plapla2 27.10.06, 08:15 Mam zamiar kupić narożnik - czy z Waszych doświadczeń lepszy będzie w obiciu skórzanym czy też materiałowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luka071 Re: Skóra czy materiał 27.10.06, 15:45 ja mam ekoskóre,przy małym dziecku polecam.mokra szmata z płynem do naczyń.zawsze jak nowa,a prawdziwej skóry tak nie wolno traktować,specjalne środki itd.ala jak moja mała podrośnie to zamszowa sofe sobie sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Skóra czy materiał 27.10.06, 20:14 skora jest najbardziej trwałym materiałem., oczywiscie naturalna. Raz na kilka miesięcy wcierasz specjalny środek a myjesz wodą z mydłem. Mam już kilka ładnych lat sofy ze skóry, dziecko jeździło samochodzikami, psy po nich skaczą i wciąż wyglądają jak nowe. Owszem trzeba o nie dbać, ale są praktycznie nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Skóra czy materiał 08.11.06, 16:15 Jeśli masz dzieci, to tylko skóra. Wszystko można z niej łatwo usunąć: ślady po długopisie, farbach, kredkach, resztki jedzenia, błoto itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa5 Re: Skóra czy materiał 09.11.06, 10:47 A czym ja czyścić. Mnie właśnie czeka pierwsze generalne czyszczenie ( kolor ecru ). Juz sama nie wiem czy wziąc coć profesjonalnego do czyszczenia ( np zestaw Mastee Leather _ chyba tak to się nazywa). Jak kupowałam w sklepie ( Etap) to pani z kolei powiedziałaże czyścić tylko woda z mydłem Dove.???? Już sama ni wiem?? Help. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bea75 Re: Skóra czy materiał 10.11.06, 10:59 swoją kanapę czyściłam środkiem który kupiłam w Ikei do pielęgnacji skóry Odpowiedz Link Zgłoś
intraday Re: Skóra czy materiał 10.11.06, 11:36 A czym czyscisz długopis? Bo akurat mam z tym problem Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Skóra czy materiał 10.11.06, 12:44 Jeśli jest świeży - odrobiną płynu do mycia naczyń, jeśli zaschnięty - zmywaczem do paznokci. Sofa i krzesła są jasne, więc od razu zastrzegam, że nie wiem, jak ciemne kolory reagują na zmywacz do paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: Skóra czy materiał 10.11.06, 12:46 Na bieżąco usuwam plamy (najczęściej po jedzeniu, farbach kredkach) zwilżoną szmatką z odrobiną płynu do mycia naczyń. Raz na kilka miesięcy czyszczę środkiem do czyszczenia skóry Buwi. Odpowiedz Link Zgłoś
opica Re: Skóra czy materiał 11.11.06, 17:16 no niestety na naszej sofie długopis pozostał do tego jest taka zzzzimna...nie miło się na niej leży jak jest poniżej 20 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
zoneo Re: Skóra czy materiał 12.11.06, 17:02 e tam czyszczenie skóry :/ ja mam komplet (Fotel sofa2os sofa3os) i pieska ktory po nich skacze maja 10 lat i nigdy ich nie czyscilem zadnymi preparatami tylko je odkurzam co tydzien i nic sie z nimi nie dziej to znaczy oczywiscie skora starzeje sie ale to uwazam za plus Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili Re: Skóra czy materiał 18.11.06, 12:51 mam niebieską, naturalną skórę i rzeczywiscie co do czyszczenia rewelacja. Jest naciągnięta na meblach z rodzaju tych nowoczesnych, gładkich i minusem są jej widoczne zadrapania (nie naruszona skóra, ale są takie jaśniejsze linie)... (pies, dziecko). Dlatego myślę o kupnie wypoczynku w zdejmowanych pokrowcach - można zdjąć i wyprać, a zadrapań nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś