Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r...

IP: *.eranet.pl 04.01.09, 16:43
bede szczesliwy kiedy ten festiwal zombi burakow lazacych przez ulice i
tandety wyniesie sie jak najdalej od miasta
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 09:53
      Nie wiem czemu tak się boja lokalizacji na ul. Lubelskiej.
      Ta lokalizacja była by bardzo dobra dla nich, przystanek autobusowy jest zaraz
      koło giełdy i klientów też tam nie brakuje.
      • Gość: Yupi Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 88.156.164.* 05.01.09, 10:26
        Bazary były są i będą.W "barbarzyńskich"krajach jak Włochy czy Francja dzień
        targowy to lokalne święto z zamykanym ruchem kołowym.U nas w zasadniczo wyższej
        bo biurwowej cywilizacji rzecz polega na niszczeniu wszystkiego co nie przynosi
        łapówek dla "wadzy"Bazary do nich należą.Niszczy się wszystko to co
        polskie,sklepiki też.Opłatami podatkami i wszelkiego typu utrudnieniami.Lepiej
        hiper blaszak bo to i łapówka przed jego lokalizacją skapnie tu i ówdzie no i
        najlepsze tereny w obce ręce.Same plusy.Nie sztuka rozebrać blaszak,działka
        jest,budować wszystko można,nawet zmienić plany zagospodarowania jak nie
        pasują.Za każdą z tych operacji kryją się łapówki.Bazar też
        można,zlikwidować,przenieść,wysłać na bezrobocie tych co jeszcze płacą nie tam
        jakiś KRUS czy fundusz kościelny,ale konkretne pieniądze z podatkami lokalnymi i
        ZUS.A potem ronić krokodyle łzy że kasa lokalna czy państwowa zaczyna być
        pusta.Bazar tworzy się latami,to kwestia przyzwyczajeń klientów i
        handlujących.To nie tylko głupie decyzje urzędasów jak powiedzmy ta z
        ul.Wyspiańskiego.Też,przeniesiono,nawet zbudowani 100mln w błoto i żaden urzędas
        nie poniósł za to konsekwencji.Nawet główny został posłem.Tak trzymać.Myśleć po
        biurwowemu tak tylko na dziś.Bo jak wyjdzie inaczej to i tak zostanie się za to
        jakimś tam senatorem.Poronione pomysły biurew to gorzej niż plagi egipskie.Do
        takich należą też jakieś planowane kolejki linowe czy gondole.Idiotyzm.Ale już
        osobiście kupiłem sobie siodło jakby co.Zeby mnie nie zwiało w czasie jazdy
        wierzchem na pomysłodawcach.Podobnie z bazarem.W tak "cywilizowanym" wysoko
        mieście wszystko jest możliwe.Nawet przenieść do Głogowa.A co tam,niech tamci
        liczą zyski a u nas straty,mnie to i tak zwisa i powiewa.
        • Gość: yupi hoo Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.rzeszow.mm.pl 05.01.09, 14:17
          Zgadzam sie z Yupi. Sądów i wszelkiej maści urzędów przybywa a i tak
          zalatwienie czegokolwiek zajmuje tyle czasu ze wstyd. Jeden budynek
          sądu na rzeszów by wystarczyl. A niechby pracowali do wieczora, na
          zmiany, jak w innych krajach. Wypier...lawodupow z Zamku!
    • Gość: Yupi Re:Coś zacichło.Gdzie ci czynownicy??? IP: 88.156.164.* 05.01.09, 19:18
      Czyżby żaden nie potrafił analitycznie, logicznie i merytorycznie wyjaśnić o co
      biega,lub myśli że to ciemny naród kupi.POMYLKA.Nie kupi.Zapamięta.Moc internetu
      jest tak wielka że przewyższa nawet brata naszych braci mniejszych czyli Kim Ir
      Sena czy jakoś tak.Przekonali się rok temu,przegrali z okładem nawet siodła nie
      było trzeba.Teraz biurestwo wywołało temat,no i milczy,uważa że tylko oni mają
      pod beretem a ci normalni wyłącznie beret.Powodzenia w mniemaniu o sobie.
    • Gość: ktoś Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r.. IP: *.rzeszow.mm.pl 05.01.09, 22:31
      To targowisko to trzeci świat. Jak oglądam discowery to w afryce są
      podobne. Może przeniśliby je do Ustrzyk Górnych ( z całym
      szacunkiem ) tam lepiej by pasowało. Ciuchy to tandeta i szajs
      jakiego świat nie widział.
      • Gość: ZAŁEZE!! Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 23:46
        Wywalic ten Burdel na Załęże razem z Giedla samochodowa !

Handlujacy beda mieli mnostwo klientow w weekendy.

zrobic polaczenia MPK i bedzie dobrze.

Lokowalnie bazaru na Lubelskiej czy LWOWSKIEJ (tu tym bardziej) to znowu rozwiazanie czasowe na kilka lat...
        • Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 06.01.09, 01:45
          Bazary, place targowe to miejsca, gdzie od zawsze toczyło się i toczy życie
          miasta i jest w nich najwięcej autentyzmu...tylko powiatowy głupek o aspiracjach
          bycia mieszczuchem tego nie kuma.

• Gość: niekibic Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.res.pl 06.01.09, 10:17
            W jedną niedziele powinien być na Resovii a w drugi na Stali.
            Tyle tam niewykorzystanego miejsca,tyle pustych boisk ze i dwa
            bazary by się zmieściły.
          • Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 07.01.09, 19:24
            wszystko sie zgadza tylko ze my tu nie o kleparzu tylko o zbieraninie
            tandeciarzy i handlarzy chinska popelina, woda i fajkami. rzadko sie to zdarza
            ale w twoim przypadku lepiej przestac czytac ksiazki tylko przespacerowac sie do
            tego miejsca autentyzmu.
            • Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 07.01.09, 22:10
              Oho kolejny krakofan :)))

Czym to tak handlują na LEGENDARNYM Kleparzu, że oto miałby on być czymś
              bardziej funkcjonalnym od naszej DOŁOWEJ ? Chińską porcelaną czy sandałami ?
              • Gość: Prześmiewca Re: na Kleparzu? IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 14:57
                Tam sprzedają ptaki klepaki,piszczałki i trąbki samograjki z hejnałem.
                Ale wracając do tematu,ojojojoj niedobrze interes mi przenoszą
                kolejny raz Podpromie,Dołowa a teraz pewnie Grobowa.
              • Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 08.01.09, 16:26
                jestem krakofanem bo jestem z krakowa; w pierwszej chwili pomylilem cie z osoba
                ktora wie o czym pisze, sorry
                • Gość: Prześmiewca Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 21:09
                  Ośle Dardanelski przecież Sam nie wiesz o czym piszesz.
                  • Gość: luke Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.eranet.pl 08.01.09, 22:22
                    Jedyne co was wyróżnia na tle reszty to obrażanie ludzi, ale czemu? to chyba
                    kwestia frustracji, a wracając do kleparskiego to ma ponad 500lat i zawsze był
                    miejscem handlu żarciem, napitkiem, kwiatami, itd. i tak jest do dzis "cos" jak
                    wasza hala targowa

"Bazary, place targowe to miejsca, gdzie od zawsze toczyło się i toczy życie
                    miasta i jest w nich najwięcej autentyzmu...tylko powiatowy głupek o aspiracjach
                    bycia mieszczuchem tego nie kuma."

Jezeli dołowa to autentyzm Rzeszowa to czytając wasze komentarze zaczynam rozumieć.
                    • Gość: Prześmiewca Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 20:49
                      Zaczynasz rozumieć? i dobrze.Przenosiny Dołowej, powiedzmy 8 lat
                      istnienia a gość wyjeżdża mi tu z rynkiem Kleparskim.I jak tu drania
                      nie sponiewierać delikatnie, ja się pytam?
                      • Gość: NM Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym IP: 80.50.128.* 09.01.09, 22:29
                        jak Krakus to nawet szkoda poniewierać co jest wyrazem mojej wrodzonej
                        frustracji :)))))))))))

Nie mam kompleksów ani z racji mojżeszowości Rzeszowa ani z racji Dołowej,
                        kocham to miasto takim jakim jest...z dołową, działkami nad Wisłokiem i
                        codzienną wieśniaczą inwazją na sklepy. To jest prowincja, to jest galicja, to
                        jest wymalowany zaścianek, jak na Polskę patrzę wzdłuż i wszerz...świetne
                        miejsce do życia.

• Gość: Darek Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym r... IP: 88.156.162.* 09.01.09, 23:25
      ten targ już dawno powinien być przeniesiony na obrzeza miasta !!!
    • podkarpacie Re: Przeprowadzka bazaru na Dołowej jeszcze w tym 10.01.09, 08:25
      już dawno powinni się zabrać za to targowisko i przenieść
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka