janmiller 22.12.11, 13:35 A ja jestem ciekaw ile toruńska Wybiórcza dostaje za reklamowanie Plazy, która jest nadal niewykończona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazur Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 13:47 A ja gdzieś czytałem, że PLAZA ma być sprzedana innemu właścicielowi. Pewnie obecnym właścicielom zależy na reklamie, żeby dostać dobrą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
jazur Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 13:52 Znalazłem. "Spekulacja"? torun.gazeta.pl/torun/1,48723,10852001,Analitycy_gieldowi_wierza_w_sukces__sprzedanej___Plazy.html Odpowiedz Link Zgłoś
lovelas111 Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 13:54 co za bzdury piszą wszystko to zasługa jedynie media ekspert tak to galeria swici pustkami w poruwnaniu co się dzieje w copernikisie lub w ch bielawy wto w plazie słychać echo na korytażach. jak wybudują galerię na chełmińskiej to z plaza zostanie przerobiona chyba na magazyny albo rydzyk ją kupi Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.de Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 17:55 Też słyszałem o tym "poruwnaniu" i echu n a "korytażach", Słyszałem też, że szkoła podstawowa nie kończy się na "copernikisie". a nawet nie na Copernikuxie :) Odpowiedz Link Zgłoś
xdt Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 17:33 Bzdury piszą, przecież PLAZA świeci pustkami. Moi znajomi tam pracują i mówią że porażka z ruchem. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Znaczy 1/10 Torunia codziennie w Plazie 22.12.11, 18:22 Bardzo dobry żart Odpowiedz Link Zgłoś
ef_em Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 18:29 20 tyś dziennie? Chyba wliczają w to wszystkie bezpańskie psy biegające po okolicy. :) Taka liczba oznaczałaby, że każdy mieszkaniec Torunia (duży czy mały) musiałby w miesiącu co najmniej 3 razy tam być. Oj coś przesadzili z tą reklamą galerii w której nic nie ma. Aż wstyd, że takie "coś" pozwolono wybudować. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszdarka Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 19:05 Coś mi się nie chce wierzyć w te 20 tysięcy, ale na pewno Plaza może poszczycić się beznadziejnym wystrojem z białymi kafelkami, które wciąż są brudne i ostrym światłem, co przypomina bardziej szpital niż centrum handlowe. Byłem tam raz i więcej nie zamierzam, bo nie ma tam nic ciekawego. Myślę, że w obecnym kształcie długo się to nie utrzyma, bo nie ma tam nic, co odróżniałoby to centrum od innych (no może poza brakiem porządnego sklepu spożywczego). Wolę Copernicusa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 22.12.11, 19:16 Myślę, że w obecnym kształ > cie długo się to nie utrzyma, bo nie ma tam nic, co odróżniałoby to centrum od > innych (no może poza brakiem porządnego sklepu spożywczego). Fakt, Delima jesli chodzi o asortyment to dla mnie taki gorszy Piotr i Paweł Mysle ze jezeli wrzuci sie do tej puli dzieciaki na wagarach ktore bez wydania chocby grosza snuja się miedzy sklepami, oraz pewnie klientów siłowni (nie wiem na ile agresywna kampania PURE, obliczona na to zeby przez rok mocno nadwyrężyc konkurencje, przełozyla sie na to ze ludzie tam chodza) to może i 20 tysięcy wyjdzie, ale i tak watpie. Byłem ostatnio przez chwile, moim zdaniem bez szału- ale to nie ja zainwestowałem w to grube miliony, więc to nie moj problem;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 23.12.11, 21:43 Fakt - z Delimą to im nie wyszło. Jest siłą rzeczy droższa (i dużo mniejsza), niż dyskonty czy hipermarkety, a ofertę "high-endową" ma słaszą od P&P i w ogóle nie bardzo wiadomo, w kogo ten sklep celuje - chyba w tych, co przyszli do Plazy sami z siebie, bo nie ma mowy, że ktoś specjalnie przyjedzie przez pół Torunia tak jak mógłby np. do Reala w Copernicusie. Z siłownią natomiast świetna sprawa, bo napędza ruch na cały kompleks. Chociaż Pure puszyło się, jakby mmiało być 2x większe, a w rzeczywistości jest maleństwo i już się zaczyna dusić, a przecież cały czas dopiero buduje bazę klientów. Ogólnie moim zdaniem słabo nie jest; może korytarze są puste, ale parking mówi co innego. A prawdziwy test to będzie nie to centrum na Chełmińskiej, tylko Karawela tuż pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 24.12.11, 01:35 > Z siłownią natomiast świetna sprawa, bo napędza ruch na cały kompleks. Chociaż > Pure puszyło się, jakby mmiało być 2x większe, a w rzeczywistości jest maleństw > o i już się zaczyna dusić, a przecież cały czas dopiero buduje bazę klientów. No własnie to mnie dziwi- pogłoski byly takie ze bedzie to silownia takich rozmiarów ze Bella Line wciagna nosem, o pozostałych nie wspominając. Teraz okazuje sie ze metraż maja mniej wiecej taki sam jak Bella, natomiast najwieksza ich atrakcja jest żelazko w szatni- które jest niezbedne, bo szafki sa ponoć mikroskopijne. Cenowo poki co wygrywaja, bo przez rok gwarantuja ceny nizsze niz u konkurencji- ale jakos mnie nie przekonali (zwłaszcza ze słyszałem ze w kontekscie sprzedaży za rok, po prostu trzeba mieć jak najwieksza baze klientow. Docelowo ceny beda takie same lub wyzsze...) Wszystko zalezy czy wykoszą kogos z konkurencji czy nie, ale biorac pod uwage ze Arpol sie rozbudował a Bella dogadała z Fit Profit i UMK, to jakos niespecjalnie w nich wierze. > Ogólnie moim zdaniem słabo nie jest; może korytarze są puste, ale parking mówi > co innego. A prawdziwy test to będzie nie to centrum na Chełmińskiej, tylko Kar > awela tuż pod nosem. Skoro korytarze sa puste to kto kupuje? Akurat parkingiem bym sie nie sugerował, bo wcale bym sie nie zdziwił gdyby pracownicy Neuca tam własnie postanowili parkowac. Zreszta nie moja sprawa- byłbym jedynie ciekaw jaka byla metoda zliczania tych 20 tys klientów. Czy wliczamy klientów silowni i Cinema City, plus wszystkich którzy w ogóle wejda do kompleksu, bez zamiaru kupienia czegokolwiek, czy moze kazdy sklep mial podac liczbe klientów, i wynik sumaryczny nie brał pod uwage tego ze jedna osoba wchodząca do Plazy i robiaca zakupy w 4 sklepach w statystykach jest 4 klientami... Mnie w każdym razie oferta Plazy rozczarowała, i po pierwszej wizycie nie mam żadnego powodu zeby znów tam wracać, bo gdzie indziej sklepy beda te same lub lepsze. Jak pomyśle ze obok ma pojawic sie Karawela, to naprawde nie mam pomysłu jakie marki mieliby sciagnąc do siebie zeby mieć jakies szanse na zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Plaza: Mamy 20 tys. klientów dziennie 24.12.11, 16:34 Pure na pewno sobie poradzi, bo moim zdaniem popyt w Toruniu nawet nie został jeszcze w całości zagospodarowany, a IMO fitness to rozwojowy rynek. Cieszę się, że Bella dostała po uszach, bo widać było po nich, że sobie pogrywają z pozycji monopolisty. Co do liczby klientów to wydaje mi się, że po prostu kamerka czy coś zlicza automatycznie wszystkich wchodzących do kompleksu (czyli łącznie z kinem itd.) - i to by tłumaczyło tak wysokie liczby. Plaza póki co ma coś do ugrania na lokalizacji, bo mieszkańcy tamtych okolic przywyczaili się, że po Toruniu jeździ się koszmarnie - a tu mają blisko. W poprawę drożności miasta jakoś nie wierzę, ale jak się pojawi Karawela z porządnym hipermarketem, ludzie pójdą tam i Plaza naprawdę cienko zapiszczy. Skoro sprzedają, to chyba widzą co się święci :). Odpowiedz Link Zgłoś
kwis.abcdw.pl Media (ponoć) eksperci. Straży Pożarna! Zamknij to 23.12.11, 12:58 Urwało mi tekst podczas pisania, więc może się powtórzę. Byłem w żółtym sklepie. Jestem przerażony stanem dbałości o bezpieczeństwo klientów i obsługi w tym miejscu. Drogi ewakuacyjne zastawione kartonami. Ścieżki węższe miejscami niż 80cm. przez wszędzie rozrzucony sprzęt AGD i RTV. Nie widać znaków drogi ewakuacji. Ciągle miałem wrażenie, że przechodząc między półkami o coś zawadzę i spadnie na mnie ciężki sprzęt. W przypadku zadymienia ludzie przewracaliby się o leżące w przejściach telewizory. Ten sklep winien zostać natychmiast zamknięty i posprzątany zgodnie z zasadami bezpieczeństwa. Skandal, że odpowiednie urzędy jeszcze się tym nie zajęły. Odpowiedz Link Zgłoś
zagryzka Re: Media (ponoć) eksperci. Straży Pożarna! Zamkn 23.12.11, 20:28 kwis.abcdw.pl napisał: > Byłem w żółtym sklepie. Jestem przerażony stanem dbałości o bezpieczeństwo klie > ntów Ojtam, ojtam. Tanio jest. Odpowiedz Link Zgłoś
boczipl Re: Media (ponoć) eksperci. Straży Pożarna! Zamkn 24.12.11, 20:55 Ciekawe, z której strony. Nie propaguj bredni, proszę Odpowiedz Link Zgłoś