Dodaj do ulubionych

Cennik wroclawskich lapowek

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:27
Napiszcie, ile placicie za np. niewypisanie mandatu, operacje, zalatwienie
zlecenia itp.
Ostatnio kolega via kancelaria adwokacka placil 6000 zl. dla czlonkow kolegium
za odzyskanie zatrzymanego prawa jazdy. A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:31
      Gość portalu: Arus napisał(a):

> Napiszcie, ile placicie za np. niewypisanie mandatu, operacje, zalatwienie
      > zlecenia itp.
      > Ostatnio kolega via kancelaria adwokacka placil 6000 zl. dla czlonkow kolegium
      > za odzyskanie zatrzymanego prawa jazdy. A Wy?

Mógłbym powiedzieć bardzo dużo na temat cennika łapwek przy wszelkich
      inwestycjach we Wrocławiu, ale także i innych miastach w Polsce...ale po co.
      Każdy wie, ze takowe są, a od danych urzędników i klasy inwestycyjnej jakie ma
      dane misto zależy wysokość tych łapówek...

• Gość: bromden Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.a2000.nl 08.08.01, 23:06
      A nie lepiej bylo wyrobic sobie nowe prawo jazdy.
      Wydaje mi sie, ze byloby dwa, trzy razy taniej.
      No wlasnie, przydalby sie cennik do takich kalkulacji!
      • Gość: Roberto Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:11
        Gość portalu: bromden napisał(a):

> A nie lepiej bylo wyrobic sobie nowe prawo jazdy.
        > Wydaje mi sie, ze byloby dwa, trzy razy taniej.
        > No wlasnie, przydalby sie cennik do takich kalkulacji!

Cennik łapówek dla policjantów widziałem niedawno w jakimś magazynie: (chyba
        Wprost, ale nie jestem tego pewien na 100 %, nie, w tym WPROST to był chyba
        cennik łapówek za zdanie na prawo jazdy)_........

• Gość: Arus Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:24
      Roberto! Zmien nicka i napisz, jakie lapowki placi sie przy okazji duzych
      inwestycji. Gadaja, ze za pozwolenie na budowe stacji benzynowej w dobrym
      miejscu- 1 mln. $! Prawda?
      • Gość: Roberto Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:00
        Gość portalu: Arus napisał(a):

> Roberto! Zmien nicka i napisz, jakie lapowki placi sie przy okazji duzych
        > inwestycji. Gadaja, ze za pozwolenie na budowe stacji benzynowej w dobrym
        > miejscu- 1 mln. $! Prawda?

Nie , zimno z tym 1 mln, strzelaj dalej............
        (chociaż w Warszawie w dobrym miejscu biorą nawet ponad 1 mln za takową super
        lokalizację dla stacji benzynowej)
        • Gość: E. Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: 217.67.196.* 09.08.01, 11:58
          Prawo jazdy - 800 zł (tyle, ze nie we Wrocku, tu jest z pewnością drożej)
          Obecność lekarza przy porodzie - 1000-1500 zł
          E.
          • Gość: fr Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.*.*.* 13.08.01, 16:32
            Piszemy o łapówkach. Lekarz przy porodzie to jego praca.
        • Gość: tos Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: 192.168.1.* / 213.76.92.* 09.08.01, 12:37
          Ja też z branży inwestycyjnej i wiem, że przekwalifikowanie gruntu z rolnego na
          pod zabudowę mieszkaniową osiedle od 10.000 do 200.000 zł, wygranie konkursu
          ofert na dostawę materiałów budowlanych na budowę w centrum ok. 5-6% wartości
          zamówienia dla 2-3 osób plus wczasy na Cyprze i "użyczenie" najnowszej Hondy
          Civic dla "koordynatora", itd.itp.
          • Gość: Roberto Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: 213.76.92.* 09.08.01, 18:45
            Gość portalu: tos napisał(a):

> Ja też z branży inwestycyjnej i wiem, że przekwalifikowanie gruntu z rolnego na
            >
            > pod zabudowę mieszkaniową osiedle od 10.000 do 200.000 zł, wygranie konkursu
            > ofert na dostawę materiałów budowlanych na budowę w centrum ok. 5-6% wartości
            > zamówienia dla 2-3 osób plus wczasy na Cyprze i "użyczenie" najnowszej Hondy
            > Civic dla "koordynatora", itd.itp.

O widzę, że kolega z tej samej branży co i ja...
            Pozdrowienia !

• Gość: Jasia Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 18:50
              Roberto! Czy Ty przypadkiem sam nie bierzesz? Skad masz tyle kasy na
              forumowanie? A moze jestes tzw. emisariuszem?
              Dawaj konkrety!
          • Gość: redaktor Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: 10.40.65.* 10.08.01, 12:19
            Gość portalu: tos napisał(a):

> Ja też z branży inwestycyjnej i wiem, że przekwalifikowanie gruntu z rolnego na
            >
            > pod zabudowę mieszkaniową osiedle od 10.000 do 200.000 zł, wygranie konkursu
            > ofert na dostawę materiałów budowlanych na budowę w centrum ok. 5-6% wartości
            > zamówienia dla 2-3 osób plus wczasy na Cyprze i "użyczenie" najnowszej Hondy
            > Civic dla "koordynatora", itd.itp.
            Czy to jest wrocławski cennik? Znasz konkrety? Kto, komu, za co? Czy wydaje Ci się, że to zwyczajne? Bo wygląda,
            że jesteś pogodzony z takim stanem rzeczy i bulisz.
            Pozdrowienia
            • Gość: tos Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 07:49
              > Czy to jest wrocławski cennik? Znasz konkrety? Kto, komu, za co? Czy wydaje Ci
              > się, że to zwyczajne? Bo wygląda,
              > że jesteś pogodzony z takim stanem rzeczy i bulisz.
              > Pozdrowienia

Niestety, opisany cennik dotyczy powiedzmy Wrocławia i okolic. Skąd wiem, no cóż,
              moje przedsiębiorstwo "nie daje" i dlatego najbardziej mnie bolą sytuacje, kiedy
              tzw. decydenci walą mi prosto w oczy "Panie, przestań mi tu zawracać gitarę. Albo
              mi pan powie ile z tego mam, albo nie ma o czym gadać". Mogę się nie zgadzać z
              rzeczywistością, ale jest tak jak jest i z tego co widzę będzie jeszcze gorzej...
      • Gość: terka Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 20:24
        To zależy od lokalizacji. Cenników jako takich chyba nie ma. To zależy od tego
        czy jest to duże, czy małe miasto. No i oczywiście od samych urzędników. Im
        wyżej, tym apetyt jest większy.
    • Gość: JaJaccek Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 10.08.01, 02:58
      A jak kiedys zartem wspomnialem, zeby uprawomocnic i opodatkowac to mnie nikt
      nie poparl.:))
    • dlugopis Re: Niewypisanie mandatu 10.08.01, 13:14
      Za niewypisanie mandatu za przekroczenie predkosci place 50 PLN przy
      przekroczeniu do 50 km/h powyzej dopuszczalnej (trasa , a nie miasto). Raz mnie
      zlapali na 140 na ograniczeniu 60 i wytargowalem 100 bez biurokracji.
      W obszarze zabudowanym jezdze grzecznie, dzentelmensko i nie lamie przepisow.
    • Gość: Pucio Pytanie do tych co wiedza IP: 216.94.245.* 13.08.01, 23:34

No dobrze powiedzmy ze trzeba dac taka lapowke w wysokosci 200K.
      Jak to sie robi? Przelew na konto, gotowka?
      Czy polskie banki musza kogos informowac o tak dyzych przelewach?
    • Gość: nemonick Re: Cennik wroclawskich lapowek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 22:35
      jednego Pana ostatno zamkneli z WIG (wydzial inicjatyw gospodarczych)
      zalatwienie koncesji na sprzedaz alkoholu kosztowalo ok. 8 - 15 tys. zl (nie
      hurt tylko maly lokal )i to az dziwne ze tego Pana aresztowano bo kruk
      krukowi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka