Dodaj do ulubionych

PTTk biuro podróży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 15:25
Ktoś z nimi podróżował? Jakie wrażenia, organizacja, warunki
pobytu,transport.Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: rze Re: PTTk biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 15:45
      Ja kupowałem wycieczke w Polskie Biuro Podrózy Rynek 7. Tam masz do wyboru
      wiele biur podrozy.
      Leciałem do Egiptu (Sharm el Sheik) z biurem Sun & Fun i bylo wszystko ok.

pozdro
    • Gość: Florian Re: PTTk biuro podróży IP: *.19.165.62.osk.enformatic.pl 24.05.09, 19:15
      Ja podróżowałam z PTTK dwa razy, nie mam zastrzeżeń, obydwa wyjazdy były bardzo udane i dobrze zorganizowane, hotele, jedzenie, piloci, autokary bez zarzutów. Być moze ceny niektórych wyjazdów wydają sie wysokie, ale w przeciwieństwie do wielu innych biur nie trzeba na miejscu ponosić dodatkowych kosztów (poza biletami wstępu, ale to akurat jest jasno i precyzyjnie określone - ile kasy na to potrzeba). Zaletą tych wyjazdów jest to że z uwagi na to iż większości przypadków powtarzają sie kilka razy w roku a także w każdym sezonie - są na tyle sprawdzone że nie ma żadnych niespodzianek. Istotne też jest to że można tam jechać samemu (tzn. bez osoby towarzyszącej) i nie ma problemu z zakwaterowaniem w takim wypadku (też bez dodatkowych kosztów.
      • Gość: asia Re: PTTk biuro podróży IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 24.05.09, 19:29
        Ja również polecam - byłam na wycieczce w Pradze (pilot i przewodnik p.Marek)
        oraz w Słowackim Raju. Wszystko Ok. Powodzenia!
        • Gość: wycieczkowiczka Re: PTTk biuro podróży IP: *.199.50.170.isp4u.pl 22.08.09, 20:32
          Potwierdzam do Pragi tylko z p. Markiem !!!
          Świetnie opowiada - widać, że to jego pasja i wszystko dopięte na ostatni guzik.
          • Gość: ewa Re: PTTk biuro podróży IP: *.230.88.207.rzeszow.mm.pl 03.10.13, 21:24
            Ostatnia wycieczka do ragi-zarówno pilotka jak i autokar-porażka. Nie polecam
      • Gość: anka Re: PTTk biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 19:30
        A mogę wiedzieć gdzie z nimi byłeś, mnie interesuje Krym.
        • Gość: Florian Re: PTTk biuro podróży IP: *.19.165.62.osk.enformatic.pl 24.05.09, 19:59
          Moje wyjazdy to Chorwacja i Bośnia oraz Grecja i Bułgaria, Krym planuję we wrześniu ale powiedzmy z powodów towarzyskich wybiorę inne biuro
          • Gość: mila Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 12.08.09, 23:28
            Czy byłeś zadowolony z Chorwacji Bośni z PTTK? Jak program, atrakcje
    • Gość: cent Re: PTTk biuro podróży IP: 213.17.131.* 09.07.09, 18:51
      Organizacja ok, wiadomo doswiadczenie.
      Bus OK, hotele OK, Piloci i przewodnicy to ludzie, zależy jak trafisz, jak wszędzie.
      Ogólnie polecam, ceny niewygórowane.
    • Gość: światowid Re: PTTk biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:01
      Byliśmy z PTTK-iem na wycieczce objazdowej do Czarnogóry. Jak na swoją cenę
      wydawało się w dobrym standardzie itd. Początkowe opowiadania napaliły nas na
      doznania jakie mieliśmy przeżyć. Istotnie krajobrazy zapierały dech w piersiach,
      woda w Adriatyku kryształowa i cieplutka, jedzenie pyszne i do woli a pogoda
      wspaniała. Jechaliśmy jak to określił PTTK wygodnym autokarem. Tylko nie można
      było zdjąć butów bo podłoga nagrzana od silnika parzyła w stopy. Na większych
      nierównościach odrywaliśmy się od siedzeń (jak na drewnianych kołach). Po
      stoczonym boju o miejsce i długich pertraktacjach z panem, który nie chciał się
      przesiąść w końcu usiadłem ze swoją żoną! No i jedziemy... Przy pierwszym
      noclegu "zimny prysznic" dosłownie. Może 7 zabitych karaluchów to dużo nie dużo
      ale euforia opadła. Na drugi dzień dotarliśmy. Hotel w Tivacie był siermiężny
      (**) ale czysty i bez dodatkowych lokatorów. Do plaży mieliśmy 8 metrów i
      dookoła piękny widok. W skład wyprawy wchodziły wycieczki fakultatywne. Były
      dosyć drogie jak na to co żeśmy tam zobaczyli. Co do pilotki i przewodniczki...
      Pani miała niesamowitą wiedzę na temat wszystkiego co nas tam otaczało, również
      rodzinę i znajomych w tamtych stronach przy czym załatwiała swoje własne sprawy
      naszym kosztem (dołożone kilometry). Na końcu dołożyliśmy 11 godzin jazdy aby
      mogła przesiąść się na inny autokar jadący do Chorwacji. I praliśmy kilometry z
      Sarajewa na Zagrzeb ?? Jednej pani puściły nawet nerwy... Na końcu
      dowiedzieliśmy się, że zostaliśmy sprzedani do jakiegoś Global Travel czy coś i
      to wcale nie PTTK. Osobiście bardzo polecam Bałkany i Czarnogórę ale z uczciwym
      biurem podróży bo w tym organizacja jest "pod zdechłym Azorkiem". Pozdrawiam.
      • Gość: giga Re: PTTk biuro podróży IP: *.city.net.pl 04.08.09, 23:29
        Ja w podobny sposób załapałam się na wycieczkę do Chorwacji. Z rzeszowskim PTTK
        jeździłam często i dużo, zawsze dobrze trafiałam, a Chorwacja to organizacyjna
        porażka. Dobrze, że kraj jest piękny i dopisywała nam pogoda, bo cała reszta-
        fatalna. Hotele marniutkie, jedzenie wybitnie niesmaczne. Raz dostaliśmy
        niezmiernie słoną fasolkę z puszki na kolację, zachwalaną przez przewodniczkę
        jako danie regionalne. Było to nie do zjedzenia, cała wycieczka oddała prawie
        pełne talerze. O "wystroju pokoju" i niepunktualności pisałam na wątku o Balkan
        Express. Bo okazało się po powrocie, że PTTK tylko sprzedaje wycieczkę a
        faktycznie organizatorem jest Balkan Express. Niezmiernie żałuję, że tak solidny
        PTTK dał się wciągnąć w takie biuro. W wielu oczach stracił.
        PTTK jest nadal świetne w wycieczkach na Ukrainę czy do Rumunii, ale nadmierne
        poszerzanie oferty nie wychodzi im na korzyść.
        • Gość: soniap Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 06.08.09, 21:18
          Bardzo sobie chwalę wyjazd do Chorwacji z Pttk. Nie wiem o jakim hotelu
          Pani mówi, ale ja spałam w 3***.Piękne pokoje, blisko morza, świetne jedzenie.
          Wycieczki i przewodniczka-rewelacja.
    • Gość: magda Re: PTTk biuro podróży IP: 89.231.203.* 05.08.09, 16:51
      Korzystalam z uslug PTTK-u dwukrotnie tylko dlatego, ze po pierwszej nieudanej wycieczce stwierdzilam, ze to wypadek przy pracy. Niestety ze drugim razem bylo tylko gorzej. Do tego stopnia, ze miejsca w hotelu nie byly ustalone wczesniej wiec kto mial lokcie i dopchal sie do pilota w pierwszej kolejnosci mial miejsce jakie chcial. Na koniec zostaly 2 pokoje 3osobowe, a do zakwaterowania...3 pary malzenskie. Pilot nie widzial problemu wszak wczesniej uczcil spotkanie ze swoim lwowskim znajomkiem. To tylko jeden z siermieznych zwyczajow, uzmyslawiajacych, ze to biuro rodem z glebokiego PRL-u. Odradzam tym bardziej, ze ich oferta jest tendencyjna i te same atrakcje mozna znalezc w innych biurach.
      MAgda
    • Gość: Jessica Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 11.08.09, 20:16
      Słuchajcie mili wycieczkowicze. PTTK to porządne
      biuro. Wszystkie wyjazdy na Bałkany organizuje Balkan
      Ekspress z P.Dorotą , a PTTK pomaga zbierać klientów.A
      potem niestety obrywa niesłusznie.
      Dobrze by było ,żeby znaleźli jakiegoś innego
      przewodnika-pilota na Bałkany.
      W końcu P. Dorota nie jest niezastąpiona. No tak czy
      nie? Pozdrowionka:))
      • Gość: Tom Re: PTTk biuro podróży IP: 83.238.139.* 12.08.09, 07:47
        wycieczka z PTTK to gonitwa (przepełnione programy zwiedzania) +
        jeżeli wycieczka jest więcej niż 30 osób to połowę czasu czeka się
        na kiblujących albo na zagubionych... efekt; zwiedzanie z okien
        autobusu... "na prawo widzimy Poznań, na lewo Częstochowę" - "Tytus,
        Romek i A'Tomek" ks. VII
        • Gość: Jessica Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 12.08.09, 20:05
          Ojej Tom! Aż tak źle było? :))
      • aga857 Re: PTTk biuro podróży 12.08.09, 23:22
        Byłoby dobrze, gdyby ją kimś innym zastąpili. Polecałam wielu znajomym PTTk,
        wybrali się na Bałkany i.... nie chcą jechać z PTTK już nigdzie.
        • Gość: mewa143 Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 12.08.09, 23:34
          Lubię wyjazdy z PTTK, zwłaszcza bardzo mile wspominam wyjazd do Czarnogóry.
          Super program, hotele z dobrym jedzeniem , blisko morza, dobry pilot. Czego
          chcieć więcej
          • Gość: Jessica Re: PTTk biuro podróży IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.09, 20:32
            Światowidzie
            Bylismy też w Czarnogórze wtedy co Pan i BRAVO!
            Świetnie i bardzo dokładnie opisał Pan cały przebieg
            wycieczki. Zgadam się ze wszystkim co Pan napisał.
            Jakiż to był wypoczynek? KOSZMAR.NIE POLECAM NIKOMU
            TAKICH EKSTREMALNYCH PRZEŻYĆ.
    • bezprym47 Re: PTTk biuro podróży 24.04.16, 22:19
      Pttk Rzeszów to ogólnie porażka.
      Traktują klientów z łaską, jak za głębokiej komuny. Budapeszt w 2016 był w miarę ok., ale Włochy w 2015 to jakaś tragedia, a zwłaszcza pani pilot Szuba.
      • bezprym47 Re: PTTk biuro podróży 24.04.16, 22:31
        Korekta. Budapeszt w 2014 był ok., a Włochy 2015 z panią pilot...? Szubą, to była jakaś tragedia. Hotele i program niezgodne z ofertą i umową, zimne i niedogotowane posiłki, brak orientacji jak trafić na nocleg, traktowanie klientów z góry jak przedszkolaków, ogólnie porażka i strata czasu i kasy.
        • kryskoni Re: PTTk biuro podróży 19.05.16, 23:19
          Witam.Byłam w maju 2016r z PTTK we Włoszech -wycieczka programowo bardzo fajna ale jeśli chodzi o organizację to niestety wiele zastrzeżeń. Pierwszy hotel bardzo fajny włoski rodzinny czysto i dobre jedzenie, niestety w drugim jedzenie na obiadokolacji jak z puszek , na pierwsze danie coś w rodzaju makaronu wymieszanego z kapustą, na drugie gulasz z groszkiem i czymś tam jeszcze, Na śniadanie do picia zamiast filiżanek dostaliśmy bulionówki do których nalewało się kawę i herbatę ale nie samemu pani kelnerka potraktowała nas jak dzikusów,pokrzykiwała, była niemiła, nieuprzejma, stała przy ekspresie do kawy i wciskała guziczek- a cukier wydawała każdemu z osobna- pani przewodnik tłumaczyła nam potem że to dlatego iż często turyści wciskali dwukrotnie guziczek i kawa wylewała się z kubków co powodowało awarię expresu- ( skoro tak bywało wcześniej to myślę że wcześniejsze poinstruowanie nas odniosłoby zamierzony skutek- no ale niestety pani przewodnik nie miała na to czasu )- a kelnerkę wytłumaczyła ty iż na pewno ma jakieś problemy bo do tej pory zawsze była uprzejma. W kolejnym hotelu spędziliśmy 3 noce było miło, czysto, przyjemnie, bardzo dobre jedzenie, Ostatni nocleg w Rimini podobnie. Jeśli chodzi o zwiedzanie Wenecja-z parkingu płynęliśmy statkiem na Plac Św, Marka-tam czekaliśmy na lokalną przewodniczkę, krótko poopowiadała nam o placu, budynkach wokół niego, weszliśmy w jakiś nie wieki zaułek niedaleko placu , do Katedry i na tym się skończyło zwiedzanie Wenecji-( lokalna przewodniczka trochę nijaka, odbębniła swoje i tyle) a gdyby tak zamiast płynąć statkiem przejść się z parkingu uliczkami, mostkami do Placu Św. Marka, poczuć klimat Wenecji- no ale to pewnie wymagałoby od pani przewodnik odrobinę zaangażowania. We Florencji przewodniczka bardzo fajna-niestety trochę pogoda pokrzyżowała nam plany. Ąsyż piękny. W Rzymie wspaniała lokalna przewodniczka z pasją i zaangażowaniem, podobnie w Rawennie. Czas wolny źle zorganizowany dużo krótkich przerw 10-15 min. wszystko pod dyktando potrzeb przewodniczki- brak dłuższego wolnego czasu na spokojne spacerowanie delektowanie się miastem czy też zakupy jak chcieli co niektórzy. Brak rozliczenia się przewodnika z zebranych pieniędzy.
          • chris1970 Re: PTTk biuro podróży 27.10.16, 12:47
            @Kryskoni, gdyby Pani od parkingu chciała dojść do Placu Świętego Marka, musiałaby poświęcić około godziny na samo przejście uliczkami w grupie i to marszem. Uważam, że rejs Vaporeto pod sam plac zaplanowano idealnie. Nikt nie zginął, nie narzekał na bolące nogi, a zapewniam, jest się gdzie potknąć po drodze.
    • benzak Re: PTTk biuro podróży 27.10.16, 11:29
      Jeżdżę często z tym biurem, jeżdżę także z Rainbow Tours i Itaką i obiektywnie mogę powiedzieć, że PTTK nie odstaje od reszty, a czasami nawet bardziej się stara. Uczestnicy wycieczek to różni ludzie i niektórzy po prostu kolokwialnie ujmując się czepiają wszystkiego. Tak jest w każdym biurze, czytając nieraz negatywne komentarze pod wycieczką zastanawiam się czy byłam na tej samej. Nie jeżdżę żeby się jedynie dobrze bawić a też by coś poznać. Ja mogę z czystym sumieniem polecić PTTK, a byłam już na większości ich programów. I co jeszcze mogę stwierdzić, to jakość z roku na rok jest coraz lepsza.
    • khoriniss Re: PTTk biuro podróży 19.06.17, 08:17
      Dwukrotnie brałam udział w wycieczce organizowanej przez PTTK dla pracowników naszej firmy. Jedna wycieczka byłą do Pragi, druga do Wiednia. Pierwsza wycieczka (2016) była dobrze zorganizowana, jedynie przewodnik był nieszczególny. Wiedzę i owszem miał, ale połowę jego wypowiedzi stanowiły opowiastki na temat piwa i kobiet, co mim zdaniem nie było ani zabawne, ani na miejscu, ale być może komuś innemu przypadłyby do gustu. W tym roku uczestniczyłam w drugiej wycieczce, która była porażką. Nocleg mieliśmy w małej mieścinie w Czechach, skąd do Wiednia dojeżdżaliśmy codziennie 2 godziny w jedną stronę. Kierowca autokaru - zapomniał chyba, że jest dla nas, anie my dla niego, co okazało się w drodze powrotnej. Byliśmy przynajmniej dwie godziny do przodu, a kierowca praktycznie odrywał ludzi od jedzenia, bo on już chce jechać. Przewodnik oprowadzając nas czytał to co ma powiedzieć z kartki albo opowiadał o Leżajsku, z którego pochodzi (zamiast o Austrii, czy Wiedniu).
    • Gość: MartaSZ Re: PTTk biuro podróży IP: *.stwist.pl 26.07.23, 23:29
      Biuro organizuje naprawdę świetne wycieczki. My byliśmy z nimi w Pradze. Jesteśmy mega zadowoleni. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka