aleks_kunicki Szczecin, Stettin, Tchetchin? 13.04.08, 22:12 SEDINA -->SEDIN -->SETIN. Chyba nie trudne do wymówienia. Brzmi prawie jak city, więc Szczecin, jako Setin, może być kojarzony jako duże miasto. :) SZCZECIN=SETIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:17 --> SETIN --> SET A marką może zostać tenis - Swiatowe centrum tenisa - SET. (A na koniec kropka) Odpowiedz Link Zgłoś
raj-tuski Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja panie 13.04.08, 22:19 Krzystek Odpowiedz Link Zgłoś
gorzatka.a1 Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja 13.04.08, 22:39 Wszyscy, którzy wątpią w sens promocji miasta odsyłam do artykułu newseeka miasto jak pudełko czekoladek-promocja miasta jest konieczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:46 Kobietko, jak mniemam, przeczytaj siebie i zastanów się co promować, a nie jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełabska Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:47 Gdzieś wczesniej pisałem o papierku - właśnie chodzi o te czekoladki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert1289 Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja IP: *.chello.pl 13.04.08, 23:05 U nasz koncentrujemy się na opakowaniach a reszta nas nie interesuje! www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835608.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja 13.04.08, 23:40 I rozumiem Ty wiesz lepiej i masz propozycje? Nie krępuj się, chętnie poczytam jak widzisz promocję miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin - kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 23:44 Płać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czecinianin Szczecin, Stettin, Tchetchin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 23:12 znalazłem coś ciekawego na temat czecina w dyskusji: sedina.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=83&mode=thread&order=0&thold=0 a dokładnie komentarz: Kiedyś próbowałem wywodzić nazwę z języka białoruskiego. Język białoruski jest kopalnią języka staropolskiego. Wszelkie naleciałości flekcyjne , makaronizmy , germanizmy zapisy arabskie nie przystają do obecnej nowy polskiej. Przyrównując stare zapisy kronikarskie do sterylnie przechowanych brzmień w białoruskim (białoruski to nie rosyjski) robiło na mnie ogromne wrażenie. Np. Słowo "poczot"." paczot". z rdzeniem "czot" oznacza najwyższy , godny szacunku, główny. ( W białoruskim istnieje zwrot "U nas starikom paczot"!- Starszym należny szacunek, powaga.) Drugim słowem było słowo "seredina". środek w centrum. Te dwa słowa mogły byś zamienne w użyciu, zależnie kto na kogo trafił. Czy Arab na mieszkańca grodu, czy na mieszkańca z okolicznych siedzib. W rozmowie zawsze mógł wyłonić sie zwrot typu "Z Czecina". "Z czocina". abo rządzą tam w "seredinu", w "sedinu", zależnie jak przyswoił sobie brzmienie kronikarz. Czy mylę się ? Może ktoś spróbowałby drogą języka pobratymczego najmniej okaleczonego naleciałościami podjąć się dalszego wywodu. Pamiętajmy o jeszcze jednym. Wśród "zatwardziałych" Rosjan jak i "zatwardziałych" Polaków jązyk białoruski uchodzi za chachłacki. To grube nieporozumienie. To kopalnia starosłowiańskich zwrotów i perełek słownych. Ważnych i dla Polskich jak i Rosyjskich miłośników starożytności. PS. W języku polskim zachował się trzon znaczenia słowa "Czot" w zwrocie miłym każdemu harcerzowi i żołnierzowi. "Poczet sztndarowy wystąp!" Drugie to zajmować "poczesne" miejsce. Na wszelkich ważnych i podniosłych uroczystościach. Quistorp. Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Przedstawcie własne propozycje promocji miasta! 13.04.08, 23:37 Narzekać potraficie i udawać ekspertów od reklamy, a ja się pytam wprost - jak mamy promować miasto? Konkretne przykłady! A może najlepiej w ogóle nie promować i nie wydawać ani złotówki? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 23:39 Ale co promować? Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast 13.04.08, 23:42 nie pal głupa przemądrzały Kabanosie ;). Jasne, że nic nie napiszesz, bo nie masz żadnych pomysłów. Dopisz jeszcze, że Szczecin wiocha z tramwajami - ulży ci. Tylko to potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 23:46 O ponosi cię gorączka, jak mniemam gorączka markowa. Ostatnio - Wy - zwracali się do mnie w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert1289 Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.chello.pl 13.04.08, 23:54 A jak wam się nie podoba, to bedziemy promowali samych siebie! PS. Ja też jestem tera z miasta! www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835599.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 14.04.08, 00:12 stettinum napisał: > nie pal głupa przemądrzały Kabanosie ;). Jasne, że nic nie > napiszesz, bo nie masz żadnych pomysłów. Dopisz jeszcze, że Szczecin > wiocha z tramwajami - ulży ci. Tylko to potraficie. Spokojnie panie Niemiec :)))) Kielbacha zawszze bredzi, ale wg Ciebie to Szczecin nie jest wiocha z tramwajami? No to co to jest ten dziwny twor??? Moze metropolia ! :)))))))))))) Co do promocji to najwieksza byloby pozbycie sie debilnego prezydenta oraz jego klik. Duza taczka z gnojem do wywozenia moglaby stac sie symbolem postepu Szczecina :)))) Nam nie trzeba zmian nazwy, ani szczegolnej promocji teraz. Tu w miescie trzeba normalnych lduzi z nie kolejnych zlodziejskich klik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert1289 Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.chello.pl 14.04.08, 00:22 To my, nasza drużyna! Jesteśmy normalni i nie jesteśmy złodziejską kliką! www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835655.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 14.04.08, 16:29 Gość portalu: expert1289 napisał(a): > To my, nasza drużyna! > Jesteśmy normalni i nie jesteśmy złodziejską kliką! > www.wachowicz.com.pl/admin/foto/1172835655.jpg Patrzac po minach to wszyscy porzadnie naj..ni. Co to za wynalazki w tych butelkach? Borygo??? Czy plyn hamulcowy???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 00:24 Widzę, że bredzenie wchodzi w krew, a to dobrze wróży wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Przedstawcie własne propozycje promocji miast IP: *.chello.pl 14.04.08, 22:42 No proszę Państwa, za taki szmal, to na naszym Dworcu Głównym PKP pokazałbym wam lepsze malowidła pisane ludzką treścią pokarmową! www.szczecin.eu/slajdy/55.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Stetttinum Tobie padło na mózg chyba 14.04.08, 15:58 wiesz co Stettinum jest do kwadratu idota! Najlepsza promocja kazdego miasta nie sa kolorki i rysuneczki, ale rozwój miasta - rozumisz... Co Ty myslisz, ze jak Wojtek cos narysuje, a potem wykupi sie pare billboardów, to nastapi SUKCES gospodarczy? Idiota jestes i tyle.. Zeby tu przyjechali, a to sie stanie, bo sie dzieje, to nie grafik jest potrzebny, ale gospodarz miasta, a nie działacze partyjniaccy, którzy na partyjniackich popijawach ustala sobie zmiany na najwazniejszych stanowiskach w regionie. Zadupiem jestesmy nie dlatego, ze nazwa miasta jest trudna do wymówienia! Ale dlatego, ze rzadzacy tym miastem to dupki.... Rozumiesz to czy myslisz, ze jak beda dwa kolorki i grafika, to poprawia sie wyniki ekonomiczne firm, to pojawi sie wielu prawdziwych inwestorów... to sa dzialania wspomagajace! Jak ktos sie ma drogi zegarek i garnitur, to promuje siebie, ale on juz dokonal tego, ze zarobił na to! Naprawde myslisz, ze jak zrobie fajowa grafike logo mojej firmy, to mi wzrosna obroty i i bede bogaty? Bo tak mysla nasi zarzadcy albo robia z was idiotów! Pozorujac dzialania niby majace spowodowac sukces, bo na razie mijaja juz lata dlugie od róznych obiecanych przez pana Krzystka sukcesow, a tu NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Stetttinum Tobie padło na mózg chyba 14.04.08, 16:20 Ty zapewmne Stettinum, nawiazujac do Twoje watku o psich kupach na ulicy sadzisz i wierzysz, ze jak zrobi sie promocje miasta, to kupy znikna! A ja uwazam, ze najlepsza promocja miasta bedzie, jak znikna kupy.... Pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Stetttinum Tobie padło na mózg chyba 14.04.08, 16:28 jak widze goscia w porsche to mysle, ze mu dobrze idzie w biznesie, bo ma porsche! A w zadnym razie nie jest tak, ze ma porsche, bo robi dobre inwestycje w biznesie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 o co chodzi przeiez bedzie promocja 14.04.08, 18:01 www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?p=2847 ja przepraszam, jak ma byc promocja, to po co jeszcze cos robi... Wystarczy mówic, ze bedzie SUKCES i zrobic promocje chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Andreas IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 14.04.08, 16:43 Czesc, Sluchaj, tak sobie czytam Twoja odpowiedz do tego niemca stettinum czy jak mu tam i az mnie zatknelo... Ponioslo Cie? Troche sie usmialem tym, ale tez naszla mnie refleksja. Ty, ja, albert i jeszcze kilka osob bijemy tu od dawna piane, nt. rozwoju gospodarczego, skurw..ielstwa wladz, zlodziejstwa, partyjnych dziwek i braku elementranych kompetencji kolejnych ekip. To wszystko wydaje mi sie powoli czcza gadanina. Ile mozna??!!! Wydaje mi sie ze kurtuazja sie naprawde skonczyla i trzeba tym ludziom, z czego wiekszosc to zwykle przybledy spoza Szczecina, powiedziec po prostu: WYPIE....R..DALAC STAD WY ZLAMANE CH.......JE i tyle. I po prostu wywalic na zbity pysk i dobrze sprawdzic, co zrobili i jak trza - poszczuc prokuratua. Na prezia latwo bedzie mozna znalezc cala mase rzeczy - wystarczy ze wspomne regaty. Sprytnie zagospodarowal z kolegami 50-70 mln zlotych. Jak to wygladalo powinienes pamietac. Chocby slynne ogloszenia w obcych jezykach. A jak nie to wytarzac w smole i pierzach jak za okupacji robiono z k..wami co sie z faszystami pieprzyly. Po prostu na to bydlo nie ma juz miejsca w Szczecinie. Rozpirzyc ten caly UM, wyj...bac w cholere te sk...le z sejmikow, na ch... to komu?! Po co nam ta cala zgnilizna? Do tego wszystkie sluzby w miescie lezom kompletnie, lacznie z policja. Uwazam ze to juz czas na to. Koniec bicia piany, inaczej caly czas bedziemy tracili energie na walke z debilami na forum. Czas na akcje!!! To miasto potrzebuje prawdziwych inicjatyw obywatelskich nastawionych na walke z obecna wladza i na przegonienie jej w cholere i pociagniecie do odpowiedzialnosci, inaczej bedzeimy ofiarami tej mafii, co jak wrony obsiadla cale miasto i tylko na nie sra. Ten chooerny slums i syf ciagnie sie juz od 1989 i robimy szybkie kroki do tylu... Pomysl o tym Andi... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas 14.04.08, 17:14 tak w naszym miescie i kraju najgorsze jest to, to ostało po komunizmie, ale wygodne dla kazdej wladzy, ze zadna wladza nie ponosi odpowiedzialnosci... ZA NIC nie ponosi odpowiedzialnosci! Ani za zlodziejstwo, ani za glupote! Gdyby wyciagano konsekwencje, byly kontrole i wyroki, to wtedy, jak do pilotowania samolotu, nie brałby sie byle krzykacz sadzac, ze da sobie rade, po babcia mu mowila, ze madry jest! Wladza powinna byc ostro i srogo kontrolowana i karana, a jak dotychczas jest akurat tak ze przymyka sie oko! Nawet na wypadki samochodowe spowodowane przez wladze! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Panie Chłystek jak pan nie umisz - debilizm 14.04.08, 15:46 Panie Chłystek, jak pan nie umisz przyciagnąc inwestorów i dokonac obiecanego cudu SUKCESU, to zmiana nazwy miasta panu w tym nie pomoże niestety... Pana Krzystka nazwisko tez jest trudne do wymówienia przez obcokrajowców mam nadziej, ze tez zmieni... Pozwole sobie tylko powiedziec, ze takie dziłania sa jedynie wspomajacym, a nie tworzas sukces, muzi to zroziec elektorat PO i sama władza, która oczekuje po tej wizualizacji marki jakiegos cudu! Przeciez to kretnizm i debilizm najwyzszego lotu spodziewanie sie po tych graficznych działaniach - szacun dla Wojtka, przełozenia na gospodarke i zarzadzanie Szczecinem... naprawde to jest DEBILIZM! To jest wazne, ale jak likwiduja szkoly, gdy mamy wyz demograficzny i szesciolatki ida do szkoly, to nawet zmiana nazwy miasta nie pomoze na takie zidiocenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Zmienmy nazwe krzystka IP: *.GtokyoFL102.vectant.ne.jp 14.04.08, 16:26 > Pana Krzystka nazwisko tez jest trudne > do wymówienia przez obcokrajowców mam nadziej, ze tez zmieni... > Moze mu zmienmy?!!! Na jakies takie latwo wymawialne???! Np. ...j? Kazdy obcokrajowiec ktorego znam szybko uczyl sie dwoch slow. ...wa i ...j. Naprawde bardzo szybko!!! jakas widac magia w tych dwoch slowach tkwi..... a jaka promocja sie z tego zrobi! ja pierdziu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don23 Re: Zmienmy nazwe krzystka IP: *.chello.pl 08.11.08, 00:24 Jeden dzień bez prądu i jaka promocja! www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?p=2847 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Andreas nie kombinuj i płać jak każdy IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 17:01 Ile razy mam pisać, że nie zmienia się nazwy miasta? Ile razy trzeba pisać, że podchwycili coś a'la WROCLOVE, które przemawia do młodych? Ile razy mam pisać, że cała ta kampania jest kierowana do tych ,którzy to miasto będą tworzyć? Ty nie tworzysz, bo co miesiąc zasiadasz z księgową i kombinujesz co by to zrobić, aby jak najmniej odprowadzić do wspólnego wora. Zabroń jeszcze młodym posługiwania się uniwersalnym językiem. Nie rozumiesz zmian, które zachodzą w społeczeństwie? Klapki masz na oczach? Jesteś nudny z tą likwidacją szkół :). Ciekawe cwaniaczku czy policzyłeś ile przybyło prywatnych szkół. Zrobiłeś to Andreasku, forumowy pieniaczu? Jasne, że nie, bo jesteś socjalnym kombinatorem. Kombinujesz z odprowadzaniem kasy, ale wymagasz, aby miasto budowało szkoły, przedszkola, utrzymywało szpitale, które generują mega długi i jeszcze budowało mariny dla bogaczy :)))))))))))))). Za to chwalisz miasto, bo chce ci zasponsorować remont kamienicy :). Jak dla ciebie - to ok, jak nie - to krytykujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas nie kombinuj i płać jak każdy 14.04.08, 17:06 Mi nic miasto nie chce zasponsprowac, bo to nie sa prywatne pieniadze nikogo, a miejskie! Uzywanie innej nazwy na plakatach i na mapie, spowoduje, ze ludzie niz znajda miasta, a pytajac po drodze - beda problemy! Mój drogi jak wbijam w GPS w Tomtom nazwe Wenecja, to nie odnajduje i kicha... tak samo bedzie z Szeszin. Super promocja Gdanska bedzie, bo znajda na mapie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas nie kombinuj i płać jak każdy 14.04.08, 17:17 a kamienica nie jest moja, ale miasta, ja mam mieszkanie tylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gdańsk, Gduńsk, Danzig, Gedania IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.08, 19:46 ciągle nie rozumiesz, że to tylko hasło promocyjne, którego nawet jeszcze nie znamy. zwróć uwagę na tytuł :) i jeszcze jedno: Санкт-Петербург przeczytasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Gdańsk, Gduńsk, Danzig, Gedania 15.04.08, 03:12 Ja przeczytam to, a co to ma do rzeczy... Powtarzam, beda mieli ludzie problem z lokalizacja miasta, bo beda utozsamiali z nazwa znana im z plakatów Szeszin... Mamy jaka mamy nazwe miasta, ale GWARANTUJE Tobie, ze to nie nazwa miasta jest przyczyna braku prawdziwych inwestorów, upadku istniejacych inwestorów... To nie nazwa miasta powoduje, ze mamy kupy psie na ulicy, a nie mamy aquaparku, a baseny które istnialy nie ma... Wyobraz sobie inna PROMOCYJNA nazwe Coca cola albo Sony... pod która byłoby to promowane... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Gdańsk, Gduńsk, Danzig, Gedania 15.04.08, 03:39 Nie rozumiem, dlaczego Coca cola nie reklamuje sie jako Koka kola, przeciez tak byłoby lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Andreas nie kombinuj i płać jak każdy 14.04.08, 18:16 Gość portalu: gość napisał(a): Ty nie tworzysz, bo co miesiąc > zasiadasz z księgową i kombinujesz co by to zrobić, aby jak najmniej > odprowadzić do wspólnego wora. ============================= i jescze Tobie kablu powiem, ze ja place - nawet jak nie dziala moja firma, jak bym zamknął - dwa i pół tysiaca miesiecznie! Do tego dochodza rozne inne VATy i dochodowy! Dlatego mnie szlag trafia, jak czytam jak te dupki, które po ukladach partyjniackich rozpie..ja te pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domyślny Re: Andreas nie kombinuj i płać jak każdy IP: *.chello.pl 14.04.08, 22:52 andreas.007 napisał: > Dlatego mnie szlag trafia, jak czytam jak te dupki, > które po ukladach partyjniackich rozpie..ja te pieniadze... > A może spłacają tylko kasą miejską czyjeś długi? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Gosciu z Kabla zwanym Stettinum 15.04.08, 16:05 hej Gosciu z kabla odebrałes mi tu prawo do wypowiedzi twierdzac, ze nie place podatków... Napisałem wiec, ze PODATKÓW place co miesiac 2,5 tysiaca, nawet jak mam straty! Czy doczekam sie przeproszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona Re: Cynk czyli przekaz! IP: *.chello.pl 21.01.09, 13:55 A tego to jeszcze nie grali za nasze pieniądze! www.szczecin.eu/2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czello Re: Szczecin, Stettin, Tchetchin? IP: *.chello.pl 29.11.09, 09:54 No właśnie? Jak to nazwać? Odpowiedz Link Zgłoś