Dodaj do ulubionych

gres polerowany jasny - bez fugi -widac nierownosc

04.09.05, 17:44
witam.polozyli mi gres polerowany Opoczno SATURN.problem w tym ze mialo byc bez fugi - czyli na styk.po zrobieniu okazalo sie ze kazda plytka jest inaczej szlifowana i nie pasują rownomiernie do siebie i pojawily sie czarne szpary.troche to wyglada jakby polozone bylo na szybko.co z tym zrobic. ekipa mi mowi ze naniosą mi miedzy te plytki fuge w kolorze i dzieki temu nie bedzie tego widac - ze nierowne te plytki wyprodukowano.co wy na to ???

rzeczywiscie bedzie to wygladalo NORMALNIE wtedy ??? bo teraz mam wrazenie jakby ta robota byla spartaczona
Obserwuj wątek
    • pishor Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 04.09.05, 19:51
      No cóż. Kity. Kity Ci żenią.
      Jest tak.
      Albo :
      1.płytki są nieskalibrowane (co przy jednym kolorze mało prawdopodobne) - stąd
      nierówności
      2.płytki są pozaklasowe (nie wiem jaką klasę płytek kupowałeś)- stąd
      nierówności :))
      3.płytki są położone do d....(nie wiem jaką ekipę miałeś)- no coments :))
      Podsumowując : można to próbować maskować fugą ale to jest tak jak leczenie
      syfa pudrem(to "cytata" była więc nie bierz tego do Siebie:))
      Po jakimś czasie (a najprawdopodobniej od razu) widać będzie ,że płytki nie
      tworzą jednolitej powierzchni.Od razu - bo to będzie widać od razu ,a po jakimś
      czasie - bo fuga nie będzie długo wyglądała tak jak położona na "świerzo" - nie
      miej złudzeń, nabierze "brudu" choćbyś nie wiem co robił).Fakt jest faktem
      skoro widzisz to juz teraz widział będziesz cały czas ( z tym ,że za jakiś czas
      będziesz do tego przywiązywał mniejszą wagę - i to jest DUŻY plus :)).
    • piegoosek Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 04.09.05, 19:52
      niestety taki jest urok plytek rektyfikowanych... czyli cietych "na ostro"
      jakby z metra... moim zdaniem nic juz nie pomoze :/ trzeba bylo od razu polozyc
      z minimalna fuga!
      • smbsone Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 04.09.05, 20:44
        no wiem.tylko myslalem ze to będzie równo-skoro to 1 gatunek.w kazdym razie najgorzej wyglada ta =czarnosć= miedzy tymi plytkami.i co zrobic zeby cos miedzy te plytki wcisnąć - jasnego zeby sie stonowalo
        • pishor Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 04.09.05, 21:52
          No tak. "Czarność" pomiędzy płytkami zawsze kiepsko wygląda:))Na to trzeba
          trochę dystansu.Wiadomo ,że fuga to złagodzi (faktem jest ,że niektórzy
          inwestorzy "biją na alarm" przedwcześnie).Ale jeśli płytka jest kiepsko położona
          (z różnych względów)to tego faktu nic nie zmieni.:))Ten uśmieszek to stąd ,że z
          drugiej strony wiadomym jest fakt ,że postrzeganie wszelkich niedoróbek przez
          inwestora jest wprost proporcjonalne do długości czasu przebywania przez tegoż
          inwestora na miejscu występowania tychże niedoróbek - czyli na budowie:)Skoro
          pierwszy gatunek - to najprawdopodobniej - źle położone płytki i żadne "coś"
          tego nie zmieni.Niestety.Ale oczywiście mogę się mylić - w końcu wiadomo ,że
          inwestorzy bywają przewrażliwieni :))
    • margie Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 05.09.05, 10:04
      No to moim zdaniem zle ci go polozyli. Mozna je zakitowac specjalnymkitem do
      plytek, ale czy ja wiem, na ile to pomoze...
    • dacard Re: gres polerowany jasny - bez fugi -widac niero 07.09.05, 15:10
      Z moich doświadczeń wynika, ze I gatunek I gatunkiem, ale do kładzenia bez fug
      nadają sie tylko płytki specjalnie ku temu produkowane. Zwłaszcza opczno
      niestety produkuje swoje płytki w jakiś taki sposób (wypala je, czy coś
      takiego), że one się potrafią różnic o kilka milimetrów między sobą (z jednej
      paczki). Z fuga to nei przezkadza, ale do kładzenia bezfugowego się nie nadają.
      Jeżeli więc płytki nie były specjalne do kłądzenia bezfugowego, a ekipa się
      podjęła - to może wyegzekwuj od nich jakąś rekojmię? Jeżeli jednak to był twój
      pomysł, a ekipa odradzała, to nie widze wyjścia jak dobrze dopasowac fugi i..
      pokochać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka