keram.keram 22.07.10, 11:19 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6645430,Wyszynk_i_zero_kultury_w_dawnym_Le_Madame.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marudna.menda Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:25 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8165022,_Kaczynski_ukradl_polska_polityke__tak_jak_kiedys.html Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:28 Nic z tego. To po prostu standardy IIIRP, gdzie nawet pod patronatem UW działają zwykli naciągacze i kłamcy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:31 Ja jak słyszę fundacja dzialajaca w Polsce, to zaraz mi sie czólki podnoszą do góry i radary właczają. A ten z PISu nie powinien bronic przegranej sprawy.Dac sie oszukac to nie grzech. Cwaniacy mają taki arsenal perswazyjny, ze każdy padnie. Grzechem jest upierac się przy swoim, bo mozna wyjsc na wspólnika. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:33 elena4.2 napisała: > Nic z tego. To po prostu standardy IIIRP, gdzie nawet pod patronatem UW > działają zwykli naciągacze i kłamcy. Dlatego IV RP prowadziła z nimi interesy i obdarowywała lokalami i przywilejami. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:37 Nie. To jest wyuczone sztampowe działanie podpatrzone u ojców założycieli IIIRP. Wszyscy tak robili i na tym dobrze wyszli, to dlaczego nie ja? Dlaczego nagle dwa lata rządow PIS miało zmienic mentalnośc i wprowadzic dobre standardy? Trzeba dziesiątek lat aby szkody mentalne naprawic i standardy przyzwoitosci wprowadzic. No bo skoro nawet UW nie moze byc żadną referencją jakości, to co nia moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:46 elena4.2 napisała: > Dlaczego nagle dwa lata rządow PIS miało zmienic mentalnośc i wprowadzic dobre > standardy? Trzeba dziesiątek lat aby szkody mentalne naprawic i standardy > przyzwoitosci wprowadzic. Niby racja. Ale trochę dziwne, że dwa lata to mało. Przecież ustawy zmieniano i urzędy likwidowano w kilka godzin. Sprawnie też odzyskiwano instytucje i urzędy obsadzając je wyłącznie swoimi. Może dlatego nie dało się zmienić mentalności w dwa lata, bo jednak proces robienia złodzieja z człowieka uczciwego musi trwać. Ale dzięki temu, że PiS miał nosa do szemranych interesów i szemranych ludzi zdumiewająco dużo jednak się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 12:05 Pleciesz. A kim mieli obsadzac urzędy? Kretami? Jesli chcieli wprowadzac zmiany musieli byc pewni ludzi. A zreszta co to za nowośc w Polsce? Przecież PO po dojściu do wladzy zrobiło to samo tylko intencje miała mniej szlachetne. Może dlatego nie dało się zmienić mentalności w dwa lata, bo jednak proces > robienia złodzieja z człowieka uczciwego musi trwać. To nie jest argument adekwatny do zdarzenia. Wręcz przeciwnie. Tu jedynie masz potwierdzenie na to, że przyzwoitośc z naiwnością często idą w parze. Ale nawet to zdarzenie ma swoje dobre strony i dziala na korzyśc PIS, ponieważ powinno otworzyc oczy ludziom, aby zobaczyli w końcu jak to jest z tymi tzw uczciwymi dzialaczami którzy sie poswięcaja i zakładaja fundacje jakoby dzialające dla dobra innych. Przeciez tu proces okazał sie odwrotny. Z tak zwanych uczciwych opadła maska i okazali sie tym czym są. To nie PIS zrobił z uczciwych przestępcow, tylko zdemaskował fałszywa uczciwośc, hehehe. Tez bym sie nabrała gdyby przyszli do mnie panowie z takim swietnym projektem podpartym referencjami znaczącej polskiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 13:43 > Pleciesz. A kim mieli obsadzac urzędy? Kretami? Jesli chcieli wprowadzac zmiany > musieli byc pewni ludzi. Przekonałaś mnie. Przecież do cieknącego kranu nie wzywa się pierwszego lepszego hydraulika, tylko znajomego, do którego się ma zaufanie. Budowy domu też nie można powierzyć byle komu, tylko tym, do których ma się zaufanie. Kompetencje i umiejętności nie nie są ważne. Dlatego na przykład Orlen kupił Możejki dopłaca do nich i nie bardzo wie, co z nimi zrobić. Ale Ruskim nie dał. Za komuny w cenie byli tak zwani BMW - bierni, mierni ale wierni. PiS pod tym względem pobił komunistów na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:39 No i jeszcze jedno. Ten facet z PISu formalnie został oszukany. A nieformalnie to nie wiem. Reki za nikogo nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Nie tylko krucjaty ideologocznej, ale 22.07.10, 12:32 również zwykłej korupcji. Znam akurat historię tego lokalu i wiem, że pan burmistrz kłamie. "Były burmistrz Artur Brodowski nie ma jednak sobie nic do zarzucenia: - Długo nie mogliśmy znaleźć chętnego na ten lokal. Wybraliśmy fundację, która działała pod patronatem UW." Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Nie tylko krucjaty ideologocznej, ale 22.07.10, 13:46 voblebowsky napisał: > również zwykłej korupcji. Znam akurat historię tego lokalu i wiem, że pan > burmistrz kłamie. A jakież to ma znaczenie, skoro już pedały nie gorszą parafian? Odpowiedz Link Zgłoś