Dodaj do ulubionych

Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIAKA???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:02

PYTAM o to ponieważ zauważyłam dziwne milczenie Kościoła w POLSCE który
reprezentuje 90% KATOLIKÓW . A przecież ta forma pomocy niesie szlachetny
odruch serc POLAKÓW . Pomoc ta zwłaszcza w tym Roku wychodzi naprzeciw
ratowaniu poczętych istot ludzkich . Jeżeli Kościół tak nieustannie mówi o
aborcji to ja nie rozumiem dlaczego w tym przypadku milczy.
Dla mnie świadczy to o hipokryzji KOŚCIOŁA w POLSCE...!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • plesiu1 Bo tym pasibrzuchom zawsze jest za mało!!!!! 12.01.04, 17:11
      Bo te głupie czarnychu (księdze pedały) oskarżyli Jurka że dużo kasy bierze
      dla siebie. A oni nie dość że jeżdżą super brykami, mają wyrąbane domy to
      jeszcze im tego żal.
    • Gość: REALISTA!!!!!!!!!! Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:27

Uważam śledząc ostatnie poczynania przedstawicieli Kościoła ,że ich
      DUSZPASTERSTWO już dawno minęło się z Ewangelią .
      Przykładem jest chociażby fakt ,że jak pojawią się jakiekolwiek problemy
      społeczne to od razu bronią się ,że ich misja jest głoszenie Ewangelii ,a
      sprawami społecznymi winien zajmować się rząd . To już nie jest HIPOKRYZJA czy
      też Znieczulica ale jest to ZDRADA Ewangelii .
      W jednej z parafii na Śląsku OPOLSKIM proboszcz wręcz zabronił wiernym
      wrzucania do puszek WOŚP . Bez komentarza . A może jakiś Wielebny Duchowny się
      obudzi !!!!!!!!!
    • Gość: WK Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.ig.pwr.wroc.pl 12.01.04, 17:38
      A dlaczego w polskim ustawodawstwie przedwojennym zabronione było zatrudnianie
      dzieci podczas organizowania zbiórek pieniężnych?
    • Gość: Dociekliwy```````` Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:50

No właśnie - jak to w obecnym systemie prawa powinno wygladać????
      Przecież wolontariuszy ochraniali przedstwiciele prawa policja ,wojsko ,dorośli.

Z tego co tu przeczytałem to jasno jest powiedziane,,,"Czarni" nie mogą
      pogodzić się z faktem ,,że Owsiak sprzatnął im kasę sprzed nosa,,,,haaaaaa
      Hipokryci!!!!!!
    • Gość: Dariusz Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.provider.pl / 62.233.177.* 12.01.04, 20:26
      Jak nie wiesz o co chodzi to znaczy, że chodzi o pieniądze. Nikt nie lubi
      konkurencji.
      Pzdr
      Dariusz
      • Gość: rex Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.udn.pl 12.01.04, 22:39
        Z waszych wypocin wynika, że owsiak zbiera dla siebie. Caritas robi to cały
        rok cicho i systematycznie bez żadnych zysków.
        • Gość: Marta Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 12:21
          Cicho???A medialne akcje typu "wigilijne dzieło..."? Cicho to jest o tym, ile
          Caritas wydaje na własną obsługę.

• Gość: Wozik Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.intergate.pl 14.01.04, 13:44
          Jedni wolą cicho, inni nie. Ci drudzy wybierają WOŚP i ostre rockowe granie, jak np. ja ;-)
    • Gość: wsiok BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.04, 23:34
      • Gość: ania Re: BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: *.polanka.kom-net.pl 13.01.04, 00:11
        a możecie powiedzieć, gdzie jest napisane oficjalne stanowisko że Kościół nie
        popiera WOŚP?
        Jerzy Owsiak to jedno a WOŚP to drugie bo jak z pierwszym nie można sie zgodzić
        w 100 % to z WOŚP 1000%
        oprócz WOŚP jest też Caritas, Polska Akcja Humanitarna, Fundacja Urszuli
        Jaworskiej, Fundacja Polsat, i tak dalej....dlaczego tak Was boli krzywda jaka
        się dzieje Owsiakowi a nie innym organizacjom , którym pomogłaby taka mała
        afera z Kościołem w tle bo wtedy..."zrobie babci na złośc i odmroże sobie
        uszy"?
        Co jesteście tacy święci gdy gra WOŚP a co robicie przez cały rok? odkładacie
        na kupkę...na kolejną WOŚP
        • Gość: Kipu Re: BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: 193.0.72.* 13.01.04, 02:28
          banda pojebów z Was. Owsiak to piwerdolony mason i bierze dla siebie tą kase.
          u mnie w licweum zbieraja kase, rozpierdalaja skarbonki i forse dla siebie
          biorą.
          • Gość: ??? Re: BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.01.04, 11:11
            Poraził mnie Twój rynsztokowy język i twierdzenie, że Twoi koledzy,
            wolontariusze kradną datki...Czy jest tu na forum prokurator ???
          • Gość: oburzona Re: BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:41
            Gość portalu: Kipu napisał(a):

> banda pojebów z Was. Owsiak to piwerdolony mason i bierze dla siebie tą kase.
            > u mnie w licweum zbieraja kase, rozpierdalaja skarbonki i forse dla siebie
            > biorą.

w licweum?? piwerdolony?? Dziecko,a kto Cię do liceum przyjął??sami siebie
            okradacie,swoich starych też!
        • Gość: lalka Re: BO TO KONKURENCJA DO RZĄDU DUSZ I KASY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 11:57
          Owsiak jest super. !!!!!!!On naprawdę pomaga i rozkręcił tą cała Orkiestrę,
          nikt wcześnie nie wpadł na taki pomysł, a czarni garns tylko do siebie, ich to
          że dzieci nie ma za co leczyć nie wielee obchodzi. Obchodzi ich tylko to aby za
          chrzest lub zgon przynieść co łaska - wiadomo im więcej zgonów tym więcej
          mają w portwelach, gadają że utrzymują za to ko.ścioły, ale remonty i innne
          rzeczy przewarznie dofinansowywane są z budrzetów miekjskich lub innych, bo
          przeważnie kościoły to zabytki.......... nie noście na tace, nie wart!!!!!!!
    • Gość: hania Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.04, 07:12
      adlaczego Owsiak nie zgodził się na "Przystanek Jezus"?
      • Gość: tadek Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: 62.233.251.* 14.01.04, 15:15
        A dlaczego powinien się zgodzić? Jezus ma podobno przystanek wszędzie i zawsze
        więc jaki sens organizować atrape dla Jezusa. Ludzie którzy przychodzą
        na "Przystanek Woodstock" maja Jezusa w sobie. Jurek ma racje, że ośmiesza
        hipokryzję. Kiedyś organizowane były msze beatowe i gitarowe (np. na Kruczej).
        Czy obecnie istnieje cos takiego?
    • Gość: Bono Vox Do IWONY> IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.04, 09:16
      Odnoszę wrażenie, że nie wiesz kto to jest KATOLIK :-(((
      W Polsce jest może 90%, ale ochrzczonych. Prawdziwych KATOLIKÓW jest jakieś 20-
      30%:-(( niestety....

To, że przychodzisz do kościoła dwa razy w roku, żeby nie robić siary przed
      sąsiadami to nie jest katolicyzm. Nawet przychodząc do kościoła raz w tygodniu
      (z nudów, albo żeby pooglądać sobie ludzi). Żeby być katolikiem trzeba starać
      się cały czas, codziennie. Każdy grzech powoduje, że nie jesteś katolikiem.

Skończ z tymi frazesami, że w Polsce jest 90% katolików, to jest bez sensu..

To, że nie dajesz kasy na WOŚP nie świadczy, że jesteś przeciw ratowaniu
      ludzkiego życia. Przecież WOŚP nie ma na to monopolu!!!

A, skoro mówisz o aborcji, to niektórzy ludzie (tak myślę) dając kasę na WOŚP
      mają uspokojone sumienie na jakiś rok. Żadnych wyrzutów..
      Cieszą się, że spełnili dobry uczynek. Ale o aborcji mają swoje zdanie.

To takie polskie zakłamanie i obłuda... nic więcej. Taka uroda polskiego
      społeczeństwa.

Wszyscy płaczą nad losem dzieci, które się już urodziły. Ale z aborcją to już
      jest inna sprawa.

Ilu jest takich ludzi, którzy wczoraj wrzucili kasę do puszek?
    • Gość: mr_pope Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 10:44
      Kościołowi nie podoba się Owsiak i jego hasło 'róbta co chceta'.
      • im13 Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA 14.01.04, 12:11
        > Kościołowi nie podoba się Owsiak i jego hasło 'róbta co chceta'.

Nieśmiało chcę wspomnieć, że jest to trawestacja ze Św. Augustyna "Kachaj i
        czyń, co chcesz". Ale to tak na marginesie.
        A KOściół jest taki jak my wszyscy, bo przecież nie przysyłają nikogo gotowego
        prosto z nieba. Tak wygląda społeczeństwo i może czas zacząć naprawę, od
        siebie, a nie poszukiwać mitycznych "onych" do oskarżenia o wszystko.
        • im13 Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA 14.01.04, 12:29
          przepraszam, oczywiście "Kochaj i czyń, co chcesz"
        • Gość: mr_pope Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 14:17
          > Nieśmiało chcę wspomnieć, że jest to trawestacja ze Św. Augustyna "Kachaj i
          > czyń, co chcesz". Ale to tak na marginesie.
          Nieśmiało wspomnę, że w Kościele 'obowiązuje' neotomizm.
    • pies22 Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA 13.01.04, 10:51
      Owsiak robi za dużo szumu koło własnej osoby a to woodstokowy chuligan który
      lubi taplać się w błocie, tak miał na koszulce, na uroczystej imprezie.
      • plesiu1 Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA 13.01.04, 21:15
        Oj nie przesadzaj psie. Słyszałem od kumpla, który tam jeździ co roku, że z
        tym błotem to jest pieprzenie tzn. oni naprawde nie rzucają się błotem, tylko
        troche się porzucają tak dla jaj i jest spokój. A czarnuchom-pasibrzuchom
        zawsze jest mało i nawet nowe przykazanie wymyślili: "Dbaj o dobro Kościoła".
        Jak to usłyszałem to normalnie padłem. A WOŚP jest jedyną pewną organizacją
        charytatywną (i nie tylko) w Polsce. Bo o np. PCK jest dużo plotek i to
        niezbyt miłych. Albo jeszce czego, żebym dawał na konto Kwaśniewskiej, która
        robi wszystko pod publike. A polska służba zdrowia byłaby na poziomie mongolii
        czy innej korei płn. , gdyby nie Jurek. WOŚP RZĄDZI!!!!!
        • Gość: Bono Vox pozdrawiam wszystkich anarchistów i lewicowców !! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.04, 11:21
          żal mi Was...
    • baxon Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA 13.01.04, 22:03

• Gość: Minnie Re: Dlaczego KOŚCIÓŁ nie popiera ORKIESTRY OWSIA IP: *.toya.net.pl 13.01.04, 22:15
      Ponieważ Owsiak stanowi dla Kościoła konkurencję :) Poza tym Kościól nie
      zarabia na tej akcji - a to musi boleć ;)
    • Gość: lesiop Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamieniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.04, 14:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka