polskiprl 29.09.08, 00:41 Co sadzicie o świetleniu z Ikei? I takie wasze ogolne opinie o IKEI. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: Ikea- Oświetlenie 29.09.08, 09:42 sama mam lampy z Ikei, moze byc choc bywaja troche siermiężne np włącznik przy lampce nocnej na kablu, gdzies przy podłodze jest raczj mało wygodny. Ale na pewno są lepsze niz w marketach. Cena podobna czyli atrakcyjnaa na skromną kieszeń. Podobnie jest z innymi towarami. Odpowiedz Link Zgłoś
michaldolek [...] 30.09.08, 09:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Ikea- Oświetlenie 01.10.08, 12:18 i wszystko jasne chciałoby sie rzec Odpowiedz Link Zgłoś
mochnik Re: Ikea- Oświetlenie 10.10.08, 19:31 Ja do ikei jeżdże po meble i dodatki,z naciskiem na to drugie. Co do oświetlenia, to raczej szukam w marketach budowlanych. Ostatnio jednak zamiast rozglądac sie za nowym żyrandolem, przyglądałem się kontaktom. Nie wiedziałem, ze jest taki duży wybór: aluminium, drewno i kolorowe PCV. Można dobrać pod kolor ściany, albo drewnianych podlóg czy innych dodatków. W razie czego polecam gniazdka i kontakty Schneidera,fajne rzeczy mają. Odpowiedz Link Zgłoś
frankomama Re: Ikea- Oświetlenie 13.10.08, 23:44 Mamy w domu sporo lamp z ikei, w poprzednim mieszkaniu tez mieliśmy. Chwalimy sobie. Mają dobry design i przyzwoitą cenę. Niemniej jedna uwaga: często lampy sufitowe nie daja intensywnego doświetlenia pomieszczenia. Podobno Szwedzi lubią dużo bocznych źródeł światła a nie jedno górne i stąd się to bierze. Nam to odpowiada, ale jeśli ktos lubi intensywne górne oświetlenie to musi przyjrzeć sie konkretnej lampie , tzn.jaka jest maksymalna dopuszczalna moc żarówek, jaki jest kształt klosza -czy nie zaciemnia sufitu i górnej połowy ścian. Odpowiedz Link Zgłoś