Gość: ehh IP: *.rz.izeto.pl 26.06.09, 20:30 Prawda jest taka ze trzeba poczekać na budowę nowego ratusza, wtedy ruch na 3maja grunwaldzkiej wokół ratusza zmaleje do 0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fft Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.cust.tele2.pl 26.06.09, 20:49 Takie gadanie dla gadania - jak ograniczenie ruchu w centrum :-) heh - wróciło wszystko jak było - auta jezdzą ,karki z ochrony zrąpod MCdonaldem , czarni chodzią i udają ze nie widzą - to szopka - skoro ludzie z ratusza mają to w duzpie to jak wymagac aby nie stawali pod ratuszem :-) hehe - sprzątanie zaczynamy zawsze od siebie prawda ? Wszyscy znajomi znajomych prezydenta są ponad prawem ? Albo jest coś czarne albo nie - tu nie jest czarne - czarne jest jak prezydent powie ze jest czarne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:06 Czyli jeżeli jadę do ratusza załatwiać sprawę dla mieszkańców miasta, mam parkować za każdym razem pod Europą? Nie róbmy parodii, skoro wyborcza tak ładnie opisuje całą sytuację to niech zrobi "cud", a parking za Ratuszem utworzy tylko dla petentów, urzędników, dygnitarzy i całej palestry przyjeżdżającej do Ratusza. Wtedy miejsca z przodu nie będą zajmowane. Wiele razy załatwiając sprawę w Urzędzie chciałem zaparkować na parkingach prywatnych ale niestety nie było miejsc i co mam w takiej sytuacji zrobić? Postawić na zakazie czy pokazywać, że mam strefę i postawić na środku deptaka? Takie są realia, że Ratusz jest w centrum a w okolicy nie ma gdzie zaparkować. Nie bądźmy aż tak złośliwi w stosunku do Prezydenta i jego świty bo to nie jest chyba na miejscu w tym wypadku. Nie łudźmy się też, że samorządowcy będą parkować kilometr od ratusza, żeby przyjść i załatwić jakąś sprawę, która zajmie 5-10 minut bo tak się nie stanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten adam Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.krak.tke.pl 26.06.09, 21:40 obyśmy tylko takie zmartwienia mieli. Jest tam miejsce dla kilku aut i lepiej, żeby tam parkował prezydent nawet z z-cami niż mieliby zajmować miejsca na ogólnodostępnym parkingu przez rezerwację. Btw to mi problem wygląda na "inspirowany" przez Pana Zaścianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.ostnet.pl 26.06.09, 22:22 "Stolica innowacji" bez podziemnych parkingów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:51 dopiero zobaczycie jak O.Bernardyni zamkną parking przy Urzędzie Wojewódzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fangorbsg Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.06.09, 07:50 Dla buraków z ratusza: i711.photobucket.com/albums/ww119/loko431/mgoose.jpg z życia wzięte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: 94.254.229.* 27.06.09, 08:50 Chcą tworzyć metropolię, budować gondole itd. a nawet porządku wokół ratusza nie potrafią zaprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Nie potrafią nawet znaku "przejście dla pieszych" IP: 89.231.211.* 28.06.09, 13:56 postawić na przedłużeniu ul. Kościuszki pod ratuszem, czy ograniczenia prędkości na Słowackiego i Moniuszki żeby "złotówom" nie ograniczać wyścigów po starówce. Lobby sbecko-milicyjne (złotówy) ma się świetnie układy w ratuszu robią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rookie Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:13 a może by tak zamknąć całkowicie stare miasto i rynek dla aut? całkowicie to tyczy się również aut dostawczych tak zrobiło już kilka miast m.in. poznań, Wrocław, Toruń, Gdańsk może czas na Rzeszów? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:22 Oczywiście - nasza malutka starówka powinna być parkiem historycznym. U nas wszyscy chcą wjechać autem do urzędu czy sklepu. Odległości, które są do pokonania pieszo z parkingów poza starówką, to z punktu widzenia Warszawiaka, Krakowianina czy Wrocławian to mniej niż rzut beretem. Zresztą to nie tylko Rynek: zatkana jest Jagiellońska miedzy Zygmuntowską a 3 Maja, sama 3 Maja pod radiem i bankami oraz I. LO gdzie Ci z Jagiellońskiej zawracają, prze kościołem studenckim zawsze stoją samochody dygnitarzy parafialnych itd. Chciałbym zwrócić uwagę w ilu miejscach samochody nawet te z identyfikatorami nie zostawiają przepisowego metra dla pieszych. zaopatrzenie wjeżdża o dowolnej porze. Służby mundurowe są w tym względzie niewydolne, władze asekuranckie. 3 tygodnie bezwzględnego karania, wywożenia lawetami i generalnej konsekwencji jak za Giulianiego w Nowym Jorku i byłby porządek. Miasto innowacji powinno się postarać o parkingi z systemem elektronicznym wskazującym zajętość miejsc. Bo prawdziwym koszmarem centrum są kierowcy błądzący w kółko, żeby znaleźć miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 10:42 pastuj w centrum powinien być płatny i to bez wyjątków,ile sam. parkuje po 8 i więcej godzin,kto powiedział że dojazd do pracy nap.przez pracujących w centrum to jakieś uprawnienie do darmowego blokowania miejsc postojowych przez wiele godzin,tym bardziej że sporo osób dojeżdża z poza Rzeszowa,takie osoby powinny parkować na obrzeżach miasta a do centrum dojeżdżać kom.zbiorową,tak dzieje się w sensownie zorganizowanych miastach,w Niemczech nazywa się to P+R . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:13 Płatny bez wyjątków? Czyli Prezydent Miasta i jego zastępcy, Inwestorzy, Radni Miasta, Rada Młodzieży Rzeszowa, Prezesi stowarzyszeń prowadzących działalność społeczną, członkowie Rad Osiedlowych mają płacić bez wyjątków za to, że działają dla mieszkańców? Popracuj człowieku chwile charytatywnie czy społecznie, a zmieni ci się światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 16:39 toś wypalił,prezydent,itd,pracują za free,aleś mię ubawił, wymienione pozostałe funkcyjki to tylko odskocznia do dalszej kariery ,czyli inwestycja w własną przyszłość,cóż za zabawny katalog wolontariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 17:23 Liczyłem się, że na tym forum są inteligentne osoby. Już wyjaśniam Rada Miasta i Prezydent Miasta są jego włodarzami. Ustalają budżet, podejmują uchwały etc. więc raczej ich nie będą obowiązywały te przepisy. Dlaczego? Jeżeli ustawisz sobie znak zakaz wjazdu na posesji gdzie jesteś włodarzem to raczej ciebie ten znak nie dotyczy. Co do reszty "wymienione pozostałe funkcyjki to tylko odskocznia do dalszej kariery ,czyli inwestycja w własną przyszłość" chłopaczku drogi nie pisz dyrdymałów masz tutaj jeden z wielu przykładów: Rzeszów liczy dwadzieścia kilka osiedli na każdym z nich wybierana jest Rada Osiedla składająca się z 15 członków 20x15=300. Idąc twoim tokiem rozumowania 300 osób robi karierę przez taką działalność. Cóż zabrakło by miejsc w Urzędzie Miasta i podległych mu jednostek. Inwestycja we własną przyszłość powiadasz? Zrób imprezę jakąkolwiek Turniej, Dni Osiedla na 1000 osób mając do dyspozycji 6tysięcy, zrób koncert na 1000 osób mając do dyspozycji 3tysiące. Pogadamy o karierze i inwestowaniu we własną przyszłość. A na razie zamilcz jak masz pisać takie dyrdymały i bzdury bo krew zalewa, że tacy głupcy żyją na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 30.06.09, 20:19 zanim zaczniesz innym wytykać braki najpierw uważnie przeczytaj swój własny post do którego się odniosłem,i nie popadaj w mentorski ton,bo to o czymś świadczy,a ilu obecnych radnych zaczynało od rady osiedla,gdzieś trzeba zacząć się promować, to że nie wszystkim się udało niczego nie dowodzi, na marginesie ,im więcej piany o bezinteresowności tym jej mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 30.06.09, 23:30 Drzazgę w oku drugiego widzi a belki we własnym nie dostrzega. Nigdzie nie napisałem, że Prezydent i jego zastępcy to działalność społeczna czy charytatywna. Napisałem, że działają w imieniu/dla mieszkańców. Czytanie ze zrozumieniem się kłania, przeczytaj powyższy tekst raz jeszcze może zrozumiesz o co chodziło. Co do rad osiedli nie prowadzę statystyk ilu mamy w Radzie Miasta. Radnych mamy 20 kilku, a członków Rad Osiedlowych ponad 300 wnioski wyciągnij sam. Jak napisałem to tylko jeden z przykładów bo nie brałem pod uwagę Rady Młodzieży Rzeszowa, Stowarzyszeń działających w Rzeszowie oraz całej reszty osób angażujących się w życie publiczne - społecznie. A twoje wiejskie filozoficzne wywody proponuję zostawić dla rodziny. Bo jestem przekonany, że nigdy nie zrobiłeś niczego dla grupy osób bezinteresownie, ale pieniaczem jesteś pierwsza klasa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 01.07.09, 05:32 lubisz epitety pod adresem innych,czyżbyś sam nie wierzył w to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuchwa84 Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.krak.tke.pl 27.06.09, 10:08 Zgadza sie. Wywalic auta z centrum miasta. robi sie setki dla ktorych szychy moga parkowac na starym miescie, a to stwarza powody do kolejnych wyjatkow. Brakuje za to deptakow i skwerow gdzie piesi beda czyuli sie komfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 11:14 Niedawno był artykuł o braku miejsc parkingowych na gazecie. Bodajże rzecznik miasta skomentował to tak, że przy hali na Podpromiu jest duży parking skąd jest (podobno) wszędzie blisko. Blisko pewnie dla zwykłych ludzi, dla innych nie... Plac przy Szopena stolica innowacji chce na hotel przeznaczyć. Plac garncarski - hotel, plac pod UW - ogrody (z parkingiem już nie wiadomo)... Osobiście wole wydać te 2 zeta za godzinę niż przez tą godzinę szukać miejsca. Tylko na co mi taki parking, z którego będę szedł pół godziny żeby załatwić sprawę trwającą 5 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakow Całą administrację wywalić z centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:47 i problem zostanie rozwiązany. Innego sposobu nie ma. No chyba że społeczeństwo zaakceptuje fakt że jest stadem baranów rządzonym przez uprzywilejowanych nadludzi zwanych urzędnikami. Jaśnie pan urzędnik zaparkuje sobie gdzie zechce, a obywatel-baran będzie jeździł w kółko jak w lunaparku i szukał miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC panie stopa IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 27.06.09, 22:22 zrobic wreszcie porzadny parking kilkupoziomowy w centrum i skonczy sie ten cyrk.ah zapomnialem chyba ze milicjant z jasla zakazal i blokuje ten temat bo to tez mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: panie stopa IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 30.06.09, 11:12 Wiadomo - przecież to konkurencja dla parkingu "podziemnego" pod bazarem na Słowackiego. Żadnej konkurencji dla niego w tym mieście! Wywalić wszystkich innych inwestorów a jak będą się pchać to spadkobierców poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Auta osaczają rzeszowski ratusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:29 Rzeszów nie jest miastem dla turystów w tym zmotoryzowanych.Tacy tu nie zaglądają. Parkują tu sami mieszkańcy.Nawet z okolicznych wsi parkują koło centrów handlowych gdzie problem parkowania nie występuje. Rozwiązanie bardzo problematyczne.Mentalność-wszyscy siedzimy obok kierowcy-praktycznie nie do pokonania. A właściwie w czym problem.Tutaj wszyscy chcą jeżdzić a nikt chodzić prócz staruszków i inwalidów którym to stworzono parkingi na chodnikach.A niech mają trochę przeszkód w chodzeniu jak inni w parkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś