Dodaj do ulubionych

Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty ...

19.01.07, 09:44
Zapraszamy do oglądania i głosowania.
Obserwuj wątek
    • llogara TAK 19.01.07, 11:20
      bardzo ładne
    • croquemitaine NIE 19.01.07, 11:44
      Niestety nie. Zastanawiałam się, co jest nie w porządku z tym mieszkaniem, bo
      ma sympatyczne fragmenty, ale jakoś stylistycznie nie trzyma się kupy, i
      wyjaśnił mi to podpis pod zdjęciem łazienki: "mieszanka stylu rustykalnego i
      imperialnego". Jest to mieszanka niestrawna.
    • coyotee39 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 19.01.07, 12:01
      Super ;) Ergonomicznie urządzone mieszkanie plus jasna kolorystyka, która daje
      wrażenie lekkiego, przejrzystego wnętrza.
    • ulako Re: Tak -za wyjatkiem łazienki 19.01.07, 12:05
    • jerome7 TAK 19.01.07, 12:12
      Bardzo mi się podoba.
      Jasny (w tym przypadku biały) kolor ścian generuje przestrzeń, zgrabnie ujętą w
      ramy dzięki konturowaniu kontrastowych framug. Dobrze zagospodarowane skosy,
      dzięki minimalistycznemu wypełnieniu, dodatkowo doświetlone światłem naturalnym
      wzrastają do rangi zalety. Charakterystyka tonalna i geometryczna mieszkania
      jest spójna wewnętrznie (proste linie + komplementarne do nich łuki)
      • pola_negri TAK n/t 19.01.07, 12:36
    • tofi5 Tak 19.01.07, 12:38
      Podoba mi się .
    • annika-ja Raczej TAK n/txt 19.01.07, 13:59

• margie Chyba jednak na NIE 19.01.07, 14:17
      w zasadzie w kazdym pomieszczeniu jest cos nie tak... Najgorzej wyszla lazienka
      z ogromna komoda zupelnie nie pasujaca do stylu i przedziwnym rozwiazaniem
      armatury do wanny- taka wanna wymaga wolnostojacej armatury, a nie nasciennej-
      wymusilo to dosuniecie wanny do sciany i stracila caly urok. Dziwne laczenie
      klasycznych mebli z super nowoczesnymi pdowuje dysonans wzrokowy i razi.
      Futryny drzwi nie pasujace kolorem do skrzydla. Luki i kwadratowe otwory. Salon
      przestronny ale jakby zapomniany w calosci- czegos mu brakuje.
      • neufahrwasser_in NIE 19.01.07, 14:29
        Wydumane. Wydumane nieudanie. Wszędzie coś zgrzyta. Eklektyzm to nie kakafonia.
    • morgana_le_fay NIE 19.01.07, 20:11
      Fatalnie zmarnowany potencjał ciekawej przestrzeni i wielu przyzwoitych elementów wyposażenia. Wanna dostała karę w postaci pleniących się po ścianach bezsensownych trywialnych dekorów w stokrotki, nie zrozumiałej podłogi umajonej dywanikiem z innej bajki. Piekarnik ukarano niebrzydkimi skądinąd ale wybitnie niepasującymi frontami i piramidą szafek wiszących tworzących pod sufitem niepokojące schowanka na wszelki wypadek. Przedpokój wraz z komentarzem: obydwa jeśli nie śmieszne, to niezrozumiałe. No i łuki. Po co?
      • a_pola Re: NIE 19.01.07, 21:35
        mialam mieszane uczucia, bardzo mieszan,az zobaczylam ostatnie zdjecie i mi
        wszystko sie wyklarowalo.... jak mozna obok siebie zrobic wejscie w łuk i okno
        na saloon w kwadrat/ do wydawania obiadow? / ???????
        nie nie nie!!!
    • magdajeden Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 19.01.07, 21:44
      NIE. pomieszanie z poplątaniem. nic ciekawego.
      zastanowił mnie "industrialny przedpokój" musze zweryfikowac swój pogląd na
      temat industrialnych pomieszczeń
      • jestemnanie jednak nie 19.01.07, 22:49
        nie.zauwazam wprawdzie w szczegolach jakies slady oryginalnej inwencji wlasnej
        ale -
        luki, parkiet, wenge, rustico , margaretki to niestrawny kotlet niestety. nie
        dam rady.
    • imagirro jednak nie 20.01.07, 16:10
      są oczywiście znacznie gorsze, trochę się wahałam, ostatecznie szalę przeważyła
      łazienka.
    • malgosia403 TAK,tak,tak 24.01.07, 09:27
      Mieszkanko urządzone ze smakiem
      • askak1 nie 24.01.07, 16:46
        niestety ale komoda w lazience i te niebieskie kafle na podlodze - poraza.
        Salon jeszcze najbardziej mi sie podobal- ale kuchnia zdecydowanie nudna...
    • entera Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 24.01.07, 19:50
      Tak
      Przyjemne mieszkanko!
    • anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 28.01.07, 22:00
      Nie
    • joanna.ka NIE 30.01.07, 11:34
    • shirley74 NIE 30.01.07, 14:56
      MOim zdaniem zupełnie bez gustu. I ta mieszanina stylów
    • abc_unia Re: tak 30.01.07, 18:33
      choc powinnam powiedziec Nie,za ten biurowy korytarz i pare minusow, ale
      lazienka mimo 'too much junk' przewazyla na Tak:)
    • miki566 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 31.01.07, 17:59
      Tak - za ogolne wrazenie. Po parokrotnym obejrzeniu wszystkich zdjec
      stwierdzam ze mieszkanie sprawia mile wrazenie. Jest jasno i przestronnie.
      Podoba mi sie rozmieszczenie pomieszczen. Mieszkanie prawdopodobnie jest bardzo
      wygodne.Podoba mi sie kuchnia (dlugi ciag roboczy i meble)i pokoj dzienny (choc
      wiekszy dywan bylby lepszy). Natomiast lazienka to zdecydowanie zmarnowany
      potencjal. Razi w niej szafka (nadajaca sie raczej do sypialni), doniczka na
      kolumnie (moze lepiej cos w jasnym odcieniu) i dywanik. Ale nic straconego bo
      to sa szczegoly i mozna zrobic z niej naprawde ladne pomieszczenie. Przedpokoj
      moze i sprawia troche chlodne wrazenie ale w sumie jest OK. To prawda ze w tym
      mieszkaniu jest pomieszanie wielu stylow ale nie uwazam tego za minus. To jest
      mieszkanie a nie muzeum . Ma byc wygodne, funkconalne i estetyczne i takie
      wlasnie jest.
    • amelia_123 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 06.02.07, 22:08
      Ani TAK ani NIE

Rozne pomysly na urzadzenie w roznych pomieszczeniach, brak spojnosci. Fajna,
      przestrzenna czesc dzienna - kuchnia, jadalnia, salon, ale jakby niedokonczona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka