Dodaj do ulubionych

Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała spó...

13.01.04, 09:26
Szkoda tylko, że zapłacimy z naszej kieszeni, a ktoś pławi się w dostatkach za premię, za wzorowo wykonany obowiązek urzędnika skarbowego!
Obserwuj wątek
    • Gość: rafaello Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 09:30
      urzednik powinien za to dostac dozywocie
      lub zostac publicznie zlinczowany
      ten urzednik ukradl prace 400 osobom i zniszczyl firme
      i zabrac premie urzednikom za takie "odkrycia"
      urzedy skarbowe juz tak naciagaja ze blizej sa mafii niz urzedu
      • Gość: były Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.04, 09:41
        kur... noz mi sie w kieszeni otwiera.
        Takie osoby pracujace w US powinny byc postawione przed sadem, i stracic
        automatycznie prace.
        Wtedy moze zanim by cos zrobily 10-iec razy by sie zastanowily i przemyslaly
        to a nie po pieciu latach przyznaly sie do bledu.
        kur... noz mi sie w kieszeni otwiera.
        Paru moich kolegow ktorzy pracowali w JTT do tej pory szukaja pracy przez
        jakis debilnych urzednikow.
        Jezu kiedy w tym kraju bedzie normalnie.
        nie no ku..... juz mi sie otworzyl (a ła moje ja..a)

• Gość: yoga Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 10:34
          Jajek to ci powinno być trochę żal,ale masz rację.Normalnie to w
          tym kraju nie jest.
    • drom75 Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s 13.01.04, 10:27
      ciekawe czy urzednik musial oddac premie otrzymana za swoje "zaslugi"?
    • Gość: ibis Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.inds.pl / *.inds.pl 13.01.04, 11:10
      To już chyba epidemia "buty" pracowników Izby Skarbowej.Po niedawnej wypowiedzi
      pracownicy IS z Krakowa następna w tym samym tonie.Co w/g P.Ewy Kontek znaczą
      słowa obrona.Czy z wyrokiem NSA można polemizować.Jak się do tych wypowiedzi
      mają słowa ministra Ciesielskiego na przykładzie sprawy P.Kluski?Moja
      propozycja to budowa okopów we Wrocławiu przy IS.Służę informacjami o taktyce
      obronnej.
    • Gość: Obserwator Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.otenet.gr 13.01.04, 12:17
      Brawo brawo. Rowniez nalezy bic tych krwopijcow po kieszeniach za nieuctwo.
      Te Izby Skarbowe to droga przez meke.
    • Gość: płatnik podatków Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.04, 12:31
      "Ewa Kontek z Izby Skarbowej: - Przygotowujemy się na to. Jeżeli będzie trzeba,
      to będziemy się bronić."
      Przecież to jest jakaś totalna BZDURA!!! Pomimo prawomocnego wyroku IS twierdzi,
      że bedzie sie bronić przed wypłaceniem odszkodowania za upadek firmy z winy
      tejże Izby. Ja rozumiem, że pani Kontek jest tylko rzecznikiem IS, ale przecież
      przedstawia stanowisko swojego szefa. A jakie on poniesie konsekwencje??
      • Gość: sew Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.04, 03:52
        pani Kontek mówi jeszcze: że należy zbadać gdzie leży przyczyna bankructwa
        JTT , a Ciesielski (ten vice od finansów odpowiedzialny za izby urzedy skarbowe-
        aparatczyk SLD- owski z Rzeszowa, postać bura i nieciekawa) bełkoce, że w tym
        przypadku nie należy szukać winnych, nie mówić o odpowiedzialności. A dlaczego
        media nie zapytają szefa IS czy poda się do dymisji( musiał zatwierdzić taką
        decyzję0 chyba że 5 lat temu był kto inny szefem).
    • Gość: Jaro Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.04, 13:22
      Uważam, że kopnąć w d**ę należałoby szczególnie tych, którzy w przeszłości
      przygotowali chore prawo, mianowicie:
      1. zwolnienia z płacenia VATu przysługiwały m.in. szkołom przy IMPORCIE
      sprzętu, nie przysługiwały przy zakupie od firm krajowych. Było to jawne
      uprzywilejowanie firm zagranicznych. Oczywiste są domysły, że sprawa JTT i
      Optimusa była wszczęta na czyjeś zlecenie,
      2. przepisy, które umożliwiają podejmowanie takich działań przez urzędników i
      wypłacanie im premii.
    • Gość: zenek Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: 62.233.155.* 13.01.04, 13:27
      o odszkodowanie moze być ciezko ponieważ Jtt musiałoby wykazać, że przyczyna
      bankructwa było zabranie tych 8 mln złotych. N iestety nie tylko to było
      powodem tego, że oi Jtt mówimy juz w czasie przeszłym. Nie mniejsze znaczenie
      miała tu nieudolność poprzedniego zarządu. Jeżeli Izba Skarbowa przyjmnie taką
      linię obrony ma dużą szanse wyjść z tego obronną ręka.
    • Gość: Pleśń Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 16:42
      A gdzie kwalifikacje IZBY SKARBOWEJ. Za co oni biorą pieniądze?
      Gdzie konsekwencje za "nie udolność"
      Po holerę z nimi się zadawać. Lepiej w szarej sferze opłacić co trzeba i spoko.
      Oduczają nas wiary w prawo i sami są bezkarni.
      Codzienniee.
      • Gość: kris Re: Firma JTT Computer po pięciu latach wygrała s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 20:48
        myślę że przypadek jtt nic nie nauczy urzęnieuków skarbowych dopóki nie
        zostanie zlikwidowany system tworzenia funduszu nagród oparty na kwotach
        ozyskanych " uszczupleń " należnych podatków , chciaż może pewnym rowiązaniem
        byłoby uszczuplanie tego funduszu o kwoty wynikające z przegranych spraw
        przed sądami lub organami wyższej instencji !
    • Gość: Smutny Odpowiedzialnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 08:55
      Ja jestem tylko ciekawy kto zrobil takie prawo, ze zagraniczne firmy mialy
      lepsze warunki sprzedazy sprzetu komputerowego w Polsce. Za to trzeba pod sad!
      Zamiast wspierac polskie firmy, to wymysla sie prawo, ktore powoduje, ze
      zagraniczne firmy moga sprzedawac po nizszych cenach, a polskie jak nie beda
      kombinowac z exportem i importem (legalnym) to beda do tylu... A pamietacie jak
      w gazetach dziennikarze opisywali, ze JTT robi walki...A jak to jest, ze sprawa
      P. Kluski (Optimus), ogolnie wiadomo, ze cos bylo nie tak podczas jego
      aresztowania, ze nie bylo to dzialanie Panstwa prawa, a jakies dziwne
      rozgrywki, pod przykrywka afery z wyludzeniem VATu (a w tym czasie wiadomo
      bylo, ze praktyki exportu i importu sprzetu sa dozwolone). I jakos nie ma kogo
      ukarac za takie potraktowanie prezesa Optimusa i firmy JTT. Mam nadzieje, ze
      Sprawiedliwosc dosiegnie osób za to odpowiedzialnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka