Dodaj do ulubionych

Pytanie o emolium

01.11.13, 18:36
Może to głupie pytanie, ale nie miałam z tym nigdy wcześniej do czynienia. Czy do kąpieli z emulsją emolium to trzeba się wcześniej umyć? wink Niby jest tam napisane, że ma właściwości myjące, ale chyba to nie wystarczy? Chodzi też o to, czy mycie się podczas tej kąpieli nie osłabi działania emulsji, może trzeba się wcześniej umyć mydłem, a dopiero potem namoczyć w kąpieli z emulsją? Nie wiem, jak to się je, help.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:40
      Nie, nie należy myć się mydłem - przecież ta emulsja jest dla osób, które nie mogą się myć mydłem, bo by im już nawet emolium nie pomogło. Tzn. jeśli nie masz np. silnego AZS, to mydło Cię nie zabije wink ale emulsja wystarcza.
      • morgen_stern Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:46
        To nie dla mnie smile aha, czyli można wziąć gąbkę i się po prostu wyszorować?
        • iwoniaw Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:50
          Delikatnie się namydlić, a nie żadne "wyszorować" wink
          Ty naprawdę nie masz problemów z AZS-em, jak widzę (to dobrze). big_grin
          • morgen_stern Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:52
            Nie, to dla faceta, ma bardzo, bardzo suchą skórę. Taki pomysł wink nie piszcie już, że niedobry, bo emolium już kupione smile
            • iwoniaw Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:59
              Ależ pomysł dobry, nawet świetny. Szczotki druciane to zły pomysł wink
        • b.bujak Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:55
          emulsje takie są tłuste, więc taka gąbka będzie trudna do utrzymania w stanie higienicznym
    • vilez Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 18:57
      To jest raczej do namoczenia się w wannie, a nie pod prysznic. Chyba smile
    • krejzimama Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 19:01
      To jest emolium! Tego nie pomalujesz!

www.youtube.com/watch?v=u-ZarTwE64c
    • z_lasu Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 19:51
      Potwierdzam, że tego się używa zamiast mydła. A jak, to już zależy od tego, co kupiłaś, bo emolium to cała seria produktów. Są takie, które się wlewa do wanny (późniejszego szorowania wanny nie wspominam miło - miałam wrażenie, że wannę oblepia o wiele bardziej niż czlowieka) i są takie, których się używa jak żelu pod prysznic (z dozownikiem).
      • morgen_stern Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 20:01
        Niestety do kąpieli.. czyli mówisz, że trudne mycie wanny... to chyba nie będzie tego często używał tongue_out
        • z_lasu Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 20:31
          Trudne - nie trudne. Spłukać się tego nie da, trzeba wyszorować. To płynna parafina jest (m.in.).
    • madzioreck Re: Pytanie o emolium 01.11.13, 20:08
      Podaj skład, to Ci powiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka