ef14 15.11.06, 16:32 czym kierować się kupując nowy materac do łóżka? zdrowe są twarde (tak kiedyś myślałam) czy te nowe iluś tam strefowe? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jmagdalena1 Re: wybór materaca 15.11.06, 20:45 Witam właśnie przytachaliśmy do domu materac. kierowalismy sie wieloma czynnikami : ceną , ilością stref, wygodą. materac firmy janpol ma 7 stref,pokrycie lato-zima warstwe lateksu i sprężyny typu bonneli. jest materacem rehabilitacyjnym i jest bardzo wygodny a musze zaznaczyc ze jest przeznaczony dla 2 osób o róznej wadze.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ef14 Re: wybór materaca 17.11.06, 15:27 no właśnie taki kupiliśmy, z KOła MK Foam, sprżyny w woreczkach, 7 stref, lateks, aloevera pokrowiec( bom alergik), tylko malbo nie umiem na nim spać, albo coś źle z moimi plecami. codziennie boli mnie kręgosłup i uważam, że materac jest za miekki (do tej pory wybierałam twardsze modele, ale nas sprzedawca namówił). i się zastanawiam czy kupować drugi, czy nauczyć się spać na tym :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: wybór materaca 09.12.06, 11:55 Wszystko jednak alezy od indywidualnych upodobań, bo ja zupełnie nie potrafię spac na sprężynowych, nie cierpię jak się coś rusza pode mną i moge spać wyłącznie na twardym piankowym materacu. Odpowiedz Link Zgłoś
eneduelikefake Re: wybór materaca 08.12.06, 09:16 www.hilding.pl/go.live.php/PL-H15/jak-wybrac-materac.html Odpowiedz Link Zgłoś
ernest29 Re: wybór materaca 08.12.06, 16:42 Wybór należy dopasować do swoich parametrów: wagi i wzrostu. Np. Jeśli ważysz od 60 do 80 kg i masz wzrostu do 180 cm powinieneś kupić materac lateksowy np 5 stref twardości. Taki kupiłam dla syna (65 kg wagi) firmy RElaks % stref twardości . Rewelacyjny dla śpiących na boku. Polecam.Jest drogi 800zł nawet dochodzi do 1000 zł. Jeżeli ważysz więcej powinieneś kupić sprężynowy. Jest twardszy no i przeznaczony dla śpiących na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
julioo Re: wybór materaca 09.12.06, 20:54 razem z żoną kupiliśmy sobie hildinga 7 strefowy lateksowy w pokrowcu antyalergicznym( bo żona jest alergiczką) i nie kupilibyśmy innego, jest naprawdę wspaniały. Lecz niestety jest dosyć drogi od 1600 zł w sklepach, my go kupiliśmy za 900 zł bo kupił nam go znajomy ze sklepu na siebie ( w sklepach mają niestety wielkie marże) jak ktoś zdecydowany to tylko w ten sposób www.hilding.pl/go.live.php/PL-H6/oferta/P325/hilding-4019.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś