dorota245 27.11.06, 09:47 Wiatm, bardzo proszę o porady dotyczące pomieszczenia, w którym dominuje kolor żółty i ganatowy. Jakim innym kolor można doać. Czy może macie zdjęcia pomieszczeń w takiej tonacji ? Bardzo proszę o rady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edithea Re: granatowy + żółty 28.11.06, 21:41 To są kolory na tyle kontrastowe że wprowadzenie trzeciego z innej gamy wprowadzi efekt pstrokacizny. Mozna uzupełnić np innym odcieniem żółtego, bardziej rozbielonym albo wprowadzić w ogóle kolor biały lub kremowy jako neutralny. Odpowiedz Link Zgłoś
figa828 Re: granatowy + żółty 30.11.06, 13:06 hmm...dla mnie oba te kolory są zbyt kontrastowe, kiedyś były modne w starych mieszkaniach...teraz należałoby się jednego pozbyc i dodac coś nowego, stonowanego, pastelowego..:) Odpowiedz Link Zgłoś
spikings Re: granatowy + żółty 08.12.06, 12:49 Hej, Ja mam tak urządzoną sypilanię. Ściany są błekitne, meble (łózko, komoda, dwie szafki nocne z litej sosny bejcowanej na granat ze wstawkami z granatowego rattanu) do tego mam granatowy dywan z żółtym wzorem dookoła a żeby to wszystko rozjaśnić mam żółte zasłony, które na krawędziach obszyte są gratanową "lamówką". Jaśniejsze elementy to też nocne lampki, które są błękitne. Pomysł i wykonanie było całkowicie moje i od 5 lat nadal mi się bardzo podoba. DCI Odpowiedz Link Zgłoś