Gość: anna IP: *.tktelekom.pl 17.05.09, 19:23 Uwaga, za chwilę będzie komentarz,że ks. Boniecki i Tygodnik Powszechyn to.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s... IP: 84.38.160.* 17.05.09, 20:01 jestem matką dziecka uczęszczającego do tej szkoły i nie widzimy z mężem jakiegoś poważniejszego zagrożenia dla naszych dzieci takim plakatem. serce się człowiekowi ściska jak jakaś umalowana dziennikarka, pewnikiem bezdzietna z dzirską miną wyraża swoje oburzenie jakimś bzdurnym plakatem. My rodzice zrobimy głosowanie nad tym plakatem i będzie on wisiał aż do wyblaknięcia. Puknijcie sie w czoło dziennikarze - to jakimi tematami zajmujecie się na swoich łamach jest beznadziejne.Jeśli brakuje wam tematów oświatowych to są głodne dzieci, patologiczni rodzice, przeludnione klasy, wyłudzanie pieniędzy od rodziców w przedszkolach za jakieś beznadziejne zajęcia itd.. Szkoła nr 8 jest jest jedną z lepszych szkół w mieście, złego słowa nie można powiedzieć, nauczyciele są pasjonatami, moje dzieci czują się tam bardzo dobrze. martwi mnie natomiast to że moje dziecko w przedszkolu słabo mówi, a wyuczono go hymnu europejskiego. ten artykuł to jakieś polowanie na czarownice, nieistotne na wychowanie moich dzieci, żyjemy w wolnym kraju i każdy może wychowywać swoje dzieci tak jak mu się podoba. Nawet dziennikarzom wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:55 Nie dziwię się, że Twoje dzecko słabo mówi. Dzieci dziedziczą inteligencję po rodzicach. Słaby rozwój dziecka i Twoja wypowiedź są wyraźnie skolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 22:55 dziwny jestes< przeciez jej dziecko moze miec 3 lata i slabo mowic, to nie grzech i o niczym nie swiadczy , a aluzji nie zrozumiales to juz twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 23:14 wiesz koleżko, jeśli już mówisz o inteligencji to wypadałoby samemu się nią popisać i poprawnie napisać słowo "skoRelowane". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:46 Tak mój błąd. Zamiast do książek "inteligentni" rodzice posyłali mnie na katechezę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.versanet.de 19.05.09, 01:57 Gość portalu: x napisał(a): > Tak mój błąd. > Zamiast do książek "inteligentni" rodzice posyłali mnie na > katechezę ;-) no popatrz to tak jak mnie, ale ja nie chodziłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 20:58 Niech raczej dziwnnikarze Wybiórczej zajmą się palkatem jaki wisiał za plecami minister Kopacz w czasie jej spotkania przed tygodniem z dyrektorami szpitali w Promarze w Rzeszowie. A był to plakat Platformy Obywatelskiej. To skandal, żeby urzędujący minister zdrowia na spotkaniu z dyrektorami szpitali reklamował w kampanii wyborczej partię polityczną. To jest całkowite pomieszanie pojęć, to jest wykorzystywanie stanowiska służbowego i pieniędzy publicznych na kampanię wyborczą. Ciekawe, kto sfinansował przyjazd tej pani na Podkarpacie? Oczywiście, my podatnicy. Jakoś dziennikarz Wybiórczej, który pisał o tym spotkaniu nie zjąknął się na ten temat, a mały plakacik wywieszony na gazetce w sali do katechezy, wyolbrzymiono do rangi przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w 18.05.09, 20:44 Gość portalu: rufus napisał(a): > Niech raczej dziwnnikarze Wybiórczej zajmą się palkatem jaki wisiał > za plecami minister Kopacz w czasie jej spotkania przed tygodniem z > dyrektorami szpitali w Promarze w Rzeszowie. A był to plakat > Platformy Obywatelskiej. To skandal, żeby urzędujący minister > zdrowia na spotkaniu z dyrektorami szpitali reklamował w kampanii > wyborczej partię polityczną. To jest całkowite pomieszanie pojęć, to > jest wykorzystywanie stanowiska służbowego i pieniędzy publicznych > na kampanię wyborczą. Ciekawe, kto sfinansował przyjazd tej pani na > Podkarpacie? Oczywiście, my podatnicy. Jakoś dziennikarz Wybiórczej, > który pisał o tym spotkaniu nie zjąknął się na ten temat, a mały > plakacik wywieszony na gazetce w sali do katechezy, wyolbrzymiono do > rangi przestępstwa. ====================================== A co ma piernik do wiatraka - idioto. Nie nauczono Ciebie pętaku [???], że należy dyskutowAĆ NA TEMAT, A NIE OBOK niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 00:34 Takie wybiórcze zajmowanie się tematami świadczy o stronniczości dziennikarzy tejże gazety zwanej zwykle Wybiórczą i ma to jak najbardziej związek z palakatem w salce do katechezy. Robi się wielkie halo wokół drobiazgu. Zalecałbym ci pewną powściągliwość w obrzucaniu ludzi epitetami. W tej konwencji twoja wypowiedź jest także nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mh To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 09:51 Zdumiewające jak szybko z igły można zrobić widły. Tak jakby w Rzeszowie nie było istotniejszych tematów. Widocznie dziennikarze nie mają innych pomysłów na swoją nudę. Uważam, że katechetka miała rację ostrzegając przed niebezpiecznymi skutkami okultyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 10:54 Uważasz to za nieistotne, że dzieciem pierze się mózgi? Dlaczego na Podkarpaciu ma takie poparcie sekta z Torunia? Dlaczego największe poparcie ma PiS? To nie bierze się z niczego. Jesteśmy najbardziej zacofanym regionem i trzeba z tym walczyć od podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: 84.38.160.* 18.05.09, 11:29 to jest właśnie demokracja. Każdy z nas głosuje według własnych przekonań. moja 90-letnia babcia słucha Radia Maryja i nie potępiam tego, moja córka słucha ostrej muzyki itd. każdy jest inny. Problemem jest szukanie tematów zastępczych aby nie pisać o tematach waznych. byłam z malutkim synkem na pogotowiu aby ściągnąć paznokieć z uderzonego palca u nogi. Dziecko płakało a lekarz dał mi skierowanie do specjalisty, jak myślicie jak długa jest kolejka do chirurga dziecięcego? sama zrobiłam zabieg na chorym palcu, a co z ludźmi chorymi na raka, kolejkami na radioterapię. Idźcie zobaczyć umierających, lekceważonych przez państwo ludzi chorych, starych. To są tematy które należy poruszać. Ale wyborcza tego nie robi bo o politykach platformy nie pisze się żle. Może jednak będziecie obiektywni i napiszecie jak minister zdrowia za nasze pieniądze robi kampanie posłance Po? Szuka się jakiś przygłupawych tematów i nakręca się ludzi. Tylko naród generalnie nie jest taki głupi. Może wyjdźcie zza biurek i zobaczcie jakimi problemami żyją ludzie zamiast robić kontrolowane nagonki. teraz do X-a dzieciom nie pierze się mózgów, dzieci wychowuje się w rodzinach, ważne jest to co otrzymuje od rodziców w domu. To jest podstawa, potem w życiu zobaczy setki niewłaściwych plakatów, zachowań i będzie wiedział co jest dobre, a co złe. Teza, że jesteśmy zacofanym regionem jest nieprawdziwa gdyż znam profesorów głosujących na tę formację, a nawet co cię zdziwi wierzą oni w Boga. Głosowanie na PO które nie szanuje ludzi pracy to dopiero obciach. Nie jesteśmy zacofanym narodem, uczciwie pracujemy i wychowujemy swoje dzieci, niektórzy chodzą do kościoła inni nie. Wolno im bo każdy ma wybór. drażni mnie narzucanie jak mamy wychowywac swoje dzieci. To jest zadanie dla rodziny- rodzice decydują o wartościach jakie przekazują dzieciom. Nam plakat sie podobał, jeśli ktoś był przeciw możemy dyskutowac. O kształcie szkoły i wartościach w niej przekazywanych powinni w głównej mierze decydować rodzice uczniów, bo to nasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:34 Nie myl Kościoła z sektą z Torunia. To 2 odrębne organizacje nie mające z sobą wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:35 Masz rację. Dzieci wychowuje się głównie w rodzinie. Problem w tym, aby rodzina potrafiła wskazać dziecku, że taki plakat to "pranie mózgu" przez sektę z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
kizia_007 Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w 18.05.09, 15:44 Masz rację Kika. Bardzo mądra i wyważona wypowiedź. Podpisuję się pod nią. Nie chciałabym, żeby moje dzieci miały rozmiękczane mózgi wszelkiej maści relatywizmem moralnym, który pcha sie do szkoły drzwimi i oknami, a na które pan X pewnie reaguje mniej zapalczywie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 00:38 Pranie mózgu to stosują przedstawiciele róznych sekt, a także jak widać dziennikarze Gazety. Bardzo się cieszę, że na Podkarpaciu jest wiele osób wierzących i praktykujących. dzięki temu mamy np. niską przestępczość, a być może także największą długość życia (ludzie religijni są zdrowsi, co wykazały badania). Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w 19.05.09, 09:10 Najzdrowsi byli żydzi , ludzie medytujący, adwentyści i arabowie. Kwestia diety i optymizmu. Więc dlaczego ksiądz katolicki zaatakował wulgarnie inne wyznania? Jedna jest tylko racja, moja jest tylko racja bo moja jest najmojsza racja a cała reszta to bałwochwalstwo. To motto katoszmaciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
bestrzeszowiak Re: To niezręczność, że taki plakat znalazł się w 19.06.09, 07:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk ten xsiadz to delikatnie mowiac głupek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:32 No tak mozna bylo sie spodziewac ,ze zaraz pojawia sie tego typu glosy . Przecież ks.Boniecki bardzo ładnie podsumowal to cale zajscie, nadużycie,manipulacja ze strony duchownego powiedzialbym ,ze głupota . Dzieci nie potrafia jeszcze w pelni analizowac podanych im informacji szczegolnie gdy to robi dorosla osoba, biora to za fakt,i stad nie dalaka droga by potem takie dzieciaki czy pozniej juz jako nastolatki pastwily sie nad osobą ktora powiesil sobie na szyi chocby pacyfke. TO nie jest droga ku katolickiej miłości blizniego:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatelka Re: ten xsiadz to delikatnie mowiac głupek IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.05.09, 22:37 Czy dzieci w wolnym kraju nadal muszą być inwigilowane przez jedyną słuszną ideologię?Moze teraz patronem zrobia Komaryczkę........ Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Widzą źdźbło w oku bliźniego 19.05.09, 10:08 Ksiądz Boniecki faktycznie ładnie to podsumował, ale chyba w sposób niezamierzony. "A umieszczanie obok siebie Buddy i pentagramu? Równie dobrze, ktoś mógłby tam dodać Matkę Boską." Z tą Matką Boską miało być chyba ironicznie, bo trudno przypuszczać, żeby ksiądz katolicki stawiał prawdę wyżej niż ideologię swojej organizacji. Tymczasem, katolicki kult "świętych" obrazów i rzeźb Matki Boskiej i tabunu Świętych oraz Pana Jezusa na krzyżu i we wszystkich innych pozach, to czyste bałwochwalstwo. Jak również grzech przeciw 2 przykazaniu Dekalogu. Ale o tym mało który katolik w ogóle wie, bo dekalogu uczy się dzieci na pamięć na religi w wersji uproszczonej i ocenzurowanej, z której drugie przykazanie zostało usunięte jako niewygodne, za to dziesiąte zostało podzielone na dwa, żeby liczba się zgadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s... IP: *.tktelekom.pl 19.05.09, 06:55 Gdyby to był plakat Kampanii Przeciw Homofobii problemu by nie było a tak problem jest.Jednym słowem tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekguz To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s... IP: *.centertel.pl 19.05.09, 08:15 Bałwochwalstwo? Popatrzcie na Siebie, Księża...czymże jest modlenie się do "świętych" figurek i obrazków, czy nie bałwochwalstwem? A równie święte" wizerunki na szybach i drzewach? Co to takiego? Najczystsze pogaństwo. Czyścicie umysły innych, zamiatacie inne stajnie...może zaczniecie od Swojej działki? Jak słaba i powierzchowna jest wiara, której tak zaciekle bronicie, jeśli jakiś plakat może ją podważyć lub wręcz "uszkodzić"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _now To niezręczność, że taki plakat znalazł się w s.. IP: 89.174.106.* 19.05.09, 08:47 Proponuję plakat o treści dla księży: "Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną: 1. pieniądze 2. szybkie samochody, 2. papierosy, 3. alkohol, 4. kobiety." ... w każdej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
listdorzymian127 juz problem 19.05.09, 10:05 a pedalskie lekcje w szkole to w porzadku???? Hary Poter to narzedzie satanizmu dziecko ktore dzis czyta Hary Poter jutro bedzie MORDERCA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: juz problem 19.05.09, 16:06 Buahahahaah a dziecko które ogląda Tv Trwam będzie pedofilem :) Na 100%! Zwolennicy działań księdza z tej szkoły, przeczytajcie jak na samym końcu skomentował całą sytuację ksiądz Boniecki. I sprawa prosta. umieszczanie obok siebie wizerunku Buddy, pentagramu i Harrego Potera to skrajny idiotyzm i demagogia. A moim zdaniem także łamanie prawa zwłaszcza na terenie państwowej placówki oświatowej. Skandal i kretynizm w najczystszej postaci. Swietny przykład tolerancji po polsku :) Chrzescijaństwo cacy - Buddyzm be drogie dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_głup Re: juz problem IP: 89.174.106.* 19.05.09, 16:20 Te listonosz ... Idź się napij zimnej wody, odpocznij - wyciągasz tezy, których nie umiesz udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś