Dodaj do ulubionych

Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy???

11.01.04, 11:06
Ja zawsze jak jadę bądz wracam z pracy spotykam młodych ludzi których sie
pytam czy nie chcieli by pracować w finansach. Oczywiście że nie. Taką słyszę
odpowiedz. I co nie ma pracy ??? Jest tylko ludzia nie chce się pracować.
Obserwuj wątek
    • Gość: bezrobotny Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 11:09
      Ale jesteś głupia!!!
    • Gość: daj mi pracę Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 11:11
      jeżeli sie pytasz to znaczy że masz pracę dla mnie ale jestem z wykształceniem
      budowlanym a nie finansowym
      • Gość: saskia Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:40
        Praca w finansach to tylko akwizycja
        • Gość: kriss Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 08:54
          po pierwsze to do pracy w sektorze finansow nie trzeba miec wyksztalcenia
          finansowego a po drugie jak ktos naprawde szuka to nie bedzie narzekal na prace
          w sprzedazy. Praca dobra jak kazda inna ale wymagajaca bo nic nie podkladaja
          pod nos i nie ma cieplego kacika w biurze.Ludzie opamietajcie sie!!! jak
          narzekacie na brak pracy to jestescie slepi. Ja zaraz po szkole sredniej
          pracowalem w macu i sprzatalem kible oraz mopowalem podlogi na sali. Znajomi
          mowili ze nigdy nie przyjeliby takiej pracy ale za to czesc z nich siedzi dalej
          na zasilkach a ja jestem kierownikiem w duzej instytucji finasowej?? Zadna prac
          anie chanbi to ludzie ja chanbia !!!
          Zycze powodzenia wszystkim szukajacym
          kriss
          • Gość: kriss zadna praca nie uwlacza IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 08:57
            a tak na marginesie jak prowadze rekrutacje i patrze na oczekiwania finansowe w
            spoleczenstwie ktore nie pracy to az wlos sie ... i nie chodzi nawet o wysokosc
            ale o fakt ze stala czest to tylko czesc a na reszte trzeba zapracowac...
            • Gość: shms oszukiwanie ludzi(akwizycja) uwlacza IP: 82.139.15.* 06.04.04, 13:59
              rozumiem tych, ktorzy nie zgadzaja sie na prace w takim charakterze. sam fakt,
              ze eufemizuje sie taka prace mowiac o "pracy w finansach" wystarczajaco
              swiadczy o jej istocie
          • Gość: gooroo Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.magma / *.magma-net.pl 01.04.04, 20:35
            >> Zadna praca nie chanbi to ludzie ja chanbia !!!
            Może potrzebujesz kogoś do korekty tekstów szanowny kierowniku, bo pisze się
            HAŃBA a nie chańba. Jeśli umiejętności zawodowe masz takie jak ortografię to
            przestań się błaźnić.
            • Gość: kriss Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:58
              koles nie badz zlosliwy, wiem ze sie pomyslilem ale juz poszlo i trudno.
              natomiast co do moich umiejtnosci to juz w ogole nie zabiearaj glosu bo to nie
              ma nic wspolnego. Jak to jest ze ludzie potrafia byc az tak zlosliwi !!!
              kriss
        • Gość: traian czy akwizycja to nie praca? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 09:01
          > Praca w finansach to tylko akwizycja

rozumiem ze wg Ciebie lepiej siedzieć w domu i zyc na garnuszku rodziców lub
          państwa niz pójsc do pracy w akwizycji...
          taaak ten socjalizm robi ludziom wodę z mózgu
    • dominik666 Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 11.01.04, 11:35
      agucha20a napisała:

> Ja zawsze jak jadę bądz wracam z pracy spotykam młodych ludzi których sie
      > pytam czy nie chcieli by pracować w finansach. Oczywiście że nie. Taką słyszę
      > odpowiedz. I co nie ma pracy ??? Jest tylko ludzia nie chce się pracować.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
      niestety to potwierdza się coraz częściej,zobaczymy jak będziesz mówić po
      stracie pracy ???
      ps.czego ci osobiście nie życze :)
      • Gość: wrrr Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.kask.net.pl / *.kask.net.pl 11.01.04, 12:19
        wyjątkowo durnowata wypowiedź. że niby zaczepiasz ludzi i pytasz o pracę w
        finansach?!
        i nie mow, ze ludzie nie chcą pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Maria Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 01.04.04, 04:09
        Bo jak sie popatrza na ciebie, to wygladasz , jakbys do pieciu nie policzyla.
    • Gość: Misiek Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 12:29
      Agucha jestes blondynką?
      • pilka.golfowa Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 11.01.04, 14:29
        Ciekawe co to za praca jak nie możesz nawet na ulicy nikogo do niej znaleść???
        wiesz praca jako agent ubezpieczeniowy to nie jest praca, bo podejżewam że o
        takie finanse chodzi. Sam długo byłem bez pracy i za coś takiego się nie
        zabrałem i nie zabiore.
        • Gość: kriss Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 09:00
          bo glupi jestes !!! wiele osob zaczynalo jako agenci ubezpieczeniowi i teraz
          zyja na takim poziomie zyciowym ze nie narzekaja no ale ty jakbys mogl pracowac
          jako agent ... przeciez to praca dla debili!!!
          co za ludzie!!!
          • rw.wro Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 03.04.04, 14:10
            Gość portalu: kriss napisał(a):

> wiele osob zaczynalo jako agenci ubezpieczeniowi i teraz zyja na takim
            poziomie zyciowym ze nie narzekaja no ale ty jakbys mogl pracowac

"żyją na poziomie życiowym"... hmmm, a to ciekawe poskaładanie masła
            maślanego ;-)
            A tak na marginesie, sam piszesz: > wiele osob zaczynalo jako agenci <
            ZACZYNAŁO, a teraz ten rynek jest już napchany, a ludzi nie stać na dodatkowe
            ubezpieczenia i polisy...
        • Gość: traian praca jest IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 09:03
          <<praca jako agent ubezpieczeniowy to nie jest praca>>

praca to nie jest praca? zastanów sie czasem nad tym co piszesz
    • Gość: () Dlatego, że ty szukasz naiwnych a nie pracowników IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.01.04, 14:55
      Dlatego, że szukasz naiwnych a nie pracowników. Jak ktoś jest bezrobotny to nie
      oznacza że od razu ma się dawać ładować takim cwaniakom jak ty.
    • Gość: agucha20a Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 11.01.04, 16:02
      nie jestem blondynką i nie pracuje jako agent ubezpieczeniowy. Jest to podobna
      praca ale zajmujemy się funduszami inwestycyjnymi. Jest to dobra praca zresztą
      jeszcze nigdy i w żadnej robocie nie zarobiłam 3000tyś na rękę a moje
      wynagrodzenie zależy od dni jakie przepracowałam ale napeno nie spada poniżej
      3000tyś. Ale widać że wszyscy wolą tyrać za 800 zł więc życzę wszystkim
      powodzenia
      • spacerowicz82 Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 11.01.04, 16:10
        czyzbys pracowala dla OVB? Jesli tak, to wspolczuje...
      • Gość: slazak Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: 213.186.71.* 31.03.04, 23:36
        te 30000 to chyba haczyk reklamowy?? chcesz aby wszyscy zaczelido ciebie pisac a ty ich zatrudnisz pod siebie, taki wezyk, oni beda na ciebie zarabiali. No tak skoro to f. inwestycyjne i taka damagogia w twych slowach to pewnie tylko OVB.

Wiesz nie wszyscy rodza sie normalni, ty potwierdzasz te regule tez nie bedac normalna.
      • Gość: kriss Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 09:01
        popieram kolezanke !!!
        Ludzie zamknijcie sie w domach i dalej narzekajcie ze panstwo nie pomaga a
        opieka jest do bani!!! Powalilo Was!!!
      • rw.wro zajmujesz się marketingiem w tej firmie, Agucha? 03.04.04, 14:21
        Gość portalu: agucha20a napisał(a):

> nie jestem blondynką i nie pracuje jako agent ubezpieczeniowy. Jest to
        podobna
        > praca ale zajmujemy się funduszami inwestycyjnymi. Jest to dobra praca
        zresztą
        > jeszcze nigdy i w żadnej robocie nie zarobiłam 3000tyś na rękę a moje
        > wynagrodzenie zależy od dni jakie przepracowałam ale napeno nie spada poniżej
        > 3000tyś. Ale widać że wszyscy wolą tyrać za 800 zł więc życzę wszystkim
        > powodzenia

A może pracujesz w dziale marketingu i rekalmy takiej firmy jak OVB czy coś w
        tym guście. I tak naprawdę to jesteś "łowczynią głów" (na ścięcie - to jest
        oczywyście dopisane drobnym druczkiem). Bo coś mi się nie wydaje, żebyś pisała
        tu prawdę. Może chcesz tą drogą złapać jeszcze paru naiwnych???

+ + + Był sobie taki człowiek, co jak do nieba poszedł, to św. Piotr
        spoglądając w jego księgę uczynków, rzekł:
        - Człowiecze, masz tyle dobrych, co złych uczynków, więc wybierz sobie, czy
        chcesz być w niebie, czy w piekle?
        - No, no, tak w ciemno to ja się nie piszę - odrzekł. - Muszę najpierw
        zobaczyć...
        Wybrali się więc na wycieczkę: W niebie wszystko zasnute dymem z kadzidła,
        modły, podniosły nastrój, wszyscy jak w hipnozie i półmrok, jak w romańskiej
        kaplicy... A w piekle - szaleństwo, pijaństwo, zabawa, hazard, panienki...
        - To ja chcę do piekła - i tak też się stało.
        Zaraz potem diabły złapały człowieczynę i dawaj go do kotała, smażą, gotują,
        szturchają rogani i dźgają widłami...
        - Ale, ale ja... widzałem coś innego... - skarży się.
        - To był Działa Marketingu i Reklamy! - odpowiedział diabeł.

z pozdrowieniami dla Aguchy ;-)
    • Gość: agucha20a Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 11.01.04, 16:04
      powodzenia
    • agucha20a Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią 11.01.04, 16:09
      powodzenia
      • pilka.golfowa Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią 11.01.04, 16:25
        co jest klawiatura Ci się zacieła???
        • Gość: agucha20a Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 11.01.04, 16:32
          nie wiem coś mi się powaliło
          • Gość: matylda Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią IP: *.kask.net.pl / *.kask.net.pl 11.01.04, 16:46
            "coś mi sie powaliło" - no, nieźle sama podsumowałas to wszystko
            • agucha20a Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią 11.01.04, 16:47
              chodziło mi o klawiature a nie o to co napisałam
              • Gość: Siusiak Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 18:10
                Agusia: 3000tyś

Dostajesz taką kwotę za wystawanie pod latarniami na Biskupinie? :) I czy
                miałaś na myśli złotówki czy grosze, wymieniając kwotę 3000tyś ? :)
                • Gość: ja Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią IP: *.energis.pl 15.01.04, 00:53
                  dziecko,ile ty masz lat,że takie teksty piszesz??? twoje żałosne wypowiedzi są
                  widzę na poziomie twojej nazwy autora... żenada
                  następnym razem nie otwieraj spraw dla dorosłych
                  poogladaj dobranockę i idź spać.
                • Gość: ja Re: praca jest ale nie ma chętnych na nią IP: *.energis.pl 15.01.04, 00:55
                  to było do "siusiaka" oczywiście :-)
    • Gość: wm Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.energis.pl 15.01.04, 00:50
      na czym ta praca polega?
      • Gość: gosc Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:46
        na tym ze robia cie w balona. Przeciez widac ze to cos w rodzaju łancuszka
        szczescia jak znajdzie naiwnych to od kazdego ma kase i td.to nie praca. Praca
        to cos co daje poczucie bezpieczenstwa,a to to tylko pozory. Pracy własciwej
        zgodnej z wykszeałceniem jest niewiele. nNie da sie ciagle zmieniac zawodu bo
        nie jest sie wtedy fachowcem.Smieszy mnie tzw. przebrazowianie pracownikow. w
        ten sposób nie ma szans na zadne awanse. Po prostu kiedy likwiduja jakies
        stanowisko lub zaklad sie wali kazdy z nas zaczyna od zera to " syzyfowa
        praca" ,lata lecą a pozniej okazuje sie ze jestes za stary/a/ i czekasz az
        łaskawie moze dadza Ci grosze na emeryturze pod warunkiem ze do niej dozyjesz.
        • Gość: traian Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 09:08
          > na tym ze robia cie w balona. Przeciez widac ze to cos w rodzaju łancuszka
          > szczescia jak znajdzie naiwnych to od kazdego ma kase i td.to nie praca.
          > Praca to cos co daje poczucie bezpieczenstwa,a to to tylko pozory.

taaa

> Pracy własciwej
          > zgodnej z wykszeałceniem jest niewiele.

oczywiscie, jak sie wypuszcza we Wrocławiu rocznie kilka tysiecy prawników,
          marketingowców to potem nie dziwota ze nie ma pracy zgodnej z wykształceniem...

Po prostu kiedy likwiduja jakies
          > stanowisko lub zaklad sie wali kazdy z nas zaczyna od zera to " syzyfowa
          > praca" ,lata lecą a pozniej okazuje sie ze jestes za stary/a/ i czekasz az
          > łaskawie moze dadza Ci grosze na emeryturze pod warunkiem ze do niej dozyjesz.

taka prawda, life is brutal, raju nie osiagniemy

• rw.wro marketingowcy 03.04.04, 14:28
            Gość portalu: traian napisał(a):

> oczywiscie, jak sie wypuszcza we Wrocławiu rocznie kilka tysiecy prawników,
            > marketingowców to potem nie dziwota ze nie ma pracy zgodnej z
            wykształceniem...

poczytaj se niedawne wydanie "Wyborczej". Najwięcej ludzi jest przyjmowanych na
            pedagogikę (od 2 lat na I miejscu, potem na informatykę - II miejsce, a dopiero
            później jest marketing - zwróć też uwagę na tysiące, które pokazują ilu
            studentów w danej dziedzinie się kształci). A co co nauczycieli, to przecież
            ammy niż demograficzny... :P
    • lalibela Agucha, 15.01.04, 21:35
      Nie przejmuj sie, przeciez to modne narzekac
      przeciez to takie polskie,
      jak masz prace i ci sie powodzi tzn, ze cos z toba jest nie tak,
      a nie tak jest z cala reszta,
      we wlasnym kraju finansami gardza ale za granica byle dupa do wytarcia jest OK
      byle brod do sprzatniecia jest OK, wszystko jest wtedy OK
      O NARODZIE! dorosnij
    • Gość: woo-cash Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.01.04, 22:00
      Otóż sprawa wygląda tak.

Rynek pracy w finansach wygląda dokładnie w ten sposób: "kup pan cegłę!". ;-P

Polega to na tym, że oferuje się ludziom usługi finansowe, na które nie mają
      pieniędzy, oferuje się fundusze inwestycyjne, których oni nie chcą i nęka się
      ich telefonami w sprawie ubezpieczeń, na które ich nie stać i których zwykle
      nie potrzebują.

Kiedy dałem ogłoszenie do GW, że szukam pracy, to okazało się to najlepszą
      metodą na selekcję negatywną pracodawców. Na takie ogłoszenie zareagowali:
      jedna osoba, które wprost powidziała, że chodzi o sprzedaż funduszy ("Nie
      dziękuję. Nie jestem zainteresowany") i jedna osoba, która nie chciała
      powiedzieć ani jaką firmę reprezentuje, ani na jakie stanowisko poszukuje
      pracownika ("Nie, dziękuję. To dla mnie zbyt tajemnicze").

Ponieważ, jak przypuszczam, jesteś właśnie w trakcie budowy piramidy... ups...
      przepraszam... swojej siatki pośredników, więc Twojego posta nalezy uznać za
      zwykłą reklamę, ot co.

Wiesz, nie każdy ma ambicję wciskać ludziom cokolwiek. I nieważne, czy jest to
      pietruszka (praca w rolnictwie), cegła (praca w budownictwie), gazeta (praca w
      mediach), fundusze inwestycyjne (finanse) czy ubezpieczeń.

Pozdrawiam
      [wciąż szukający pracy, która dawałaby mu satysfakcję]
      Woo.
      • rw.wro ogłÓszenie o szukaniu pracy 03.04.04, 14:33
        Tak, Woo, jakbyś opisał moją przygodę z poszukiwaniam pracy (przez ogłoszenie
        na necie), same podejrzane firemki-łańcuszki...
        Nie napiszę nic więcej, bo bym Cię musiał całego zacytować ;)
        Pzdr!!!
    • Gość: bezrobotny Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 08:05
      Spytaj się ludzi po 50-tce!!!
      Młodzi czekają na UNIĘ.
      • Gość: kriss Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 09:06
        koles a ty myslisz ze unia ci kase da czy co??!! jak sie nie wezmiesz do roboty
        to nic nie bedziesz mial!! koniec z socjalem, trzba zapracowac na siebie...
      • Gość: jacek01g a ty myslisz ze ludzie po 50-tce... IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.04.04, 11:50
        nie wyjadą do UE? hehehee... to własnie dla nich prędzej ta unia jest otwarta.
        Sory, ale w Polsce 25 latke moze znaleść pracę. Jakąkolwiek. 50-latek nie ma tu
        czego szukać. Niczego.

pzdr 30-latek
    • Gość: Jolanta Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.04.04, 08:28
      Dlaczego mówisz tak zdawkowo: praca w finansach. Przedstaw konkretnie swoja
      ofertę i powiedz za co otrzymujesz 3000zł (bo tyle chyba miałaś na myśli).
    • Gość: kriss no to zobaczymy kto odpowie i jak IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 09:10
      Jest oferta pracy :
      sprzedaz produktow bakowych, praca jako przedstawiciel, wynagordznie
      stale+prowizja, stala nie na poziomie 2000 ale nizszym ale jak ktos pracuje
      systematyznie i konkretnie to wyciagnie samej prowizji ponad 2000 (mam takie
      osoby i wcale nie tyraja z wywalonymi jezorami). Uwmoa o prace, zadna zlecenie
      czy agencyjna czy wlasna dzialalnosc. Dla najepszych samochod sluzbowy,
      komorka, biuro i do dyspozycji tel stacjonarny oraz komputer. Praca nie lekka
      ale dajaca satysfakcje. Kto jest chetny?? Bardzo mnie to ciekawi...
      • Gość: ??? Re: no to zobaczymy kto odpowie i jak IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.04.04, 09:54
        Co to za "POWAŻNA" firma daje oderty pracy na forum? UWAGA! Znowu jacyś
        naciągacze!
        • Gość: kriss Re: no to zobaczymy kto odpowie i jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 19:01
          czy ty naprawde nie potrafisz przyjac czegos szerzej jak tylko prosta
          interpretacja!!! jak zauwazysz moje wpisy w tym temacie i tytul to sie
          przekonasz ze nie chodzi o fakt rekrytacji ale o zwykly test czy ktos w naszym
          miescie nie majacy pracy jest w stanie zainteresowac sie praca dobra acz
          ciezka.
          Dla Twojej wiadomosci , nie wszyscy to naciagacze bo tak stanowi twoja
          definicja...
      • rw.wro skóra, fura i komóra :D 03.04.04, 14:38
        Gość portalu: kriss napisał(a):

> Dla najepszych samochod sluzbowy, komorka, biuro i do dyspozycji tel
        stacjonarny oraz komputer.

A białe skarpetki do czarnego garnituru dajecie gratis w pakiecie startowym???
    • Gość: ??? A ile pracy w agencjach towarzyskich! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 01.04.04, 10:10
      A ile pracy w agencjach towrzyskich! I to za jaką kasę! Aż dziw bierze że tyle
      kobiet bezrobotnych. Ja tego nie rozumiem tego. Ludzie są strasznie leniwy i
      pracować im się nie chce.

• Gość: Phyton Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 16:04
      Dzisiaj rano około 12-stej siedziałem sobie w parku tuż przy ulicy i jak
      codzień czytałem zeszłotygodniową gazetkę degustując nektar bogów. Nie jakieś
      tam "patykiem pisane" tylko to lepsze - to za 3,7 zeta. Nagle z krzaczorów
      wyszła jakaś laleczka - wiosna idzie, więc wszystko z ziemi wyłazi -
      pomyslałem ! Ale ona podeszła do mnie i mówi,że jakaś Gucha z niej czy
      cóś...schowałem mój trunek, co by mi nie łyknęła i słucham dalej...a ona tak z
      nienacka do mnie z pytaniem. Qrcze wyobrażacie sobie ? z samego rana człowiek
      się obudził, a ona z pytaniem wali jak do jakiegoś co z nim na Ty jest !!! Ale
      słucham -, a ona coś mi tu o jakiejś pracy czy jakoś tak i to w dodatku w
      jakimś dziwnym zawodzie coś o kasiurce gadała. No wtedy już nie żdzierżyłem i
      jak siedziałem tak wstałem i poszłem. Poszłem sobie to hamstfa nie
      zniesę...cały dzień mi spaprała tym swoim gadaniem...oczywiście, że chciałbym
      pracować bo pracy nie mam od dziecka...ale niestety nie mam nawet czasu, żeby
      tej pracy poszukać ...!!!;)
    • Gość: Arq i... uuup IP: *.biskupin.wroc.pl / 80.55.194.* 04.04.04, 23:46
      Ej, ludzie, wyżej z tym wątkiem...
    • Gość: woo-cash Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.os.kn.pl 05.04.04, 07:36
      Agucha, a Ty znowu swoje? ;->

Woo.
      • a_o_s Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 06.04.04, 09:29
        niestety zgadzam się z przedmówcami.
        przykre jest to, ze ludzie nie mający pracy wolą nic nie robić zamiast mieć
        800zł zarobionych na reke, ale legalnie, ze wszystkimi swiadczeniami i jakaś
        szansa rozwoju i bycmoze awansu, lub przynajmniej mozliwoscia wpisania
        czegokolwiek do cv przy nastepnym ubieganiou sie o zatrudnienie.
        u nas czeka sie na oferte odrazu z 3000zl na reke, albo dumnie unosi nos do
        gory, bo "mam wyksztalcenie, jestem mlody i dyspozycyjny i wszyscy powinni sie
        o mnie zabijac".
        w ten sposob, to jakos czarno widze nasze wychodzenie z dolka.

choc z drugiej strony zawsze wiecej pracy jest dla tych ktorym naprawde zalezy
        • Gość: JKL Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.04.04, 09:47
          Kutasie za 800 złotych to ty sobie wśród ukrainców poszukaj! Przy takich cenach
          jak są w Polsce to ledwo wystarczy na opłacenie mieszkania a rodzina niech
          sobie zęby w ścianę wbije jak na jedzenie już zabraknie. Za takie teksty to bym
          ci mordę skuł.
        • Gość: r2 Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 11:16
          ciekawe szanowny pan pewnie prowadzi firmę "kogucik" i dziwi się, że nikt nie
          chce u niego kamieni zbierać na polu za całe 800 zł :P
          a tak na poważnie to inaczej wygląda sprawa gdy ktoś kończy szkołe mieszka u
          rodziców i się nudzi no to może i nawet za groszy pare coś tam robić bo to
          zwykle wychodzi na plus. Ale wystarczy, że jest rodzina określone koszty opłaty
          itp. trudno wskakiwać na etat za np 500 zł jeśli koszt jej podjęcia wyniesie np
          550 (przykładowo małe dziecko - żłobek, dojazd do pracy itp) /a skąd te 50
          brakujące wziąść - kredyt bankowy ??/
          • a_o_s Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 06.04.04, 11:37
            jasne. 800zl to betka.
            ale miec 800 a niemiec to juz chyba jest roznica, nie?
            a poza tym majac te marne 8 stow plus swiadczenia, zawsze jest jakas odskocznia
            do szukania czegos dalej. chodzi tylko o to, zeby szukac robic cos, a nie
            pierdziec w stolek i czekac az z nieba spadnie sie robota za 3000zl. a czesto
            jest wlasnie tak, ze ci co najwiecej krzycza i nazekaja, nic nie robia w
            kierunku znalezienia roboty...
            smutne to ale prawdziwe. niestety 50 lat komuny poczynilo ogromne zmiany w
            umyslach ludzi.
            • Gość: r2 Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 12:59
              a może inaczej - sądze raczej, że tych kilkanaście lat rynkowej gospodarki i
              ciągłe nagłaśnianie kłopotów na rynku pracy, "poczyniły ogromne zmiany w
              umysłach ludzi" dających pracę. Ostatnio bardzo modne np. stały się próby pracy
              za "pietruszkę" - popracuj z tydzień lub dwa i zobaczymy /oczywiście bez umowy
              i wynagrodzenia/ można tak sie bawić miesiącami. Pracodawcy to pasuje, bo ktoś
              mu robote odwala za darmo, a potem znajdzie następnego.... A co się stało z
              zatrudnieniem na czas określony?? coś się zmieniło??
              a te kamyczki za 800 zł to na umowę?? :D
          • a_o_s Re: Dlaczego wszyscy narzekaja na brak pracy??? 06.04.04, 11:38

> ciekawe szanowny pan pewnie prowadzi firmę "kogucik" i dziwi się, że nikt nie
            > chce u niego kamieni zbierać na polu za całe 800 zł :P

a swoja droga, nie uwazasz, ze za zbieranie kamieni, 800 to az nadto???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka