dankazaba 19.08.06, 18:34 no właśnie, gdzieś już czytałam na ten temat ale nie mogę znaleść. jak można zmienić kolor fug/ale trwale/ tak żeby ich nie wyskrobywać? może ktoś już to robił - jeżeli tak to jakimi środkami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sotie Re: co z fugami?? 21.08.06, 10:56 ostatnio to robiłam :) fugi były stare i brudne, ale bez uszkodzeń. najpierw wyczyściłam je środkiem "HG czyste fugi" (bardzo skuteczny do kupienia np w castoramie za ok. 21zl), a potem kupiłam "renowator do fug" altasa też za podobne pieniądze. renowator - to plyn w buteleczce i pędzelek. parę godzin na kolanach i podłoga jak nowa :) polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
linnieff Re: co z fugami?? 21.08.06, 21:56 I ja zywotnie zainteresowana jestem tematem zmiany koloru fug stad krotkie pytanka. Czy ten "renowator do fug", o ktorym wspomnialas, jest w jakiejs szerszej gamie kolorow? A moze to tylko taki odswiezacz oryginalnego koloru polozonej fugi? Bardzo ciekawi mnie wlasnie czy tym renowatorem odswieza sie stary kolor czy mozna polozyc cos zupelnie nowego i upelnei zmienic kolor fugi ... Dzieki serdeczne! Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: co z fugami?? 22.08.06, 10:59 ten konkretnie renowator atlasa, był w dwóch kolorach - beżowym i szarym, ale był jeszcze drugi produkt, nazwy nie pamiętam i tam było chyba ze 20 pigmentów. oba dostępne w castoramie. ten renowator nie odświeża tylko zamalowuje, robiłam z bordowych fug - beżowe i wyszło pięknie ;) trochę to żmudna robota, bo na bieżąco trzeba ścierać to co wyjedzie na kafelki. no i przed malowaniem fugi trzeba porządnie wyczyścić. a do samego odświeżenia to polecam ten pierwszy HG "czyste fugi". Odpowiedz Link Zgłoś