Dodaj do ulubionych

co z fugami??

19.08.06, 18:34
no właśnie, gdzieś już czytałam na ten temat ale nie mogę znaleść. jak można
zmienić kolor fug/ale trwale/ tak żeby ich nie wyskrobywać? może ktoś już to
robił - jeżeli tak to jakimi środkami
Obserwuj wątek
    • sotie Re: co z fugami?? 21.08.06, 10:56
      ostatnio to robiłam :)
      fugi były stare i brudne, ale bez uszkodzeń.
      najpierw wyczyściłam je środkiem "HG czyste fugi" (bardzo skuteczny do kupienia
      np w castoramie za ok. 21zl), a potem kupiłam "renowator do fug" altasa też za
      podobne pieniądze. renowator - to plyn w buteleczce i pędzelek. parę godzin na
      kolanach i podłoga jak nowa :)
      polecam :)
      • linnieff Re: co z fugami?? 21.08.06, 21:56
        I ja zywotnie zainteresowana jestem tematem zmiany koloru fug stad krotkie
        pytanka. Czy ten "renowator do fug", o ktorym wspomnialas, jest w jakiejs
        szerszej gamie kolorow? A moze to tylko taki odswiezacz oryginalnego koloru
        polozonej fugi? Bardzo ciekawi mnie wlasnie czy tym renowatorem odswieza sie
        stary kolor czy mozna polozyc cos zupelnie nowego i upelnei zmienic kolor
        fugi ...
        Dzieki serdeczne!
        Karolina
        • sotie Re: co z fugami?? 22.08.06, 10:59
          ten konkretnie renowator atlasa, był w dwóch kolorach - beżowym i szarym, ale
          był jeszcze drugi produkt, nazwy nie pamiętam i tam było chyba ze 20 pigmentów.
          oba dostępne w castoramie.
          ten renowator nie odświeża tylko zamalowuje, robiłam z bordowych fug - beżowe i
          wyszło pięknie ;) trochę to żmudna robota, bo na bieżąco trzeba ścierać to co
          wyjedzie na kafelki. no i przed malowaniem fugi trzeba porządnie wyczyścić.
          a do samego odświeżenia to polecam ten pierwszy HG "czyste fugi".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka