Dodaj do ulubionych

CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU!

09.10.05, 18:29
Własnie kupiłam mieszkanko z lat 60-tych z ciemną kuchnia ( słynne okienko do pokoju). Czy macie pomysly lub doświadczenia co z taka mozna zrobić ( 4m).Mam sieczke w głowie i wydaje mi sie,ze nic... pomózcie.
Obserwuj wątek
    • neferett Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 09.10.05, 19:32
      Najlepiej chyba wywalic cala sciane i albo zrobic w tym miejcu "wyspe" , albo
      ustawic szafki z glebokim blatem , ktory bedzie sluzyc za stol , ewentualnie
      zostawic murek do wysokosci szafek.
      • ja_lubie Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 09.10.05, 20:32
        a moze tak?tez kiedys byla slepa kuchnia!

• dzidzia_ch Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 09.10.05, 21:53
        ja wywalilam i mieszkanko zrobilo sie o wiele przyjemniejsze :)
        do tego jasne mebelki i niezbyt duzo szafek pod sufit(o ile sie uda wszystko
        upchnac)
        nie zastanawiaj sie :)!wal!!!!
        • farfal1 Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 09.10.05, 22:00
          Bardzo wam dziekuje. też tak myslę,że nie ma co udawać ze to kuchnia i lepiej przerobić na anks. A co myslicie o okienku :( Pas lukseferów - to dobry pomysl?
          • o_orchidea Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 10.10.05, 11:47
            Witam w klubie! Ja tez mam mieszkanie z lat 60, z ciemna kuchnia i slynna szyba. Wyburzenie tej scianki i szyby bylo dla mnie oczywiste; dlugo jednak myslalam czy zrobic wyspe czy moze blat na nodze i w koncu nie ma nic. Przy tak malej powierzchni mieszkania (38m), barek jeszcze by je pomniejszyl i optycznie skrocil "salon", a tak mam otwarta przestrzen i luzik. Jedyny mankament, to koniecznosc utrzymania kuchni w idealnym porzadku, bo niestety wszystko widac z kanapy. Ale przy rozsadnym ulokowaniu zlewu czy plyty gazowej, nawet balaganu nie bedzie widac. Postaram sie wkleic dzis zdjecia. Pzdr
    • wiosia Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 10.10.05, 17:15
      doświadczenia nie mam, pomysł owszem. proponuję zrobić kuchnię z klimacikiem,
      dobrze oświetlając tylko konkretne miejsca, to jest zlew, żeby widzieć brudy na
      garach =), kuchenkę i miejsce do szykowania potraw (blat kuchenny , stół) w
      celu zachowania wszystkich palców. Ja po prostu zamontowałabym fajne, małe
      kinkiety tam, gdzie uznałaqbym to za potrzebne a resztę zostawiła lekko
      oświetloną żółtym światłem w romantycznym klimacie...
    • wojtkowiak.d CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 21.10.05, 13:57
      A w moim rodzinnym domku (teraz mieszka tam tylko mama) jest przerobione tak:
      Cała ściana z oknem pokój-kuchnia miała około 2,2 m szerokości i była dzielona
      na parę szyb. Ta środkowa (duża)szyba jest wywalona a został zrobiony jasny
      stelaż drewniany (rama całej ściany). W środku jest pusta przestrzeń a na dole
      szeroki bufet - a pod nim od strony pokoju półki na książki. Z jednej strony (od
      ściany) jest pionowy "słupek" (szer. ok. 35 cm)z półkami na książki i podobna
      półka przez całą szerokość ramy - pod sufitem, czyli dług. 2,2m. x ok. 35 cm.
      Od strony pokoju wygląda bardzo zgrabnie, kuchnia jest jednak trochę oddzielona
      (bo jeśli tam się gotuje to nie zawsze jest idealny porządek) a jeśli ma się
      ochotęcałkiem oddzielić, to tylko zasłania się zasłonkę od strony kuchni - jesli
      nie to poprzez ten blat można do pokoju podać kawę czy postawić przekąski przy
      okazji imprezki... POLECAM TAKI UKŁAD - śiwetnie sięsprawdza.
    • bussie Re: CIEMNA KUCHNIA- RATUNKU! 26.10.05, 12:36
      Chciałam ci wkleić link do wnetrza, gdzie specjalnie wywalono... okienko do
      pokoju i dało to mniej wiecej efekt ciemnej kuchni (tyle, że jednak ma ona też
      własne okno). Niestety w necie jest tylko zwiastun artykułu, a zdjecia i opis
      tylko w gazecie. Gdybys jednak chciała obejrzeć to kosztuje niecałe 4 złote. A
      to zwiastun
      www.takmieszkam.pl/nasze_mieszkania_urok_tradycji.htmPozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka