Dodaj do ulubionych

Auta osaczają rzeszowski ratusz

IP: *.rz.izeto.pl 26.06.09, 20:30
Prawda jest taka ze trzeba poczekać na budowę nowego ratusza, wtedy ruch na
3maja grunwaldzkiej wokół ratusza zmaleje do 0
Obserwuj wątek
    • Gość: fft Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.cust.tele2.pl 26.06.09, 20:49
      Takie gadanie dla gadania - jak ograniczenie ruchu w centrum :-) heh - wróciło
      wszystko jak było - auta jezdzą ,karki z ochrony zrąpod MCdonaldem , czarni
      chodzią i udają ze nie widzą - to szopka - skoro ludzie z ratusza mają to w
      duzpie to jak wymagac aby nie stawali pod ratuszem :-) hehe - sprzątanie
      zaczynamy zawsze od siebie prawda ? Wszyscy znajomi znajomych prezydenta są
      ponad prawem ? Albo jest coś czarne albo nie - tu nie jest czarne - czarne jest
      jak prezydent powie ze jest czarne
      • Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:06
        Czyli jeżeli jadę do ratusza załatwiać sprawę dla mieszkańców miasta, mam
        parkować za każdym razem pod Europą? Nie róbmy parodii, skoro wyborcza tak
        ładnie opisuje całą sytuację to niech zrobi "cud", a parking za Ratuszem utworzy
        tylko dla petentów, urzędników, dygnitarzy i całej palestry przyjeżdżającej do
        Ratusza. Wtedy miejsca z przodu nie będą zajmowane. Wiele razy załatwiając
        sprawę w Urzędzie chciałem zaparkować na parkingach prywatnych ale niestety nie
        było miejsc i co mam w takiej sytuacji zrobić? Postawić na zakazie czy
        pokazywać, że mam strefę i postawić na środku deptaka? Takie są realia, że
        Ratusz jest w centrum a w okolicy nie ma gdzie zaparkować. Nie bądźmy aż tak
        złośliwi w stosunku do Prezydenta i jego świty bo to nie jest chyba na miejscu w
        tym wypadku. Nie łudźmy się też, że samorządowcy będą parkować kilometr od
        ratusza, żeby przyjść i załatwić jakąś sprawę, która zajmie 5-10 minut bo tak
        się nie stanie.

Pozdrawiam
    • Gość: ten adam Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.krak.tke.pl 26.06.09, 21:40
      obyśmy tylko takie zmartwienia mieli. Jest tam miejsce dla kilku aut
      i lepiej, żeby tam parkował prezydent nawet z z-cami niż mieliby
      zajmować miejsca na ogólnodostępnym parkingu przez rezerwację.
      Btw to mi problem wygląda na "inspirowany" przez Pana Zaścianka.
    • Gość: Pawełek Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.ostnet.pl 26.06.09, 22:22
      "Stolica innowacji" bez podziemnych parkingów ...
    • Gość: pieszy Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:51
      dopiero zobaczycie jak O.Bernardyni zamkną parking przy Urzędzie Wojewódzkim
    • Gość: fangorbsg Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.06.09, 07:50
      Dla buraków z ratusza:

i711.photobucket.com/albums/ww119/loko431/mgoose.jpg
      z życia wzięte...
    • Gość: komar Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: 94.254.229.* 27.06.09, 08:50
      Chcą tworzyć metropolię, budować gondole itd. a nawet porządku wokół ratusza nie
      potrafią zaprowadzić.
      • Gość: Tom Nie potrafią nawet znaku "przejście dla pieszych" IP: 89.231.211.* 28.06.09, 13:56
        postawić na przedłużeniu ul. Kościuszki pod ratuszem, czy
        ograniczenia prędkości na Słowackiego i Moniuszki żeby "złotówom"
        nie ograniczać wyścigów po starówce. Lobby sbecko-milicyjne
        (złotówy) ma się świetnie układy w ratuszu robią swoje.
    • Gość: rookie Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:13
      a może by tak zamknąć całkowicie stare miasto i rynek dla aut? całkowicie to
      tyczy się również aut dostawczych
      tak zrobiło już kilka miast m.in. poznań, Wrocław, Toruń, Gdańsk może czas na
      Rzeszów?
      pozdrawiam
      • Gość: MARIAN Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:22
        Oczywiście - nasza malutka starówka powinna być parkiem historycznym. U nas
        wszyscy chcą wjechać autem do urzędu czy sklepu. Odległości, które są do
        pokonania pieszo z parkingów poza starówką, to z punktu widzenia Warszawiaka,
        Krakowianina czy Wrocławian to mniej niż rzut beretem. Zresztą to nie tylko
        Rynek: zatkana jest Jagiellońska miedzy Zygmuntowską a 3 Maja, sama 3 Maja pod
        radiem i bankami oraz I. LO gdzie Ci z Jagiellońskiej zawracają, prze kościołem
        studenckim zawsze stoją samochody dygnitarzy parafialnych itd.
        Chciałbym zwrócić uwagę w ilu miejscach samochody nawet te z identyfikatorami
        nie zostawiają przepisowego metra dla pieszych. zaopatrzenie wjeżdża o dowolnej
        porze. Służby mundurowe są w tym względzie niewydolne, władze asekuranckie. 3
        tygodnie bezwzględnego karania, wywożenia lawetami i generalnej konsekwencji jak
        za Giulianiego w Nowym Jorku i byłby porządek. Miasto innowacji powinno się
        postarać o parkingi z systemem elektronicznym wskazującym zajętość miejsc. Bo
        prawdziwym koszmarem centrum są kierowcy błądzący w kółko, żeby znaleźć miejsce.
        • Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 10:42
          pastuj w centrum powinien być płatny i to bez wyjątków,ile sam. parkuje po 8 i więcej godzin,kto powiedział że dojazd do pracy nap.przez pracujących w centrum to jakieś uprawnienie do darmowego blokowania miejsc postojowych przez wiele godzin,tym bardziej że sporo osób dojeżdża z poza Rzeszowa,takie osoby powinny parkować na obrzeżach miasta a do centrum dojeżdżać kom.zbiorową,tak dzieje się w sensownie zorganizowanych miastach,w Niemczech nazywa się to P+R .
          • Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:13
            Płatny bez wyjątków? Czyli Prezydent Miasta i jego zastępcy, Inwestorzy, Radni
            Miasta, Rada Młodzieży Rzeszowa, Prezesi stowarzyszeń prowadzących działalność
            społeczną, członkowie Rad Osiedlowych mają płacić bez wyjątków za to, że
            działają dla mieszkańców? Popracuj człowieku chwile charytatywnie czy
            społecznie, a zmieni ci się światopogląd.
            • Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:39
              toś wypalił,prezydent,itd,pracują za free,aleś mię ubawił, wymienione pozostałe funkcyjki to tylko odskocznia do dalszej kariery ,czyli inwestycja w własną przyszłość,cóż za zabawny katalog wolontariuszy.
              • Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 17:23
                Liczyłem się, że na tym forum są inteligentne osoby. Już wyjaśniam Rada Miasta i
                Prezydent Miasta są jego włodarzami. Ustalają budżet, podejmują uchwały etc.
                więc raczej ich nie będą obowiązywały te przepisy. Dlaczego? Jeżeli ustawisz
                sobie znak zakaz wjazdu na posesji gdzie jesteś włodarzem to raczej ciebie ten
                znak nie dotyczy.

Co do reszty "wymienione pozostałe funkcyjki to tylko odskocznia do dalszej
                kariery ,czyli inwestycja w własną przyszłość" chłopaczku drogi nie pisz
                dyrdymałów masz tutaj jeden z wielu przykładów: Rzeszów liczy dwadzieścia kilka
                osiedli na każdym z nich wybierana jest Rada Osiedla składająca się z 15
                członków 20x15=300. Idąc twoim tokiem rozumowania 300 osób robi karierę przez
                taką działalność. Cóż zabrakło by miejsc w Urzędzie Miasta i podległych mu
                jednostek.
                Inwestycja we własną przyszłość powiadasz? Zrób imprezę jakąkolwiek Turniej, Dni
                Osiedla na 1000 osób mając do dyspozycji 6tysięcy, zrób koncert na 1000 osób
                mając do dyspozycji 3tysiące. Pogadamy o karierze i inwestowaniu we własną
                przyszłość. A na razie zamilcz jak masz pisać takie dyrdymały i bzdury bo krew
                zalewa, że tacy głupcy żyją na tym świecie.
                • Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 20:19
                  zanim zaczniesz innym wytykać braki najpierw uważnie przeczytaj swój własny post
                  do którego się odniosłem,i nie popadaj w mentorski ton,bo to o czymś świadczy,a
                  ilu obecnych radnych zaczynało od rady osiedla,gdzieś trzeba zacząć się
                  promować, to że nie wszystkim się udało niczego nie dowodzi, na marginesie ,im
                  więcej piany o bezinteresowności tym jej mniej.
                  • Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 23:30
                    Drzazgę w oku drugiego widzi a belki we własnym nie dostrzega. Nigdzie nie
                    napisałem, że Prezydent i jego zastępcy to działalność społeczna czy
                    charytatywna. Napisałem, że działają w imieniu/dla mieszkańców. Czytanie ze
                    zrozumieniem się kłania, przeczytaj powyższy tekst raz jeszcze może zrozumiesz o
                    co chodziło.

Co do rad osiedli nie prowadzę statystyk ilu mamy w Radzie Miasta. Radnych mamy
                    20 kilku, a członków Rad Osiedlowych ponad 300 wnioski wyciągnij sam. Jak
                    napisałem to tylko jeden z przykładów bo nie brałem pod uwagę Rady Młodzieży
                    Rzeszowa, Stowarzyszeń działających w Rzeszowie oraz całej reszty osób
                    angażujących się w życie publiczne - społecznie. A twoje wiejskie filozoficzne
                    wywody proponuję zostawić dla rodziny. Bo jestem przekonany, że nigdy nie
                    zrobiłeś niczego dla grupy osób bezinteresownie, ale pieniaczem jesteś pierwsza
                    klasa.

Pozdrawiam
                    • Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 01.07.09, 05:32
                      lubisz epitety pod adresem innych,czyżbyś sam nie wierzył w to co piszesz.
    • Gość: Zuchwa84 Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.krak.tke.pl 27.06.09, 10:08
      Zgadza sie. Wywalic auta z centrum miasta. robi sie setki dla
      ktorych szychy moga parkowac na starym miescie, a to stwarza powody
      do kolejnych wyjatkow. Brakuje za to deptakow i skwerow gdzie piesi
      beda czyuli sie komfortowo.
    • Gość: marc Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 11:14
      Niedawno był artykuł o braku miejsc parkingowych na gazecie. Bodajże rzecznik
      miasta skomentował to tak, że przy hali na Podpromiu jest duży parking skąd jest
      (podobno) wszędzie blisko. Blisko pewnie dla zwykłych ludzi, dla innych nie...
      Plac przy Szopena stolica innowacji chce na hotel przeznaczyć. Plac garncarski -
      hotel, plac pod UW - ogrody (z parkingiem już nie wiadomo)... Osobiście wole
      wydać te 2 zeta za godzinę niż przez tą godzinę szukać miejsca. Tylko na co mi
      taki parking, z którego będę szedł pół godziny żeby załatwić sprawę trwającą 5
      minut?
    • Gość: Jakow Całą administrację wywalić z centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:47
      i problem zostanie rozwiązany. Innego sposobu nie ma. No chyba że
      społeczeństwo zaakceptuje fakt że jest stadem baranów rządzonym
      przez uprzywilejowanych nadludzi zwanych urzędnikami. Jaśnie pan
      urzędnik zaparkuje sobie gdzie zechce, a obywatel-baran będzie
      jeździł w kółko jak w lunaparku i szukał miejsca.
    • Gość: MC panie stopa IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 27.06.09, 22:22
      zrobic wreszcie porzadny parking kilkupoziomowy w centrum i skonczy sie ten
      cyrk.ah zapomnialem chyba ze milicjant z jasla zakazal i blokuje ten temat bo to
      tez mozliwe.
      • Gość: Dawid Re: panie stopa IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 30.06.09, 11:12
        Wiadomo - przecież to konkurencja dla parkingu "podziemnego" pod
        bazarem na Słowackiego. Żadnej konkurencji dla niego w tym mieście!
        Wywalić wszystkich innych inwestorów a jak będą się pchać to
        spadkobierców poszukać.
    • Gość: Ika Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:29
      Rzeszów nie jest miastem dla turystów w tym zmotoryzowanych.Tacy tu nie zaglądają.
      Parkują tu sami mieszkańcy.Nawet z okolicznych wsi parkują koło centrów handlowych gdzie problem parkowania nie występuje.
      Rozwiązanie bardzo problematyczne.Mentalność-wszyscy siedzimy obok kierowcy-praktycznie nie do pokonania.
      A właściwie w czym problem.Tutaj wszyscy chcą jeżdzić a nikt chodzić prócz staruszków i inwalidów którym to stworzono parkingi na chodnikach.A niech mają trochę przeszkód w chodzeniu jak inni w parkowaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka