Gość: kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 01:01 hej!jestem studentka III roku.Wlasnie przenosze sie z Lodzi do Torunia.Szukam fajnych miejsc,gdzie mozna spotkac ciekawych ludzi,posiedziec,pogadac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdb Re: szukam fajnego lokalu w toruniu 12.07.04, 15:07 czesc tak przez forum to ciezko- lepiej zebys znalazla jakiegos przewodnika ktory cie oprowadzi. nie powiem zebym sie na lokalach nie znal :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKA Re: szukam fajnego lokalu w toruniu IP: *.torun.mm.pl 12.07.04, 16:35 Jeśli lubisz klimaty artystyczno-klubowe, polecam NRD na Browarnej; jeśli wolisz trochę bardziej tradycyjnie - Niebo w piwnicy ratusza (czasem nawet koncercik można usłyszeć); jeśliś z tych "tańcujących" - to nie polecę Ci nic, bo sama nie mogę znaleźć odpowiedniego lokalu - musisz sama w sposób doświadczalny sprawdzić... Nie polecam tylko Szwejka na Rynku Staromiejskim - ze względu na osobiste złe doświadczenia. Miłego studiowania w naszym piernikowym raju. Odpowiedz Link Zgłoś
marexx1 Re: szukam fajnego lokalu w toruniu 12.07.04, 18:09 Witaj...Wszystko zależy od tego co kto lubi... Chcesz "potaniać" - Hipnoza albo Imperium... Posiedzieć - mnóstwo lokali Czasami dobre są kluby studenckie, ale to sprawdzisz na miejscu... Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
benetnash Re: szukam fajnego lokalu w toruniu 12.07.04, 19:23 Ja osobiście polecam "Okęcie" koło pętli autobusów 15,26,40 na Bielanach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awronia Re: szukam fajnego lokalu w toruniu IP: *.petrus.com.pl 12.07.04, 21:42 Wiesz co? Jak sdb zaproponował, że może byc Twoim przewodnikiem, to śmiało skorzystaj. Fajny facet!!! pzdr, awronia ps. Sdb, piwo mi wisisz za taką reklamę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotki Re: szukam fajnego lokalu w toruniu IP: *.torun.mm.pl 12.07.04, 22:24 a jak lubi starszych faceów to ja sie zgłaszam ale,,......... przyje z zona i mały, dzieckiem jak ej to odpowiada ok. ale za to knajpy Torunia z żarcia znam świenie z nocnyh imprez 0 -) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: szukam fajnego lokalu w toruniu IP: *.bu.uni.torun.pl 13.07.04, 12:05 a jeżeli wolisz kobiety to polecam awrionie jest spoko! yyy nie bo to by tak zabrzmiało jakby awronia wolała kobiety...:-) a w ogóle jak ja śmiem polecac kogoś kogo nie znam nic a nic. jo no to dostane bez łeb! przeeeepraszam awronie ;-) a jeśli chodzi i fajne miejksca w Toruniu to nie nic przyjemniejszego jak samemu poznawać wady i zalety każdego miejsca jes ich tyle ze na dwa lata 3 lata Ci nie starczy co nie oznacza wcale ze musisz sobie rok powtorzyc na umk pozdrawia kolega z umk to papa Odpowiedz Link Zgłoś
p_u_k hahahahahaha :-) 13.07.04, 12:34 Pewnie wszystko zależy od tego co lubisz :-) 1. jeśli jesteś typową studentką, która lubi sie narąbać i dać d.... komuś na jeden wieczór - to polecam wszystkie kluby studenckie - w tym rankingu zdecydowanie przewodzi "kotłownia" 2. jeśli jesteś typową studentką to nie patrz na punkt 1. - pewnie i tak możesz się narąbać byle czym, byle gdzie i z byle kim :-) 3. Jeśli jesteś buraczaną laską, która myśli, iż zwykła tępa mechaniczna rąbanka jest jakąś odmianą nowoczesnej elektronicznej muzyki - to dobrze będziesz się czuła w hipnozie albo imperium - tam pełno jest buraków, którzy myślą, iż bawią się przy "undergrund mjusik" 4. Jeśli lubisz odrobinę odjechane imprezki - w których jednak dominują kolokwialnie mówiąc małolaty - to w art cafe będziesz się czuła dobrze - 5. Jeśli wydaje ci się, że rock nadal trzyma się mocno i jest to nadal "dobra" muzyka, to dla tak nieuleczalnie chorych jest ptaszarnia i bunkier - 6. Jeśli jesteś miłośniczką szybkich łysych facetów i ich koleżanek z IQ poniżej 60, to znakomicie będziesz się bawiła w szwejku (jego zaletą jest to, że każdy facet wie, że dziewczyna do szwejka przychodzi tylko w jednym celu - zobacvz jaka oszczędność czasu) kurantach, jazgocie, milesie, bizonie, kredensie, blu velvet tres amigos 7. Jeśli jesteś pretensjonalą dziewczyną aspirującą do klimatów artystycznych to w niebie, pod aniołem, w zezie, lokomotywie, dworze artusa (te ostatnie mają szczęście gościć toruńskich artystów sceny) dworze mieszczańskim, znajdziesz kogoś z kim będziesz się dobrze bawiła. 8. Jeśli jesteś kims, kto chce poznać naprawdę undergrundowe toruńskie klimaty to pozostaje jedynie pilon i nrd - mimo zalet w pilonie smierdzi i jest brudno a w nrd tylko czasem smierdzi - jak widać undergrund zobowiązuje do niemycia się :-( to tyle - :-) poza tym jest jeszcze w samym centrum kilkadziesiąt knajpek i pubów jest w czym wybierać a o tym gdzie będziesz czuła się najlepiej zdecydujesz sama - jak i sami o tym decydują toruńczycy - którzy wczesniej pisali o swoich ulubionych miejscach pozdrawiam puk Odpowiedz Link Zgłoś
marexx1 Re: hahahahahaha :-) 14.07.04, 00:45 to było dobre... i co najdziwniejsze, szczere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: hahahahahaha :-) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.07.04, 23:58 tak mnie sie też to podoba. mogę sie pod tym podpisać. ale tak na serio to czy uważacie że w toruniu jak przyjdzie co do czego to nie ma porządniej knajp na imprezy? p_u_k to wszystko bardzo dobrze opisała. a gdzie się bawią absolwenci Umk? oczywiście single lub zajęci:) ale jeszcze nie hajtnięci i bez dzieci? czy jest jakiś fajny lokal na poziomie? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
marexx1 Re: hahahahahaha :-) 15.07.04, 07:43 Gość portalu: monia napisał(a): a gdzie się bawią absolwenci Umk? No, to zależy... Wczoraj balowałem w Cotton Clubie... ;-)) >czy jest jakiś fajny lokal na poziomie? Przeczież wiesz, że większość lokali jest na poziomie...piwnicy. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbrum Re: hahahahahaha :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 16:31 można jeszcze dodać kilka miłych miejsc, oto moje typy: - stary młyn - nieco już może przereklamowany, ale nadal bardzo przyjemny, jak dla mnie numer jeden w T. jeżeli chodzi o miejsce do spokojnej pogawędki, kameralnego wieczoru z przyjaciółmi, czy nastrojowego spotkania z najbliższą ;), fajny wystrój, miła muzyka, możliwość puszczania własnej, w ogóle luz, ale kultura, pewien poziom, miejsce studencko-artystyczne, można trafić na koncert, czy przedstawienie, własna biblioteka, gry planszowe - bardzo miło i spokojnie, coś dla zmęczonych - krzywa wieża, na piętrze całkiem miły pub, chociaż zafajczony i mroczny, ale w miarę przyjemny, coś między 6, a 7 w klasyfikacji p_u_k-a, ale moim zdaniem przynajmniej jednak jest to raczej miejsce z kategorią 7. na parterze, zupełna rewelacja w T. doskonała kawiarnia, w zasadzie chyba jedyna taka dobra w tym mieście, topik był o knajpach, a nie kawiarniach, ale to chyba jedyna, która jest w naszym mieśćie naprawdę warta polecenia. trochę szkoda, że to tylko lokal ogólnopolskiej sieci, ale cóż, żaden inny nie oferuje tyle gatunków naprawdę dobrej kawy. miejsce ważne dla miłośników prawdziwej kawy. - kilka herbaciarni gdy jesteśmy w tym temacie, jedna na św. ducha inne nie przychodzą mi do głowy a! było zawsze coś fajnego w tej piwnicy na końcu św. ducha właśnie na przeciwko jazzgodu, czy ktoś wie co tam teraz jest? dawnop tam nie zaglądałem, kiedyś (jakieś 2 lata temu) była własńie herbaciarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa polecam siedzibę sld gdzie głodował wenerlich! IP: *.torun.mm.pl 15.07.04, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś