Dodaj do ulubionych

Do Narodu Polskiego!!

IP: *.torun.mm.pl 20.05.03, 10:09
Może na jakiegoś browara uderzymy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 20.05.03, 11:00

jam patriota...
      • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 20.05.03, 11:22
        tylko z dowodzikiem prosze celem potwierdzenia Polskości...
        • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 18:29
          W kwestii browarka mam wadę wymowy i nie mówię "nie". W łykenda? Piatek tudzież
          sobota?
          • Gość: SDB Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 20:07
            JO!!! :) proponuje raczej piatek... a moze niedziele?
            • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 10:15
              Niedziela odpada, bo na Matrixa się z Winiaczem (Snoop, to było coś!)wybieramy.

Piwko w piątek o 19.00 w ogródku Groty. Jak będzie padać, to w knajpie i
              pomyslimy co dalej.

Lista:
              1. Wiech
              2. Wronia
              3. ???
              • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 21.05.03, 11:27
                no ej, ja to zaproponowałem wiec ja jestem No 1.
                • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 11:48
                  Ten juz sie awanturuje... Jak ustalismy godzine z wiechem, to spałeś. W zwiazku
                  z tym Twoja pozycja spadła ( mówie tylko o tej liscie).
                  • Gość: Elzbieta Gawlas Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.05.03, 11:55

Czasami zdarza mi sie spotkac inteligentnych ludzi.

Wczoraj mialam rozmowe z profesorem jezyka francuskiego w Toronto. Jest
                    Romunem. Zna dobrze Polske i jej problemy. Maksymilian zostal niedawno
                    okradziony w Warszawie, bo w Polsce pod ochrona bandyckich rzadow i sadow sa
                    przestapcy, a 13 milionow uczciwych Polakow zyje bez srodkow do zycia.

Powiedzial: " Polska zostala rozgrabiona i wysprzedana. Polacy nie chca
                    przyjac do swojej swiadomosci, jak straszna niewola czeka ich w Unii
                    Europejskiej. Bedzie stokroc gorzej niz za okupacji gestapo !"

POLSKA ZOSTALA HANIEBNIE ZNOWU ZDRADZONA

Poczytajcie " Tajne dokumenty. Panstwo - Kosciol 1980-1989" ANEKS POLITYKA
                    Londyn - Warszawa 1993
                    • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 21.05.03, 12:10
                      Gość portalu: Elzbieta Gawlas napisał(a):

(...)
                      jak zwykle, wiadomo...

ta ma zdrowie! (albo jego brak - zależy, jak patrzeć...)
                      • Gość: Elzbieta Gawlas Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.05.03, 12:15
                        Francja: O jaki "wrogi wewnętrzny element" chodzi

Jak wiadomo w tym wlasnie okresie nie kto inny tylko ten wlasnie « element »
                        doprowadzil do niewoli i unicestwienia Panstwa Polskiego na, bagatela, ... 123
                        lata.

Nalezy sie zastanowic, kim byl element ktory doprowadzil do tej katastrofy !
                        Ano, jesli wierzyc historii byla w nim czesc szlachty, pewna grupa wyzszych
                        klas spoleczenstwa polskiego, kler, z pewnoscia tez cudzoziemcy. Mamy wiec
                        odpowiedz na pytanie kim byl « wrogi element » w tamtym okresie. Mamy tez
                        odpowiedz z jakim rezultatem mialo spoleczenstwo naszego kraju do czynienia w
                        rezultacie dzialan tegoz elementu.

Co bylo dalej, wszyscy wiemy. Europa, w tym Polska, pograzona zostaje w
                        pozodze wojennej na kilka dlugich lat. I mozna by sie spodziewac ze, wreszcie
                        wyzwolona, mogla by zasmakowac wolnosci. Nic z tego jednak, jako ze « wrogi
                        wewnetrzny element » wspolnie z tym zewnetrznym, dobrze zidentyfikowanym,
                        postanowil inaczej.

Grzezniemy wiec na nowo, tym razem w czerwonym chaosie, terrorze i grozie na
                        nastepne 45 lat. Wszystko jednak za sprawa « wrogiego wewnetrznego elementu »
                        ktory nie trzeba identyfikowac. Robi to sam doskonale. Nazywa sie to tym
                        razem « wladza ludowa ». Juz nie szlachta, kler, wyzsze klasy spoleczenstwa.
                        Nie, sa to socjalisci, komunisci i roznej masci « isci » z za wschodniej
                        granicy tez.

Dzisiaj, po wyzwoleniu z kajdanow « socjalizmu » i innych zdegenerowanych form
                        spolecznych, stoimy ( znowu ) tym razem przed alternatywa. Ciagle jednak mamy
                        do czynienia z « wrogim elementem » ktorego rezultaty dzialan sa powszechnie
                        znane i publikowane ( do tego stopnia perfidii i bezczelnosci doszlo !).

Kim jest dzisiaj tenze « wrogi element wewnetrzny » ? Odpowiedz jest prosta.
                        Sklada sie on z pewnej czesci kleru, przetworzonych ( recycled ) socjo-
                        komunistow, pewnej grupy wyzszych klas spoleczenstwa, blizej nie okreslonego
                        pochodzenia osob noszacych znamiona obywatela polskiego oraz cudzoziemcow.

Mam nadzieje ze wyjsnilem w sposob nie budzacy watpliwosci co mam na mysli
                        piszac o « wrogim elemencie wewnetrznym » ( i skutkach jego dzialania na
                        przestrzeni lat historii Polski )

Pozostajac do dyspozycji redakcji, z wyrazami szacunku,

Włodzimierz Pydo, Francja, 19 maja 2003 r.

polonia.pap.net.pl/
                        • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 12:37
                          To jest wątek o piwie!!!!!!!!!!
                        • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 21.05.03, 12:37
                          lepiej napisz czy idziesz z nami na piwo (polskie)
    • Gość: przem Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 158.75.48.* 21.05.03, 12:51
      do Elżbiety Gawlas
      według ciebie wszyscy którzy rządzili przez ostatnie lata w Polsce to oszuści
      i złodzieje, którzy tylko myśleli jak tu coś zapierdolić ( z pewnością w dużej
      mierze tak jest ), ale nie w 100%. Jestem ciekaw kto ewentualnie jest twoim
      jakimś " autorytetem" ( politycznym, moralnym ), masz chyba kogoś takiego w tym
      kraju.
      PS. czy ty mieszkasz w Polsce ?
      • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 21.05.03, 13:21

Ela jest prawdziwą patriotką, szczerze przejętą losem Polski. Mieszka wprawdzie
        w Kanadzie, ale tylko dlatego, ze w Polsce żydo-masońska UBecja wciąż nastaje
        na jej życie. Mimo to, przez cały czas przestrzega nas - głupich i
        zmanipulowanych maluczkich przed złem (a nawet Złem), jakie stopniowo ogarnia
        kraj, wyrywając prapolski majątek z rąk jego prawowitych właścicieli...

Jeśli chodzi o autorytety, to nazwisk uznanych sie nie spodziewaj. Główne
        kryterium doboru jest takie, aby wystarczająco gromko postaci te ryczały, po
        rejtanowsku rodzierając szaty nad rozkradaniem Ojczyzny przez bliżej
        niezidentyfikawane prounijne moce.

reasumując - jeśli nie wiesz czym grozi 'dyskusja' z Elą, to lepiej jej nie
        prowokuj, bo znowu zacznie trzaskac po 20 bliżej niezwiązanych z żadnym tematem
        postów, generowanych metodą 'copy'-'paste'...

pozdr.
        W.
    • Gość: Ted® Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 13:14
      o yezu, piwo z Krolowa Polski

• Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 21.05.03, 13:23
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> o yezu, piwo z Krolowa Polski
        >

o yezu, nieee....

ps. chyba własnie mam atak grypy, nie wiem czy dam rade przyjść w pt...
    • Gość: przem Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 158.75.48.* 21.05.03, 15:26
      Dzieki za ostrzeżenie! Ok siedze cicho i nie dam się sprowokować.
    • Gość: snoop Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.localdomain / 192.168.1.* 21.05.03, 15:28
      Gość portalu: b3ut napisał(a):

> Może na jakiegoś browara uderzymy?

No no ja sie pisze tylko napiszcie mi dokladnie kiedy i o ktorej
      dziekuje :)
      pozdrawiam
      • sdb Re: Do Narodu Polskiego!! 21.05.03, 15:55
        Piwko w piątek o 19.00 w ogródku Groty. Jak będzie padać, to w knajpie i
        pomyslimy co dalej.

Pomysl ten zostal zaakceptowany :D

Lista:
        1. Wiech
        2. Wronia
        3. B3ut
        4. Snoop?
        5. Ezdeb
        • robert_wl Re: Do Narodu Polskiego!! 21.05.03, 20:35
          To ja se też może przyjdę, jak mnie praca nie uziemni.
        • Gość: snoop Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.localdomain / 192.168.1.* 22.05.03, 12:46
          sdb napisał:

> Piwko w piątek o 19.00 w ogródku Groty. Jak będzie padać, to w knajpie i
          > pomyslimy co dalej.
          >
          > Pomysl ten zostal zaakceptowany :D
          >
          > Lista:
          > 1. Wiech
          > 2. Wronia
          > 3. B3ut
          > 4. Snoop?
          > 5. Ezdeb

Cos malo nas ....
    • Gość: przem Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 158.75.48.* 22.05.03, 12:58
      czy mówicie do wszystkich Polaków - Toruniaków, no i jaki jest przedział
      wiekowy na to piwo( nie, żebym miał jakieś obiekcje, ale trzeba się przygotować
      no wiecie - strój, fryzura, tematy rozmów itd. )
      • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 22.05.03, 13:02
        Gość portalu: przem napisał(a):

> czy mówicie do wszystkich Polaków - Toruniaków, no i jaki jest przedział
        > wiekowy na to piwo( nie, żebym miał jakieś obiekcje, ale trzeba się
        przygotować
        >
        > no wiecie - strój, fryzura, tematy rozmów itd. )

chodź, nie pitol...

chyba, że masz 12 lat, to sie jeszcze wstrzymaj... ;)
      • Gość: beat Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 13:05
        Gość portalu: przem napisał(a):

> czy mówicie do wszystkich Polaków - Toruniaków, no i jaki jest przedział
        > wiekowy na to piwo( nie, żebym miał jakieś obiekcje, ale trzeba się
        przygotować
        >
        > no wiecie - strój, fryzura, tematy rozmów itd. )
        o boszsz
    • Gość: przem Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 158.75.48.* 22.05.03, 14:15
      piątek godz. 19.00, Grota - jo może przyjde.
      • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 22.05.03, 15:35
        O dżizas ale poruszenie. Może jeszcze BB sie zglosi...
        • Gość: beat Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 16:14

> O dżizas ale poruszenie. Może jeszcze BB sie zglosi...
          ino nie żałujcie i wypijcie moje zdrowie jak na patryotoow przystalo
          • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 22.05.03, 16:19
            jak ty sie za siebie napijesz to my tym bardzoej
            • Gość: beat_trzezwa_jak.. Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 16:28

> jak ty sie za siebie napijesz to my tym bardzoej

uooo koolega już dzisiaj zaczął że się język spod kontroly wysmyknął?
              obyś nam tej woodki nie przepił całej;)
              buziaki boszszsz
              • Gość: b3ut Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.torun.mm.pl 22.05.03, 17:49
                jakim wam? chyba wroni...
                • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 23.05.03, 08:57

coś mi moowi, że bełtową wodę ognistą zobaczymy, jak świnia niebo....
                  scjemniacz
                  • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 212.160.232.* 23.05.03, 10:15
                    Ej,ej... Wszyscy cos sobie roszczą prawo do beutowej wódki. Zwłaszcza Wiesiu
                    krzyczy, który trzymał jego stronę w tym zakładzie. Kto się zakładał? Ja z
                    Beutem chyba, o ile mnie pamięć nie myli... To proszę mi mojej wódki nie
                    rozdzielać :-)))

DO ZOBACZENIA WIECZOREM!!! JUŻ MI SIĘ RYJEK CIESZY NA MYŚL O PIWKU W WASZYM
                    TOWARZYSTWIE!!!
                    • Gość: Wiech Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 217.97.134.* 23.05.03, 10:36
                      Gość portalu: awronia napisał(a):

> Ej,ej... Wszyscy cos sobie roszczą prawo do beutowej wódki. Zwłaszcza Wiesiu
                      > krzyczy, który trzymał jego stronę w tym zakładzie.

...trzymał, przegrał i browara postawił. Nie ściemniał.

Kto się zakładał? Ja z
                      > Beutem chyba, o ile mnie pamięć nie myli... To proszę mi mojej wódki nie
                      > rozdzielać :-)))
                      >

Przez myśl by mi nie przeszło, żeby rozdzielac! Ja po prostu chcę Pani
                      Szanownej pomóc z tym brzemieniem i tyle. Przecież sama tego nie udźwigniesz na
                      dziewczęcych barkach!...
                      ;-P

> DO ZOBACZENIA WIECZOREM!!! JUŻ MI SIĘ RYJEK CIESZY NA MYŚL O PIWKU W WASZYM
                      > TOWARZYSTWIE!!!

;))))
                      • Gość: awronia Re: Do Narodu Polskiego!! IP: 212.160.232.* 23.05.03, 10:41
                        Wiesiu, jak już dostanę, to zwrócę się o pomoc... Póki co wierzę w Beuta
                        ( Beut, weź to sobie do serca). Może się doczekam...
                        • Gość: snoop Re: Do Narodu Polskiego!! IP: *.localdomain / 192.168.1.* 23.05.03, 13:17
                          Gość portalu: awronia napisał(a):

> Wiesiu, jak już dostanę, to zwrócę się o pomoc... Póki co wierzę w
                          Beuta
                          > ( Beut, weź to sobie do serca). Może się doczekam...

Chyba bede pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka