Dodaj do ulubionych

Pan i Pani House

08.05.12, 12:23
oglądacie?
Mam nadzieję, że temat nie zniknie, w końcu metamorfozy to temat forumowy :)
Jak wrażenia po trzech odcinkach? Ja po pierwszym (mała łazienka) byłam
rozczarowana, zrobili ją "takse", chociaż fakt, że wyzwanie było duże, ale
środki też (10 tys to chyba niemało pieniędzy na generalny remont pomieszczenia).
Drugi odcinek - duży pokój - na razie najlepiej (bo pomalowany na
jedyny_słuszny_kolor ;))), ale ten biokominek to jakaś porażka :) Fajnie, że
zostawili oldskulowe krzesła i fotele.
W trzecim odcinku poczynili kiepskawy pokój nastolatki, i w sumie najbardziej
podobała mi się metamorfoza kuchni, zrobiona mimochodem i w trzy godziny -
takie rzeczy to lubię :)
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: Pan i Pani House 08.05.12, 12:26
      a, jakbyście nie zdążyły, to na tvnplayer są chyba jeszcze wszystkie trzy do
      obejrzenia: tvnplayer.pl/programy-online/pan-i-pani-house-odcinki,638/
    • kasiulkax Re: Pan i Pani House 08.05.12, 12:30
      Oglądałam drugi i trzeci odcinek. Nie wiem jakimi zasadami fengshui kieruje się
      ta pani (często o tym mówi), ale jak można postawić praworęcznej dziewczynce
      biurko z daleka od okna i po lewej stronie? Kuchnia też mnie nie urzekła. Jakoś
      nie gra mi tutaj ta biel i szarość w połączeniu z kremowymi frontami. Nie mówiąc
      już o kuriozalnym powieszeniu półek. Ogólnie - rozczarowanie. W drugim odcinku
      najbardziej podobała mi się galeria zdjęć.
      • kasiulkax Re: Pan i Pani House 08.05.12, 12:33
        Tapetę młodej zrobili fajną :)
        • gabers Re: Pan i Pani House 08.05.12, 12:55
          ładnie i elegancko......
          i te listwy pod sufitem
          i zabudowa rur
          i halogenki
          why???

niby trochę lepiej niż w innych programach
          ale nie jednak nie
          • yellowl Re: Pan i Pani House 08.05.12, 13:02
            Tego typu wynalazki przekonują mnie, że słusznie nie oglądam TV. Dałam radę tylko chwilę i
            powstrzymam się od komentarza.
          • brytf-anna Re: Pan i Pani House 08.05.12, 13:05
            no wiadomo, że forum robi to lepiej ;)
            ale wiecie, forum ma mały zasięg. A to TV kształtuje gust ludzi.
            Bez sensu jest jeszcze to, że remontują pomieszczenie na styl zupełnie od czapy,
            i taki delikwent ma każdy pokój z innej beczki.
            • yellowl Re: Pan i Pani House 08.05.12, 13:06
              Aha. Ale ja już wyrosłam z chęci zawracania Wisły kijem :]
              Niech sobie robio co chco :D
              • brytf-anna Re: Pan i Pani House 08.05.12, 13:07
                ale czasem nie wiedzo, że można lepiej ;)
                ja tam jestem za edukacją ;)
                • yellowl Re: Pan i Pani House 08.05.12, 13:11
                  Ta.
                  Popatrzyłam na dworzec u nas i już nie mam chęci na nic ;)
    • ikaria80 Re: Pan i Pani House 14.05.12, 18:35
      Sponsorem jest Opoczno....ale kozackie są te nowe kolekcje.
    • mankiwoj Re: Pan i Pani House 19.05.12, 23:56
      ja moge spokojnie podzielić się linkiem do fajnej strony
      www.mowimyjak.pl/kultura/tv-serial/zglos-sie-do-nowego-pan-i-pani-house-zgloszenia-jak-dostac-sie-do-programu-wnetrzarskiego-tvn,18_41533.html
    • nostress.ka21 Re: Pan i Pani House 17.06.12, 15:52
      Ja sobie ostatnio obejrzałam chyba 6 odcinków, wszystkie jakie były dostępne online, no i mam strasznie mieszane uczucia. Niby ok, niby lepiej niż było, ale można było zrobić lepiej i właśnie bez halogenków i wręcz chamskiej reklamy sponsorów programu.
      Ale ok, większość ludzi i tak ma gorzej i większym nakładem pracy, czasu i środków zrobiliby coś gorszego.

Jednak wkurza mnie niemiłosiernie inna kwestia: zakłamanie wydatków!
      Program w swoim założeniu miał pokazać, że "niewielkim" nakładem kosztów można całkowicie odmienić wnętrze. Ok, tylko chciałbym, żeby podawali również koszt robocizny, bo jak widzę, że podadzą cenę farby np 220 zł czy glazury to niech będzie. Ale co z robicizną i z półproduktami? Wszelkie gładzie, zaprawy, listwy przypodłowe, same płyty K-G czy w przypadku łazienki przekładanie instalacji wodnej, kanalizacyjnej czy elektrycznej... przecież to generuje straszne koszty! Szkoda, że o tym nie wspomną :|
      • jo-an-na-29 Re: Pan i Pani House 02.08.12, 13:14
        No własnie, nie ma co liczyć, ze w tv pokażą jak cos można zrobić małym kosztem, bo wtedy nie byłoby to tak spektakularne :) Program jest kolejnym programem rozrywkowym i tylko tak należy go traktować :) i tak lepsze to niż uczenie Polek jak być perfekcyjną panią domu... a potem umierać z głodu na emeryturze, bo perfekcyjny dom jej raczej nie utrzyma ;)
        • nostress.ka21 Re: Pan i Pani House 08.08.12, 20:31
          Hmmm co do Perfekcyjnej Pani Domu to mam odrobinę odmienne zdanie, ale to już nie to forum.
          Podobno w drugim sezonie ma być poświęcony odcinek lub kilka minut każdego na odwiedziny kobiet z pierwszego sezonu. Oczywiście wszystkie zostaną zawiadomione, że w ciągu "14 dni mogą spodziewać się kontroli" i to już nie będzie to samo co wparowanie z kamerą do ponownie zapuszczonego mieszkania... a szkoda, bo z chęcią bym na to popatrzyła : )
          Tak, wiem okropna jestem :D
          • rufinek76 Re: Pan i Pani House 10.08.12, 12:22
            Ja też nie trawię Perfekcyjnej pani domu tego programu, jak można poświęcić całe życie sprzątaniu jakiś koszmar.
            • milamilka Re: Pan i Pani House 13.08.12, 12:01
              Przecież te programy powstają głównie po to aby reklamować sponsorów :D Zauważcie że korzystają czy to w Dekoratorni czy to hausie z ograniczonej liczby producentów przy wybieraniu materiałów. Co do aranżacji są takie sobie, jak na tak wykształconych projektantów jak to podkreślają - nie popisują się. Dla mnie to są aranżacje na poziomie kursów aranżacji wnętrz ;) Nie są złe ale daleko im do dobrego poziomu. A fekg shui = część z tych zasad jest bardzo słuszna i poparta ergonomią a częśc to zwykłe bzdury, jak np zalecanie takich czy innych kolorów do łazienki. Kolory powinny być takie, jakie odpowiadają właścicielom :) To jest bardzo indywidualna sprawa. A nie że do łazienki tylko błękit bo to woda :D Pachnie nudą, rozwiązania oczywiste są nudne.
              • milamilka Re: Pan i Pani House 13.08.12, 14:33
                Z kilku odcinków przez które przebrnęłam, łazienka nr 1 ujdzie ale ta czarna mozaika pasuje do jasnych płytek jak pięść do nosa. Pokój nastolatki średni. Sypialnia beznadziejna i nie pasuje do reszty domu, a ludzie faktycznie mają gust i ładniej sobie sami zaprojektowali :) Łazienka u ślązaków jak z folderu w OBI reklamującego producenta płytek. Poziom ogólny mierny.
                • julisia2005 Dekoratornia-program TV 21.11.12, 15:36
                  Witam,
                  mam pytanie ,czy ktoś z Was miał przyjemność u siebie w domu Dekoratornię?
                  Lub może ktoś z Waszych znajomych?
                  Wysłałam do nich zgłoszenie.
                  Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości.
                  Z góry dziękuję.
                  • forelements Re: Dekoratornia-program TV 21.11.12, 16:20
                    Nie wiem, w ogóle zapraszanie programów do domu wydaje mi się średnim pomysłem. O wiele fajniej chyba samemu pokombinować, biorąc pod uwagę, że projekty telewizyjne albo są robione pod konkretne produkty lub firmy, albo na chybcika, co skutkuje pomieszczeniem takim sobie, często sztampowym. Lepiej samemu, zdecydowanie.
                    ---
                    FORelements.blox.pl
                    autorsko o wnętrzach i designie
                    • julisia2005 Re: Dekoratornia-program TV 21.11.12, 21:42
                      Zgadzam się w pełni :-).
                      Jednak ja się już poddałam ,brak mi sił." Walczę" z mężem o perfekcyjne wykończenie, ale mój mąż jest typem człowieka,który nie przywiązuje wagi do takich rzeczy i uważa to za zbyteczne, a moje pomysły za wymysły. Wprowadziliśmy się do nowego mieszkania, nie mieliśmy pieniędzy na tyle, żeby wykończyć je tak jak bym chciała, na dodatek mieliśmy pecha do fachowców. Skutek jest taki,że dużo rzeczy po 4 latach jest nie skończone luz lekko mówiąc zepsutych a inne nadają się już teraz do remontu :-(.
                      Do tego chciałabym jak najszybciej aby wszystko było wreszcie zrobione na ostatni guzik bo jestem w 6 m-cu ciąży i chciałabym jak najszybciej ten temat ogarnąć z remontem ale i mieć satysfakcję z efektu końcowego. No i tak pomyślałam ,że to byłaby dobra opcja. Nawet już miałam wstępną rozmowę ale mam obawy właśnie ile kasy na co pójdzie i jak to wyjdzie.A mój mąż w ogóle nie jest do tego przekonany i już zgłupiałam :-( :-( :-(
                      Dlatego też piszę tu z nadzieją, że wybiorę dobrą drogę...:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka