Dodaj do ulubionych

Rolki-gdzie???

IP: 89.230.93.* 14.04.09, 11:09
Witam ! Może ktoś z forumowiczów podzieli się informacją, gdzie w naszym
pięknym mieście można nabyć łyżworolki do jazdy rekreacyjnej, dla
początkującej osoby? Chodzi mi o sprzęt w granicach 150 zł, dostępny w
sklepach sportowych, raczej nie "marketowy" :) Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: fffela Re: Rolki-gdzie??? IP: 83.2.232.* 14.04.09, 11:16
      Sama sobie odpowiedziałaś na postawione pytanie- w sklepach sportowych i w
      marketach(też można kupić sprzęt firmowy).Myślę,że jesteś 13letnią blondynką,a
      może się mylę?
      • Gość: zina Re: Rolki-gdzie??? IP: 89.230.93.* 14.04.09, 11:31
        fffela nie frustruj się... Potrzebuję sprawdzonych adresów
        • Gość: Hektor Re: Rolki-gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:26
          Sprwdzony adres to www.wojosport.pl/
          • meg83 Re: Rolki-gdzie??? 02.09.09, 10:34
            w każdym sklepie sportowym
      • Gość: benek Re: Rolki-gdzie??? IP: *.res.pl 14.04.09, 11:31
        jak kupisz sprzęt za 150 zł to bardziej zrazisz się do jazdy niż nauczysz a wiem
        o czym mówię bo jeżdżę od 10 lat.Najlepiej pójdź do plazy na gorę i przymierz.
        potem znajdź takie same na allegro i kup ale obawiam się że 300 zł to minimum.
        oczywiście że znajdziesz roli za 100 zł ale z jazda na nich nie ma nic wspólnego
        z normalną jazdą.

Oczywiście kup ochraniacze.
        • Gość: zina Re: Rolki-gdzie??? IP: 89.230.93.* 14.04.09, 11:36
          Dzięki za głos rozsądku benek :)Ochraniacze obowiązkowo zakupię, bo pewnie na
          początku wyląduję sporo razy na kończynach i nie tylko ;P W takim razie mam
          pierwszy namiar - Plaza
          • Gość: shop Re: Rolki-gdzie??? IP: 79.139.56.* 14.04.09, 14:36
            jak bardzo bedziesz chciała to pojezdzisz i na rolkach za 50zł. niczym sie nie
            roznią od tych za 500
            • Gość: benek Re: Rolki-gdzie??? IP: *.res.pl 15.04.09, 10:32
              hahaha:)

jak chcesz to możemy się spotkać na trasie -byle z górki było- i bez opychania
              zjedziemy- wtedy zobaczysz różnice pomiędzy rolkami za 50 zł a za 500zł.

Nie mówię że by wykładać od razu tysiąc na profesjonalne rolki ale uważam że
              wygodny but, solidne łożyska i odpowiednie koła to podstawa by czerpać radość z
              jazdy na rolkach
        • lawikas Re: Rolki-gdzie??? 11.05.09, 09:25
          Do 150zł proponuje te
          wojosport.pl/pl,product,265859,lyzwy,i,rolki,lyzworolki,regulowane.html
          dobry model,kupowałem kiedys w tym sklepie i wsyztsko było w
          porzadku.
    • dinn Re: Rolki-gdzie??? 15.04.09, 12:31
      hmm polecam ROXY to roleczki ktore spełniaja minimum dobrej jakosci
      kosztują od 250-300 zł swietne do pierwszego smigania ;)
      pozdro

• Gość: Broz Re: Rolki-gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:55

Ktoś może wytłumaczyć na czym polegają różnice w wielkości kólek, Czy małe to do
        skoków piruetów a duże do szybkiej jazdy???
        • Gość: benek Re: Rolki-gdzie??? IP: *.res.pl 15.04.09, 15:30
          od 78 są do "zwykłych"rolek

od 90 do jazdy szybkiej

poniżej do rolek do jazdy agresywnej

to tak w uproszczeniu
    • Gość: ciniii Re: Rolki-gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 16:31
      witam, ja parę dni temu kopiłam sobie rolki FILA w Krasnym w EXIsporcie. Byłam tez w Plazie ale nie mieli moich numerów w ogóle- mam mała stopę. |Moje rolki kosztowały 319 zł- podobno jakaś przecena. Rolki bardzo fajne, chociaż trochę chyba za szybkie na razie, dawno nie jeździłam:)Ja tez polecam dołożyć trochę kasy i kupić lepsze rolki- komfort jazdy nieporównywalny. Teraz się zastawiam gdzie można w Rzeszowie jeździć na rolkach żeby uniknąć jazdy bo tej beznadziejnej kostce brukowej;/
      • Gość: zina Re: Rolki-gdzie??? IP: 89.230.93.* 15.04.09, 20:15
        Hej ! Moja wyprawa po rolki zaowocowała zakupem sprzętu marki Rollerblade - Bladerunner. Fakt - musiałam wydać nieco więcej niż planowałam, ale jestem bardzo zadowolona: są stabilne, wygodne, pewnie trzymają stopę, a chyba o to m.in. chodzi :) Teraz kombinuję, jak się w nich nie zabić ;P Dzięki za posty, pozdrawiam !
        • Gość: benek Re: Rolki-gdzie??? IP: *.res.pl 15.04.09, 20:34
          gratuluje zakupu:) firma renomowana i sprawdzona :)

Co do tego gdzie jeździć to polecam oczywiście ścieżkę wzdłuż Wisłoka od strony
          lisiej góry.Miejsce spacerów wiec jest dużo ludzi dlatego polecam godziny
          przedpołudniowe-przynajmniej na początek bo trzeba dużo wymijać i bardzo
          uważać.Po drugiej stronie mniej ludzi i fajna trasa od zapory do żwirowni. do
          tego można pojeździć na parkingu hali oraz przy marketach w godzinach
          wieczornych.Do zobaczenia na trasie!i nie zrażajcie się-"Jak się nie przewrócisz
          to się nie nauczysz" ;) hehe
          • Gość: cinii Re: Rolki-gdzie??? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 16.04.09, 09:54
            slyszlam wlasnie ze na trasie do lisiej sie dobrze jeżdzi. Wczoraj
            probowlaam pojezdzic po plantach, ale to byla masakra, już wole po
            osiedlu wieczorami. Jeszcze sie nie przewrocilam ale za hamowaniem
            mam problemy:) zwlaszcza z górki:D
            • markovitch Re: Rolki-gdzie??? 17.04.09, 13:42
              Polecam też parking przy hali na Podpromiu, bardzo dużo miejsca, w miarę równo,
              często tam śmigam :) zresztą nie tylko ja - nigdy nie jeżdżę tam sam.
              • dinn Re: Rolki-gdzie??? 11.05.09, 11:24
                Dla smigających dodam taką stronke znajomego o szkólce rolkowej
                smigają prawie codziennie pod mostem zamkowym ;) polecam :
                www.wodzu.rzeszow.pl/
    • Gość: Super rolka Re: Rolki-gdzie??? IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 12.05.09, 12:57
      Jak rolki to tylko pod pomnikiem Sikorskiego w parku. tam jest
      teraz swietna nawierzchnia do jazdy na rolkach i deskorolkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka