Dodaj do ulubionych

Metamorfoza kanapy

17.03.05, 11:02
Nosimy sie z zamiarem zmiany obicia kanapy. Czy mozliwe jest zakupienie
gdzies zdejmowalnego pokrowca? kanapa jest dosc standardowa - bez
podlokietnikow, itp. Zwyczajna, duza kanapa...A moze ktos orientuje sie, jak
ksztaltuja sie ceny uslug tapicerskich?
m-cja
Obserwuj wątek
    • anlenki Re: Metamorfoza kanapy 17.03.05, 13:34
      Zadzwoń do paru tapicerów. Co do pokrowca... wiem że np u mnie w topwert jest
      krawcowa ktora uszyje pokrowiec. Cena jest wysoka, niestety.
      • martulka13 Re: Metamorfoza kanapy 17.03.05, 15:35
        Anlenki.

wysoka, tzn?
        • anlenki Re: Metamorfoza kanapy 18.03.05, 13:52
          nie pamietam dokladnie(300zl za fotel- duze chyba?). Myslalam o uszyciu
          pokrowcow na fotele i pamietam ze szycie pokrowcow bylo drozsze niz obicie u
          tapicera. Tylko ze mi zalezalo zeby mozna to bylo prac, mam brudliwe dziecko :).
          • angorek Re: Metamorfoza kanapy 20.03.05, 22:57
            też się przymierzam do "odnowienia" sofy. Mam wypatrzony pokrowiec na sofę w
            ikea. Podobno jest na 2 i 3 osobową sofę. Na dole ściąga się gumką. Na zdjęciu
            wygląda ciekawie. Są trzy kolory, coś w rodzaju koloru lnu, ciemne bordo i
            niebieski. Cena 150zł.
            • martulka13 Re: Metamorfoza kanapy 21.03.05, 12:11
              angorek: czy ten pokrowiec pasuje tez na nieikeowska kanape? masz moze linka do
              strony, gdzie moge zobaczyc owe cudo?
              m.
              • angorek Re: Metamorfoza kanapy 22.03.05, 23:25
                niestety nie ma linku, szukalam w katalogu ikea on line, ale cgyba tam nic nie
                ma, pokrycie znalazłam w sklepie. Wkrótce pewnie kupie. Wtedy mogę zrobić
                zdjęcie i przesłać
    • puza1 Re: Metamorfoza kanapy 22.03.05, 10:52
      mam do sprzedania pokrowiec zdejmowany, bordowy, cos w stylu porzadnego
      sztruksu - grube prążki, pasujący do kanapy z ikea. Zdjecie mogę ewentualnie
      przesłać mailem.
      • ada1 Re: Metamorfoza kanapy 23.03.05, 10:49
        Jeśli kanapa jest standardowa, to pokrowce w różnych kolorach można kupić w
        Ikei, byłam, pytałam sprzedawców, naprawdę można tam coś wybrać. Aha, pokrowce
        te można prać w pralce.
        Niestety ja mam większy problem mam dwie kanapy na tą większą pokrowiec
        znalazłam, ale z małą jest problem :-( chyba będę musiał uszyć coś
        samodzielnie. Czy ktoś z was posiada może gotowy wykrój na takie pokrowce?
        • agata_to_ja Re: Metamorfoza kanapy 23.03.05, 11:00
          Miałam kanapę z ikei z dodatkowym pokrowcem. Ten "dodatek" kosztował 900 zł.
          Nie polecam!
          • angorek Re: Metamorfoza kanapy ikea c.d 05.04.05, 23:58
            wziełam w/w pokrowiec z ikea z możliwością zwrotu. I... oddałam. Wyglądał
            kiepsko. jest duży, żeby dopasowac na różne rozmiary, ale efekt był kiepski.
            Taka narzucona szmatka. Pozostaje mi szukać krawcowej, która uszyje pokrowiec.
            • flora1 Re: Tapicer 11.04.05, 12:11
              Czy ktoś z was wie ile może kosztować uszycie takiego zdejmowanego pokrowca na
              kanapę u tapicera?
    • ada1 Re: Metamorfoza kanapy 20.04.05, 16:21
      martulka13 napisała:

> Nosimy sie z zamiarem zmiany obicia kanapy. Czy mozliwe jest zakupienie
      > gdzies zdejmowalnego pokrowca? kanapa jest dosc standardowa - bez
      > podlokietnikow, itp. Zwyczajna, duza kanapa...A moze ktos orientuje sie, jak
      > ksztaltuja sie ceny uslug tapicerskich?
      > m-cja

Też szukałam miejsca gdzie można za niewielkie pieniądze odnowić kanapę.
      Obdzwoniłam kilku tapicerów i owszem, szyją takie pokrowce, ale ceny zaczynają
      się od 300-400 zł wzwyż w zależności od modelu pokrowca – im bardziej
      skomplikowany, tym droższy. Do tego dochodzi cena materiału, więc w sumie jest
      to dosyć duży wydatek. W końcu znalazłam niedrogą firmę krawiecką, gdzie kanapę
      można odnowić już za 150 zł. Jeśli jesteś nadal zainteresowana i mieszkasz w
      Warszawie lub okolicach, to mogę ci podać namiary, najlepiej proszę o maila na
      priv.
      Pozdrawiam,
      Ada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka