mysia_s 20.06.05, 09:40 Czy ma ktos z was takie rolety wewnetrzne? zastanawiam sie czy lepiej takie czy z materialu przez ktore przenika swiatlo.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alcarin Re: rolety z materialu podgumowanego 20.06.05, 11:17 Mialam takie rolety w poprzednim mieszkaniu. Byly koloru kawy z mlekiem, czyli jasne, a mimo to, po zaciagnieciu ich, w pokoju bylo calkowicie ciemno. Dla nas to bylo super, bo lubimy troche pospac, a sypialnie mielismy od wschodu. Do nastepnego lokum tez zamierzam sprawic sobie takie rolety. Tyle tylko, ze tym razem kupie je w IKEA, a nie zamowie, jak poprzednio i zaplace jak za zboze - rozstrzal cenowy niesamowity: w zeszlym roku chcialam wymienic rolete z drzwi balkonowych (dziewiecdziesiatka), bo do polowy zjadl ja pies, ale zrezygnowalam i tylko wyrownalam ta stara, bo facet zaspiewal sobie 380 zl. W IKEA sa zdecydowanie tansze, tyle tylko, ze wybor kolorow maly. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_kalibanka Re: rolety z materialu podgumowanego 21.06.05, 15:06 ja mam w całym mieszkaniu właśnie podgumowane rolety- ecru i bordo. Mieszkamy w wieżowcu, więc wieczorem są nieocenione. Doskonale chronią przed słońcem za dnia, chociaż zaciemniają mieszkanie. Mają także taką zaletę, że wieczorem przy zapalonym świetle, sąsiedzi są pozbawieni tak zwanego teatru cieni, który niestety pojawia się po zaciągnięciu zwykłych rolet. Jak dla mnie zatem - same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
jonta Re: rolety z materialu podgumowanego 24.06.05, 10:01 witam.podobaja mi sie takie rolety, ale slyszalam,ze nie przepuszczaja powietrza i czesto powoduja wilgoc na oknie.Czy nie spotykacie sie z takim problemem? Mam na mysli rolety jezdzace w "ramce" a nie wiszace. Odpowiedz Link Zgłoś
benkaluki Re: rolety z materialu podgumowanego 30.06.05, 18:32 ja mam ten problem,,ale tylko w zimie.u mnie powodem sa za cienkie szyby,tzw.wysoka przepuszczalność.niestety kupując mieszkanie nie mieliśmy na to wpływu.mam rolety w ramkach,przepuszczajace światło koloru bananowego w pokoju dziennym.chronią przed słońcem,ale nie zaciemniają pokoju.wiecorem z zewn. też nic nie widać,trzeba wybrać grubszy czyli droższy materiał.w pokoju dziecka mam rolete ciemnoniebieską-niegum,rónież świetnie zaciemnia pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: rolety z materialu podgumowanego 22.06.05, 22:00 thyssen@interia.pl lub 0-22 781 61 30 Chętnie dokonamy wyceny. Moskitiery Ramkowe okienne - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery0a.jpg Ramkowe drzwiowe - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery1a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery1b.jpg Kasetowe okienne - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery2a.jpg Żaluzje aluminium , drewno , tkanina www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje1a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje6a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje10a.jpg Wertikale www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K3/Z10/verticale0a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K3/Z10/verticale1a.jpg Plisy www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K7/Z21/plisy3b.jpg Rolety Klasyczne www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z12/klasyczne0a.jpg Kasetowe www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z13/kasetowe3a.jpg Do okien dachowych www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z13/kasetowe7b.jpg Rzymskie www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z14/rzymskie0b.jpg Austriackie www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z14/rzymskie2a.jpg Maty z traw www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z15/maty0c.jpg Panele www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K5/Z17/panel0a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
franeczka Re: rolety z materialu podgumowanego 28.06.05, 16:43 Witam. Mamy takie rolety 3 lata,(kolor żółty) we wszystkich pokojach są naprawdę super, słońce nie wypala ścian bo przez te zwykłe niestety "przełazi". Wieczorem nie ma tez teatru cieni jak ktoś już napisał, a to obserwuje u sąsiadów. W nocy jest jednak bardzo ciemno ale wtedy ja zawsze troszeczkę podciągam do góry. Są niestety dość drogie, na duże okno balkonowe(okno i drzwi ale zaznaczam, że mamy jakieś takie większe okna niż standard) zapłaciliśmy 550 zł i w tym był już rabat bo było to kolejne okno. Warto jednak było i gwarancja dożywotnia. Polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś