macpherson 15.01.09, 20:16 A ja się czasem zastanawiam, czy to jednak nie klasyczni rzeszowscy truciciele - Zelmer albo Polfa. Z Zelmeru nieraz taką chemią cuchnie że strach oddychać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Git Re: Eko-Top się broni IP: *.res.pl 15.01.09, 21:12 We wtorek od godz ok 18 do 19.30 (wtedy odjechalem samochodem z ul. E.Plater czyli koło politechniki zaraz koło tej firmy) tak strasznie śmierdziało, że ze zanajomymi musieliśmy uciekac do domu a wcześniej zamykac okna. I jak słysze, że oni nie smrodzą i nie truja ludzi (taka sytuacja jest często) to przestaje wierzyć w te ekspertyzy. Tak śmierdziało, że nie można było normalnie oddychać, wstyd, od czego są służby sanitarne. Niech siedza pod płotem WSK jak ochroniarze na patrolach i jak smrodzą to w tym czasie niech sprawdzają. Jestem tam 7 dni w tygorniu i wiem że smrodża tylko wieczorami i nocą jak służby śpią. A kontrole robione w godz 7-17 można se w d..e wsadzić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Eko-Top się broni 16.01.09, 15:58 Bardzo często jest tak, że zwalamy winę na największego w okolicy zupełnie zapominając o naszych kochanych sąsiadach którzy wszystko co mają pod ręką (plastiki, gumiaki, czasem opony) pakują do pieca centralnego ogrzewania zadowoleni, że na śmieciach zaoszczędzili. Mieszkam bardzo daleko (na drugim końcu miasta) i o godzinie siedemnastej, kiedy sąsiedzi wrócą z pracy zaczyna się śmierdzenie. Dodatkowo, koło szpitala miejskiego jest spalarnia która regularnie wypuszcza biały duszący śmierdzący palonym plastikiem dym (przynajmniej robiła tak, gdy pracowałem w okolicy, nie wiem jak jest teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutus Re: Eko-Top się broni IP: *.nm.e-zet.pl 16.01.09, 22:35 Cezarku, pierwszy raz słyszę żeby koło miejskiego była spalarnia, mieszkam obok już 15 lat i wiem, że tam jest kotłownia, a to nie to samo co syfiasta spalarnia eko-śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Re: Eko-Top się broni 16.01.09, 23:11 Niestety, tak nie pachnie palony węgiel albo drzewo. Dzień w dzień tamtędy przechodziłem, od przystanku do pracy przez parking-plac koło szpitala miejskiego na rycerskiej i z takiego blaszanego komina przy tym parkingu raz na jakiś czas leciał taki wredny duszący biały dym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutus Re: Eko-Top się broni IP: *.nm.e-zet.pl 16.01.09, 23:44 Przecież oni mają kotłownię gazową! I te dwa kominy to właśnie kotłowni. Wiem, bo spaceruję tam z psem i zdarza mi się rozmawiać z różnymi ludźmi. Obok jest i owszem utylizatornia szpitala ale to nie spalarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Eko-Top się broni IP: *.gprs.plus.pl 17.01.09, 07:12 Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze kilka lat temu, badania WIOŚu pokazywały duże zanieczyszczenie powietrza w parku przy szpitalu miejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh2 Re: Eko-Top się broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 16:44 A skąd znasz wyniki badań wioS i co było badane i w jakim zakresie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Eko-Top się broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 08:15 To chyba raczej opary z ptasich kup :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spedpol Eko-Top się broni IP: *.gls-germany.com 16.01.09, 20:20 kiedy przyjeżdzam z II zmiany oś Piastów to gryzie w gardło niemiłosiernie Eko-Top MUSI ODEJSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAŁEK Eko-Top się broni IP: 217.153.102.* 17.01.09, 20:47 EKO-TOP MUSI ODEJŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zus Eko-Top się broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 10:46 Czesiek i Maryśka na emeryturę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Eko-Top się broni IP: 81.15.190.* 21.01.09, 09:08 No coz, mysle ze warto poczytac sobie o procesach spalania i jak to wyglada i nie jest mozliwe aby w wynki procesow spalania w wysokiej temperaturze 1800 C moglo sie cos wydostawac po oczyszczeniu smierdzacego czy duszacego, instalacje takie rzeczywiscie nie moga pracowac inaczej jak tylko z wylaczonym oczyszczaniem (zabezpieczenia elektroniczne itd). Co do odpadów medycznych musza byc spalane i nie moga byc przewozone na duze odleglosci (ustawa o ochronie srodowiska, pozatym ja bym wolal zeby byly spalane niz wyrzucane ot tak sobie (czesto sa zakaze). A co do smrodu popoludniowego i wieczornego warto sie wybrac gdziekolwiek gdzie ludzie mieszkaja w domach, szeregowkach maja kominki i piece, zwlaszcza do piecow jako wklad laduje wsyztsko co sie da spalic, plastiki, szmaty itp, bo tak taniej, a pozniej sie narzeka jaki to straszny dym ze nie mozna okna otworzyc, polecam osiedle zimowit po 18 przy wiekszym mrozie, inhalacje dymem, mozna kielbase wedzic :) Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Eko-Top się broni 21.01.09, 10:39 mogą, mogą. elektronikę da się wyłączyć. jeszcze zabawniej z węglem aktywnym - wystarczy nie załadować go. będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Git Re: Eko-Top się broni IP: *.res.pl 21.01.09, 22:55 Artur nie rób ze mnie i z ludzi debili i nie wmawiaj nam, że to jest smród z kominka sąsiada. Z kominka sąsiada nie śmierdzi na całe osiedle Piastów i Dabrowskiego i sąsiad nie pali co chwile w środku nocy tylko śpi. Ciesz się, że tam nie mieszkasz i nie broń tej firmy banałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Eko-Top się broni IP: *.nm.e-zet.pl 23.01.09, 21:11 Git, ja myślę, że ten Artur to prawa pijacka ręka prezesa eko-smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Eko-Top się broni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 23:07 Ciekawe czy ludzie którzy tam pracują mają płacone warunki szkodliwe i ilu się tam otarło o pracę w tej firmie myślę że to jest klucz całej tej zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Eko-Top się broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 08:21 Szkodliwe? Przecież czesiek "ogląda po kilka razy złotówkę zanim ją wyda", na pewno nie na szkodliwe. Wydać to może, ale tylko na prezenty dla takich różnych... Odpowiedz Link Zgłoś