Dodaj do ulubionych

Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM

18.09.09, 09:52
Może rektor z USA zna takie pojęcia jak godność i uczciwość. Nie mówiąc o
takich trudnych i niepopularnych jak honor...
Obserwuj wątek
    • Gość: yhfkfkjf Miej Pan wstyd, Panie Rektor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 10:27
      Profesorowie, a już na pewno władze uczelni powinny świecić przykładem i cieszyć
      się niezachwianą opinią. Niestety w naszym kraju panuje przekonanie, że im ktoś
      jest wyżej na świeczniku tym na więcej może sobie pozwolić. Rektor powinien
      zaraz po usłyszeniu zarzutów odsunąć się sam od kierowania uczelnią i poczekać
      do momentu wyjaśnienia sprawy. Skoro jest taki krystalicznie czysty to nie ma
      się czego obawiać
      • Gość: mr2 Re: Miej Pan wstyd, Panie Rektor IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.09.09, 17:26
        szkoda tylko że próbują zadeptac przy tym Pajączysko
        to naprawdę świetny specjalista

• achtung_nitras_auf_autobahn plagiat.pl to temat dla CBA 18.09.09, 11:35
      tyle w temacie
    • stinger47 Plagiat 18.09.09, 12:03
      Jaka uczelnia taki rektor, jaki rektor taka uczelnia
      • alex-alexander Re: Plagiat 18.09.09, 13:02
        stinger47 napisał:

> Jaka uczelnia taki rektor, jaki rektor taka uczelnia
        JAKA POLSKA TAKI REKTOR
        • Gość: x Taka uczelnia, LEP też "rzetelnie" przeprowadzają. IP: *.dream.net.pl 18.09.09, 16:48
          Wrocławskie wróble ćwierkają, że nikt nie pilnował egzaminowanych podczas LEP-u. Stąd najlepsze w kraju wyniki.
        • Gość: Amos Re: Plagiat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.09, 16:52
          Ciekawe czy środowisko naukowe, które nie reaguje i "kryje" takie podejrzane o
          nieuczciwość indywidua robi to:
          a) z głupoty - nie wiedząc jaką szkodę wyrządzają wizerunkowi nauki w Polsce
          b) ze strachu - bo kariery części z nich opierają się na podobnych machlojkach i
          boją się o własne stołki w razie precedensu odwołania jakiegoś przewałowca?
          • Gość: salisrali Re: Plagiat IP: *.pools.arcor-ip.net 18.09.09, 16:55
            A to ten co ksiazki historyczne tasmowo pisze? Cos mi sie te watki
            plagiatowe dzis przed oczyma mnoza jak australijskie bugsy.
            • Gość: ana Re: Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:00
              dobrze że nawiazujesz do tego artykulu,bo historycy na UWr sa nie mniej zdemoralizowani niz rektor AM. Zacjhowuja sie jak dzieci niedorozwiniete emocjonalnie. i jedni i drudzy szkodza tylko wizerunkowi srodowiska naukowego!
              • Gość: student Re: Plagiat IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.09, 19:20
                Panie redaktorze Wysocki, pochwal się Pan swoją pracą magisterską.
                Na pewno nie jest plagiatem, bo jest w 99% zbiorem cytatów.
                To kompromitacja większa niż plagiat!!!
              • Gość: Jay Re: Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:23
                zastanawiające pozostaje jeszcze tylko jedno- jaka część plagiatu
                nie została wykryta przez system wskutek zmiany końcówek wyrazów,
                wstawionych przecinków, nie przepisywania słowo w słowo.
                Podejrzewam, że kolejne 12 procent, o ile nie więcej. Zatem skoro
                jest to 12% z całości pracy włącznie z tabelami, bo takie są zasady
                wyliczania współczynnika, z tego, co czytam na www.plagiat.pl, przy
                czym program tabel nie porównywał, to wynik analizy i tak jest
                znacznie zaniżóny.Wygląda na to, że Firma to rzetelna o
                nieposzlakowanej opinii, współpracująca z wieloma uczelniami, więc
                chciałoby sie powiedzieć- Kończ waść, wstydu oszczędź! Ciekawe, co
                na to Pani Minister
    • pasjonatx Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM 18.09.09, 22:45
      Ufffff.Nie ma to jak wrodzona uczciwość,honor i etyka.Do tych wartości,które
      naprawdę były prezentowane np.przez tak wybitnych lekarzy-medyków sądowych jak
      Pan Prof.Leon Wachholz daleko.Oj daleko.
      • Gość: "De gustibus..." Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 07:29
        Facet powinien wylecieć z uczelni z trzaskiem. Czy minister tego nie
        rozumie, że na uczelni medycznej, która kształci lekarzy,
        pielęgniarki, farmaceutów obowiązują szczególne kryteria etyczne i
        oczekiwania od kadry nauczającej? A gostek sobie kpi ze wszystkiego.
        Jak wynika z artykułu zwolnił człowieka, który ujawnił plagiat. Ja
        bym takiemu inwiduu ręki nie podała. Wstyd przebywać w jego
        towarzystwie i w jego obecności.
      • Gość: Max Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.as.kn.pl 19.09.09, 08:41
        W gruncie rzeczy ta sprawa pokazuje szersze zjawisko, które zżera
        całą Polskę - kombinowanie i oszukiwanie. Ściągamy na sprawdzianach,
        cytujemy bez podawania autora, tylko patrzymy gdzie można coś
        załatwić nie do końca legalnym kanałem. I dumnie nazywamy to
        zaradnością życiową.
        Nie mówię, że jestem świętoszkiem, ale całe studia przeszedłem bez
        ściągania, wszystkie prace zaliczeniowe pisałem sam, pracę
        magisterską napisałem sam, obroniłem się na 5, a teraz piszę
        doktorat. I wstyd mi za środowisko naukowe, które zamiast dawać wzory
        uczciwości zachowuje się gorzej niż zwykły człowiek.
      • Gość: Jędruś Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 09:37
        "Kończ waść, wstydu oszczędź" (cyt. wg H. Sienkiewicza). Chyba czas najwyższy,
        dosyć tej kompromitacji, krętactw, wstydu dla uczelni, wstydu dla Wrocławia i
        nauki polskiej.
        • Gość: doktor hab. Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 11:41
          A kto się wstydzi? Żaden ze znanych mi profesorów, docentów, adiunktów naszej
          Akademii się nie wstydzi. Koledzy z Politechniki i Uniwersytetu zazdroszczą, że
          mamy skutecznego rektora, który potrafi ściągać dla uczelni pieniądze. Jeszcze
          nigdy w historii nie było tyle kasy na inwestycje i sprzęt. Jesteś Pan z innej
          bajki, dla małych, naiwnych dzieci. W dzisiejszych czasach liczy się
          skuteczność. Honor to piękne słowo ze średniowiecznych sag. Nikt Andrzejaka nie
          kocha, jak się mocno potknie, to pomożemy mu zatonąć, ale póki jest u władzy i
          jest skuteczny, będziemy go popierać. Rektor nie robi nic, co zagrażałoby naszym
          interesom, on nasze interesy reprezentuje.
    • Gość: Jay 12% - 52 strony żywcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 08:36
      Po rozmowie z kilkoma osobami z uczelni okazuje się, że rzeczone 12%
      to 52 STRONY TEKSTU zerżnięte żywcem. Kompromitacja!
    • Gość: uczestnik Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 07:58
      Artykuł był komentowany w kuluarach Kongresu Chirurgów Polskich w Hali Stulecia.
      2000 uczestników! Opinia zgodna - facet tkwi bo ochrania go jakiś chory układ
      polityków z PO i rodowodem z PRL-u.
      • Gość: doktor hab. Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 13:09
        Odczepcie się od Andrzejaka. Wszyscy tak robią. Mój szef tak robił, ja tak
        robiłem, moi doktoranci tak robią. Tak się robi naukę. Kto nie zrzyna, ten
        pacan. W swojej karierze nie widziałem habilitacji bez ściągania. Ja Ci dam
        jakieś tabelki, ty mi dasz inne i da się żyć. O co Wam chodzi. Odkrycia zdarzają
        się rzadko i to takim, którzy nie mają potrzeb materialnych i jak durni siedzą
        godzinami w laboratoriach. Chwała im za to. Ale my musimy żyć i awansować. Więc
        to robimy. Ku chwale Akademii.
        • Gość: znamy odp. Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 13:30
          No to wiemy już dlaczego rada nic nie zrobiła?
          Czy dziekanem ten rady (od dziekana czyli przewodniczącego zależy
          czym rada się zajmuje) nie jest przypadkiem koleżanka, która
          wyraźnie zapomniała po co i przez kogo została wybrana?
          Co za problem?! rada wybrała rada może odwołać?
    • Gość: wierzący Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 18:37
      www.rmf.fm/fakty/?id=155071&temat=76
      Posłuchajcie tego

Jedyne pocieszenie, że młodzież ma jednoznaczne zdanie na ten temat.
      Jest nadzieja na normalność!
      • Gość: wierzący2 Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 18:56
        Pouczający komentarz prawnika na temat plagiatu:
        koiz.wi.zut.edu.pl/pobierz-pliki/doc_details/1-zagadnienie-plagiatu
      • Gość: doktor hab. Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 19:37
        Młodzież zmieni zdanie. Dorośnie i zrozumie, gdzie są konfitury i jak po nie
        sięgać. Młodzi zawsze byli naiwni, potem zwykle mądrzeli.
    • Gość: I co dalej? Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 21:56
      Polecam w google: naukowy.blog.polityka.pl
    • Gość: Czy to prawda? Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 17:30
      Czy to prawda, że Chlebowski osłaniał też Andrzejaka w sprawie plagiatu?
      Normalnie facet powinien byc juz poza szkolnictwem wyższym.
      • Gość: ..diabła jest wart Re: Jest kolejny dowód na plagiat rektora AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 15:11
        W dzisiejszym wydaniu Gazety dalszy ciąg epopei. Wielka sława...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka