Dodaj do ulubionych

Odśnieżanie, zima 2012/2013

13.01.13, 08:53
Co się dzieję, że uliczki Czernikowa nie są odśnieżane ?
Obserwuj wątek
    • paulo333 Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 11:33
      kryzys
      • 1szreder Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 13:18
        Firma komunalna przynosi wielki wstyd przez to że nie odśnieżają ulic aby ludzie mogli przyjeżdżać na zakupy i do kościoła !!!!!!
    • karac_ksiezy_za_zlodziejstwo Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 13:56
      no tak... śniegu spadło ponad metr i jaśniepan z Czernikowa nie może wyjechać ze swojej posesji, swoim tylnonapędowym autem z letnimi oponami!!!! Teraz najlepiej wezwać p. Wójta i p. Sobocińskiego (z rodzinami) aby łopatami odśnieżyli (...) A czy Jaśniepan wie że GMINA CZERNIKOWO to nie tylko Czernikowo ale jeszcze kilka-naście kilometrów na wsiach????
      • 07zglaszasie Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 15:44
        Gmina zakupiła nowoczesny sprzęt; chwali się tym w gazetce. Zakład Komunalny podobno pozatrudniał nowe osoby do jego obsługi. I co ? Nie ma komu robić jak spadnie śnieg ? Co to za porządki. Kto tu rządzi ?
        • karac_ksiezy_za_zlodziejstwo Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 16:01
          no i co?? Masz jakieś nie przejezdne drogi w Czernikowie???
      • daniel.kowal Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 16:05
        Proszę Pana - tu nie ma z czego sobie żartować. Uważam, że doszło do zaniedbania obowiązków służbowych i powinny zostać wyciągnięte konsekwencje służbowe. Nie po to ktoś bierze grube tysiące za kierowanie tym czy innym zespołem ludzi, aby potem nie wywiązywać się ze swoich zadań. Skoro Straż Gminna potrafi zwrócić uwagę właścicielowi posesji na to że ten nie odśnieżył chodnika przed swoim domem to dlaczegóż zarządcy dróg czernikowskich nie można dobrać się do tyłka gdy dwie noce z rzędu są opadu śniegu i należało nad ranem w sobotę i potem w niedzielę oczyścić drogi ?
        • karac_ksiezy_za_zlodziejstwo Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 16:14
          a ja pytam po raz kolejny; gdzie są nieodśnieżone ulice w Czernikowie??? I zwracam (również) po raz kolejny uwagę że gmina to nie tylko Czernikowo-Wieś
          • malywaldi Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 16:27
            Ja tam nie widziałem aby coś jeździło po Czernikowie. W sobotę rano aż prosiło się aby ulice odgarnąć. Teraz to jest porozjeżdżane, ale przejazd pługu by się przydał aby to co leży po bokach ulic zgarnąć bardziej. Jakie ulice są nieprzejezdne ? Utrudnienia są na wszystkich drogach; zapraszam na Zajączkowo
        • karac_ksiezy_za_zlodziejstwo Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 16:26
          i jeszcze jedno pytanie;
          Co z pozostałymi miejscowościami w gminie???
          Cały sprzęt priorytetowo ma odśnieżyć Czernikowo???
          • koala2001 Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 20:06
            No jeżeli byłoby z 50 cm śniegu, to trzeba odśnieżyć, ale nie 10-15 cm, ciekawe czy każdy wymagający swoje podwórko odśnieżył. Czas oszczędzania dla wszystkich. A tak na marginesie to auta jeździły, nikt nie siedział w zaspach.
            • malywaldi Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 21:23
              koala2001 nie rozśmieszaj ludzi ! 10-15 cm śniegu to wystarczająco duża ilość śniegu, która stwarza zagrożenie w ruchu. Masz prawo o tym nie wiedzieć; przyjmuję to do wiadomości. Nie rozumiem dlaczego tłumaczysz włodarzy pisząc "czas oszczędzania dla wszystkich". Czy to oznacza, że pracujesz w gminie? Przybliż to czytelnikom. Proszę nie mówić, że Gmina oszczędza - kroi mieszkańców corocznymi podwyżkami wody, ścieków, podatków. A jak się zapytałem radnego, na którego głosowałem w wyborach o to dlaczego tak, że ciągle wzrastają stawki jest to wzruszył miło ramionami.
              • malywaldi Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 21:29
                i jeszcze wracając do sedna tego wątku - myślę, że w rozwiązaniu zagadki pomoże dzisiejsze wydanie Biuletynu Parafialnego. Na stronie drugiej w punkcie 4 napisano, gdzie wszystkie siły i środki Zakładu Komunalnego były skierowane.
              • przepisydrogowe Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 21:36
                Właśnie miałem lekki maraton samochodowy po miejscowościach gminy Czernikowo i muszę pochwalić firmę odpowiedzialną za odśnieżanie miejscowości Makowiska. Wczoraj co prawda w intensywnych opadach deszczu droga była nie odśnieżona, jednak dzisiaj ok 15 szeroko odśnieżone, nawet chyba na zakrętach posypane. Gorzej niestety wyglądało Czernikowo, jednak tu działają siły wewnątrz gminne dlatego mnie ta sytuacja nie dziwi. Uważajcie bo naprawdę pod śniegiem w niektórych miejscach mamy istny lód.
                • daniel.kowal Re: Odśnieżanie, zima 2012/2013 13.01.13, 21:46
                  To by się zgadzało. Drogi dojazdowe do Czernikowa są odśnieżane przez osoby/firmy prywatne, które mają podpisane umowę z gminą. Jeśli więc spadnie śnieg to biorą się do roboty, bo to dla nich zarobek. Wystawiają fakturki za usługę i gmina je reguluje. A w Czernikowie, jak pisze koala2010 śniegu nie było wystarczająco dużo, żeby bojowy sprzęt został uruchomiony. Przykre to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka