Dodaj do ulubionych

Przykład krucjaty ideologicznej PiS

22.07.10, 11:19

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6645430,Wyszynk_i_zero_kultury_w_dawnym_Le_Madame.html
Obserwuj wątek
    • marudna.menda Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:25
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8165022,_Kaczynski_ukradl_polska_polityke__tak_jak_kiedys.html
    • elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:28
      Nic z tego. To po prostu standardy IIIRP, gdzie nawet pod patronatem UW
      działają zwykli naciągacze i kłamcy.
      • elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:31
        Ja jak słyszę fundacja dzialajaca w Polsce, to zaraz mi sie czólki podnoszą do
        góry i radary właczają.
        A ten z PISu nie powinien bronic przegranej sprawy.Dac sie oszukac to nie
        grzech. Cwaniacy mają taki arsenal perswazyjny, ze każdy padnie.
        Grzechem jest upierac się przy swoim, bo mozna wyjsc na wspólnika.
      • oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:33
        elena4.2 napisała:

> Nic z tego. To po prostu standardy IIIRP, gdzie nawet pod patronatem UW
        > działają zwykli naciągacze i kłamcy.

Dlatego IV RP prowadziła z nimi interesy i obdarowywała lokalami i przywilejami.
        • elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:37
          Nie. To jest wyuczone sztampowe działanie podpatrzone u ojców założycieli
          IIIRP. Wszyscy tak robili i na tym dobrze wyszli, to dlaczego nie ja?
          Dlaczego nagle dwa lata rządow PIS miało zmienic mentalnośc i wprowadzic dobre
          standardy? Trzeba dziesiątek lat aby szkody mentalne naprawic i standardy
          przyzwoitosci wprowadzic.
          No bo skoro nawet UW nie moze byc żadną referencją jakości, to co nia moze byc?
          • oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:46
            elena4.2 napisała:

> Dlaczego nagle dwa lata rządow PIS miało zmienic mentalnośc i wprowadzic dobre
            > standardy? Trzeba dziesiątek lat aby szkody mentalne naprawic i standardy
            > przyzwoitosci wprowadzic.

Niby racja. Ale trochę dziwne, że dwa lata to mało. Przecież ustawy zmieniano i
            urzędy likwidowano w kilka godzin. Sprawnie też odzyskiwano instytucje i urzędy
            obsadzając je wyłącznie swoimi.

Może dlatego nie dało się zmienić mentalności w dwa lata, bo jednak proces
            robienia złodzieja z człowieka uczciwego musi trwać. Ale dzięki temu, że PiS
            miał nosa do szemranych interesów i szemranych ludzi zdumiewająco dużo jednak
            się udało.
            • elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 12:05
              Pleciesz. A kim mieli obsadzac urzędy? Kretami? Jesli chcieli wprowadzac zmiany
              musieli byc pewni ludzi.

A zreszta co to za nowośc w Polsce? Przecież PO po dojściu do wladzy zrobiło to
              samo tylko intencje miała mniej szlachetne.

Może dlatego nie dało się zmienić mentalności w dwa lata, bo jednak proces
              > robienia złodzieja z człowieka uczciwego musi trwać.

To nie jest argument adekwatny do zdarzenia. Wręcz przeciwnie.
              Tu jedynie masz potwierdzenie na to, że przyzwoitośc z naiwnością często idą w
              parze. Ale nawet to zdarzenie ma swoje dobre strony i dziala na korzyśc PIS,
              ponieważ powinno otworzyc oczy ludziom, aby zobaczyli w końcu jak to jest z tymi
              tzw uczciwymi dzialaczami którzy sie poswięcaja i zakładaja fundacje jakoby
              dzialające dla dobra innych. Przeciez tu proces okazał sie odwrotny. Z tak
              zwanych uczciwych opadła maska i okazali sie tym czym są. To nie PIS zrobił z
              uczciwych przestępcow, tylko zdemaskował fałszywa uczciwośc, hehehe.
              Tez bym sie nabrała gdyby przyszli do mnie panowie z takim swietnym projektem
              podpartym referencjami znaczącej polskiej uczelni.
              • oby.watel Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 13:43
                > Pleciesz. A kim mieli obsadzac urzędy? Kretami? Jesli chcieli wprowadzac zmiany
                > musieli byc pewni ludzi.

Przekonałaś mnie. Przecież do cieknącego kranu nie wzywa się pierwszego lepszego
                hydraulika, tylko znajomego, do którego się ma zaufanie. Budowy domu też nie
                można powierzyć byle komu, tylko tym, do których ma się zaufanie. Kompetencje i
                umiejętności nie nie są ważne. Dlatego na przykład Orlen kupił Możejki dopłaca
                do nich i nie bardzo wie, co z nimi zrobić. Ale Ruskim nie dał.

Za komuny w cenie byli tak zwani BMW - bierni, mierni ale wierni. PiS pod tym
                względem pobił komunistów na głowę.
        • elena4.2 Re: Przykład krucjaty ideologicznej PiS 22.07.10, 11:39
          No i jeszcze jedno. Ten facet z PISu formalnie został oszukany. A nieformalnie
          to nie wiem. Reki za nikogo nie oddam.
    • boblebowsky Nie tylko krucjaty ideologocznej, ale 22.07.10, 12:32
      również zwykłej korupcji. Znam akurat historię tego lokalu i wiem, że pan
      burmistrz kłamie.

"Były burmistrz Artur Brodowski nie ma jednak sobie nic do zarzucenia: - Długo
      nie mogliśmy znaleźć chętnego na ten lokal. Wybraliśmy fundację, która działała
      pod patronatem UW."
      • oby.watel Re: Nie tylko krucjaty ideologocznej, ale 22.07.10, 13:46
        voblebowsky napisał:

> również zwykłej korupcji. Znam akurat historię tego lokalu i wiem, że pan
        > burmistrz kłamie.

A jakież to ma znaczenie, skoro już pedały nie gorszą parafian?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka