Gość: Stivi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 01:03 Czy w CCH są pasionaci Tuningu???Jeśli są to gdzie się spotykają,czym jeżdzą? Piszcie o swoich samochodach, typujcie najlepsze, chwalcie innych. Piszcie o wszystkch samochodach wartych uwagi:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H&R Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 10:24 Pomarańczowy Golf MK1 GTI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:55 a kto jeździ tym zielonym oplem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 12:57 goryl, ale ten kadett to przekombinowanty jest. wyglada jak karuzela. pozatym nic ciekawego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:58 a mi nie chodzi o samochód tylko o własciciela... wiesz moze coś więcej panie znawco? :) byłabym wdzięczna... :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 13:00 no ma dziewczyne ze swiecia ten kolezka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 13:01 no to moja porażka :( dziekuję i życzę miłego dnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 11:56 ta jego laska nic ciekawego ta poprzednia byla lepsza wiecie moze jak miala na imie i czy ma kogos..... myslalem ze beda razem juz zawsze ale nawet dobrze mam szanse..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PICI Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:16 o kogo ci chodzi....tomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:19 mialem na mysli laske goryla....tego co jezdzil zielonym oplem ale teraz go nie widac pewnie sie rozkraczyl...ze starosci.... a wiesz cos moze na temat jego bylej....ona mieszka w Chełmnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ican;t Re: TUNING w CCH IP: 80.51.54.* 21.05.06, 11:29 Goryl juz chyba nie jezdzi zielonym oplem... ja go widzialem bordowym volkswagenem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy goryla Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:51 cos ty taki madry znawco? zkoad ty mozesz wiedziec ze ten samochod jest kombinowany i skad masz takie wiadomosci. widze ze gowno wiesz jak mowisz ze nic nie ma. Krzysiu wlozyl w niego duzo pracy i chwala mu za to bo samochod bardzo ladnie wyglada!! Pozdro dla Krzysia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:54 masz coś z garami i tyle.... ciekawe jaki sam masz samochód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 22:52 zwykly tandetny obciachowy samochod marki opel, tyle mozna powiedziec o tym zielonym aucie. jeszcze te wiejskie neony i dyskotekowe lampki-obrysówki. Ta fura to tragedia. Worek smiechu, tandetny 20letni kadet. Taka prawda. PS. Moj samochod to Honda Civic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 17.04.06, 00:11 ta pordzewiała honda co po chłmnie jeźdi kabacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 05.02.06, 00:17 O kadecie goryla mozna wiele powiedziec ale nie to ze jest przekabinowany ten kto tak uwaza pewnie sam niema auta albo jak ma to malucha z wielka naklejka na tylnej szybie "BASS" i z dokladka zdezaka z pcv lub cos w tym stylu .Krzychu zasluzyl na szacunek bo niewielu moze sie pochwalic tak kapleksowo przerobionym autem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 17.04.06, 00:09 ty chłopcze pod maske nie zajżałeś ani do środka niewszedleś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:43 do znawcy: sam jesteś przekombinowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oski Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 17.04.06, 00:08 Jeżeli chodzi o kadeta to Goryl jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sciepa Re: TUNING w CCH IP: *.dclient.hispeed.ch 18.12.05, 16:01 mk1 gti?z kad ta nazwa?to zwykla gowniana jedynka ze zwyklym silnikem 1.6 tylko obklejona zywica i troche podmalowana.co wy wtych waszych tuningach widzicie? barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:56 przestan sie wymądrzac, sm jestes baran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VW-CULT Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 22:55 Nie zwykla bo jest niezwykla. nie zwykly 1.6 tylko 1.6 GTI z silnikiem w serii o mocy bodaj 112km. Autko jak na moj gust jest swietne,. Caly srodek w bialej skorze. Pozatym bylo nawet o nim w pismie VW-TRENDS. Jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Mi tam sie Karola autko podoba. Gratuluje wlascicielowi doprowadzenia tego MK1 GTI do takiego stanu. Pozdro. V ----------------- member of VW-Cult Odpowiedz Link Zgłoś
strong-men Re: TUNING w CCH 17.01.06, 22:12 co wy wiecie o tuningu..??!!!!pare naklejek parapet z tyłu zamiast spoylera i na dodatek ryczy jak ciągnik i to ma być "tuning"???????a w 'nfs. most wanted to grał ktoś z was???Ja mam Forda Pume i pale gume!!liczy sie to co ma pod maską!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:48 do strong-men: kolejny dzieciak.... dka każdego liczy sie co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 17.04.06, 00:14 wogule to szacunek dla kierowcy tego promu kosmicznego fajnie zrobiona fura obniżona na maksa i super lusterka chromowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:46 do sciepy: sam jestes "zwykłym kawałekiem gówna" to jest mk1 gti jak sie neizansz to niewypowiadaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majdsanowski!!!!!! Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 01.01.06, 17:12 pomaranczowy golf 1 jest najlepszy w chlmnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S600V12 Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 17.01.06, 22:20 ta knapa padaka to kupa szpachlu kto tam widzial skore hehe to jest skaja idioto wiem bo bral od swojego spasora i mk1 to jest tylko naklejka tak jak niektore bmw mpower hehehe nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 17.01.06, 23:01 Oj już nie. MPOWER chyba bezpowrotnie opuściło klape Cabrio. Może wikol nie wytrzymał mrozu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knap Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 28.02.06, 21:37 moj samochod to najgorsze gowno to jest jezdzaca puszka z malymi kulkami i ja tez jhestem falszywy i glupi czasem mi jest mnie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majdanowski!!!!!!! Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 21.01.06, 17:48 najlepszy jest ten golfiacz mojego kuzuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANIEL Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 16.03.06, 18:51 pomaranczowy golf jest is the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.12.05, 14:58 nie jeździjcie pod lidla do swiecia, tam dają mandaty za rejestracje CCH :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:59 tez tam bylem pewnie z Toba i wiesz co ???? Tez mi wlepili :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies grabarza Re: TUNING w CCH IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 18.12.05, 23:06 jestem ze swiecia i co do tego pomaranczowego golfika 1.6 GTI nie mam pytan...widzialem go juz kilka razy i jestem pelen podziwu dla goscia ktory poswiecil mu naprawde duzo czasu i co oczywiste-pieniedzy...byc moze to buda golfa jedynki ale mysle ze powaznie jest tam silnik GTI bo na jedynce go scignac nie moglem:) a probowalem... autko naprawde mi sie podoba bo nie ma tam zbednych fajerwerkow typu dwa paski przez dlugosc:) SZACUNECZEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw-cult Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 18.12.05, 23:08 to autko wyjechało z fabryki pod nazwa VW GOLF GTI serii pierwszej. To bylo oryginalne mk1 gti. a ma takiego buta ze malo kto jest w stanie go dojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 01:23 moja świeżo fachowo stjuningowana ściera by doszła :D pozatym corsa-potwór jest też chyba szybszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 19.12.05, 11:26 niejeden juz w nią watpil, do czasu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw-cult Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 19.12.05, 13:08 a cop ma pod maska ? sciera to ciezkie autko. mysle ze karol by cie objechal bez bata, ty chyba nie wiesz co to jest Volkswagen:D no pochwal sie co tam pod maska siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honda Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:50 Ja sie moge pochwalic tez pojemnosc 1.6 civic z 93r wersja vti 160ps vtec lekko dlubnieta :) moge sprobowac a skoro jest taki dobry to dlaczego nie jezdzi na ustawki na pasy w regionie ?????????? nigdy go nie widzialem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vw-cult Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 19.12.05, 15:54 pewnie dlatego ze ma kanta (125p) i sciemnia.:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:13 1050 kg to jest cieżkie? pod maska mam silnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 16:42 2.0 pojemnosci benzynowej skokowej. nie wiem jaka ma moc, nie jestem jasnowidzem, ale na takiego golfa raczej starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 16:43 tymbardziej że mam boską moc po swojej stronie bo mam tylni naped :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLF II GT Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 19.12.05, 22:36 to ja chetnie sie z toba zmieze. ja mam 1.8 a i tak dostaniesz baty :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiadek Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 05:32 zalezy jaka wersje 1.8 masz jesli ta 90ps to ta sciera Cie lyknie bez problemu... Widzialem wyscig na prostej z tym ze prosta ponad kilometr ta scierka kontra scirocco 1.8 gaznik i golf 2 1.8 wtrysk jednopunkt seryjne auta bez tuningu sciera pierwsza golf ostatni sam sie zdziwilem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 08:30 zalezy od stanu auta i kierowcy, niejedna sciera juz wachala moje spalinki :))) 2.0 120PS tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bfa Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:44 hehe... Ale pojechałeś znamy sie na tuningu lepiej od Ciebie. Widzisz ciągle chcesz pokazać ze jestes lepszy. Jakoś Ci to nie wychodzi. Ja wychodzę z założenia, że jak modyfikować auto to bez kompromisów i tak jak mi sie podoba a nie byle coś zmienić zrobić coś zeby inni zazdrościli Tu nie chodzi o te kupy złomu ale o włascicieli którzy myśla ze imponują a jak komus sie nie podoba ich auto to mówią "masz cos lepszego?" "zazdroscisz" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 08:39 mowa o silniku DX 1.8i 112ps na digifancie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 20.12.05, 11:18 świadek zapomniales dodać, że zanim VW przeciely linie mety to ja zdazylem juz udzielic wywiadu dla telewizji :D:D:D (z reszta wtedy troche mi nie domagała, bo byla rozregulowana). jak golf ci trzyma serie to chetnie sie ustawie po swietach, albo po nowym roku dla sprawdzenia. chyba ze masz lpg to w sumie nie ma co.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 20.12.05, 11:59 w sumie te golfy to cos dziwnie jezdza. sciera 1.8 (najslabsza wersja tego silnika na lpg - seryjnie bodajze 85 ps, a teraz troche mniej) tez im dala rade bez problemu, a niby ciezsza i slabsza, jeszcze kierownik 30 kg wiecej wazyl niz tamci od VW :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk2 Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 13:39 to ja tez sie z checie zmierze tak dla sprawdzenia, mam VW mk2 1.8 95ps na 1punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 20.12.05, 13:43 a skad te 5? :D stjuningowany ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 15:20 seryjne 95PS, silnik wersja USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 15:25 symbol silnika JH. polecam vwgolf.pl zakładka porady -> tam znajdziesz rozpiske silnikow montowanych do aut grupy VAG, i na pewno znajdziesz JH - byla to wersja silnika w autach sprzedawanych od 89roku na USA oraz Austrie. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 17.01.06, 23:25 nie chcąc dogryzać ani obrażać już i tak objechanego na tym formu biednego Karola, muszę niestety przyznać że jego golf potrafi tyle co seryjny kombi klasy średniej z silnikiem 1.6 na wielopunkcie z 99... niby nic, ale jak na auto z 77 (prawdopodobnie) to chyba jednak niezły wynik, a wygląd... każdy ma swój gust i jego mi nie odpowiada, ale i tak auto warte uwagi.. pozdro KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 20.12.05, 15:27 pewnie ten golf ktory stanal w szranki z ta sierra mial zajezdzony silnik. to moze pochwal sie ile sekund ma do setki ta sierra oraz czas przejazdu odcinka o dlugosci 400m (1/4mili). daj znac. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 20.12.05, 18:17 jedyne co Ci moge podać to dane fabryczne, bo nie mam nawet g-techa zeby zmierzyc, chociaz i pomiar tym scierwem bylby niedokladny. mierzylem se stoperem jedynie sciera 1.8 ma 10.8 sekundy ale do 60 mil/godzine - 96km/h moja 2.0 ma 9.7 do 60 mil. (stoperem zmierzylem - 10.2 do setki - z moich profesjonalnych obliczen bledu pomiarowego wynika ze moze byc kolo pol sekundy gorzej tak naprawde) - teraz bedzie miala jednak sporo mniej. sciery znajomych po takich modach jak moja osiagaly wyniki w przedziale 8,3-9 do setki, a na cwiare czasy w okolicach 16-16,5 sekundy. v max licznikowe okolo 230-235 km/h. moja jeszcze nie zostala przetestowana. jak zmierze to napisze co wyszlo. z tym, że w momencie tamtego wyscigu osiagi mojej jak i 1.8 byly troche gorsze napewno. tamta przez lpg, moja przez rozregulowany gaznik i inne drobnostki. ale było nie bylo, taki golf 1.8 90ps to ma w danych katalogowych podane ponad 12 sekund do setki, wiec szału nie kreci nawet jakby trzymał fabryke. pozatym wieksza czesc wyscigu odbywala sie przy sporych predkosciach, czyli kolejny - dla golfa, ze wzgledu na ksztalt nadwozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 20.12.05, 18:20 aha. mojej coprawda nie mierzylem, ale inne z tym samym silnikiem osiagaly czasy kolo 17,5 s na ćwiare (w dobrym stanie,z dobrym kierownikiem, mierzone na zlocie sierry fotokomórka taka jak na zawodach na ćwiartke), w czas przejazdu wliczony jest czas reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 20.12.05, 20:54 golf 1,8i 90ps ma fabrycznie 10,8 do setki. ja sie zamykam w 10sek wiec porazka dla ciebie gosciu, nie masz szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.12.05, 01:34 no jak narazie przekonalem sie ze te 10 sekund golfa sa sporo dluzsze niz moje :D jak chcesz to nie ma problemu możemy sie ustawić :) jestes chetny czy chcesz pozostać w błogim przekonaniu ze twoj golfik jest szybszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.12.05, 01:45 a tak pozatym to chyba nie doczytales mojego posta...napisalem ze mam teraz dlubniety silnik i osiagi sa sporo lepsze niz byly, a juz seryjne wystarczyly zeby objechac takigo golfa o prawie 1/3 dlugosci 1,5 kilometrowego pasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.12.05, 01:52 poszukalem na stronkach i najlepsze przyspieszenie tego golfa jakie podaja to 11.4 do setki, v max 178 km/h, wiec swojego chyba mierzyles z duzej gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 21.12.05, 08:25 nie wiem skad masz te dane. dane techniczne i osiagi mojego auta sa inne - i sa to dane a) z instrukcji obslugi pojazdu b) z testow. aha - ja mam skrzynie biegow z GTI wiec moze to daje mi lepsze czasy. ale ta skrzynia byla seryjnie w moim modelu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 21.12.05, 11:26 wpisalem w googlu golf mk2 i znalaz 5 milionow stron :) na niektorych byly dane techniczne. a czym pomiary robiles? masz g-techa moze? pozatym nie odpowiedziales na pytanie co do ustawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 21.12.05, 23:09 ustawka moze byc, ale na jakies sprinty to chyba nie najlepsza pogoda jest teraz. trzebaby poczekac na odwilż. Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 22.12.05, 11:11 jak bedzie tylko mokro to styknie, gorzej jak bedzie snieg. zawsze mozna skoczyc na inna miejscowke sie poślizgać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek cch Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 29.03.06, 17:03 moim zdaniem golf najlepszy w chełmnie jest wojcika zajebisty pozdro D.W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driwer Re: TUNING w CCH IP: *.dclient.hispeed.ch 19.12.05, 10:21 no.no i jeszcze dopiszcie ze moze to najszybsze gowno w chelmnie.co? barany.stary gowniany golf.ale mata te lby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telebim [...] IP: *.netia.com.pl 19.12.05, 10:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 20:18 to wszystko moja wina. Chciałam się tylko dowiedzieć o tego chłopaka a tu taka wojna , przykro mi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kolega Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 19.12.05, 21:05 ile on tam kasy wsadzil w tego golfa gada ze miliony ale ten koles zawsze mial fantazje.... troche zywicy spojlery kupowal w grupie skaje zalatwil od karwana pieniazek w stolnie malowal silnik skladal krzychu z kokocka lampy kupil z allegro po promocji kola przespawal a wy sie podniecacie takim zlomem z 77roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:07 zazdrość przez was przemawia !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRIWER Re: TUNING w CCH IP: *.dclient.hispeed.ch 19.12.05, 21:31 POPIERAM GLOS BYLEGO KOLEGI.JEDNAK ON COS O TYM WIE ZE TEN GOLF TO GUWNO JE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 02:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwa Świecie [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 02:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 17.01.06, 11:44 O to już nawet tam go znają :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku_bi Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 00:54 do były kolega: wymien sobie mózg na bardziej rozumny koła przespawane hahahah hit dnia......... Odpowiedz Link Zgłoś
strong-men Re: TUNING w CCH 17.01.06, 22:18 jestem wstanie rzucić wyzwanie kierowcy pomarańczowego vw golfa 1!!!mam forda pume!! czekam....!!! sprawdzimy to niby cacko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 30.12.05, 18:52 Guzik prawda,na długiej prostej-Armi czerwonej 900-setką Cieniasem go wziołem.Szczęka mu pewnie opadła,pewnie sobie chłopulek przypomina. Hahahahah.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 20.12.05, 16:11 A ja mam 182 konne BMW troszke ciężki bo to seria 5 ale tydzien temu jak skręcałem z wodnej w styczniową to z feleczki opone zdjąłem :) chyba sie za szybko kręciła. Pan w wulkanizacji zapytał coś ty k...wa wyprawiał z tym samochodem. A ten golf I? Na starcie no z pewnością lżejszy to by troszke poszedł ale jak by sie beta bujnela to go nie widze. A zapraszam na polską stone tuningową dtmpower jakoś tam golfow ani kadetow nie widac. 80% to BMW i to modele nawet z lat 80-tych. Np. e-34 1200km. e-30 500km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 20.12.05, 17:02 to ja zapraszam na www.vw-zone.pl :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 20.12.05, 17:03 tam nie znajdziesz żadnej Beemki...:P ps. bety sie sypia i czesci maja drogie i duzo chleja, juz bym 10 razy wolal Honde :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 21.12.05, 16:18 To, że chleją to fakt, ale części drogie? No to też fakt. Co do psucia się to już leciutka przesada. Moj tata ma vw polo (bo chciał mieć pewną marke) 1.4 wersje g (vw-jowcy powinni wiedziec o co chodzi) i no coż części fakt tanie, tyle tylko, że trzeba je dosyć często kupowac, ja mam bejce 3 rok i nie włożyłem złotowki (no może zakup opon :)Z regoly są to pierdołki ale bardzo wk...wiające. W moje becie tego nie ma. A i co do mocy panowie VW po tuningu ma moc z jaką BMW wychodzi z fabryki :) o wersji M-POWER czy ALPINA nie wspomnę (miałem okazje jezdzic e-30 w wersji ALPINA poprostu bajka). No i wreszczie fani VW nie jakiś tam gowniany golf w kolorze tęczy, zapraszam niedaleko bo do KOSOWIZNY a tam stoi VW POLO chyba 93r. 1.4 dołożona turbina i intercooler od passata, a w STAROGRODZIE VW-SIROCCO rownież z dołożoną mechaniczną turbiną. A i jescze jedno co do części to panowie od czego jest internet :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 20.12.05, 17:04 www.vwzone.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuning fan Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:54 No się rozpisują ludzie:))Niektórzy pod pojęciem TUNING rozumieją tylko ilość koni pod maska a to nie wszystko.Mamy tuning wizualny (wewnętrzny,zewnętrzny),tuning jednostki napędzającej no i osobno jeszcze Car- Audio:)) Piszcie o wszystkim, nie tylko o tym kto kogo weżmie na 400 metrów. Na bank są inne samochody niż pomarańczowy Golf MKI i zielony Kadet. Nie ważne w co się pakuje kase, ważne ile pracy i serca sie w to wkłada. CCH to nie Warszawa, tu nie zobaczymy Eclipse, Supry,Evo, więc dobre jest to co mamy. Pozdro dla wszystkich posiadaczy fajnych bryk:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: TUNING w CCH IP: *.dyn.optonline.net 20.12.05, 23:22 swiete slowa.jestem szczesliwym posiadaczem corolli xrs leciutki fabryczny tunning.niezle wnetrze,ospojlerowanie o mocy silnika nie wspomne.to autko pobilo ostatnio na highway nowiutkie bmw 530 (byc moze pi..a nie kierowca siedzial za kierola).wiwat japanese Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniczka Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 16:36 mówicie ciągle o tuningu a ja jednak uważam ze najlepszą furką po tuningu był Peugot profila a teraz jego IV chłopak ma gust i smak!!!! pozdro :* wiesz kto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 21.12.05, 18:34 no ładny byl peugeocik , troche jak ufo wygladal z tymi spojlerami ale spoko. a golfik tez niczego sobie:) GTI to GTI :) peace & pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:22 Peugot to było totalne dno taka bardziej $$$ klasa wiejskiego tuningu. Choinka Style... Golf nie jest zły ale ten silnik V5 jest jednym z najgorszych jakie produkowali. No i skoro kolesia stać na auto za 40koła (bo podobno tyle dał) to stać go na benzyne a nie gazuje buhaha.... Teraz podobno stoi i kupa rozbił jak jeździł z Lazarową ona juz chyba nie rozróznia młodego od starego. Pozdro złe profile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 23.12.05, 10:57 Dokładnie i to robiona chyba z tego co wiem od miejscowych w gornych wymiarach. Jedynym tunningowanym autem była chyba Calibra niejakiego pana Smigielskiego. Widziałem ją przed pracami modyfikacyjnymi i po odbiorze z firmy z Bydgoszczy. Niestety auto nie nadawało się do jeżdżenia po Chełmnie. Co do jego wartości swiadczył fakt, że zamieniona została na Jeppa. No i młody pan Targos oraz jego Ibiza. Drobna poprawa wyglądu i z kupy złomu powstało ładne autko. Ale on to zamawiał części z Warszawy bo po kupnie klapy u pana w Grupie... auto wydawało się krzywe. Nie polecam tego pana nikomu, bublaż jakich mało a ceny ma z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek? Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:08 szczurek to knap który próbuje propoganda zrobic się trendy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEKS Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:14 W CCH SĄ DWA FAJNE FUKKI NISSAN 200 SX JEDNYM JEZDZI HAZY A DRUGIM PIES TEN PSA JEST ZTYRANY ALE JESZCZE DAJE RADE A TEN HAZEGO JEST WYPASIONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROL KNAP [...] IP: *.dclient.hispeed.ch 12.01.06, 01:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi BMW Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 12.01.06, 15:32 To się może na prostej weżmiemy?? Mogę dać ci fory rusze z 4. A jeżli obcięcie sprężyn i kolor ala lazurek nazywasz TUNNINGIEM. No to pięknie. Widzę, że preferujesz tunning jak ten z 3 cabrio, naklejone na super glue M3 po nieudolym zdrapaniu 318i. Takie z tego M3, że na prostej na Alejach Golfem 3 go jakiś młody objechał. A tak przy okazji co sądzicie o małych autkach z wy...bistymi silnikami. Wczoraj miałem okazję jeżdzić Toyotą YARIS (wujas kupił ciotce) 1.8 TURBO. Pewnie zaraz się podniosą głosy, że takiej nie ma. otoż jest i niestety nie dostępna w POLSCE. 3 miechy ściągał ją Dealer z Toyoty w POZNANIU z Niemiec. Trochę się rożni. Ma skrzynie coś jak sekwencja Zegary analog po lowej stronie a nie centralnie. A sadzi jak rakieta. Ciotka przesiadła się na nia z PEUGOT-a 206 z 2 litrowym silnikem benzyna. (osobiście bardziej mi się podobał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C20XE Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 13.01.06, 17:08 male autka so ciekawa baza do tuningu, np taka Corsa B po swapie silnika na oplowskie c20xe (2.0 16V 150KM) 100 km robi w 6,6 s. jeden ze znajomych szuka wlasnie do tekiej corsy silniczka c20let (2.0 16V turbo 204 KM) wtedy to dopiero autko bedzie sie odpychalo (dodam tylko ze ta corsa to nie z cch jest :P) ja osobiscie tez planuje kiedys jako drugie autko zakupic cos malego i niepozornego i wstawic tam mocny silnik, nie ma to jak ogladac zdziwienie kierowcow jak prze 200 km/h wyprzedza sie ich jakism "malym" badziewnym samochodzikiem. np w lodzi koles sprowadzil sobie kiedys nissana skyline, byl taki dumny ze swojego nowego nabytku, ale prawie sie poplakal jak spod swiatel objechal go fiat panda (buda seryjna, ale autko przygotowane do sprintow na 1/4 mili). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 13.01.06, 16:02 ty nie badz taki pewny siebie kolego, bo 112 koni i 850 kilo to jeszcze zaden powod do dumy. sa tu autka ktore objade twojego golfa z toba w srodku bez jakis wiekszych problemow... Wiec tak nie cwaniakow, a ta twoja jedynka na tych zimowkach to <smiech na sali> wez lepiej nie jezdzij zimą bo przypał robisz... Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuciak151 Re: TUNING w CCH 16.01.06, 09:06 moj kuzyn ma golfa 1 z silnikem takim co knap wyglada lipnie ale ma kopa niby golf 1 ale ma okolo 120koni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 17.01.06, 12:45 no bo to leciutkie autko jest a 120koni w takiej lekkiej budzie robi swoje:)) przyspieszenie ma konkretne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CeeMack Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:09 twoje Guwno (golf) sieda nawet przy oplu keddecie kombi z 1980 z silnikiem 1.3 jak bedziesz jechał tym guwnem to patrz w lusterko jak zobaczysz keddeta koloru kość słoniowa (kombi) to zjeć mu z drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CeeMack Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:13 ciekawym tuningiem była 206 szkoba ze je zajebali ale jeszcze 2 wozy goryla keddet no i golf 4 czerna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedam Re: TUNING w CCH IP: *.netia.com.pl 18.01.06, 14:54 to moze z innej beczki. mam na sprzedaz golfa 2 wersja GT 90rok 1.8 benzyna na wtrysku jakby kogos to interesowalo to mozna wiecej sie dowiedziec pod nr tel: 500-25-77-46. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszcz [...] IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 10.02.06, 18:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: TUNING w CCH IP: *.range86-143.btcentralplus.com 25.02.06, 11:19 mialem golfa 1 1.8 gti i byl piekny,kochalem ta torpede,a golf knapa wyglada jak gokart HAHAHAHA,kiedys moja laska sprowadzila go na ziemie co do wygladu jego padliny,biedak nie wiedzial co powiedziec i poprostu zwial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joy mmmm Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 19.04.06, 20:32 Ja mam Seacika...1.9...DTI(red)...na 6 biegu dosłownie sie unosi...sama przyjemność! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:39 Co do pomaranczowego golfa 1 GTI 112 PS, to slyszalem ze szpachli jest tam jakies 20 kg... ze juz napewno nie wazy tyle co na poczatku... kolor to zwykly akryl, ta BIALA skora w srodku to skora drugiej kategorii. Jasna deska to zwykla farba ktora chyba nawet troche odchodzi podobno. Zawieszenie to zwykle obciete sprezyny... Audio to pewnie jakas lipa, oczo i uszo jebne radio za 200 zl wzmacniacz to pewnie jakies gowno wielokanalowe napedzajace stado badziewnych glosnikow. TYLE na dzis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S600V12 Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 21.01.06, 21:16 popieram hahaha to jest prawda wiem bo znam tego golfa na wylot knapa jak i jego golfa 20kg.smieszne tam jest ze 40kg a zywicy nieliczysz.tak pozatym to fajny golf ale knap ma zajebista fantazje. szkoda mi go ale co tam kazdy ma to na co go stac. jeden ma golfa drugi bmw i za swoje a nie tak jak niektorzy jezdza tatusia fura i wielki szpan albo tatus zasponsorowal np.profila golf ale niewazne wazne jest to ze w chelmnie to niema profesjonalnego tuningu tylko to jest wiejski tuning robiony na sztuke za grosze a wy sie podniecacie jakims golfem czy kadetem to sa stare zechy i taka jest prawda bez obrazy pozdro dla ludzi ktorzy wiedza co to jest profesjonal tuning.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: google Re: TUNING w CCH IP: 81.210.32.* 03.02.06, 17:54 knapa golf to zlom i nie pisze tego z zazdrosci bo to prawda co pisza powyzej nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi [...] IP: 81.210.32.* 17.02.06, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icemen Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 17.03.06, 18:55 jezdzi po CCH LANOS 16 16V EKOTEK NA ALUSACH NIC SPECIALNEGO GDYBY NIE JEGO 160KM POTRAFI ZADZIWIC JAK ZNAJDZIE SIE KASA BEDZIE ZMIENIONY WYGLĄT Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 17.03.06, 22:59 To ciekawe bardzo, a jakie mody ? ze 105 KM az 160, hehe ciekawa opcja. No napisz cos wiecej, tylko bez bledow ortograficznych :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icemen Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 18.03.06, 14:34 Odpowiedz na pytanie Gualin!!!! kupilem tego lanosa z angli mial go szwagier ma zmieniony program dalo to kolo 25km to jest razem 130km to proste zamiast katalizatora ma strumienice inne wtryski magnetyzer sportowe swiece inny filtr jaki to problem wydobyc 55km wiecej koszt wyszedl kolo 500fun. a teraz ja go mam to jest silnik taki sam jak ma ASTRA 16 16V DOHC EKOTEK chcial bym zmienic wyglad ale szkoda mi wkladac kase w Lanosa to ma jezdzic a nie szpanowac jeszcze by sie smieli ze ktos robi tuning Daewoo Lanosa Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 18.03.06, 14:50 Chip - OK, ale cala reszta nie da tobie az takiej mocy. strumienice oraz magnetyzery akurat nic nie daja. stozek praktycznie tez niewiele daje poza dzwiekiem. zeby stozek spelnial swoje zadanie to trzeba zrobic tez kolektor wylotowy, i reszta przelot, wszystko musi byc obliczone pod konkretny silnik. trzeba by wymienic walki, tloki klute najlepiej, wtryskiwacze tak jak pisales, splanowac glowice i jeszcze kilka innych dupereli. wszystko trzeba by czyms zestroic najlepiej SMT6. Pozniej mozna dolozyc turbinke, ale koszt zalozenie i zestrojenia to ok 5 tys zl. W te 160 KM uwierze dopiero jak pokazesz wykres z hamowni, bo wyciagnac dodatkowe 55 KM z takego silnika wcale latwo nie jest. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icemen Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 18.03.06, 15:41 troche bylo wpakowane jesli koszt wyszedl 500fun to nie jest malo napisalem ci co wiem a co jeszcze bylo zrobione to nie wiem calosc byla robiona w angli ja kupilem gotowe auto i to co ja wiem ma kolo 160km wykresu nie mam jesli na drugim biegu piszczy guma 15cali 50/195 to jest spora moc w trasie wiele aut ma problem i to z wiekszym silnikiem zapakowany piecioma osobami spokojnie wejdzie pod brzozowską na czwartym biegu a wiele aut ma z tym problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icemen Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 18.03.06, 21:18 po tym co pisales zeby wydobyc 160km trzeba wymienic tloki walki sa inne tak zwane szybkie ale zmieniac tloki i turbine montowac aby wydobyc 160km to troche pszesada na doprowadzeniu oddechu do silnika idzie wudobyc 20 proceny mocy jesli jestes w temacie czyli / silnik ma czym oddychac ma moc / ty bys chcial zrobic auto do startu na 3/4 mili zeby wymieniac tloki i montowac turbine Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 19.03.06, 02:59 nie no niemoge. czyli jak mam 150 PS i wstawie sobie stozek to bede mial 20% wiecej mocy czyli 180 tak ? tak by wynikalo z tego co napisales. nawet niewiedzialem za za 100 pare zlotych moge sobie kupic 30 PS'ow. a ten stozek to na power rohr masz czy na short ramie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icemen Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 10:17 nie sma stozek ! na to wszystko sklada sie caly uklad wudechowy bo pisales aby wydobyc ze 105km okolo 160km jest konieczne wymieniac tloki korbowody monyowac turbine planowac glowice zozwiercac zawory aby wydobyc 55km wiecej a nie wystarczy zmienic probram wymienic walki wtryski i zadbac o dobry dolot i wylot takie zmiany co pisales to sie robi w TVN TURBO sama turbina w miare dobra daje no dokladnie nie wiem ile ale kolo 50 km to napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.03.06, 11:02 To zależy od silnika jeo pojemności, podatności na modyfikacje i tego do jakiej mocy można go podkręcić. a przy twoim silniku turbina nie da 50 ps moze da 20- 30...to maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnoje Profile [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toyboy Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 05.02.06, 18:53 Ten kadet do kupa kolor dokładki z laminatu zaspawana klapa podstawa tuningu :D:D:D:D kombinowane tylne lampy i diody jak w statku kosmicznym albo na choince :D Odpowiedz Link Zgłoś
crahs Re: TUNING w CCH 06.02.06, 20:34 ten kadet to jeden z najlepszych samochodów w cch pod względem estetycznym... od razu widac że chlopak włożył w to nie tylko kase ale tez serce i to sie ceni!!!!!!!!! bo pieniedze zeby zrobic samochod to kazdy moze wydac i miec z tego gó.. a nie fajna bryczkę ,a jak patrzysz na ta furke to widzisz ze chlopak sie na prawde postaral :D:D chociaż osobiście to jeszcze jakieś fajne motywy na bokach bym dodała .... ale ogolnie zajebista furka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreamcaraudio Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:28 Mi sie to nie podoba jak reszta zabawek z CCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tandeta Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 19.02.06, 11:34 dokładnie... wogle na samo słowo KADETT mi sie śmiac chce - to kupa żelastwa i złomu. i jeszcze neony <hehehe> zupełnie jak Szybcy i Wściekli... się chłopak naoglądał filmów i postanowił zrobić z kadeta statek kosmiczny... No i mu jakos tam to wyszło bo teraz ten opel wygląda jak UFO . Wielkie LOL. Śmieszne i tyle... nie ma sie czym podniecac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 20.02.06, 00:57 a ty pewnie jezdzisz na maxa stuningowanym skyline'em gtr ze tak cwaniakujesz, moze pochwalisz sie swoim autem madralo co ? czyajac to forum mozna stwierdzic tylko to ze nie macie zielonego pojecia o tuningu, pozatym jak ktos przerabia auto to robi je dla siebie i to jemu ma sie podobac. a wy wszyscy co tak krytykujecie prace jaka ktos wlozyl w samochod to tylko dlatego ze jestescie smrkaczami, ktorzy ledwo co swoj rower posiadaja, nie wspominajac juz o samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TANDETA Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 20.02.06, 17:44 Ja mam Golfika, bynajmniej nie wygląda jak lampion na roraty czy tez jak choinka swiąteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: TUNING w CCH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:49 no to stuninguj swojego golfa i wtedy niech inni ocenia twoja prace, bedzie tobie naprawde bardzo przyjemnie jak beda pisac o twojej furze tak jak ty o autach innych. i ciekawe w czym jest niby golf lepszy od kadetta ? liczy sie tylko to ile ktos wlozyl serca w auto, i powtorze po raz kolejny: SAMOCHOD MA SIE PODOBAC WLASCICIELOWI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AOL Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 25.02.06, 23:21 golf nie gnije tak jak kadet. pozatym sie tak nie sypie. a temu zielonemu kadetowi zaczal szpachel pękać i lakier odpadac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: TUNING w CCH IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.06, 09:37 wedłóg mnie przegiął koleś który do starej BMW 3 wstawił przód od nowej 3-jki!!! co za wieśniak!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: TUNING w CCH IP: 87.115.239.* 01.03.06, 15:02 dlaczego nasz narod jest taki zawistny?? nie macie nic i z zazdrosci potraficie sie tylko z innych smiac - zal mi was "biedacy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KtOś Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 01.03.06, 23:35 zamiast klocic sie czy krytykowac pokaszcie co potraficie moze kadetty rdzewieja i niesa tak legendarne ja golfy a kazdy ma prawo prerabiac co che jak chce jak juz ktos predzej napisal wazne aby wlascicelowi sie podobalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 02.03.06, 07:37 Ktoś tam napisał nie pamiętam kto że "co wy wiecie o tuningu, nie macie o nim zieloneo pojecia" coś w tym stylu. I ta osoba właśnie nie ma zielonego pojęcia o tuninu. Tuning jest przerabianiem samochodu pod kątem swoich upodobań, swojego gustu. ( o gustach sie do jasnej cholery nie dyskutuje) I samochód po tuningu zazwyczaj zwraca na siebie sowoją uwagę ale on ma się podobać właścicielowi a nie przechopdniom i innym uzytkownikom drogi!! A ten Golf Knapa jest Fajny mi się Bardzo podoba. Właściciel jest może troche nie teges tak jakoś za nim nie przepadam ale Golf jest piękny i wiedzą to wszyscy którzy się znają chociarz troche. A co do Kadetta Goryla To jest on moim zdaniem bardzo ładny tylko coś bym w nim odjoł nie wiem co no ale czegoś tam za dużo. nie znam Goryla oobiście ale jego autko jest jednym z najlepiej ztuningowanych w Chełmnie. POZDRO dla wszystkich normalnych na tym Forum ( czyli dla garstki osób) Odpowiedz Link Zgłoś
crahs Re: TUNING w CCH 04.03.06, 09:27 nareszcie ktoś normalny wypowiedział sie na Tym forum < pit >!!!!!! bo najeżdzanie na ludzi którzy starają sie włożyc cale serce w swoja furkę robi sie powoli załosne!!!! w końcu kadett to też samochód jak każdy inny a to niestety nie wina wlasciciela ze ma fajna bryczke a innym tylko zal dupe sciska ze nie maja wcale i wyzywaja sie na innych.... puknijcie sie dwa razy w głowke i docencie starania człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 05.03.06, 18:39 nie ma czego zazdroscic a w szczegolnosci kadeta wykonanego w stylu Christmas Tree Style :) To Auto wygląda jak LAMPION NA RORATY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2k [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 18:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT [...] IP: 80.51.206.* 09.03.06, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdi Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 10.03.06, 00:32 nie widzisz bo nie ma na paliwo i tak jak knap wyjezdza raz na niedziele albo stoi na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gelo Boy Kiler Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 10.03.06, 21:19 Pewnie jesteś jednym z tych cwaniaczkow ktoży jak w buśke dostaną to biegną do mamusi z płaczem. A co do sparingu to uważaj bo możesz się naciąć :). To prawda nie można opluwać ludzi i trzeba im to muwić w twarz ale profile bo tak ich chyba nazywaci zaczynają się coraz bardziej wozić. Odjąć im pieniążki taty i mamy i co z nich zostanie. Odpowiedż nie raz tu padła. A i jeśli masz ocjotę za tą wypowiedz spotkać sie to często przebywam w świeciu. 187cm 97kg. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój Pan Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:11 Powiedziec sobie zawsze mozesz jak wyglądasz, a prawda jest pewnie taka że jest łoś z Ciebie i tyle. Jeżeli się natnę to mówi się trudno, ale jeśli jest okazja to nie ma problemu. Zresztą to było propozycja do przedmówcy, a nie dla Ciebie więc się koleś nie wtrącaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:20 zakompleksione knypki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:28 Mariusz zagubiłes swój styl wraz z nieszczęsciem jakie CIe spotkało gdy straciłes Peugota. Pomoge CI odnaleźć swój zajebisty styl. www.tsbd.friko.pl/black/tuning/zloty/wroc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ostrry Re: TUNING w CCH IP: *.hstl3.put.poznan.pl 11.03.06, 23:42 Tak sobie przeczytalem troche postow z tego tematu i normalnie rece mi opadly. Najezdzacie na siebie, wyzywacie ale chyba przeciez nie o to chodzi... Samochody sa rozne, kazdy ma swoje jakies praferowane marki czy modele, niktorzy pragna jakos zmienic swoj samochod zeby wyroznial sie z masy podobnych, robi to na swoj styl tak jak mu sie podoba. Zauwazylem ze czesc z osob piszacych tutaj ma jakas manie ze ich samochod jest najlepszy wlaczajac w to bohaterow glownych, czyli najbardziej wyrozniajace sie samochody w chelmnie, ktorych nie bede wymienial. Ja moge uwazac ze jakis samochod wyglada Odpustowo ale to nie znaczy ze musze obrazac osobe ktora go zrobila. Tak samo uwazam za dziecinade wyzywanie kogos na pojedynek tutaj na forum, nie lepiej podjechac do delikwenta i zaproponowac mu wyscig, jezeli naprawde jest taki mocny :). Uwazam ze w chelmnie jest kilka samochodow godnych uwagi ktore prezentuja soba jakis styl i ewidetnie wyrozniaja sie z tlumu i zycze ich wlascicielom zeby mogli dalej spelniac swoje mazenia zwiazane ze swoim samochodem badz ze swoimi samochodami. PS Jakos tak w polsce sie przyjelo ze ludzie nie staraja sie miec wiecej niz np sasiad tylko chca zeby sasiad mial mniej niz oni... To napisalem ja, Ostrry :) Pozdrawiam (mozna mnie bluzgac) Odpowiedz Link Zgłoś
crahs Re: TUNING w CCH 12.03.06, 10:05 nareszcie ktoś myslacy wypowiedzial sie na tym forum :D:D:D:D:D ja w 100% popieram furka ma sie podobac wlascicielowi a nie jakims zaklamanym chciwym osobom z tego miasta ... objezdzacie ludzi ktorzy na prawde sie starali zeby osiagnac to co maja, a oni maja z was zwale, bo wiedza ze to tylko zwykla ludzka zazdrosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: TUNING w CCH IP: 80.51.206.* 12.03.06, 12:14 No Ostrry zgadzam się z tobą w 100% i z Crahs też... POzdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bfa Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:33 Czytam te wszystkie wasze wypowiedzi i sie zastanawiam o co wam chodzi... Naprawdę nie wiem... Ale jak czytam wypowiedzi, że ludzie pisząc negatywnie o naszych chełmińskich gwiazdach zazdroszczą im to mnie krew zalewa... Są ludzie dla których ładowanie w starego golfa nie jest zyciowym priorytetem i jedynym celem. A to że nie podoba im się golf knapa nie oznacza ze mu zazdroszczą! Bo dla niektórych to nie samochód ale zabawka na desperackie polowania na samice. Z przykrościa nalezy stwierdzić, że nie skuteczne... Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 12.03.06, 21:21 Widze ze masz ciekawe podejscie o tuningu. Skoro dla Ciebie tuning to sposob na podrywanie lasek to lepiej sie nie wypowiadaj w tym temacie. Sa ludzie ktorzy kochaja swoje samochody i pakuja w nie kase tylko po to zeby im sie bardziej podobaly i nie wazne jest to czy jest to 30 letni golf czy nowiutkie RX8. Tuning to pasja, ktora strasznie uzaleznia. Tu nie chodzi o to zeby sie auta komus podobaly tylko ich wlascicielom. Pozatym jakbysie sie chociaz troche znali na tuningu, a w przypadku tutaj opisywanych samochodow to raczej na stylingu to wiedzieli byscie ze golf knapa jest zrobiony na styl niemiecki, czyli gladko, nisko i szeroko. w niemczech taki styling golfa I to jest norma, a w chelmnie ludzie sie z tego smieja, dlaczego ? bo gowno wiedza i zazdrosc ich zrzera. Ja osobiscie knapa nie znam ale doceniam to co zrobil z samochodem, tak samo jak cala reszta ludzi z cch ktorzy jakies pojecie o przerabianiu autek maja i nie boja sie spelniac swoich marzen. Ja sam jezdze seryjna Calibra, ale juz niedlugo, jak dobrze pojdzie to pod koniec tygodnia furka idzie do blacharza, a to czy bedzie sie komus podobalo to co zrobie to mnie malo obchodzi bo robie to dla wlasnej satysfakcji. Poprostu sa gusta i gusciki i o tym sie nie dyskutuje. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi Re: TUNING w CCH IP: 81.* / 81.210.32.* 14.03.06, 18:32 I o to chodzi:). Auto ma się podobać właścicielowi ale musi on mowić prawdę. A jeśli ktoś ma skay a mowi, że to skora, obciął boshem sprężyny a twierdzi, że ma conajmniej koni zawieszenie to jest porażka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeśłi mnie zlapiec Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:44 ie to wyślijcie mi kartke! Golf I 1.6 GTi (www.Karloo.fotka.pl) -deska pomalowana sprayem -skóra 2 gatunku -spachtel (niektórzy smieją się, że rzucali na niego kielnią) -zderzaki nie pasują do list i nadkoli (kwadratowe i półokrągłe) -sprzęt grający jakiś mizerny pewnie z tubą, aby waliło -wydech A-grupa? heh mówić można bo kto to sprawdzi przelot + chrom końcówka -zawieszenie pesudo gwint, to troche niebezpieczne jeździć na takich sprężynkach. -system otwierania klamek lub jego brak. Golf IV 2.3 V5 (Profil) -był po konkretnym dzwonie -jezdzi na gaz -badlook :/ -zwykły czarny golf nie wiem czym sie ludzie zachwycaja kolorem i czarnymi z tyłu szybami jak w dostawczaku Golf 3 (Ostrry) -ostra gleba ale te felgi jak od Matiza ni w dupe ni w oko. Meganka (Baton) -narazie nie jest zle z tymi felami zobaczymy jak rozwinie skrzydła... Tigra (Beksio) -bad look w zestawie z wgnieceniem -antenka niczym miecz wejdera -wydech który pierdzi pewnie twierdzi ze "sportowy" Golf 3 (Wojcik) -1.4 hehe a chodzi jak traktor podwójny wydech -z tyłu światła Gej Luki (wszyscy tjunerzy je maja i od nich zaczynają) -obnizenie sprezynami i felgi 13 no moze 14 na profilu opony 70 country! -auto sfatygowane no i ciemne szyby tylne, aby uczennic nie było widać z tyłu w aucie :D Golf 3 GTI (Rybaniec) -te szyby jak u kolegi -po dzwonie ma jedno światło oryginalne drugie standardowe big lol Golf 2 GT zielony z polnej (???) -zaj...ste halogeny ksenon look -zielonka na szybach albo grzyb -no i zawiecha +40mm jak można tak wysoko Golf 3 GTI srebrny tez z polnej (???) -gdyby nie te szyby ( pozostałość po włascicielu z de) i parujacych tylnych lampach nie mam zastrzeżeń no i kierowcy ;D Nissan (ełków) -dużo pisać słów brak, to po prostu SAMOLOTTTTT wiec nie ta kategoria Kadett w kolorze miętówkowym (Goryl) -świat siatexu -1 krok wiejskiego tuningu tablica na zderzak klapa na gładko. Zderzaki z dyfuzorami podwójny „sportowy” wydech, progi styl M3 mimo ze nigdy m3 nie miała takich progów. Kolor miętówkowy. W srodku to Startreck niebieskie diody. Zielony i niebieskie lampki=choinka. Grzmot audio czyli tanio głośno kolorowo.. Jeśli o kimś zapomniałem napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 12.03.06, 23:45 tak zapomniales sie pochwalic czym ty jezdzisz i co w aucie zrobiles. no a pozatym to widze ze niektorzy nie dorosli zeby na forum pisac, czy tu naprawde musi byc taki niski poziom ? no i powtorze po raz kolejny nie piszcie tu o wlasicielach aut tylko o samych samochodach bo niekorych wypocin to az sie czytac nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Golf II [...] IP: *.netia.com.pl 13.03.06, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku_bi [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomki cch Re: TUNING w CCH IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 29.03.06, 17:26 tylko ciekawe z jakimi uczennicami sie wozi debil hehe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak mnie zlapiesz Re: TUNING w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 00:03 Samochodem! Normalnym nie po pseudo tuningu! Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 00:08 Jakby nie bylo to i tak mylisz pojecie tuningu ze stylingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesli mnie zlapies [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 01:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 07:10 No i tym wlasnie postem udowodniles ze nie dorosles jeszcze zeby dyskutowac z kimkolwiek na forum dyskusyjnym, jezeli tylko na takie texty cie stac to lepiej zamilknij bo tylko swiadczysz o swoim niewysokim IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 09:28 widać golfy mają przewage liczebną. btw - robił ktoś coś z was w silnikach czy tylko wyglad? btw2. - może ktoś chce rozpórke do golfa lub też do czegoś innego - tylnia, przednia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 10:07 Podejrzewam ze w silnikach to pewnie nikt nie ma nadlubane, ale slyszalem ze jeden z kolegow co golfem smiga zakupil sobie silniczek VR6 i bedzie swapik. Ja w tym tygodniu zakladam wydeszek A grupowy Lexmaula i jak bedzie kasa to za jakis czas dojdzie do tego kolektor wylotowy lexmaul oraz kolektor ssacy lexmaul + stozek na short ram'ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 10:27 też masz golfa? wydech A-grupowy tzn. co? Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 10:39 Nie nie mam golfa ale Calibre. Wydech A grupowy to to samo co przelotowy, nazewnictwo pochodzi z rajdow samochodowych, mamy wydechy A grupowe, N grupowe itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 10:45 niezupełnie to samo. z czego ten wydech bedzie sie konkretnie skladal? kolektor rurowy 4-2-1, komora rozpreznikowa, potem jeden przelotowy tlumik czy poprostu duża rura i na końcu jakiś basowy pierdziel? Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 10:54 Kolektor 4-2-1 juz mam, bedzie wywalony katalizator i w jego miejsce przyjdzie rura (nie jakies wynalazki typu strumienica), srodkowy narazie zostanie fabryczny (komorowy, po usuniecie go stracilbym kilka Nm, jak bedzie kaa to jakis przelot sie zalozy) a koncowy zakladam Lexmaula (dedykowany do mojego silnika C20XE)taki jak tutaj: www.lexmaul.de/catalog/product_info.php?cPath=16_620&products_id=661 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 11:09 hmm. strasznie drogi ten tłumik - 450 euro to już przesada. za ten hajs radziłbym Ci zrobić głowicę - efekty napewno beda o wiele lepsze. zamiast katalizatora najlepiej wstawić komore rozpreznikową w kształcie 2óch stozkow lub od biedy mały rozprężnik - jeśli coś takiego teraz masz i to wywalisz to mozesz nawet stracić. odpowiednio umiejscowiony wysysa wywołuje podciśnienie, które wysysa spaliny z komory, a ta jest potem napełniana świeżą mieszanką. w wydech nie ma co wiele inwestować, a juz napewno nie w drogie super-sportowe tłumiki. musisz tylko wiedziec co chcesz uzyskać - jaka charakterystyke silnika, potem zrobic pare obliczen i podpasowac wydech pod to. jak juz napisalem najlepsze rozwiazanie to 4-2-1 potem komora, i 1 duzy przelotowy rozpreznik na koncu - no chyba ze nie chcesz zbyt duzo halasu to wtedy 2 tlumiki. a z tą A-grupa to tylko chwyt marketingowy. zaden komponent do Twojego silnika nie ma homologacji A-grupowej, bo ich w rajdach poprostu nie używano. Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 11:17 Ja akurat dalem duzo mniej za ten tlumik, jakbym mial wydac prawie 2 tys zl na sam tlumik to wolalbym zrobic na zamowienie caly uklad wydechowy za te same pieniadze. Narazie zrobie tylko to co opisalem ze wzgledu na ograniczone fundusze, jak bedzie kasa to pomysli sie co dalej. Srodkowego raczej napewno nie bede wywalal bo samochodem jezdze codziennie i czesto w dluzsze trasy wiec zbyt glosny wydech bylby strasznie meczacy. Jak pisalem wczesniej najpierw skupiam sie na stylingu auta a pozniej pomysli sie o zwiekszeniu mocy. Milo dyskutowac z kims kto zna sie na rzeczy, a nie jak ta cala reszta ktora pojecia o niczym nie ma i wysmiewa sie z innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 11:28 btw. ta cali ma 115 ps? moze jak sie zrobi cieplej bylbys chetny na maly wyscig np. na pasie w osiu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
qualin Re: TUNING w CCH 13.03.06, 11:34 Moja Cali ma 150 PS'ow, ale zawsze sie mozna ustawic na jakies sciganko, nie wazne jaki wynik wazne zeby byla dobra zabawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 11:38 e to nie mam szans za bardzo :D przynajmniej narazie, no ale nie zaszkodzi sie przejechać czasem. jakby co odezwij sie na gg :602699 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allah Re: TUNING w CCH IP: *.pro-internet.pl 13.03.06, 11:48 sierra. styling na szrota, zardzewialy blotnik, drzwi nie pod kolor :D ale mechanicznie igla, silnik 2.0 ohc (105 ps) narazie doprowadzony do stanu fabrycznego. glowica dlubnieta lezy w garazu i czeka na przekladke, ale wyniknely pewne problemy - nie moge nigdzie dostac prowadnic, a musze wspawać nowe, no ale jakos to w koncu złoże niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak mnie zlapiecie [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś