Dodaj do ulubionych

wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu

24.09.07, 00:46
no i wreszcie na starówce, bo na franciszkańskiej i to z pływającymi
łódeczkami dookoła baru! Brawa za pomysł. jestem przemile zaskoczony
po dzisiejszej wizycie.
Bardzo przytulny wystrój dopełnia profesjonalizm kucharzy, którzy
według mnie, (choć nie mam dużo doświadczenia w sushi) są świetnie
wyszkoleni w swoim fachu. Kelnerki też zachęcają do kolejnej
wizyty :). Sushi bardzo smaczne, szczególnie polecam pieczonego
węgorza czy łososia.

haha, niezła niespodzianka czeka też w toaletach...

Respect!

Obserwuj wątek
    • gupek1970 Re: wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu 25.09.07, 08:42
      haha, niezła niespodzianka czeka też w toaletach... Lodzik?
      • magdoska1 Re: wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu 26.09.07, 08:28
        a ceny jakie?
        • knoz Re: wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu 26.09.07, 09:01
          Drogo i niesmacznie. Turysta z Japonii przeżegna się jedząc takie "sushi".
          • krotki co prawda.......... to prawda 26.09.07, 14:21
            zaszedłem w wiekszym towarzystwie z restauracyjno-kornonikarkiego obowiązku -
            wizytę w poprzedniej shushi na Mickiewicza opisałem dość negatywnie i dawałem im
            ok 6 miesiecy na bankructwo.
            Teraz jest zupełnie inna sytuacja są Japończycy i oni zdaje sie nakręcić mają
            koniunkturę - gdzieś czytałem ze Toruń biorąc Japończyków zobowiązał się do
            otwarcia w okolicy restauracji dla nich - czyżby to była ta? Jak weszliśmy to
            było chyba z 5 Japończykow i żadnego polaka!!! Wygląd niczego sobie!! Kelnerki
            ładne - ale kompletnie nie kumate - o wszystko ida kogos zapytac a byliśmy z
            kolega raczej znawcą i zadawała za trudne dla panienek pytania. Co uderzył nas?
            Menu!!! Sushi w ogóle nie ma!!!!!! sa tylko informacje ile kosztuje danego
            koloru talerzyk ale nie ma ŻADNEJ informacji co jest na jakim talerzyku - kpiny
            jakieś!!!
            Kucharz nakłada wg wlasnego widzimisie i chyba oceniając portfel klietna. Byłem
            wysłany przez "miłościwie nam panującego" admina do Bydgoszczy do WASABI tam
            jest wszystko wycenione i to od 7 zł a nie od 12 jak w Toruniu nawet na stronach
            internetowych a tu kompletnie NIC - Jakie to sushi??
            Jest w karcie kilkanaście dań - sushi jak pisalem w ogóle niema - ale wszystkie
            odstraszaja ceną. Kolega potwierdził, że w Warszawie nawet i o połowę taniej
            jest. Zatem porównałem tylko cenę talerzyka najdroższego - 29 zł z cenami Wasabi
            w Bydgoszczy najdroższa cena tam to 17 zł
            www.sushiwasabi.pl/files/wasabi_menu_new.pdf
            oraz serwisami
            netkelner.pl/_sushicafeskorupka#Nigiri%202%20szt.
            gdzie najwyższa cena to 20 zł
            i
            www.so-an.pl/
            w samym centrum Warszawy ( Koszykowa!!) 24 zł

Reasumując to jest bezczelne naciąganie klienta i wykorzystywanie pozycji
            monopolistycznej mam nadzieję że albo zmądrzeją albo podzielą los tej z
            Mickiewicza.

Na nas nie zarobili. Zatem jakości nie oceniam bo nie ma jak.

Pozdrawiam

A co w tej toalecie - opiszcie!!

• sdb Re: co prawda.......... to prawda 26.09.07, 19:04
              korzystalem z Domu Sushi juz 2x i mam o nim dobra opinie. Nie jest
              supertanio, rzeklbym nawet calkiem blisko cen warszawskich. Jezeli
              chodzi o wade ktora opisujesz krotki:
              jadlem sushi w Sakanie w Warszawie- to tez lokal z lodeczkami. Tam
              prawie kazda lodeczka jest czyms zapelniona i widzisz juz wczesniej
              co na jakiego koloru talerzyku plywa. Jak bylem w DS to malo ktora
              lodeczka byla pelna i rzeczywiscie- trzymajac cennik w garsci cene
              poznawalem dopiero jak mistrzu podawal swiezo przygotowana porcje na
              talerzyku (mialem z gory przez siebie ustalone zamowienia).
              Japonczykow obok bylo 4ech i jeden z nich zajadal zupe z surowym
              jajkiem brrrrrr.
              a za strone www to nalezy im sie solidny kopniak w tylek.
              • krotki Re: co prawda.......... to prawda 26.09.07, 20:59
                najwyraźniej jesteś znawcą - wiesz co chcesz zjejść - ja nie. Dlatego podobało
                mi sie w Wasabi cena, zdjęcie, ilośc. A w Dom Sushi nawet nie wiesz ile szkuk
                wchodzi na porcje dopóki nie popłynie. Zasadą na swiecie jest że menu jest
                jasne i czytelne - tu tego nie ma - nie wspomnę, że mogłoby wisiec na froncie
                jak w wiekszosci na świecie i wówczas widzisz czy stać cię czy nie. No i wiesz
                co jest.
                Co do łodeczek to faktycznie niewiele wowczas jak byliśmy pływało - nie jestem
                pewien ale chyba po prostu nic nie pływało!!!
                Chyba zrobie eksperyment na stronie Wasabi jest to co jadłem tam z cenami -
                pójde i zamówię to samo - zobaczę co jak kosztuje.
                Pozdrawiam
                Czyli pobyty japończykow sie potwierdzaja może oni nabijajac cenę?

Pozdrawiam
                • sdb Re: co prawda.......... to prawda 26.09.07, 21:10
                  nie chcialbym sie przechwalac i snobowac ale zauwazylem ze porcja
                  nigiri zazwyczaj sklada sie z 2 sztuk (to podluzne z plastrem rybki
                  na ryzu) a maki (krazki) to 6-8 sztuk. moze w DS jeszcze nie ma
                  takiego ruchu zeby wszystkie lodeczki plywaly non stop zaladowane bo
                  zrobia sie nieswieze ;) a moze jednak przydalaby sie konkurencja
                  hmmm zorganizowana w ten sposob jak Wasabi u braci bydgoszczakow
            • lovetorun Re: co prawda.......... to prawda 26.09.07, 21:34
              W Toruniu napewno jest lepsze bo jest u nas a nie w Bydgoszczy
              • knoz Re: co prawda.......... to prawda 27.09.07, 00:30
                lovetorun napisał:

> W Toruniu napewno jest lepsze bo jest u nas a nie w Bydgoszczy

haha !! Zabawne. Wyjątkowo to Bydgoszcz jest lepsza. Nasze pseudo sushi jest
                obrzydliwe.
                • krotki ha 27.09.07, 05:02
                  a jadłeś????
                  Pozdrawiam
                • lovetorun Re: co prawda.......... to prawda 27.09.07, 09:13
                  knoz napisał:

> lovetorun napisał:
                  >
                  > > W Toruniu napewno jest lepsze bo jest u nas a nie w Bydgoszczy
                  >
                  > haha !! Zabawne. Wyjątkowo to Bydgoszcz jest lepsza. Nasze pseudo
                  sushi jest
                  > obrzydliwe.
                  Klamiesz napewno jestes z Bydgoszczy bo torunskie napewno jest lepsze
    • b3ut Re: wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu 26.09.07, 10:51
      >Sushi bardzo smaczne, szczególnie polecam pieczonego
      > węgorza czy łososia.

A ryba po grecku jest?
      • krotki do but3 26.09.07, 14:29
        Jak tam wybory panie znowu macie blamaż "wasza" Unia wrócila do źrodeł to znaczy
        do PZPR Ciekawe jak sie czuje nr 1 prof.M.F. - bo Janek Wedrowniczek ma sie
        dobrze i dietki bierze. Może znowu gdzieś powędruje?
        Oświeć mnie o geniuszu!!! i jedyne źródło światłości i mądrości na kogo każesz
        mi dzisiaj głosować czy na M.F. czyli tow. Borowskiego? A tak mnie opluwaliście
        jak natrząsałem sie z Waszej UNi że to post komuna i gdzie ona teraz z PZPRem.
        Ale was pokarało!!

Pozdrwawiam

Pozdrawiam
        • uszaty25 Re: do but3 26.09.07, 14:54
          To chyba nie o tym watek?? a tak by de wej to proponuje spijac madrosc z ust
          poslanki A.Sobeckiej
          • lovetorun Re: do but3 26.09.07, 21:30
            uszaty25 napisała:

> To chyba nie o tym watek?? a tak by de wej to proponuje spijac
            madrosc z ust
            > poslanki A.Sobeckiej
            Pani posel Anna jest duma prawdziwych Torunian .Wypraszamy sobie
            obrazania pani posel
            • sdb Re: do but3 26.09.07, 21:39
              ludzie ale nie w watku o sushi :|
              • krotki sorki 26.09.07, 21:50
                ale jak zobaczyłem but-a a sa wybory to sobie przypomniałem
                Pozdrawiam
                P.S. a but3 i tak.........
        • b3ut Re: do but3 26.09.07, 15:05
          krotki napisał: [...]

Rybka nie dobra?

> jak natrząsałem sie z Waszej UNi że to post komuna i gdzie ona >teraz z PZPRem
          Postkomuna to by była gdyby z tej listy startował prof. Bender :)

• ursua Re: wreszcie prawdziwy SUSHI BAR w Toruniu 26.09.07, 19:20
      >Sushi bardzo smaczne, szczególnie polecam pieczonego
      >węgorza czy łososia.

no to chyba du#pa nie sushi. czy prawdziwe oryginalne sushi nie powinno byc z surowa ryba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka