redakcja 19.01.07, 09:44 Zapraszamy do oglądania i głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croquemitaine NIE 19.01.07, 11:44 Niestety nie. Zastanawiałam się, co jest nie w porządku z tym mieszkaniem, bo ma sympatyczne fragmenty, ale jakoś stylistycznie nie trzyma się kupy, i wyjaśnił mi to podpis pod zdjęciem łazienki: "mieszanka stylu rustykalnego i imperialnego". Jest to mieszanka niestrawna. Odpowiedz Link Zgłoś
coyotee39 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 19.01.07, 12:01 Super ;) Ergonomicznie urządzone mieszkanie plus jasna kolorystyka, która daje wrażenie lekkiego, przejrzystego wnętrza. Odpowiedz Link Zgłoś
jerome7 TAK 19.01.07, 12:12 Bardzo mi się podoba. Jasny (w tym przypadku biały) kolor ścian generuje przestrzeń, zgrabnie ujętą w ramy dzięki konturowaniu kontrastowych framug. Dobrze zagospodarowane skosy, dzięki minimalistycznemu wypełnieniu, dodatkowo doświetlone światłem naturalnym wzrastają do rangi zalety. Charakterystyka tonalna i geometryczna mieszkania jest spójna wewnętrznie (proste linie + komplementarne do nich łuki) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Chyba jednak na NIE 19.01.07, 14:17 w zasadzie w kazdym pomieszczeniu jest cos nie tak... Najgorzej wyszla lazienka z ogromna komoda zupelnie nie pasujaca do stylu i przedziwnym rozwiazaniem armatury do wanny- taka wanna wymaga wolnostojacej armatury, a nie nasciennej- wymusilo to dosuniecie wanny do sciany i stracila caly urok. Dziwne laczenie klasycznych mebli z super nowoczesnymi pdowuje dysonans wzrokowy i razi. Futryny drzwi nie pasujace kolorem do skrzydla. Luki i kwadratowe otwory. Salon przestronny ale jakby zapomniany w calosci- czegos mu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
neufahrwasser_in NIE 19.01.07, 14:29 Wydumane. Wydumane nieudanie. Wszędzie coś zgrzyta. Eklektyzm to nie kakafonia. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay NIE 19.01.07, 20:11 Fatalnie zmarnowany potencjał ciekawej przestrzeni i wielu przyzwoitych elementów wyposażenia. Wanna dostała karę w postaci pleniących się po ścianach bezsensownych trywialnych dekorów w stokrotki, nie zrozumiałej podłogi umajonej dywanikiem z innej bajki. Piekarnik ukarano niebrzydkimi skądinąd ale wybitnie niepasującymi frontami i piramidą szafek wiszących tworzących pod sufitem niepokojące schowanka na wszelki wypadek. Przedpokój wraz z komentarzem: obydwa jeśli nie śmieszne, to niezrozumiałe. No i łuki. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: NIE 19.01.07, 21:35 mialam mieszane uczucia, bardzo mieszan,az zobaczylam ostatnie zdjecie i mi wszystko sie wyklarowalo.... jak mozna obok siebie zrobic wejscie w łuk i okno na saloon w kwadrat/ do wydawania obiadow? / ??????? nie nie nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 19.01.07, 21:44 NIE. pomieszanie z poplątaniem. nic ciekawego. zastanowił mnie "industrialny przedpokój" musze zweryfikowac swój pogląd na temat industrialnych pomieszczeń Odpowiedz Link Zgłoś
jestemnanie jednak nie 19.01.07, 22:49 nie.zauwazam wprawdzie w szczegolach jakies slady oryginalnej inwencji wlasnej ale - luki, parkiet, wenge, rustico , margaretki to niestrawny kotlet niestety. nie dam rady. Odpowiedz Link Zgłoś
imagirro jednak nie 20.01.07, 16:10 są oczywiście znacznie gorsze, trochę się wahałam, ostatecznie szalę przeważyła łazienka. Odpowiedz Link Zgłoś
askak1 nie 24.01.07, 16:46 niestety ale komoda w lazience i te niebieskie kafle na podlodze - poraza. Salon jeszcze najbardziej mi sie podobal- ale kuchnia zdecydowanie nudna... Odpowiedz Link Zgłoś
entera Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 24.01.07, 19:50 Tak Przyjemne mieszkanko! Odpowiedz Link Zgłoś
anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Mart 28.01.07, 22:00 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
shirley74 NIE 30.01.07, 14:56 MOim zdaniem zupełnie bez gustu. I ta mieszanina stylów Odpowiedz Link Zgłoś
abc_unia Re: tak 30.01.07, 18:33 choc powinnam powiedziec Nie,za ten biurowy korytarz i pare minusow, ale lazienka mimo 'too much junk' przewazyla na Tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
miki566 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 31.01.07, 17:59 Tak - za ogolne wrazenie. Po parokrotnym obejrzeniu wszystkich zdjec stwierdzam ze mieszkanie sprawia mile wrazenie. Jest jasno i przestronnie. Podoba mi sie rozmieszczenie pomieszczen. Mieszkanie prawdopodobnie jest bardzo wygodne.Podoba mi sie kuchnia (dlugi ciag roboczy i meble)i pokoj dzienny (choc wiekszy dywan bylby lepszy). Natomiast lazienka to zdecydowanie zmarnowany potencjal. Razi w niej szafka (nadajaca sie raczej do sypialni), doniczka na kolumnie (moze lepiej cos w jasnym odcieniu) i dywanik. Ale nic straconego bo to sa szczegoly i mozna zrobic z niej naprawde ladne pomieszczenie. Przedpokoj moze i sprawia troche chlodne wrazenie ale w sumie jest OK. To prawda ze w tym mieszkaniu jest pomieszanie wielu stylow ale nie uwazam tego za minus. To jest mieszkanie a nie muzeum . Ma byc wygodne, funkconalne i estetyczne i takie wlasnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_123 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Marty .. 06.02.07, 22:08 Ani TAK ani NIE Rozne pomysly na urzadzenie w roznych pomieszczeniach, brak spojnosci. Fajna, przestrzenna czesc dzienna - kuchnia, jadalnia, salon, ale jakby niedokonczona. Odpowiedz Link Zgłoś