Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja w Katowicach

IP: *.chello.pl 08.12.06, 18:14
Gdzie w Katowicach znajde gabinet kosmetyczny robiący mikrodermabrazję?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 19:13
      o rany,co to?
    • Gość: Kasia Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.welnowiec.net 09.12.06, 17:28
      Jest gabinet w Katowicach na ul.Józefowskiej, kolo archiwum panstwowego. Super
      babka i kosztuje to 100zl. Polecam bo sama z tego korzystam!
      • Gość: zuza Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:12
        Jeszcze raz - co to ? i czy to boli , i czy robicie to sobie dobrowolnie? :))
        • Gość: sid Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.chello.pl 10.12.06, 12:03
          Litości. Google nie boli.

Mikrodermabrazja
          Należy do zabiegów mechanicznego ścierania naskórka i\lub skóry właściwej.
          Pozwala na powolne ścieranie powierzchni skóry, mikrowarstwa po mikrowarstwie,
          aż do pożądanego poziomu, mikrodermabrazjapod stałą kontrolą wizualną. Wykonuje
          się go przy pomocy kryształów korundu lub specjalną głowicą diamentową. W
          porównaniu z innymi zabiegami takimi jak peelingi chemiczne, dermabrazja czy
          resurfacing laserowy, mikrodermabrazja jest zabiegiem obarczonym minimalnymi
          powikłaniami, nie niesie ryzyka przebarwień i blizn, a efekty są widoczne od
          razu i można wrócić do normalnej aktywności.
          Pomimo powierzchniowego oddziaływania, zmiany histologiczne obserwowane w
          mikroskopie elektronowym dotyczą nie tylko naskórka ale też skóry właściwej.
          Obserwuje się pogrubienie naskórka i wzmożenie syntezy kolagenu i elastyny.
          Dzięki temu metoda ta znalazła szerokie zastosowanie do odmładzania skóry,
          korekcji zmarszczek i blizn, eliminacji plam przebarwieniowych, czyszczenia
          skóry, leczenia trądzika.

Niewątpliwą zaletą tego zabiegu jest to, że jest on bezbolesny, prosty, trwa
          krótko i po jego wykonaniu pacjent nie jest wyłączony z zajęć życia codziennego.
          Aparat do mikrodermabrazji w rękach doświadczonego lekarza jest niezwykle
          skuteczny, a metoda ta pozostająca pod pełną kontrolą osoby wykonującej zabieg
          jest niezwykle bezpieczna.
          DiamondSkin jest aparatem łączącym ścierające działanie głowicy z drobinkami
          diamentu (6 rodzajów głowic), pompy zasysającej i tlenu. Zaletą jest także to,
          że nie wykorzystuje on żadnych związków chemicznych (np. tlenku glinu) w swoim
          mechanizmie, przez co może być stosowany u osób o wrażliwej skórze.

Wskazania do mikrodermabrazji:

* trądzik pospolity (zaskórnikowy, grudkowy)
          * blizny potrądzikowe
          * łojotok
          * suchość skóry
          * zaskórniki, prosaki
          * rogowacenie przymieszkowe
          * rozszerzone pory
          * blizny zanikowe i przerosłe
          * przebarwienia i odbarwienia
          * uszkodzenia posłoneczne skóry (twarz, ręce, szyja)
          * szorstki, zrogowaciały naskórek
          * rozstępy
          * odmładzanie skóry i likwidacja delikatnych zmarszczek wokół oczu ust i szyi
          * wiotkość skóry
          * zabieg jest idealnym przygotowaniem do zabiegów laserowych:
          fotoodmładzania, rozszerzonych, popękanych naczyń krwionośnych oraz przebarwień
          • Gość: Palacz Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:54
            Straszne to jak się musicie poświęcać i cierpieć aby nam się podobać !
            I bez tego jesteście ładne i kochane.
          • Gość: zuza Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:54
            Jasne ,nastepnym razem sama poszukam info ,zamiast zaśmiecać szanowne forum
            głupimi pytaniami.I przykro mi Sid,ż musiałeś nadwyrężyć swojej
            klawiaturki,żeby mi uświadomić coś tak oczywistego jak
            mikrocośtam.Przepraszam,to się już nie powtórzy.A 'minimale powikłania"
            i "pacjent"nie kojarzą mi się z przyjemną wizytą u kosmetyczki .Za żadne skarby
            świata nie skorzystam nigdy.
            A do kolegi z dołu,Palacza - proszę sobie nie pochlebiać .
            • Gość: Sid Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: 195.116.202.* 11.12.06, 08:55
              Zuza wybazgrała:
              > Jasne ,nastepnym razem sama poszukam info ,zamiast zaśmiecać szanowne forum
              > głupimi pytaniami.I przykro mi Sid,ż musiałeś nadwyrężyć swojej
              > klawiaturki,żeby mi uświadomić coś tak oczywistego jak
              > mikrocośtam.Przepraszam,to się już nie powtórzy.

Dorastasz do netu.
              BTW: Nie ma problemu. Idz i nie grzesz wiecej.
              • Gość: lalka Re: Efekty uboczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:42
                Używam googli, tyle, że zwykle w ciut poważniejszych celach, ))). Dlatego
                dzięki Waszej wymianie zdań mimochodem uzyskałam trochę danych, z których w
                wolnej chwili postaram się skorzystać. Dzięki, pzdr dla tych, których ręka nie
                boli przy wklejaniu, i tych, którzy pytają, ))).
              • Gość: zuza Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:30
                Ja lubię grzeszyć,ty jednak w przedbiegach odpadasz, Sid.
                • Gość: Sid Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.chello.pl 12.12.06, 00:46
                  Zuza naskrobała
                  > Ja lubię grzeszyć,ty jednak w przedbiegach odpadasz, Sid.

taaa...
                  nie pochlebiaj sobie
                  • Gość: zuza Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:37
                    Sid,łobuzie !.Z tym pochlebianiem sobie raczysz
                    żartować ,oczywiście.Wybaczam,bo przecież nie wiesz co piszesz.Jednocześnie
                    przyznaję,że niepotrzebnie na ciebie napadłam.Sorry,Zuza tak ma.
    • Gość: m Re: Mikrodermabrazja w Katowicach IP: 62.29.136.* 11.12.06, 15:44
      polecam mikrodermabrazje w salonie WYSPA, Katowice , ul Chopina
      • Gość: harc mistrz & HKP Mikrodermabrazję pozostawiłbym dla pań, natomiast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:21
        ...dla nas, gruboskórnych mężczyzn, wystarczyłby najzwyklejszy pumeks, o co
        nieco delikatniejszej strukturze porowatości + płyn po goleniu > > B R U T A L
        < < , Szanowni Panowie "Clinty Eastwoody", "Bronssony" i inne twardziele.
        A po "zabiegach" na piwo, albo na małą wódeczkę i śledzika...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka