Dodaj do ulubionych

Wójt- Świekatowo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 18:39
Poprzemy każdego kandydata na Wójta w Świekatowie, tylko nie TOPOLIŃSKIEGO.
Młodzi idźmy na wybory!!! Niech Topoliński i jego mafia zniknie z Urzędu Gminy. Przestańmy się wstydzić przyznawać,że jesteśmy ze Świekatowa,Ze w radzie zasiadają tacy ludzie jak Chaciński-
pijak,....i wielu jemu podobnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.centertel.pl 17.10.10, 21:31
      Jestem Za.... Topoliński nie może wygrać.. Potrzeba nam zmian.... Wybierzmy osobe ktora mieszka w gminie Świekatowo a nie poza nią... gdyż jej nie obchodza nasze sprawy...
      • Gość: Witek Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 22:17
        Zgadzam się z przedmowcą. Wójt musi być z Gminy Świekatowo. Topoliński odbębni swoje 8 godzin, teczuszka pod pachy i do domku.... Można go jeszcze spotkać w wieczornych godzinkach na spotkaniach towarzyskich- bardzo przyjemnych...
        • Gość: tiger Re: Wójt- Świekatowo IP: 109.243.85.* 18.10.10, 00:10
          A kto najlepiej by pasował??
          • Gość: Wiktoria Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 13:54
            Każdy- tylko nie Topoliński.Mnie, to wszystko jedno, czy Wojt jest ze Swiekatowa czy obcy. Wole nawet obcego, bo spojrzy na nasze sprawy świeżym okiem.
            Niech tylko znajdzie się chętny- dużo z nas Go poprze.
          • Gość: kobieta Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:47
            Wójtem w Świekatowie powinna zostać kobieta.
            • Gość: Janko_muzykant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.ip.netia.com.pl 18.10.10, 15:35
              Ja osobiście widzę na tym stanowisku Panią Iwonę Brzezińską .To osoba godna zaufania dogłębnie znająca nasze problemy .Całkowicie oddana naszej Gminie i ludziom tu żyjącym . Jednym słowem nie ma lepszego kandydata niż nasza sąsiadka . Chyba nie ma nikogo kto by tej Pani nie lubił , a szanują ją wszyscy i często zasięgają jej rady w sprawach związanych z naszą społecznością lokalną .To osoba bardzo skromna ,chociaż bardzo utalentowana , twórcza i przedsiębiorcza . Zaręczam że takiego właśnie gospodarza w naszej Gminie nam trzeba . Jeśli będą potrzebne listy poparcia dla tej kandydatki to chętnie podejmę się przeprowadzenia wygranej kampanii samorządowej Pani Iwony Brzezińskiej . Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Gminy Świekatowo i zachęcam do uczestnictwa w wyborze na Wójta mieszkankę naszej Gminy .
              • Gość: Marek Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:37
                Brawo, znam Panią Iwonę Brzezińską i chetnie ją poprę w wyborach na naszego Wojta:) To byłby strzał w 10!!!
                • Gość: Janko_muzykant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 15:19
                  Jeśli tak to nic nie stoi na przeszkodzie aby wszyscy mieszkańcy Gminy Świekatowo poparli tą kandydaturę.Rozpocznijmy więc kampanię na rzecz wspierania tego kandydata .Jeśli jesteś niezadowolony albo pozornie zadowolony z obecnego wójta obiecujemy Ci po wyborach pełną satysfakcję .Nie ma co się wstydzić że jesteśmy na obrzeżach powiatu .Nasza Gmina ma olbrzymie możliwości agroturystyczne . To najpiękniejszy zakątek Powiatu Świeckiego : czysta woda ,czyste powietrze i spokój niczym nie zmącony , dlatego nasz kandydat będzie stawiał na realizację programów Unijnych ukierunkowanych na te tematy i wspieranie lokalnego businessu . Tutaj są ostoje najpiękniejszego ptactwa wodnego i tu chętnie przyjadą ludzie z całej zurbanizowanej Europy . Każdy głos oddany na obecnego wójta to marazm i stagnacja na którą nie stać naszą Gminę .Mieszkańcy Gminy Świekatowo obudźcie się ,bo po wyborach już nie pozostanie Wam nic innego tylko narzekanie .Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców i wreszcie zróbcie coś dla siebie .
                  • Gość: Ja Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 08:26
                    Skąd Ty "człowieku" się urwałeś agroturystyka- leży na łopatkach, ptactwo wodne z tego co wiem to się kończy i nawet rezerwat czapli leśnicy chcą zlikwidować, lokalny bizness 4 sklepy są prowadzone przez ludzi z gminy, reszta to ludzie z zewnątrz. Na reklamie przed UG tylko JEDEN wpis z gminy reszta to Pruszcz, Łowinek, Bukowiec itd. jaki tu jest lokalny bizness. Ludzie opamiętajcie się tu 60% ludzi pracuje w Bydgoszczy, to jest tylko ich sypialnia i miejsce wypoczynku. Zainteresowanie sprawami lokalnymi wychodzi na corocznych spotkaniach po 10-15 osób na zebraniach NORMALNIE TŁUMY NAS hehe
              • Gość: *** Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 16:27
                Czy to nie jest żart ????????????????
              • Gość: *** Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 16:34
                Nie róbcie sobie żartów ??????????????????? To już jest bardzo śmieszne..........co piszecie....
                • Gość: Roman Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 18:37
                  To nie żarty... czekamy na nowego Wójta.
                  • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 21:29
                    Nowy wójt.................a czy lepszy???????????????
                    Nie widzę człowieka,który lepiej przez tyle lat zna potrzeby i możliwości tej gminy,
                    bez emocji. Nowy , tylko tyle że nowy, a czy lepszy ??????????
      • Gość: Ja Re: Wójt- Świekatowo IP: 83.238.159.* 19.10.10, 22:22
        Wy macie źle!! zobaczcie jakie pedalstwo w gminie ościennej siedzi! Piszecie, że mafia! A CZY PEDAŁ JEST LEPSZY CZY GORSZY OD MAFII? Wasz Wójt na choć swoje mieszkanie a PEDAŁ Kur.....wa nie. Więc na wyborach głosujcie na hetero!
        • Gość: Janko_muzykant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 00:20
          Tylko Pani Iwona Brzezińska jest w stanie w uczciwy sposób pokonać obecnego wójta w wyborach i ma do zaoferowania wszystkim mieszkańcom Gminy lepsza przyszłość.Obecny wójt na jedynym czym się zna doskonale to na utrwaleniu swojej pozycji na urzędzie więc jakie jego doświadczenie przyniosło skutki? Co cztery lata obiecuje wiele a realizacji z tego jest zero . Nowy wójt nie znaczy lepszy ale Pani Iwona Brzezińska jest nowym i lepszym kandydatem na wójta niż ktokolwiek przez ostatnie 20 lat ,dlatego dajmy sobie szansę i zagłosujmy na kobietę ,matkę,żonę i przed wszystkim człowieka nam życzliwego.
          • Gość: szok Re: Wójt- Świekatowo IP: 188.33.47.* 20.10.10, 00:43
            Ludzie przestańcie robić P. Iwonie czy jak jej tam reklamę. Żałosne!!
            • Gość: Janko_muzykant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 09:41

Żałosne kolego to jest to że władza jaka by nie była to przyssie się do ciepłych i wygodnych foteli i drży tylko o swój stołek tuż przed wyborami .Natomiast przez cała kadencję nic nie robi aby zaskarbić sobie przychylność wyborców .Nie znam Cię i nie wiem czy to aby nie pisze obecny wójt lub osoba z nim mocno związana , dlatego taki tekst : "nie róbcie reklamy .." jest pozbawiony sensu .Nie zawarłeś w nim nic merytorycznego przeciwko kandydatce bo nic byś nie znalazł .Swoją drogą czas kampanii wyborczej to czas zbierania owoców z pracy od poprzednich wyborów a nawet z całego życia dla wielu nowych kandydatów .Można by było nic o pani Iwonie Brzezińskiej nie mówić gdyby nie zależało nam na polepszeniu życia w naszej Gminie wszystkim jej mieszkańcom .Wystarczyłoby wybrać starego-nowego wójta i byłoby jak zawsze a jak jest wszyscy wiemy że dziś ludzie jeżdżą za praca po całym województwie bo nowych miejsc pracy na miejscu nie ma a i te co są to bardzo zagrożone . Jedynie stara władza potrafi sobie poradzić bo miejsca urzędnicze i samorządowe wiadomo komu przypadają . Nie gniewaj się kolego ale ja i wielu mieszkańców naszej Gminy już nie możemy na to patrzeć i nic nie robiąc pozwolić na powolna śmierć naszego mikro regionu , dlatego zachęcam do głosowania na Panią Iwonę Brzezińską .To kandydatka która gwarantuje całym swoim dotychczasowym życiem polepszenie i rozwój naszej Gminy .
              • Gość: zbych Re: Wójt- Świekatowo IP: 81.219.157.* 20.10.10, 11:04
                Popierm p. Iwonę na kandydata na wójta ale pod warunkiem że wymieni sekretarza oczekuje deklaracji
                • Gość: gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:17
                  Pani Iwona jest fajną kobitką, ale tylko tyle... Nie poradzi sobie z zarządzaniem gminy. Marnie widzę jej szanse. A P. Iwona wie, że kandyduje??
                  • Gość: Janko_muzykant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 07:37
                    Pani Iwona Brzezińska jest jak najbardziej kompetentna na to stanowisko .Ma szeroką wiedzę o potrzebach naszego społeczeństwa i mam nadzieje że przychylność każdego z mieszkańców naszej Gminy . Dotychczas nie kandydowała na to stanowisko , gdyż jak każdy z nas miała nadzieję że wieloletnie obietnice wyborcze obecnego wójta wreszcie się ziszczą . Jeśli ktoś twierdzi że ta Pani nie podoła obowiązkom Gospodarza Gminy to jest w błędzie . Ktoś o tak silnej osobowości i wielu zrealizowanych inicjatywach społecznych znakomicie sobie poradzi na tym stanowisku . Dodam tylko że właśnie z inicjatywy Pani Iwony powstanie w naszej Gminie Referat inicjatyw obywatelskich w którym wszystkie nasze najpilniejsze potrzeby będą realizowane w trybie pilnym .
                    • Gość: jerry Re: Wójt- Świekatowo IP: 46.113.13.* 21.10.10, 13:12
                      Poszukaj innego kandydata, bo z tego co wiem "TOWÓJ" kandydat nie da rady;) Pozdrawiam;)
                      • brzezinskaiwona Re: Wójt- Świekatowo 21.10.10, 15:59
                        Witam Wszystkich na forum, chciałabym odnieść się do Waszych wypowiedzi. Propozycję kandydowania na Wójta Gminy Świekatowo otrzymałam 18.10.2010r. o godz. 19.00. Ta propozycja zaskoczyła mnie. Do obecnej chwili nie byłam świadoma, że na mój temat trwają spekulacje na forum internetowym. Mile zaskoczyło mnie, że jestem tak dobrze oceniana przez mieszkańców Naszej Gminy. Niestety nie zgadzam się na tą propozycję. Jestem odpowiedzialną matką, żoną i przedsiębiorcą i dlatego nie mogę kandydować na wójta w tych wyborach.
                        • Gość: szakal Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:15
                          Topoliński trzęsie portkami. Ale widzę, że znowu skończy się na strachu, bo nie ma nikogo kto by chciał kandydować. Warto się zdecydowac, bo ktokoliwek to będzie to wygra z Toipolińskiem, którego ludzie mają już dość. Swoje zarobił niech się teraz zajmie gospodarstwem.
                          • Gość: gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:33
                            Szkoda,że p. Iwona nie kandyduje:( Jednak liczę na to,że znajdzie się kandydat, którego wesprzemy naszymi głosami. Do urn wyborczych współmieszkańcy gminy i zróbmy, to co powinniśmy zrobić- wybrać nową Radę i nowego Wójta.
                            • Gość: zibi Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:04
                              Czytam te wszystkie wątki i bardzo mnie coś zastanawia, szczególnie wypowiedzi Janka Muzykanta. Być może się mylę ale mam wrażenie, że to owy Janek ma wielką chęć zostać wójtem ale niestety pewnie nie moze liczyć na duże poparcie i chciałby ślizgnąć się po pani Iwonie. Wielki szacun dla pani, że nie dała sie pani wkręcić w nastepne gierki w gminie. Mam też nadzieję że zostanie kiedyś pani Wójtem ale w lepszych okolicznościach.
                              • Gość: shaggy Re: Wójt- Świekatowo IP: 94.254.214.* 21.10.10, 18:56
                                To teraz kogo widziecie na kandydata???
                    • Gość: Gość- Zdzich Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 19:35
                      Pomysł powstania w naszej Gminie Referatu inicjatyw obywatelskich - to wspanialy pomysł. Może kandydaci na Wójta- wpiszą to działanie do swoich programów wyborczych:))) Świetna podpowiedź.
                      • Gość: ooo Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 22:57
                        Bardzo było to dla mnie dziwne, że ktoś zgłosił tą kandydaturę,osoba ta też jest zaskoczona, nie bierzmy przykładu z góry.............
                        Janko_muzykant to chyba osoba bliska kandydatce, osoba ta sprostowała wiadomość o starcie w wyborze na wójta,liczę że janko-muzykant już wszystko powiedział i niech da spokój...
                        Naprawdę mamy tu wspaniałych ludzi, którzy są i nie chcą mieć tylko swoje 5 min.
                        To była kandydatura Janko_muzykanta.......... i bliskiej dla niej osoby, ?????????????????
                        Tak można wykreować każą osobę z tej gminy i nawet jej nie znać....
                        a ja mam dobrego sąsiada, dobrego kompana, i ttp.
                        • Gość: zniesmaczony Re: Wójt- Świekatowo IP: 77.245.242.* 21.10.10, 23:09
                          a kim niby jest ta pani Iwona? co ona robi ? robila dla gminy ? wielkie NICCCCCCC!!!!!!!!!!!! bo jest corka znanej osoby ? bo jak nie matke to corke wepchnac na sile do gminy? uwazam ze ta kandydatura nie przeszlaby. jedyne glosy by dostala ze swiekatowa, a reszta wiosek? watpie . ja napewno bym glosu na te pania nie oddal, niczym sobie gdyby startowala nie zalsuzyla.
                          a Marek Topoliński robi bardzo duzo, gdyby nie on to czy drogi byly by zrobione? orlik? rozne remonty, plac zabaw. komu on wadzi? czym sobie przeskrobal moze to ludzie wytlumaczcie?
                          a sekretarz pan Tomaszewski to komu przeszkadza?
                          jestem pewny ze ten watek zalozyl ktos kto pod nim dolki kopie i chce sam kandydowac a niewie jak zyskac popularnosc
                          • Gość: zz Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 09:57
                            Jezu, tylko nie mówcie, że znowy ,musi wygrać Topoliński. Jak tak się stanie to wyprowadzam się.
                          • Gość: zorro Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 10:03
                            A ty kolego,zrobiłeś coś dla gminy,dla Świekatowa,że tak łatwo oceniasz innych.Chyba,że jesteś z ekipy,która obecnie jest przy korycie i boisz się o swój stołek.Bo jest pewne,że jeśli wójtem zostałby ktoś nowy,powinien zacząć od rozgonienia na cztery strony świata tego towarzystwa wzajemnej adoracji.Piszesz,że p.Topoliński zrobił bardzo dużo.To ja Ci może wymienię parę "osiągnięć" wójta w trakcie jego kilkunastoletnich rządów:
                            -wybudowano drogę na Tuszyny,tak wąską,że z ledwością mijają się 2 sam.osobowe.
                            -wybudowano drogę do Szewna,bez przepustów pod wjazdami na posesje(woda po większych opadach wylewa się z rowów na jezdnię)
                            -wybudowano Orlika bez zaplecza socjalnego(po południu,gdy szkoła jest zamknięta,dzieci załatwiają swoje potrzeby sikając pod drzewa)
                            -W dalszym ciągu woda w Świekatowie płynie w rurach z rakotwórczego azbestu
                            -woda opadowa ze stadionu(a tak wogóle,to na kiedy jest przewidziane uroczyste otwarcie,bo mam przeczucie,że będzie to 20.11 czyli dzień przed wyborami?) jest wypompowywana na ul.Dworcową(ciekawe,ile kosztuje każdorazowo taka akcja?)w takiej ilości,że nie można przejść suchą nogą na drugą stronę ulicy
                            -brak pomysłu na zagospodarowanie plaży(porządne pomosty,brodzik dla małych dzieci itp)
                            -wielkie rozlewisko wody przed wejściem do przedszkola po każdym deszczu(jakie jest to niebezpieczne dla dzieciaków,nie muszę dodawać)
                            Wymieniłem tylko kilka "osiągnięć" p.Wójta,ale myślę,że to wystarczy aby wystawić odpowiednia ocenę naszym władzom.
                            A odnośnie p.Iwony Brzezińskiej-jeśli Ona,jak piszesz nie zasłużyła na bycie wójtem,to idąc Twoim tokiem rozumowania,Topoliński już dawno powinien zrezygnować z urzędu,bo moim zdaniem swoimi działaniami albo ich brakiem ,nie nadaje się aby pełnić tę funkcję!!!
                            • Gość: zibi Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 15:57
                              Naprawdę jestem pełen podziwu dla niektórych wypowiedzi. Czy Wy nie rozumiecie że p. Iwona nigdy nie chciala być Wójtem, została poprostu wrobiona a co niektórzy jadą po niej jak po lysej kobyle. Wiem że prowadzi własną dzialalność i nieżle sobie radzi, więc po co jej to. A koleś ktory opowiada bzdury, że chce wejść do gminy dzięki mamusi i kompletnie jej nie znając powinien puknąć się zdrowo w glowę. Pani Iwono ma pani rację, niech pani da sobie spokoj bo inni nie dadzą pani spokoju.
                              • Gość: patriotka Re: Wójt- Świekatowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.10, 19:07
                                kocham Polskę, kraj w którym się nienawidzi innych tylko za to, że coś osiągną... Łatwo wytykać błędy i obrażać innych, prawda? Ciekawe ile Wy byście zrobili gdybyście byli na miejscu wójta. Oczywiście wszystko, bo przecież to żaden problem. Trochę obiektywizmu i spojrzenia na sprawę z innej perspektywy.
                                • Gość: Patriot do patriotka IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 20:43
                                  Pewnie się koryto urwie dlatego wójt nagania swoje baranki i owce do intensywnej agitacji wyborczej .Ludzie okażcie odrobinę godności . Dosyć długo wójt i władze gminy miały czasu na przekonanie że coś robią . Opluć kogoś i obrzucić błotem to potrafią w sytuacji kiedy ktoś stanowi dla nich zagrożenie a zwykłej ubikacji przy "Orliku" czy przebudowy kanalizacji wsi nie potrafią przez kilkanaście lat przeprowadzić .To jest ta inna perspektywa o którą prosisz . Nienawiść w tym jest żadna raczej brak gospodarności .Jeśli osiągnięciem dla Ciebie jest zdobycie stanowiska Wójta to właśnie nadchodzi czas aby to osiągnięcie przeszło w nowe lepsze ręce .
                                  • Gość: ada Re:do patriot IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.10, 23:54
                                    Widzę stary, że żyjesz jeszcze w PRL-u i ciągle Ci koryto w głowie.Zapomnij o tamtych czasach i patrz na świat realnie a nie przez pryzmat twojego pupila kaczora, który tak jak Ty wszystko neguje.Zobacz jak gmina wygląda dzisiaj.Wiemy,że jest to wynik kontynuacji działań poprzednich władz- i to jest sukces.Przecież nie chodzi o to,aby to co zrobiono dotychczas burzyć,ale rozsądnie kontynuować.Masz jakieś problemy to je przedstaw, a nie tylko gadaj,że należy zmienić Wójta.Spróbuj też coś zrobić dla Gminy,a nie tyko trwaj w idiotycznej opozycji,bez wizji przyszłości.Czytając Twoje wypociny mam przed oczami kaczora,który tylko potrafi jątrzyć,nic nie dając w zamian.Trzymaj się stary i zacznij działać,albo zostań Wójtem i pokarz co potrafisz.
                                    • Gość: Filip Re:do patriot IP: 83.238.157.* 23.10.10, 02:44

"pokarz" to chyba drugoroczny pierwszoklasista napisał? Polecam słownik ortograficzny .Jeśli przebrniesz przez jego karteczki to pogadamy.
                                    • Gość: Ja Re:do patriot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 16:23
                                      POPIERAM przedmówcę weźcie się do roboty pokażcie co potraficie a dopiero później krytykujcie...
                            • Gość: Ja Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 16:20
                              To więc walcz gościu. Pokaż co TY możesz zrobić DOBREGO dla Świekatowa, ale nie zapominaj, że w gminie masz jeszcze 8 innych wsi i tam też trzeba COŚ zrobić.
                              Droga na Tuszyn za wąska ale jest asfalt a nie dziura na dziurze co rok podorywana przez MIESZKAŃCÓW ŚWIEKATOWA i nie tylko, ORLIK zgadzam się powinien mieć zaplecze, ale jest nowe boisko a nie klepisko jak dotychczas, droga do Szewna z tego co się dowiadywałem to robił Starosta Powiatowy a nie Wójt tak więc pudło ten bubel to nie wypali, PLAŻA - OGROMNAAAA ale w rękach prywatnych, dlaczego z moich pieniędzy mam prywaciarza sponsorować, chce zarabiać niech inwestuje albo zwolni miejsce innym, na pewno się znajdą. Jeżeli mistrzu już kogoś oceniasz i wystawiasz laurki to najpierw dobrze sprawdź informację....
                      • Gość: morus Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 21:52
                        Zgzdza się,że nie można przekreślić osiągnięć obecnego Wójta, jednakże uważam, że potrzebna jest już w naszej gminie nowa, młoda krew. Potrzebne są smiale i nowatorskie podejście do rozwoju naszej malej ojczyzny. Obecny wojt będzie chcial powolutku kontynuować, to co zaczął, a nam potrzeba PARY, ktora pociągnie nas do szybszych zmian i wyższej jakości życia codziennego.Nie możemy się ślimaczyć, bo wszyscy nas prześcigają.
                        • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: 81.219.157.* 25.10.10, 11:06
                          Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.).
                          • Gość: goście xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 16:38
                            Powiało grozą. Teraz już nikt nie ośmieli się zabrać głos na forum w sprawie wójta, żeby nie być posądzonym o pomówienie... a wolność słowa- kolego??
                            • Gość: Jan Kowalski Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 18:53
                              wolność słowa przysługuje OBYWATELOM (z imienia i nazwiska ...) jeśli ktoś anonimowo rzuca kalumnie na drugiego człowieka MUSI BYĆ ŚCIGANY ... ;)
                              • Gość: Zofia Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:19
                                Jakie kalumnie??? Dla jednych to kalumnie, a dla innych prawda. Fajnie byloby się zawsze i na wszystko zgadzać i glośno bić brawo,ale cóż- życie...
                                • Gość: Magda Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 07:38
                                  forum jest po to żeby podyskutować nawet ostro, anie żeby straszyć karami grzywnami i więzieniem za swoje wypowiedzi.Widać, jak Wójt Świekatowa boi się o swój stołek. No cóż, nie dziwię się mu. Tyle lat pracy w tej gminie i nagle ktoś tutaj mu śmie się wpychać. Ludzie miejcie trochę litości dla swojego Wójta:)))
                                  • Gość: Lach Re: Wójt- Świekatowo IP: 83.238.157.* 26.10.10, 11:48
                                    Strachy na Lachy przytaczany paragraf nijak się ma do kampanii wyborczej w której obecnie jesteśmy .Na dodatek nikt nie powiedział ze ukradł że molestował czy oszukał Skarb Państwa .Tylko że nic nie robi takiego czego wyborcy od niego oczekują a inwestycje jakie przeprowadził za nasze wspólne pieniądze zostały wykonane z wada lub wcale zaniechane . Postraszyć prostaczka to umie super nawet nie trudził się tylko wkleił ten fragment wyciągnięty z kontekstu . Gdyby ktoś napisał że widział go jak pijany leżał na imprezie strażackiej w trakcie wykonywania obowiązków albo ze za nasze pieniądze pociągnął do swojego domu gaz to co innego .Dlatego drogi kolego małość człowieka poznać po strachach jakie go ogarniają a zamykanie ludziom ust to już całkiem inna epoka słusznie miniona ale widzę że niektórzy nie potrafią inaczej .Pozdrawiam mieszkańców Gminy Świekatowo i parafrazując powiem "Niech zstąpi Duch i odnowi tą Świekatowską Ziemię "
                                    • Gość: & Re: Wójt- Świekatowo IP: 80.54.54.* 26.10.10, 16:47
                                      Przeczytalam wszystkie wasze wypowiedzi i jestem w szoku <MAFIA>itd..... sami zobaczcie co sie dzieje wszedzie ....a uzycia nazwiska P.radnego bylo niepotrzebne.. Autor: Gość: Marek mogł sie tez przedtawic nazwiskiem jesli juz tak po nazwisku pisze ..
                                      • Gość: Monika Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:50
                                        Podobno, kandydatem na Wójta jest Jakub Gackowski- mieszkaniec Świekatowa. Brawo!! Już zaczynam Mu kibicować i życzę sukcesu. To jest kandydat, na którego możemy spokojnie głosować- z pewnością dotrzyma składanych obietnic. Jest znany z uczciwości i pracowitości.
    • Gość: gość Re: Wójt- Świekatowo IP: 80.54.54.* 26.10.10, 21:16
      Fajnie piszecie na tym forum ale zadajcie sobie jedno pytanie jak Wy będziecie na tych stołkach jak wam się będzie wytykać po nazwisku i to co obiecaliście a nie zrobiliście
      Zobaczcie czy Radnii tej biednej gminy Świekatowo sa zamożni bo nie ,a ty co założyłeś te forum to znaczy twoje Ja jeszcze nic nie zrobiło dla tej GMINY . A wybierzemy Tą osobe która
      będzie odpowiednia na te stanowisko .

• Gość: $ Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 21:48
      Myślę, że czas na zmiany i cieszę się, że wogule ktoś zdecydował się kandydować na wójt . Trzeba mu pomóc.
      • Gość: JA Re: Wójt- Świekatowo IP: 80.54.54.* 26.10.10, 23:57
        Super że osoby które nie są swiete, a na tym forum oczerniaja osoby ,którym na codzień podają ręke ,mówią dzien dobry a nie potrafią tego powiedzieć prosto w oczy i tu pytanie do tych pomysłodawców tego forum czy WY jestescie lepsi .Napiszcie co wy zrobicie dobrego dla tej gminy ,wsi w której mieszkacie
        • Gość: Autor Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 07:33
          Hej, kazdy Wójt czy radny jest osobą publiczną i podlega ocenie czy to sie komuś podoba czy nie.
          Tak więc teraz nadszedł czas ocen i podsumowań- róbmy to tylko z godnością. Ja również cieszę się że pan Jakub jest kandydatem na Wójta- jest młody, energiczny i ma świetne pomysły. Będę Go popierać wszędzie i moi znajomi również.
          • Gość: DildoDoDo Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 10:55
            Jedno mnie tylko zastanawia czy osoba ,która jest powiązana z władzami Gminy poprzez Towarzystwo Rozwoju Gminy Świekatowo i subsydiowana jest jego działalność właśnie z Gminy może ugryźć rękę ,która go karmi? Co w przypadku przegranych wyborów czy nie popadnie w niełaskę? Myślę że to pozorowany kandydat a w stosownym momencie się usunie z areny zmagań .
            • Gość: * Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:43
              Nie sądzę, to nie żaden pozorant. To, że zgodnie i w porozumieniu pracuje z Wojtem świadczy o Jego dobrej woli rozwoju naszej gminy.
              • Gość: WiktorRedzki Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 15:46
                Wreście Wójt Świekatowa ma z kim walczyć o stanowisko. Zdaje się ze Ci Panowie już się ze sobą spotkali w takiej rozgrywce. Gratuluję p. Jakubowi Gackowskiemu odwagi, to z pewnością trudna decyzja. Widzę też,że ten kandydat ma baardzo duże szanse wygranej, czego mu serdeczne życzę. Czekam też na ciekawy program wyborczy- realny i ułatwiający życie mieszkańcom całej gminy. Panie Jakubie, ma Pan mój głos.
                • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: 77.245.242.* 28.10.10, 20:13
                  zenada ci kandydaci. co jeden to gorszy
                  • Gość: ** Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 22:13
                    Nie zgadzam się z przedmówcą- Jakub Gackowski jest bardzo dobrym kandydatem- rzeczowym, twardo stąpającym i wie czego chce. Osiągnął już bardzo dużo i wiele może zdziałać dla naszej społeczności.
    • zibi136 Re: Wójt- Świekatowo 03.11.10, 10:58
      Cieszę się,że w Świekatowie mamy wreszcie drugiego kandydata na wójta.
      Gratuluje odwagi p.Jakubowi Gackowskiemu i trzymam kciuki.
      Proszę się nie przejmować już prowadzoną nie fer kampanią wyborczą,doskonale wiemy co zostało i jak zrobione do tej pory.
      Popieram z całą rodziną p.Jakuba. D.K

• Gość: Świekatowianin Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 17:09
        "Proszę się nie przejmować już prowadzoną nie fer kampanią wyborczą,doskonale wiemy co zostało i jak zrobione do tej pory."

Ja również dołączam się do poparcia dla pana Jakuba Gackowskiego. Panie Jakubie, śmiało niech Pan walczy o naszą Gminę- dużo młodzieży jest z Panem.
        • Gość: kkkk Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 14:45
          Coś cicho na tym forum na temat naszych kandydatow na wojta??? Czekam na jakieś info od nowego kandydata- co kombinuje?
          • Gość: Gośść Re: Wójt- Świekatowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.10, 23:58
            A ja Wam powiem, ze to forum to jedna wielka ściema;p komentarze dodaja tylko kandydaci na wójta.
            Jak na moje ani p. T ani p. G nie nadają się!! to musi być bardziej kompetentna osoba...
            I tyle na ten temat...
            W Świekatowie dzieją się rzeczy nie do opisania... Ktoś musi zrobić z tym porządek.
            • Gość: ja Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 19:23
              hmm, zgadzam się,że trzeba wiele zmienić w Świekatowie-np. slużbę zdrowia. A aktywność obecnego wójta przed wyborami jest zadziwiająca- kielbasa przedwyborcza.
              • Gość: mlop Re: Wójt- Świekatowo IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.11.10, 19:25
                Wybierzcie sobie proboszcza na wójta!
                • Gość: Jaa Re: Wójt- Świekatowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 13:42
                  haha dobre
                  • Gość: mieszkaniecgminy Re: Wójt- Świekatowo IP: *.net.pl / 192.168.1.* 13.11.10, 21:42
                    Przeczytałem wszystkie wypowiedzi na forum i powiem tyle; piszą je w większości ślepi nieudacznicy, którzy nie widzą jak wiele jest przeprowadzanych inwestycji na terenie naszej gminy i którzy sami nie potrafią przyczynić się do żadnej inicjatywy. Gmina Świekatowo zajęła 2 miejsce w powiecie w pozyskiwaniu i wykorzystaniu środków z Unii Europejskiej-to o czymś świadczy. Wszyscy Ci którzy mają odwagę wypisywać te obelgi w stronę wójta powinni przyjść na spotkania wiejskie z kandydatami na stanowisko wójta i radnych gminny i mieć tyle odwagi aby powiedzieć im to co się nie podoba a tym samym to co napisali w powyżej. Poniżej zamieszczam harmonogram spotkań.
                    Jania Góra - 15 listopada, godz. 18.00
                    Lubania Lipiny - 16 list. godz. 18.00
                    Świekatowo - 17 listopada, godz. 19.00
                    Lipienica - 18 listopada, godz. 18.00
                    Tuszyny - 19 listopada, godz. 18.00
                    Spotkania w Szewnie, Stążkch, Małych Łąkach i Zalesiu Królewskim już się odbyły.
                    • Gość: Gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 15:44

Może i korzysta z funduszy, bo jak dają to się bierze, w dodatku kiedy ma kto pisać sensowne wnioski. Jednak czas już na powiew świeżości i szerszego spojrzenia na pewne sprawy. Przede wszystkim nie sztuką jest robić pod publiczkę rzeczy adresowane do jak największych kręgów odbiorców ( którzy później zagłosują jak trzeba ), ale sztuką jest dojrzeć potrzeby tych którzy są w mniejszości i nie potrafią tak głośno krzyczeć. Czas skończyć z klikowatością, kolesiostwem i kumoterstwem. Mamy dość tych samych kamiennych twarzy w RG, urzędzie. Dość bezczelności, arogancji i poniżania. Trzymamy kciuki za pana Jakuba i pokładamy nadzieję w nowych twarzach w Radzie.
                      • Gość: XXX Re: Wójt- Świekatowo IP: 77.245.242.* 14.11.10, 20:11
                        caly ten Pan Jakub to nieprzyjemny czlowiek,teraz sam z daleka krzyczy do kazdego dzien dobry, on nie nadaje sie na wojta,sympatia od niego nie pala, oby tylko nie przeszedl. jak go widac gdziekolwiek to zawsze ma taka niemila mine ze az odpycha, oby ludzie go nie poparli
                        • Gość: gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 21:23
                          od wielu lat przyjeżdżam do waszej gminy i nawet nie wiecie w jak pięknym zakątku świata mieszkacie, zawsze coś mnie mile zaskakuje , a to nowa droga itp. i z pewnością to co zauważam JEST zasługą obecnych władz a więc i wójta. słuchajcie zawsze przed wyborami jest napięta atmosfera ludzie staja sie bardziej wylewni ale przeważnie piszą i mówią ci niezadowoleni ci co są po przeciwnej stronie nic nie mówią. Ludzie nie wierzcie obietnicą przedwyborczym ,bo już wiemy z doświadczenia naszego, że one nie zawsze się sprawdzają. Co może poprawić nowy wójt , na początku dużo czasu straci na zorganizowaniu sie w nowej pracy , a to co będzie sie działo nie zapominajcie, że będzie nadal zasługą poprzedniego wójta jeszcze długo. Tak się składa ,że znałam Jakuba Gackowskiego i zastanówcie się zanim oddacie na niego głos. Po co zmieniać skoro opinia w świecie o waszej gminie jest super. jesteście tak malutką gminą a o was ciągle głośno, to coś znaczy. Niech napiszą ci zadowoleni pewnie będzie ich również wielu. Pozdrawiam życzliwa waszej gminie
                          • Gość: gość 2 Re: Wójt- Świekatowo IP: 93.91.212.* 14.11.10, 22:21
                            Zgadzam się w 100% z powyższą wypowiedzią. I takich wypowiedzi tu na tym forum brakuje. W większości piszą je osoby zniesmaczone, które same nic nie potrafią uczynić dla gminy. Gminie Świekatowo naprawdę się zmienia na lepsze (w porównaniu do innych gmin) w dość szybki tempie. Jest bardzo wiele inwestycji zaplanowanych na dalsze lata. Teraz zadaniem dla wójta i radnych gminnych będzie dopilnowanie, aby te wszystkie inwestycje zostały wykonane w terminie.
                            • Gość: ktoś Re: Wójt- Świekatowo IP: *.radio-net.info.pl 15.11.10, 09:16
                              teraz można zobaczyc jak ludzie zachowują się jak mają rywala. jest demokracja i każdy ma prawo kandydować, musimy jako społeczność jeszcze wiele się nauczyc o ZDROWEJ RYWALIZACJI

• zibi136 Re: Wójt- Świekatowo 15.11.10, 18:25
                          Jest mi wstyd, że mieszkam w zaściankowej gminie Świekatowo.Te wypowiedzi na forum
                          to chyba wychodzą od od ludzi niemających nic wspólnego z kulturą od tych którzy nie wiedzą na czym polega demokracja i wolne wybory.A może gość portaluXXX podpisze się z imienia i nazwiska to porozmawiamy o waszej nieczystej kampanii,zrywaniu plakatów i zastraszaniu.
                          Powinniśmy się cieszyć, że mamy po tylu latach wybór, a nie uprawiać brudną kampanie
                          posuwając się do oczerniających opisów nie mających nic wspólnego z prawdą.
                          Popieram p.Jakuba i życzę mu powodzenia .

Zbyszek

• Gość: XXX Re: Wójt- Świekatowo IP: 93.91.212.* 15.11.10, 18:30
                            Jak jest Ci wstyd to się wyprowadz z tąd!
                          • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: 77.245.242.* 15.11.10, 18:30
                            no to ty sie przedstaw panie Zbyszku pierwszy, nie oddam glosu na J.gackowskiego ani nikt z mojego otoczenia, to goracy temat i malo kto go chce za wojta, no poza mieszkancami samego swiekatowa, ale i to nie wszyscy, z osciennych wiosek watpie aby ktos mu dal glos i mam nadzieje ze przegra. Pan Topolinski jest wspanialym wojtem, kulturalnym, zawsze odpowie dzien dobry, porozmawia, duzo zrobil , niech wygra
                            • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: 93.91.212.* 15.11.10, 18:39
                              Co to za nienormalny człowiek z tego zbyszka każe innym się przedstawiać a sam się nie podpisał imieniem i nazwiskiem. Co to ma być???????????????????
                      • Gość: mieszkaniec Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 22:43
                        Wystarczy popatrzeć jak nasz szlachetny obecny wójt realizuje turystyczną wizję naszej małej ojczyzny. Na razie w tej kwestii wykazuje się tylko pan Jakub Gackowski. A miłościwie do tej pory panujący jako antidotum na pozostawianie worków z "weekendowymi " śmieciami przez turystów przy koszach na śmieci wymyślił ich likwidację w najbardziej uczęszczanych miejscach Świekatowa. Teraz toniemy w walających się śmieciach. Nie ma miejsc spacerowych i rekreacyjnych.
                        • Gość: JA Re: Wójt- Świekatowo IP: 93.91.212.* 16.11.10, 08:29
                          Nie wiem czy wiesz mieszkańcu, do czego służyły wystawione pojemniki w "najbardziej uczęszczanych miejscach Świekatowa" jak to ładnie określiłeś. Tam miały być zbierane puszki, butelki itp. a nie śmieci i gnijące śmierdzące odpady. Aż strach było tam z dziećmi podejść i wrzucić butelkę czy puszkę. Niestety część naszego społeczeństwa jeszcze nie dojrzało do idei recyklingu i porządku. Gdy "turysta" wytworzył śmieci to niech je zabiera ze sobą.
                          • Gość: żenada Re: Wójt- Świekatowo IP: *.radio-net.info.pl 16.11.10, 13:36
                            Może Pan Jakub nie wygra wyborów jak niektórzy twierdzą, ale dobrze, że się odważył ktoś ze Świekatowa, on nadaje się na wójta w 100%. Niech się nie poddaje, ludzie już o nim usłyszeli i o tym co robi dla gminy. Sceptycy niech obserwują jego działania a na pewno się przekonają co do jego osoby. Ja w niego wierzę i z tego co mi wiadomo są ludzie z ościennych wsi, którzy będą na niego głosować.
                            Co do zrywania plakatów, kto to robi- Pan Jakub? Robią to osoby, które czują się zagrożone, pokazują swój poziom i niestety robią złą reklamę obecnemu wójtowi.
                            • Gość: wyborca Re: Wójt- Świekatowo IP: 81.219.157.* 16.11.10, 14:58
                              Wymieńcie co Pan Jakub zrobil dla świekatowa czy dla gminy nie licząc zdjęć z imprez oraz uroczystości różnych Podajcie przykłady może się przekonam a żyję w tej gminie jusz naprawdę długo i obserwuje życie w gminie
                              • Gość: xxx Re: Wójt- Świekatowo IP: 77.245.242.* 16.11.10, 20:26
                                a czy pan jakub ma zaklad fotograficzny zeby robic zdjecia w kosciele itd? bo o ile mi wiadomo to ze zdjeciami tez sie wciska na sile komus innemu, chce byc fotografem numer 1 , wojtem tez numer 1.to on wszedzie sie pcha gdzie nie ma. co on zrobil dla swiekatowa?bo z niczego nie slynie, komu on jest znany poza swiekatowem samym? a czy gmina ŚWIEKATOWO TO TYLKO ŚWIEKATOWO? co on zrobi dla pozostalych wiosek albo co zrobil juz? ciekawe, zapewne nic, bedzie lizal tylek swoim tak jak do tej pory. niczym nie zaslynal,
                                • Gość: Gość Re: Wójt- Świekatowo IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 22:36
                                  Ktokolwiek tylko nie skorumpowany , powiązanymi obrzydliwymi układami, wręcz zniewolony przez ludzi którzy go na to stanowisko wcisnęli i których wolę przez tyle lat sumiennie wypełniał, Topoliński.
            • Gość: Leszek Re: Wójt- Świekatowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:26
              Drodzy internauci, nawet w sieci należy dbać o kulturę wypowiedzi. Wszystkim wydaje się że są anonimowi, ale tak do końca to pełnej anonimowości to nie ma. Proponuję zastanowić się kto jest lepszym kandydatem na wójta ( w każdego osobistym przekonaniu ) i głosować zgodnie z własnym przekonaniem. Dokonania obu kandydatów są pokaźne, z tym że obecny wójt miał nieporównywalnie większe możliwości ( za pieniążki podatników ). Lecz nie wybór wójta jest taki kluczowy, ponieważ on jest tylko, albo aż - narzędziem w rękach rady gminy. To radnych trzeba wybrać takich którzy przez całą kadencję będą wsłuchiwać się w głos elektoratu i nie tylko, postawcie państwo na "powiew młodości" a zapewne się nie zawiedziecie. Z gabinetu wójta także mogłoby powiać swieżością.
              • Gość: wyborca Re: Wójt- Świekatowo IP: 81.219.157.* 18.11.10, 10:27
                Nam nie jest potrzebna swieżosć jak to podkreśla przedmówca ale kontynuacja prac oraz planów rady gminy a czy może nam to zagwarantować powiew młodości czy głupoty mam wrażenie że nie więc wybierajmy do rady sprawdzonych być może w radzie należałoby wymienić kilku ale to pozostawmy wyborcom oraz mieszkańcom w okręgach wyborczych
                • Gość: Leszek Re: Wójt- Świekatowo IP: *.147.181.130.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 12:08
                  Normalnie "RANCZO", hi, hi, .......................
                • Gość: Głupiec???? Re: Wójt- Świekatowo IP: *.147.171.133.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 12:15
                  Wyborco, nie ubliżaj kandydatom na radnych od głupców!!! Ponieważ są wśród nich ludzie inteligentni, wykształceni i oddani sprawom naszego środowiska, niestety intelektualnie przewyższają co niektórych radnych, nazwisk nie wspomnę ponieważ wszyscy wiedzą o kogo chodzi!!! Myślę iż tym razem młodzież pójdzie do urn i wybierze prawidłowo?! "Przyszła kryska............
                  • Gość: XXX Re: Wójt- Świekatowo IP: *.net.pl / 192.168.1.* 19.11.10, 19:38

Radni przewyższają intelektualnie niektórych radnych- bez sensu przedmówco!!!!! A poza tym to młodzież nie może głosować niemądry człowieku!!! Weź się lepiej naucz poprawnej składni zdania i wtedy pisz komentarze.
    • Gość: Ant Re: Wójt- Świekatowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.10, 22:29
      Chcę tylko zwrócić delikatnie uwagę, że radnych gminnych (m.in. pana Chacińskiego)wybierają mieszkańcy poszczególnych wsi i Wójt nie ma tu nic do gadania.... Jak chcecie dyskutować, to zorientujcie się trochę w temacie. A co do pani Brzezińskiej, wypadałoby najpierw jej spytać o zdanie zanim będzie sie o niej pisało.
      • Gość: zadowolony Porażka Gackowskiego IP: 77.245.242.* 22.11.10, 11:00
        no i widac ze pan gackowski nie wkupil sie w łaski ludzi, wiadomo bylo ze nie ma szans ze wspanialym czlowiekiem TOPOLIŃSKIM., niech ta porazka da mu do myslenia i nie pcha sie tam gdzie nie jest mile widziany. najwazniejsze ze mamy nowego starego wojta.
        • Gość: Załamany Re: Porażka Gackowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.10, 22:06
          Po prostu koszmar i tragedia. Porażka na 4 kolejne lata. Te marne kilka osób które się wymieniły nie ma w ogóle szans. Teraz dopiero hieny pokażą kły!
          • Gość: GOSIA Re: Porażka Gackowskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.10, 22:20
            Wydaje mi się, że taki wybór wójta był jedynym słusznym, bo kto może więcej zrobić dla gminy niż osoba która tak dobrze ją zna i już tak wiele dla niej zrobiła? Martwi mnie tylko fakt, że w urzędzie zatrudnione są osoby bez wykształcenia wyższego (co prawda na ich korzyść przemawia doświadczenie ale tak czy inaczej to obciach, że nie mogą się zmobilizować by zrobić chociażby licencjat).
            • Gość: anna Re: Porażka Gackowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 06:43
              Szkoda ,że do wyborów nie stanęli np pan J Brzózkowski i K Sowiński może by się coś zmieniło. Szkoda.
              • Gość: mmmm Re: Porażka Gackowskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.11.10, 08:59
                Skończcie już temat o wójcie, toprzeszłosc, wiec spekulacje nie mają sensu. Pogadajmy jak radzi sobie Wasz proboszcz? czy ma wogóle czas na zajmowanie się Parafią?
                • Gość: XXX Re: Proboszcz Parafii Świekatowo IP: *.net.pl / 192.168.1.* 27.11.10, 18:52
                  Hahaha prawie w ogóle go nie ma, nawet na Msze Święte się spóźnia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka