Dodaj do ulubionych

Płytki podłogowe Paradyż

14.07.05, 18:02
Mieszkanko jest jeszcze puste i białe (hehe), właściwie zaczynamy urządzać
mieszkanie. Chcemy zacząć od podłóg, konkretnie od przedpokoju i kuchni.
Wybraliśmy płytki Paradyż - Samara Beige.
www.paradyz.com.pl/?s=17&a=7&lang=pl&collID=139
Czy ktoś ma może takie płyki? Jakie są w utzymaniu, myciu? Są bardzo
jaśniutkie, a więc - czy szybko widać na nich zabrudzenia?
Z góry dziękuje za wszelkie opinie!
Obserwuj wątek
    • anielli Re: Płytki podłogowe Paradyż 14.07.05, 21:39
      Naprawde nikt mi nie pomoże, nie doradzi...?
      • lw73 Re: Płytki podłogowe Paradyż 15.07.05, 11:40
        Witam
        Generalnie jeśli chodzi o Paradyż to robi całkiem dobre płytki.
        Handluję tym i nie miałem problemów
        Ps. Jeśli jeszcze nie kupiliście to zapraszam do mego salonu w którym dodatkowo handluję glazurą oraz sanitariatami
        Pozdrawiam
        Marek
        • anielli Re: Płytki podłogowe Paradyż 15.07.05, 12:28
          Mam jeszcze takie pytanie - czy takie płytki trzeba jakoś impregnować? Spokoju
          nie daje mi też kolor fugi jaki można by tutaj zastosować. Przyznam że białe
          mnie przerażają (a właściwie utrzymanie ich w dobrym stanie).
          • lw73 Re: Płytki podłogowe Paradyż 16.07.05, 10:36
            Nie wiem skąd przychodzi Wam pomysł na tmpregnacje?
            Ja mam w domu ponad 10lat płytki i przez myśl mi nie przeszło jakiekolwiek impregnowanie!
            Czego ludzie nie wymyślą?
            Pozdrawiam
            Marek
    • mmala6 Re: Płytki podłogowe Paradyż 16.07.05, 14:01
      Mam pytanie o cene tych plytek? bardzo mi sie podobaja i te ktore wybralas sa
      jednymi z trzech ktore wybralismy ze strony Paradyz, potrzebujemy do
      pzredpokoju;))Ile kosztuje m2 ?
      • anielli Re: Płytki podłogowe Paradyż 17.07.05, 10:52
        płytki kosztują okolo 45 zł/m, dekor 30/10 - 7,50 zł/szt., dekor 10/10 - 5,5
        zł/szt. Nam również płytki spodobały się najpierw na stronce, odwiedziliśmy
        sklep i ...zakochaliśmy się w nich!!A masz może pomysł na kolor fugi??ostatnio
        myslałam o kolorze kremowym, ewentualnie sapucino...
        • mmala6 Re: Płytki podłogowe Paradyż 17.07.05, 16:29
          a jakby zrobic taki kolor jak na tym zdjeciu ze strony Paradyz? to chyba nie
          jest czysty bialy, tylko taki "przybrudzony".Musimy zobaczyc te plytki na zywo,
          zeby dokladnie okreslic kolor, wiesz jak to na zdjeciu w kompie;)
        • magdaszy Re: Płytki podłogowe Paradyż 27.07.05, 12:12
          A mozna wiedziec, gdzie udalo Ci sie dostac takie ceny? My zdecydowalismy sie
          tez na plytki Paradyza, podobne do tych, tylko wieksze - Capri Grys - ceny - 51
          za m + 13,50 za listwe. I mam wrazenie, ze to drogo.
          Dzieki za pomoc
          Magda
          • anielli Re: Płytki podłogowe Paradyż 28.07.05, 09:52
            Mieszkam na śląsku, ceny płytek są z dużej hurtowni ceramicznej w Gliwicach.
            Proponowałabym rozejrzeć się właśnie po hurtowniach, a niekoniecznie po
            marketach.
            Pozdrawiam
            • magdaszy Re: Płytki podłogowe Paradyż 28.07.05, 14:49
              Dzieki za info!
              m.
    • toms151 Re: Płytki podłogowe Paradyż 18.07.05, 09:42
      Ja mam takie płytki i jestem z nich zadowolony. Dokladnie mowiąc to mam na
      podłodze połączone oba kolory z Samary beige i brown. Napotkałem jednak problem
      bo plytki brązowe bylo o 1 mm węższe od beżowych i trzeba bylo robić kombinacje
      z szerokością fugi, nie są to więc płytki najwyższej jakosci. W utrzymaniu są
      ok, wcale nie widać na nich za bardzo brudu, jest tak jak na kazdych jasnych.
      Na razie mam sciany białe i widac jak na dloni ze naturalny kolor tych plytek
      jest lekko kremowy. Fuga jest w kolorze zblizonym do plytki, ja wybralem jasmin
      z Mapei i efekt jest bardzo dobry. A tak na marginesie to zostal mi cały worek
      nienaruszony 5 kg tej fugi wiec chetnie odstąpie po promocyjnej cenie, bo w
      sklepie mi wcisneli tego za duzo a nie zgadzają sie na zwrot.
      • anielli Re: Płytki podłogowe Paradyż 18.07.05, 18:29
        Bardzo podobają mi się dekory tej kolekcji. Chciałabym mieć ułożone płytki
        pobobnie jak tutaj:
        www.paradyz.com.pl/?s=17&a=7&lang=pl&collID=50
        ( zdjęcie z drzwiami). Tutaj jednak pojawia się problem. Na zdjęciu drzwi sa
        pośrodku, tak że z prawej i lewej strony mieści się 1/2 płytki. U mnie nie jest
        tak kolorowo - jeśli "chodnik" położę równo z drzwiami z prawej strony wejdzie
        1 płytka, z lewej 1/2 (a więc nierówno!). A może nie puszczać chodnika równo z
        drzwiami, tylko tak by z prawej i lewej był taki sam odstęp?? Mam mętlik w
        głowie, nie wiem jak to rozwiązać i względem czego położyć ten chodniczek.
        Pomocy!
        • mmala6 Re: Płytki podłogowe Paradyż 18.07.05, 19:47
          wydaje mi sie ze jak puscisz "chodnik" nierowno z drzwiami, to bedzie to troche
          bez sensu wygladac i na pewno bedzie sie bardziej rzucac w oczy niz to ze plytki
          nie sa po rowno rozlozone.
          Ale nie pomyslalam o tym u siebie...z tym ze my chyba w ogole bez dekorow
          zrobimy, bo nie przepadamy za takimi "bajerami":))
          A moze dekory puscic wzdluz scian a nie na szerokosc drzwi? jest to tez jakies
          rozwiazanie i taki naturalny "chodnik" sie zrobi.
    • aventurin Re: Płytki podłogowe Paradyż 01.08.05, 22:24
      Aby nie martwic się o plamy na płytkach i czyszczenie fugi wystarczy wsio
      zainpregnować tzw. Delfinem bodajże Atlasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka