 Zaczynasz rozumieć? i dobrze.Przenosiny Dołowej, powiedzmy 8 lat istnienia a gość wyjeżdża mi tu z rynkiem Kleparskim.I jak tu drania nie sponiewierać delikatnie, ja się pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 09.01.09, 22:29 jak Krakus to nawet szkoda poniewierać co jest wyrazem mojej wrodzonej frustracji :))))))))))) Nie mam kompleksów ani z racji mojżeszowości Rzeszowa ani z racji Dołowej, kocham to miasto takim jakim jest...z dołową, działkami nad Wisłokiem i codzienną wieśniaczą inwazją na sklepy. To jest prowincja, to jest galicja, to jest wymalowany zaścianek, jak na Polskę patrzę wzdłuż i wszerz...świetne miejsce do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r... IP: 88.156.162.* 09.01.09, 23:25 ten targ już dawno powinien być przeniesiony na obrzeza miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacie Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym 10.01.09, 08:25 już dawno powinni się zabrać za to targowisko i przenieść Odpowiedz Link Zgłoś