Dodaj do ulubionych

Ile zarabia prezes spółdzielni Na Skarpie ?

23.10.12, 16:47
www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=2175&NrSection=1&NrArticle=232433&IdTag=238
Osiedlowa wieść niesie, że to miesięczne wynagrodzenie sięga 34 tysięcy zł brutto, a do niego, co roku, dochodzi niebagatelna nagroda, przyznawana przez radę nadzorczą - mówi Zbigniew Ernest (PiS), radny miejski. - Z okazji jubileuszu wzywam pana Wojciecha Pronobisa do opublikowania swojego PIT-a za ubiegły rok na łamach spółdzielczego miesięcznika „Widok ze Skarpy”. To przetnie wszelkie spekulacje. A być może zdemaskuje też kłamstwa „tego perfidnego tropiciela Zbigniewa Ernesta”.

Ktoś napisał w komantarzach do tego artykułu:

-
Wszystkiego najlepszego Panie Prezesie.
Chciałbym nijako przy okazji zapytać kiedy będą dawno zapowiadane podwyżki. czynsz nieznacznie wzrósł a zarobki są nadal na niskim poziomie bo te niecałe 2100 złotych na rękę nie stanowi nawet 80 % średniej krajowej. A praca wiadomo do najłatwiejszych nie należy. Zawsze na Pana głosowalem wraz z kolegami a jest nas ponad setka gospodarzy lecz juz wiem że następnym razem sie nad tym poważnie zastanowię. Na koniec chcę zaznaczyć że nie jest jednak aż tak źle, nie chcę by Pan mnie źle zrozumiał, dziękuje za stałą pracę lecz Pan rozumie, podwyżki nie było już ponad 2 lata...
Z Poważaniem.
Gospodarz domu przy ulicy Mossakowskiego.
Obserwuj wątek
    • skator Ile zarabia całe dowództwo 23.10.12, 17:46
      Ja to bym chciał wiedzieć nawet nie to, ile zarabia Pan Prezes, ale ile zarabia całe dowództwo (prezes, z-cy + główny/a księgowy/a). Taka informacja nie jest chroniona ustawą o ochronie danych osobowych a mam powód by sądzić, że wyjdzie spokojnie powyżej 20 tys. zł na łebka. Ciekawe też, czemu rada nadzorcza jest taka niechętna by się tym tematem zająć.
    • mar-tor Re: Ile zarabia prezes spółdzielni Na Skarpie ? 23.10.12, 19:59
      Pensje zarządu to jest mały pikuś. Większe pieniądze są w grze przy przejrzystych i jak najbardziej uczciwych zleceniach - np. ociepleń budynków. Oczywiście robi je najbardziej fachowa i rzetelna firma Novapol, której szefostwo absolutnie nie jest związane z zarządem spółdzielni :)
    • buckshot Re: Ile zarabia prezes spółdzielni Na Skarpie ? 23.10.12, 22:32
      > Wszystkiego najlepszego Panie Prezesie.
      > Chciałbym nijako przy okazji zapytać kiedy będą dawno zapowiadane podwyżki. cz
      > ynsz nieznacznie wzrósł a zarobki są nadal na niskim poziomie bo te niecałe 2100 złotych na rękę nie stanowi nawet 80 % średniej krajowej..........
      ..................> Z Poważaniem. > Gospodarz domu przy ulicy Mossakowskiego.

Faktycznie mało zarabia doświadczony gospodarz domu. Pewnie nie wszyscy jak trzeba głosują na prezesa dlatego dostają tak marną pensje..
    • bialy.murzyn Re: Ile zarabia prezes spółdzielni Na Skarpie ? 24.10.12, 10:24
      2100 za cieciowanie to nie jest zła pensja. Ale zlecenia... konia z rzędem temu kto się dowie na jakiej podstawie wybierane są dostawcy usług dla spółdzielni bo przetarg w którym zamawiający ma prawo do wyboru dowolnej oferty to żaden przetarg...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka