marekgruby 22.04.11, 15:07 Witam!!! Pomocy!!!Szukam skutecznego komornika w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zweglony_pazur Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 15:44 szczerze? daj sobie spokój i lepiej sprzedaj ten dług. chyba że dłużnikiem jest osoba zatrudniona na etacie lub emeryt. wtedy komornik zrobi swoje, bo prostsze jest chyba tylko oddychanie. w przeciwnym przypadku nie ruszy d u p y. jedyna aktywność z jego strony to będzie pismo do ciebie o konieczności wpłaty zaliczki na koszty komornicze i to będzie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
marekgruby Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 16:28 zdaję sobie sprawę że łatwo nie będzie. Dług jest spory ale rozłożony na raty więc na tę chwilę niema mowy o sprzedaży.Ale chyba w każdym mieście są lepsi i gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
torunskiprzedsiebiorca Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 17:18 marekgruby napisał: > Witam!!! > Pomocy!!!Szukam skutecznego komornika w Toruniu. możesz se szukać, na początek rozumu. Komornicy mają rejonizację, nie możesz wybrać komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 17:23 Na pisemny wniosek wierzyciela komornik może prowadzić egzekucję poza swoim rewirem. ( art. 8 Ustawy o komornikach sądowych i egzekucji ) Odpowiedz Link Zgłoś
torunskiprzedsiebiorca Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 19:47 nie cytuj ustaw, tylko się życia naucz. Komornicy mają rewiry i jeden drugiemu nie wchodzi w paradę. Nie konkurują, bo nie chcą i nie muszą. Dzięki temu każdy zachowuje status quo i ma święty spokój i pewny zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 20:11 Nie mądrz się, tylko broń swojego sformułowania: "nie możesz wybrać komornika", bo na razie ci się to nie udało. Więc ci napisałem - możesz wybrać. A ten wybrany nie może odmówić roboty (z wyłączeniem pewnych wyjątków). Odpowiedz Link Zgłoś
torunskiprzedsiebiorca Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 22:15 ja się przestanę mądrzeć, a ty wyjdź z internetu, i wejdź do rzeczywistości. Korzystałeś kiedyś z komornika i jego wyboru? To skorzystaj i się przekonasz jak jest. JA korzystałem i mój komornik olewał sprawy. Chciałem go zmienić, i się nie dało, by wymyślał powody: że zajęty, że nie ma mocy przerobowych, etc... Dopiero kiedyś jego asesor komorniczy wytłumaczył mi o co chodzi: o to, że komornicy nie tworzą dla siebie żadnej konkurencji. Chronią rynek, dzielą go i każdy sobie żyje. Tyle. Nie teoretyzuj mi cwaniaczku, który wiedzę o życiu czerpie z tego, co mu google pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 23:51 Dopiero teraz piszesz to, o co autorowi wątku chodziło – dzielisz się własnymi doświadczeniami. Ty masz je co prawda negatywne, ale lepsze już to od wysyłania kogoś po rozum, popierając to g...wno wartym stwierdzeniem o rzekomej niemożności wyboru. Jeszcze dwa twoje posty temu twierdziłeś, że nie można wybrać komornika. Teraz już piszesz, że sam próbowałeś to zrobić, tylko ci się nie udało. Jak to jest? Nie można, ale jednak próbowałeś? Moje doświadczenie z komornikiem jest takie, że korzystałem z usług gościa z danego rewiru. Zrobił to, co chciałem, ale w przeciwieństwie do ciebie, nie wyciągam z tego żadnych ogólnych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
marekgruby Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 17:43 mogę sobie wybrać komornika jakiego mi się podoba ale toruńskich nie znam i dlatego pytam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
torunskiprzedsiebiorca Re: Skuteczny komornik 22.04.11, 19:48 marekgruby napisał: > mogę sobie wybrać komornika jakiego mi się podoba ale toruńskich nie znam i dla > tego pytam pozdro teoria. Komornicy mają rewiry i nie wchodzą sobie w paradę, taki podział rynku Odpowiedz Link Zgłoś