Dodaj do ulubionych

Sofy z IKEA

IP: 85.14.114.* 17.10.06, 13:25
Witajcie

Być może moje pytanie będzie Wam się wydawało śmieszne, mimo tego proszę,
jeśli ktoś ma opinię na ten temat, o odpowiedź. Otóż - co sądzicie o sofach z
IKEA??Czy są trwałe, nie zapadają sie po roku użytkowania?Warto kupić? Bo ja
kupiłam rogówkę w normalnym sklepie i po 13 miesiącach spania na niej zapadła
się gąbka w materacu, sprężyny zaczęły wyłazić i wbijać się w placy i
siedzenie - wściec się można. Reklamacja takiego czegoś nie przewiduje -
powiedzieli mi, że to wynika z użytkowania i nie podlega gwarancji. Dlatego
pomyślałam sobie, ze może ktoś z Was kupił rozkładaną sofę w Ikei i może się
na ten temat wypowiedzieć.Będe wdzieczna za odpowiedź. Pozdrawiam - L.
Obserwuj wątek
    • Gość: opica Re: Sofy z IKEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:59
      My mamy Lycksele i ...bardzo trzeszczy, materaz średnio wygodny, jak na niej
      śpie to przypominają mi się czasy studenckie ;)Raczej uważam że Ikea nie ma
      dobrej jakości mebelki...tego modelu sofy nie polecam
      • Gość: wrexham Re: Sofy z IKEA IP: *.chello.pl 17.10.06, 16:04
        mialam kiedys sofe z ikea - obicie wyplowialo po paru miesiacach, material na
        oparciu sie poprzecieral... trgedia; ale to bylo dawno, moze teraz maja sofy
        lepszej jakosci
    • klimet8 Re: Sofy z IKEA 17.10.06, 20:19
      Sofy z IKEA to syf i tragedia, miałem kiedyś taką zapadała się, wypłowiała,
      wylazła z niej gąbka i przecierał się materjał. Zdecydowanie nie polecam !
      • utalia Re: Sofy z IKEA 17.10.06, 22:28
        A ja mam mile doswiadczenia z tymi kanapami. Moi rodzice maja dwie kanapy,
        wlasnie rozkladane i ani nie wyplowialy ani sie nic nie powgniatalo a maja
        juz ...ponad 5-6 lat, moze nawet wiecej.
        Ja mam do tej pory dwie kanapy tez rozkladane ale bez sprezyn z samej gabki.
        Nie jest to typ do spania codziennego, raczej goscinna. Byla bardzo tania ale
        ksztalt odpowiada mi i fajnie sie uzytkuje dwie takie male sofki stojace obok
        siebie. One faktycznie mialy dosc slaby material, granatowy, jak sie chcialo
        sprac plame to zostawaly zacieki...Ale po wlasnie 5-6 latach zmienilam obicie i
        wygladaja jak nowe.
        • Gość: Lila Re: Sofy z IKEA IP: 85.14.114.* 18.10.06, 17:58
          Cholercia, dalej nic nie wiem...Jedni nie polecają, tylko jedna pozytywna
          opinia...nie mam pojęcia, co zrobić w takiej sytuacji. Ale nie wyglada mi to
          najlepiej, zdecydowana większość opinii jest niepochlebnych...Chyba jeszcze się
          porozglądam. Ale serdecznie Wam dziękuję za wypowiedzi!!
          • Gość: gonia Re: Sofy z IKEA IP: 62.233.191.* 18.10.06, 18:06
            lepiej daj sobie spokój z sofami z ikea szkoda pieniędzy ja miałam sofe lulea
            psuł się w niej zagłówek przez co sofa się nie składała trzy razy przyjeżdzali
            mi ją naprawiać w końcu zabrali i całe szczescie oddali kase (pod tym względem
            są solidni) a i jeszcze tapicerka tragedia syfiła się jak nie wiem co a od
            czyszcenia slicznie się wycierała. także pozbyłam się jej z radością
        • sabilub Re: Sofy z IKEA 18.10.06, 20:09
          jaki typ sofy tak dobrze się trzyma?
        • kaja3004 Re: Sofy z IKEA 19.10.06, 14:40
          My mamy sofę Beddinge od 5 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bardzo wygodnie
          sie na niej śpi. Pokrycie-zielony sztruks jest w ogóle niezniszczone, mimo, że
          juz wiele przeszło:) Dotąd było czyszczone w pralni chemicznej 2 razy. Polecam
          właśnie te sofę, o innych nie mogę nic powiedzieć.
    • Gość: Lila Re: Sofy z IKEA IP: 85.14.114.* 19.10.06, 12:23
      oooj, no to jestem coraz bardziej przekonana, że nie warto wydawać kasy na
      takie barachło. Już wolę zapłacić mniej w jakimś zwykłym sklepie, przynajmniej
      jak będzie szajs, to tyle kasy nie stracę, jak w tej Ikei. Dziękuję za
      wszytskie wypowiedzi!!!!
    • Gość: Makar Re: Sofy z IKEA IP: 194.201.88.* 19.10.06, 17:28
      A moze ktos wie jak sprawuje sie naroznik Fagelbo? Nie zamierzam na nim spac,
      raczej ma sluzyc jako poslanie dla gosci.
      • martynahpt Re: Sofy z IKEA 20.10.06, 13:00
        ja nie wiem co wy wyprawiacie z tymi sofami ze plowieja gabki wychodza, sprezyny wychodza.Tragedia. Ja mam sofy z Ikea i moi rodzice tez i nic sie nie dzieje.Wszytko jest Ok.Ja mam sofy juz ok 3 lata. Tylko piore pokrowce i nic wiecej.BEz zastrzezen.Ja moge polecic z czystym sumieniem.
    • Gość: lena Re: Sofy z IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 17:04
      Witam
      My też byliśmy (na nieszczęście) w posiadaniu sofy z IKEI. Kupiliśmy ją w
      styczniu a we wrześniu pękła na spawie, przywieźli nową ramę(ale ze zdartą
      farbą, więc nie wiem czy ona nowa była...), po roku znów pękła w tym samym
      miejscu, a wcale nie była taka tania! - 1700 pln. Zaznaczam, że w IKEI termin
      reklamacji to 2 tygodnie( ciekawe na czym wtedy spać?).W końcu oddali nam kasę.
      Nie polecam. Pozdrawiam
    • Gość: Lila Re: Sofy z IKEA IP: 85.14.114.* 20.10.06, 19:42
      cały czas z zainteresowaniem sledzę wątek i tak sobie pomyślałam - jedni ganią,
      inni chwalą. Może wpisujcie, jaki typ sofy macie? Może te gorsze, to okreslona
      seria, a te lepsze to jakieś inne??No bo skoro takie są różnice, może wtedy
      łatwiej nam będzie, co?
      • Gość: mariusz Re: Sofy z IKEA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.06, 21:53
        przeciez ikea to nie sklep z meblami tylko hipermarket
        czego wy sie spodziewacie
        na zachodzie zaopatruja sie w nich cudzoziemcy
    • katewalker Re: Sofy z IKEA 21.10.06, 13:17
      Nie ma chyba idealnych sof do spania. Uwazam ze spac nalezy na łozku choc zdaje
      sobie sprawe ze nie jest to mozliwe kiedy mieszka sie na 40 m2.
      Od ponad roku uzytkuje sofe beddinge Ikea. Jedyne co mi nie odpowiada to
      rozsuwające się częsci materaca. Kiedy kotłuje się na łóżku zwyczajnie się
      rozłaza i choc połaczone sa materialem to delikatnie się wpada w rowek.

Jednak wydaje mi sie ze akurat ta sofa jest jedna z niewielu stabilnych w Ikea
      • paniewa Re: Sofy z IKEA 22.10.06, 09:19
        Też mam bedinge i złego słowa nie powiem,ale faktycznie po 5 latach codziennego
        użytkowania robi sie zagłębienie,rada na to jest taka żeby odwracać co jakis
        czas materac. A każda sofa raczej powinna być używana do spania okazjonalnie, a
        spać najlepiej na łóżku sypialnianym.
    • ernest29 Re: Sofy z IKEA - CO KUpić??? 28.10.06, 20:46
      Po przeczytaniu waszych opinii, zwątpiłam nieco w sens zakupu sofy Beddinge z
      materacem sprężynowym. Poradźcie, co kupić do codziennego spania dla 1 osoby.
      Musi to być sofa rozkładana. Mieszkam w Warszawie, objeżdziłam 20 sklepów ,
      wszystko z gąbki. Chcę trwalszy materac i nowoczesny wygląd, zmienny pokrowiec
      np. dwa kolory w zapasie. Więc pomuślałam o Ikea, bo tam są różne opcje.
      Poradżcie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka