pysiek38 01.10.09, 20:27 Miejmy zatem nadzieję, że wyleci na zbity pysk. Inaczej PO zacznie notować nagły spadek niczym swego czasu SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arek.gazeta Przecież to wszystko po to, by żyło się lepiej 01.10.09, 21:41 Politycy przekleństwem tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Jaki naród, tacy politycy 01.10.09, 22:04 W Polsce nie ma jeszcze standardów życia publicznego na takim poziomie, że moglibyśmy słyszeć o przypadku Chlebowskiego raz na ruski rok. Mentalność polityków jest taka sama jak większości Polaków. Cinkciarska. Ja ci załatwię, a ty mi załatwisz. Zobacz, że np. w lecznictwie publicznym, ludzie nie proszeni sami dają łapówki lekarzom. Taki naród. Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: Jaki naród, tacy politycy 01.10.09, 22:51 Zawsze był śliski. W Żarowie, Swidnicy i okolicach stał się synonimem cwaniactwa (rączka rączkę myje). Miejmy nadzieję, że dostał taką lekcję po której na długo da sobie spokój z polityką. Jeśli bowiem jakośc polityki w Polsce byłaby taka jak interesy pana posła to strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Jaki naród, tacy politycy IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.09, 10:18 Ciekaw jestem dlaczego partie nie weryfikują swoich ludzi. Skoro pan C. (określenie ministra sprawiedliwości) już w trakcie studiów był trefny to czego po nim oczekiwali? A mają i inne trupy w szafie. W mniejszych miejscowościach. Takie trupy co to rączki mają tylko do się. I to blisko Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Dolnośląskie popisy w "warsiawie" IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.09, 23:35 Najpierw głupoty gada Zdrojewski. Potem ciała daje Zbigniew C. jak go nazwał jeden minister od "sprawiedliwości". Kaszana! Pamiętajcie to przy urnach! I oby Donaldowy gabinecik poszedł w zizdu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax I przyjdzie upragnione... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 07:29 ...czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: I przyjdzie upragnione... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.09, 10:13 W doopie mam kolor. Chciałbym, żeby to byli tacy ludzie, którzy "posprzątają" ten bu..del. Zrobią porządek ze składkami na emerytury, z podatkami, które zrozumieć moze tylko specjalista (i może o to chodzi - w końcu jednym z najbardziej znanych doradców od podatków jest facet, który stworzył u nas system podatku VAT). Z "kapitalizmem politycznym" i łapówkarzami takimi jak widać. Oraz dojeniem Państwa przez kościół. Może być czerwony, może być pomarańczowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: I przyjdzie upragnione... IP: 194.213.1.* 02.10.09, 10:57 Tylko "Czerwone i czarne" jak to ujał Standhal Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 dobrze że jest jeszcze Scheti - ostoja moralności 02.10.09, 08:48 uczciwości, prawości i wysokiej kultury osobistej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicdoda Re: Przecież to wszystko po to, by żyło się lepie IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.09, 17:01 Prosze to zdanie przeczytac glosno i powoli: "...W nagrodę Tusk tę funkcję chciał powierzyć właśnie jemu, ale sytuacja wymknęła się spod kontroli i szefem został Bogdan Zdrojewski." Oto dzisiejsza klasa polityczna... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 A taki słodziutki katolik - oczywiście na pokaz 01.10.09, 22:52 Jednak za jeszcze większego szuję uważam tego z krakówka. Masę szubrawstw już dla bpów nawywijał. Do dziury z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbycho ściągawa Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 23:01 On sie sam wykończył. Na jednym z blogów przeczytałam jakim był studentem. Za ściąganie na egzaminie dowalali mu kary w Akademii Rolniczej. Fajny absolwent.Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 02.10.09, 00:35 dokladnie, z żarowa albo okolic jest również marek dyduch niegdyś sekretarz sld , jak widać moralnie i intelektualnie bliski zbigniewowi chlebowskiemu,pytanie ? Kto jest teraz tow. jaskiernią ? odp:.1. grześ, 2.miro, wyślij na www.po.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego 02.10.09, 01:43 no to pan Chlebowski powinien natentychmiast wypasc, i tyle. Wielkie mi rzeczy. W Polsce sa tysiace (jesli nie setki tysiecy) bardziej bieglych, komptentniejszych, dowcipniejszych inteligentniejszych i szlachetniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojczewele Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.09, 03:23 ale czy wierniejszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: 94.42.88.* 02.10.09, 07:25 Powiatowy cwaniaczek Ministrem finanasów! To dopiero by miał wyżerkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary nic nowego, czyli jak było, tak jest nadal IP: 66.230.230.* 02.10.09, 08:27 Słowa Koheleta, syna Dawida, króla w Jeruzalem. Marność nad marnościami, powiada Kohelet, marność nad marnościami - wszystko marność. http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=570#W2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 08:36 Nie POwiatowy lecz drobnogminny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Black Jack sponsoruje Zbysia od prawyborów 2001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 08:45 Wielu uczestników Prawyborów PO 2001 w Wałbrzychu/Książ doskonale znają właścicieli Black Jacków z otoczenia Zbysia. Pierwszą ustawą jaką się zajął w Sejmie była o grach losowych. Teraz też jest potrzebna kasa na przyszłoroczne wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esoesesoes jak to w polskiej rodzinie IP: 87.118.104.* 02.10.09, 08:54 Prostak. Chlebowski. Po prostu prostak. Po prostu Swoj Chlop. Prosty chlop, ale po WySRolu. Wspolczuje Chlebowskiemu, bo sam o tym nie wiedzial. Ale moze teraz w koncu do niego dotrze, ze jest prostakiem. Nie jedynym w tym towarzystwie. Znakomita wiekszosc Sejmu, Rzadu, swiata a wlasciwie polswiatka polskiej polityki to PROSTACY. Ale oni sa wybrancami Polakow, takich samych a moze jeszcze bardziej prostackich w mysleniu, zachowaniu, postepowaniu homo sapiens ( czlowiek myslacy ). Ale tych myslacych jest jak na lekarstwo i nie widac niczego co mogloby ten stan zmienic. Na kogo mozna liczyc, i kiedy bedzie uczciwiej, normalniej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
javall Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego 02.10.09, 08:53 Caly ten "rzad" to grupa takich cwaniaczkow. Jakie maja wczesniejsze dokonania, moze tylko Rostowski, moze Zdrojewski, a reszta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:04 Zdrojewski...ha,ha,haaaaaaaaaaaaaa, rozbawiłeś mnie do łez. Dzięki, bo już myślałem, że dopadła mnie jesienna handra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabka Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: 194.213.1.* 02.10.09, 11:00 Kongres Kultury Polskiej. Uczestnicy ocenili Zdrojewskiego jako najgorszego Ministra Kultury od czasów PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czyetelniczka Re: Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 14:00 Takim wybitnym synem obdarzył Polskę Dolny Śląsk? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 A kto pójdzie tropem przecieku ? 02.10.09, 09:49 Dopóki tylko CBA o sprawie wiedziało, to poseł z kolegami otwartym tekstem szczebiotał przez komórki. Kiedy kwity powędrowały do Tuska, nagle poseł przestał z kolegami rozmawiać. Skoro o sprawie dowiedział się Tusk, automatycznie dowiedział się o niej nasz grzesio, czyli wicepremier Schetyna. Wicepremier Schetyna to jest jednocześnie ten sam gość, który jest byłym kolegą biznesowym, czyli wspólnikiem faceta, którego podsłuchiwało CBA. Schetyna dowiaduje się o sprawie i nagle podejrzani przestają ze sobą rozmawiać. Czy tylko mi coś tu potężnie śmierdzi ? Kiedy prokuratura zarząda billingów Schetyny i Tuska ? Czy obydwaj zostaną posadzeni w celi, żeby nie mataczyli ? Wygląda na to, że ktoś z rządu puścił farbę, czyli oficjalnie ujmując - złamał tajemnicę śledztwa/dochodzenia. A niewielu o nim wiedziało - Tusk, Schetyna plus ci, którzy zostali przez Tuska i Schetynę o nim poinformowani. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: A kto pójdzie tropem przecieku ? 02.10.09, 11:11 Nie zastanawiasz się czasem po jakiego CBA informowało premiera że jego minister jest podejrzewany? Przecież wiadomo że premier zrobi wszystko aby nie dać wrobić swoich przyjaciół. CBA po raz kolejny udowodniło że się nie nadaje do pracy jako organ państwa, a jedynie organ partii. Powinni mieć dowody. Uzyskać od sądu nakaz aresztowania Zbigniewa C, Grerzśka i Mirasa. Teraz jest smród, ale jak zawsze nikomu nic nie udowodnią bo działali nieudolnie i nie potrafili skompletować dowodów. Owszem będzie smród w mediach, ale w sądzie nikt nie odpowie bo nikomu nic nie zostanie udowodnine. Jakby by Zbigniew ew C dostał kasę na cmentarzu to nie było by mówienia że ja tylko gadam itd... Powtarza się historia z przeciekiem ws. afery gruntowej. Zamiast dociągnąć sprawę do końca w jak najmniejszym gronie służby okazały się być służbami szczególnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata PO Partia Oszustów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:38 MAM DOŚĆ KOLESI Z Partii Oszustów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PO Partia Oszustów! IP: *.legnica.vectranet.pl 02.10.09, 18:24 46 % ankietowanych uważa inaczej...po prostu zapowiedziany CUD:) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: A kto pójdzie tropem przecieku ? 02.10.09, 13:33 hela_z_gazowni napisał: > Nie zastanawiasz się czasem po jakiego CBA informowało premiera że jego ministe > r > jest podejrzewany? Ponieważ premier jest szefem ministra. Ponieważ aby zaaresztować ministra zgodę musi wydać premier. Nawet na założenie podsłuchu ministrowi zgodę dać musi premier. > Przecież wiadomo że premier zrobi wszystko aby nie dać wrobi > ć > swoich przyjaciół. CBA po raz kolejny udowodniło że się nie nadaje do pracy jak > o > organ państwa, a jedynie organ partii. > Powinni mieć dowody. Uzyskać od sądu nakaz aresztowania Zbigniewa C, Grerzśka i > Mirasa. W jakim świecie ty żyjesz ? Przecież prokuratura jest strukturą hierarchiczną podpiętą pod ministerstwo sprawiedliwości, którym rządzi partyjny kolega Czuma. Naprawdę myślisz, że którykolwiek z prokuratorów wychyliłby się tak mocno przez okno, żeby podpisać wnioski o aresztowanie kolegi szefa, czyli ministra bez politycznej zgody z góry ? Po drugie - zgodę na posadzenie posła w celi wydać musi sejm uchylając mu najpierw immunitet. Całkiem przypadkiem w sejmie większość ma PO wraz z PSL, czyli aktualnie koalicja rządząca. W obowiązującym systemie prawnym nie ma de facto możliwości skutecznego ścigania przestępców, którzy chronieni są immunitetem i należą do partii rządzącej. Już politycy o to zadbali. > Teraz jest smród, ale jak zawsze nikomu nic nie udowodnią bo działali > nieudolnie i nie potrafili skompletować dowodów. Nie da się prowadzić śledztwa i zbierać dowodów po cichu w sprawie przeciwko politykowi a posłowi już w szczególności. Nie w Polsce. Dla posiadaczy immunitetu, czyli polityków bowiem zgodę na czynności operacyjne nie wydaje sąd, tylko inny polityk. I to jest chore. > Owszem będzie smród w mediach, > ale w sądzie nikt nie odpowie bo nikomu nic nie zostanie udowodnine. Jakby by > Zbigniew ew C dostał kasę na cmentarzu to nie było by mówienia że ja tylko gada > m > itd... > Powtarza się historia z przeciekiem ws. afery gruntowej. Zamiast dociągnąć > sprawę do końca w jak najmniejszym gronie służby okazały się być służbami > szczególnej troski. Służbom nie wolno podejmować żadnych czynności operacyjnych wobec posiadaczy immunitetów. Kto ma immunitet, może kręcić lody bez strachu. Przecież właśnie po to immunitet jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Re: A kto pójdzie tropem przecieku ? 02.10.09, 16:47 CBA powinno mieć na tyle silne dowody, aby postawić premiera pod ścianą. W momencie kiedy materiał dowodowy był by pełny premier mieniał by już nic do powiedzenia. Sawicką mimo immunitetu udało się przyłapać z teczką pełną kasy w ręce, a była takim samym posłem jak Zbigniew Ch. Co do struktury uzależnienia w prokuraturze. Każdy prokurator pracuje niezalanie i prokurator generalny nie ma na niego wpływu na śledztwo prowadzone przez prokuratora. Taka jest teoria. W praktyce myślę że zawsze można było znaleźć prokuratora wdzięcznemu za awans Ziobrze. Swoją drogą wiesz kto zawetował ustawę która miała wprowadzić rozdział prokuratora generalnego od ministra sprawiedliwości???? Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 Hazard wykańcza posła Zbigniewa Chlebowskiego 02.10.09, 15:03 Hahaha, znalazł się autorytet, Pani Zalewska :) Nie żebym Chlebowskiego broniła, ale nie Pani Zalewska, błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: a ja Wam mówię, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:32 że pan poseł Chlebowski został pomówion i ukrzywdzon. Dziwi mnie stanowisko PSL. Czemu nie zabierze głosu, że to oczywista nieprawda, a wszystko sprokurował PiS z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rainman wierzylismy, a co mamy ?? IP: *.hsi2.kabel-badenwuerttemberg.de 02.10.09, 17:19 Rządy Platformy w skrócie Nowe autostrady zbudowane przez rząd Tuska: 0 km Śmiertelne ofiary wypadków drogowych: 7371 (do 31.03.2009) Liczba Polaków, którzy wrócili z Irlandii: brak danych Podatek liniowy: wycofany Cud gospodarczy: czekamy Expo 2012: klęska Długość expose premiera: 185 min. Liczba obietnic: 73 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: wierzylismy, a co mamy ?? 02.10.09, 18:46 Gość portalu: rainman napisał(a): > Rządy Platformy w skrócie > > Nowe autostrady > zbudowane przez > rząd Tuska: 0 km > Co ma twoja wyliczanka idiotyczna do powaznej sprawy pana C? Jeden zepsuty ogorek w beczce spowoduje, ze beczka jest do wyrzucenia. A ty o wyliczankach. > Śmiertelne ofiary > wypadków drogowych: 7371 (do 31.03.2009) > > Liczba Polaków, którzy > wrócili z Irlandii: brak danych > > Podatek liniowy: wycofany > > Cud gospodarczy: czekamy > > Expo 2012: klęska > > Długość expose > premiera: 185 min. > > Liczba obietnic: 73 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa ty mow do siebie 02.10.09, 18:51 Gość portalu: Platformers napisał(a): > że pan poseł Chlebowski został pomówion i ukrzywdzon. Dziwi mnie stanowisko PSL > . > Czemu nie zabierze głosu, że to oczywista nieprawda, a wszystko sprokurował PiS > z SLD. na pewno "masz" racje. Szczegolnie w zagadnieniu spotkan na stacji benzynowej, na cmentarzu i "zyciorysu" bylego podawacza pileczek w Slasku. Zeszmacil sie pan C., a to jest symptomem zeszmacenia sie "elit" Po-wskich. Posluchaj ludzi, co wiedza o roznych przekretach "wspanialych dzialaczy" PO. A, ludziska wiedza, i to duzo. Widocznie koryto i pomyje wladzy to za malo dla ludzikow PO, dbajacych o wlasne interesy. Oni chca wiecej, oni chca "drogi do gwiazd". Pogonic w cholere to prostactwo polityczne. Rozliczyc interesiki i do ciupasa, gdy sa winni. Tam im chlopcy pokaza miejsce na pryczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: ty mow do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 13:20 Wierzę panu ministrowi Drzewieckiemu, który twierdzi, że pan Sobiesiak jest szlachetnym i uczciwym człowiekiem. W tym kontekście spotkania pana Sobiesiaka z panem posłem Chlebowskim mogły mieć na celu założenie fundacji dla wspomagania biednych. Nie ma nic piękniejszego jeżeli pieniądze z hazardu, które mogą przegrać tylko ludzie zamożni, wspomogą ludzi biednych. Więc ponownie pytam co to za afera? Odpowiedz Link Zgłoś
ernst.kipke Re: ty mow do siebie 05.10.09, 08:39 pan Chlebowski - ekpert PO chyba od gospodarki, coś strasznie się pocił ostatnio, a przecież pytania dziennikarzy były stosunkowo proste. Gdy pot zaczynał kapać z twarzy Chlebowskiego miałem wrażenie, że coś się właśnie kończy.... Miro już wiedział , czym może się skończyć taki występ w telewizji, więc był przygotowany. Nic mu z twarzy nie kapało podczas odpowiedzi na pytania dziennikarzy, tylko czasami mówił... od rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Takie poświęcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 10:58 Praca w pocie czoła. Niewielu na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś