Dodaj do ulubionych

Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup...

30.11.09, 10:31
30 lat mieszkałem na Sępolnie i jeśli ludzie wtedy protestowali przeciwko
budowie to OK- było mało samochodów i można ich winić za brak przewidywania.
dziś, gdy czasem przejeżdżam przez Mickiewicza to współczuję tym, co tu
pozostali. Uliczki jak np. Głowackiego (łącznik między Mickiewicza a
Partyzantów)czy Kosynierów nie nadają się do takiego natężenia ruchu. Ekologom
proponuję się puknąć w głowę i zastanowić się, czy my żyjemy dla żabek?
Niech je sobie poprzenoszą poza tereny zabudowane- ludzi trochę trudniej
przesunąć z domami i ulicami za miasto! Ile szkód w ekosystemie jest
powodowanych przez ruch przez centrum. Ile ginie ludzi na ulicach przez
wieczny pośpiech ludzi spowodowany nadrabianiem stania w korkach. Trochę
logiki nie zaszkodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: mbiskupin TAK dla obwodnicy! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.09, 11:18
      ja rowniez mieszkam na Biskupinie i w przeciwienstwie do ekologow
      jestem ZA budowa obwodnicy, pod warunkiem zrobienia dobrych ekranow
      ochornnych! Moim zdaniem nie ma innego wyjscia, zeby odkorkowac
      oklice pl Grundwaldzkiego, Hali Stulecia, ZOO itp. Jesli zrobi sie
      ekrany z prawdziwego zdarzenia, to Park Sczytnicki i mieszkancy
      pobliski ulic beda chronieni i nie odczuja tak halasu z obwodnicy.
      • 1410_tenrok owarzyszenie przyjazna wsypa............ 30.11.09, 11:34
        panie gości, co mają garaże do wyburzenia........
        czy nie można ich by wyeksmitować?
        A panstwo ekolodzy! Nie przeszkadza wam ruch dziesiątek tysięcy samochodów
        dziennie, które przejeżdżają ul. Mickiewicza i zatruwają Park Szczytnicki?
        Ekolodzy? Doprawdy...........
        • Gość: z Re: owarzyszenie przyjazna wsypa............ IP: 217.98.20.* 30.11.09, 20:36
          No dokładnie, sam wiem o takim jednym, który mieszka przy 9 Maja i
          ma tam garaż w ogródkach, więc wpisał się na listę pod protestem
          przeciwko budowie obwodnicy. Dziwi mnie tylko powrót do tego tematu,
          gdyż przecież dobry rok temu te protesty zostały odrzucone, a do
          końca tego roku miał powstać projekt obwodnicy wraz z mostami -?
          • Gość: Konrad Pomyliliście w artykule wschodnią obwodnicę Wrocła IP: 212.160.183.* 19.03.10, 11:09
            wia - czyli trasę Bielany-Łany-Długołęka z Aleją Wielkiej Wyspy czyli
            przedłużenie Obwodnicy Śródmiejskiej.
            To dwie zupełnie różne sprawy.
            Bo jaki do cholery wpływ mają mieszkańcy Biskupina na drogę biegnącą poza
            Wrocławiem???
            Debile...
      • Gość: wrc Re: TAK dla obwodnicy! IP: 212.160.172.* 30.11.09, 12:59
        Ciekawe jaki ekran ochroni przed hałasem mieszkańców domu stojącego
        4 metry od obwodnicy.
        • tomek854 Re: TAK dla obwodnicy! 30.11.09, 13:14
          Gość portalu: wrc napisał(a):

> Ciekawe jaki ekran ochroni przed hałasem mieszkańców domu stojącego
          > 4 metry od obwodnicy.

Każdy.
        • Gość: gosc Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.09, 17:03
          Wbrew pozorom ekrany daja bardzo duzo. Jak duzo- polecam wyciezke w okolice np.
          na ul. Klecinska, gdzie domy stoja od ekranow niewiele dalej ;)
        • Gość: p Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:34
          to ich problem. Niech sie wyprowadza, jak im zle.

3% mieszkancow Biskupina bedzie mialo gorzej, reszta mieszkancow
          biskupina, i wszystkich wroclawian, bedzie miala lepiej

rachunek jest prosty
      • Gość: p. Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:33
        korekta: Hali Ludowej, nie Hali Stulecia
        • gosc-2008 Re: TAK dla obwodnicy! 30.11.09, 19:11
          Gość portalu: p. napisał(a):

> korekta: Hali Ludowej, nie Hali Stulecia

W 10 000% podpisuję się pod tym. To było nie nasze 100-lecie!!!
          • Gość: Stulecia Re: TAK dla obwodnicy! IP: 77.79.192.* 30.11.09, 22:23
            Takoż i to nie nasza Hala, by być ścisłym.
      • Gość: kibuc Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.chello.pl 30.11.09, 20:13

> Moim zdaniem nie ma innego wyjscia, zeby odkorkowac oklice pl Grundwaldzkiego,
        Hali Stulecia, ZOO itp.

Nie no, wyjść jest sporo. Przede wszystkim solidna komunikacja zbiorowa, bo
        trzęsie mnie podejście, że wszędzie trzeba dojechać samochodem (a w każdym
        samochodzie, rzecz jasna, tylko 1 osoba, bo każdy musi być kierowcą). Tyle że
        stowarzyszenie Przyjazna Wyspa chyba samo nie wie, czego chce, bo z jednej
        strony NIE dla obwodnicy, a z drugiej - pomysł parkingu przy Hali na 2 tysiące
        samochodów i kilkadziesiąt autobusów (szkoda, że o płycie postojowej dla
        samolotó zapomnieli). Innymi słowy - chcemy, by ludzie do nas przyjeżdżali
        (parking), ale niech się tłuką przez Zwierzyniecki. Brawo.

• Gość: z Re: TAK dla obwodnicy! IP: 217.98.20.* 30.11.09, 20:42
          Sporadycznie (ale jednak! czasami muszę) używam komunikacji
          miejskiej i po każdym takim "eksperymencie" na dłuuugo odechciewa
          mi się jazdy autobusami i tramwajami, za to z przyjemnością wsiadam
          d samochodu - i szybciej, i taniej (policzyłem sobie bilety w dwie
          strony i nijak nie chce wyjśc inaczej;P )
          • Gość: kibuc Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.chello.pl 01.12.09, 08:46
            O tym właśnie piszę. Obecna KZ nie jest alternatywą dla jazdy samochodem (ja się
            przestawiłem, ale każdy dzień to walka). A Przyjazna Wyspa zamiast powalczyć o
            puszczenie tramwaju w ciągu obwodnicy i zmianę profilu trasy na 1x1, nawija
            swoje o tunelach, nowych lokalizacjach (na prywatnych terenach stadionu Ślęzy) i
            wielopoziomowych parkingach.
      • Gość: wrc Re: TAK dla obwodnicy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 20:18
        Żeby częściowo rozładować tłok na moście Zwierzynieckim miał być wybudowany
        parking dla ZOO po drugiej stronie Odry, Na Niskich Łąkach i co? Jest fontanna,
        która zwiększa ilość samochodów jadących na Wielką Wyspę. Może ta fontanna
        powinna nazywać się "Zemsta Dutkiewicza"?
    • Gość: gość Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 30.11.09, 11:19
      Ten łącznik był planowany od kilkudziesięciu lat więc o co chodzi tym ludziom???
      Nie wiedzieli gdzie mieszkają???
      • 1410_tenrok ten łącznik był projektowany już za czasów niemiec 30.11.09, 11:31
        kich!
    • Gość: Mieszkaniec okolic Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 11:29
      Zgadzam się a tym którym się to nie podoba, no cóż, zawsze mogą
      sprzedać swój lokal i przenieść się w inne miejsce - tak jak to się
      miało z rynkiem we Wrocławiu. Garść ludzi nie może utrudniać życia
      całemu społeczeństwu.
      • Gość: Ecoterrorshow Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: 90.156.118.* 30.11.09, 11:36
        Uwazam, ze Ropuchy sa najwazniejsze. Powinno sie powrocic do stanu z XIV wieku i
        wyburzyc wszystko co powstalo pozniej. Chociaz w sumie Ostrow Tumski tez
        powinien zostac oddany przyrodzie. Mieszkancy powinni poruszac sie pieszo ew. na
        rowerze(ci mniej sprawni fizycznie niech siedza w zieminkach) i nie rozmawiac za
        glosno. Mozna przeciez wystraszyc jakies zwierzatko. Co proponuje mieszkancom
        wyburzonych dzielnic? Moze samobojstwo?
        Ecoterrorshow
      • Gość: wrc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:32
        A jaki w tym jest interes "całego społeczeństwa"? Przecież to ma być LOKALNE
        połączenie Biskupina z południem miasta.
        • Gość: gvfg Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 21:49
          Biskupina? a sępolna, zacisza, kowal, swojczyc, strachocina, wojnowa, kamieńca
          wrocławskiego, dobrzykowic itd ? dobrze wiem kto jeżdzi mickiewicza rano bo
          widze codziennie korki od samego wojnowa
          • Gość: wrc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:07
            Od strony Wojnowa, to chyba bliżej obwodnicą Wschodnią?
            • Gość: ghh Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:15
              zalezy gdzie jedziesz, ale na pewno obydwie przeprawy duzo dadza. A wstyd ze po
              wojnie dopiero teraz powstaja nowe!!!! Cud ze powstaja, wiec krytyka niech
              zamilknie:)
    • typ71 Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 11:40
      wiadomo ze klub dzialkowca zawsze bedzie przeciw ale moim zdaniem trasa jest bardzo dobrze poprowadzona i wielka wyspa moze bardzo duzo zyskac a stracic niewiele.
      • Gość: wrc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: 212.160.172.* 30.11.09, 12:07
        Zgadzam się, że most jest potrzebny, ale narusza MOJE interesy, więc
        będę protestował przeciw budowie. Chyba nikogo to nie dziwi, że
        bardziej dbam o SWÓJ interes niż jakiś "społeczny". Państwo ma
        obywateli w d..e, więc nie czuję żadnych zobowiązań wobec takiego
        państwa.
        • Gość: heh Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 12:18
          A jakie to twoje interesy narusza budowa obwodnicy? podziel sie z nami ta
          informacja. Masz tam ogrodek dzialkowy ? garaz?

Uswiadom sobie ze tysiace ludzi codziennie traci na twoim interesie stojac w
          korkach, wydzielajac spaliny, denerwujac sie itd, mieszkasz w miescie - wiec ten
          'jakis' spoleczny interes jest duzo wazniejszy niz twoj. lepiej zwijaj sie szybko
        • map4 Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk 30.11.09, 12:24

> Zgadzam się, że most jest potrzebny, ale narusza MOJE interesy, więc
          > będę protestował przeciw budowie.

Obwodnica przez wyspę została zaprojektowana w połowie lat 30 ubiegłego wieku.
          Wprowadzając się po wojnie do poniemieckich willi trzeba było po prostu robić to
          z głową, a nie brać pierwsze z brzegu domostwo. Poza tym mógłbyś wybrzydzać,
          gdybyś to mienie legalnie kupił.
          • Gość: wrc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: 212.160.172.* 30.11.09, 12:58
            To dlaczego miasto wiedząc o planach z lat 30-tych sprzedawało
            działki budowlane na terenie planowanej obwodnicy.

Pomijam bezsensowność Twojej wypowiedzi, że ludzie wprowadzając się
            do istniejących domów, w 1945 roku mieli wiedzieć o planowanej
            obwodnicy.
            • 1410_tenrok a gdzie sprzedawano na Biskupinie lub na Sępolnie 30.11.09, 13:03
              takie działki?
              Możesz palcem wskazać na mapie?
              Na rezerwie terenu nie postawiono nic trwałego (baraki polibudy na Chłemonskiego
              są z drewna oraz z asbestu.....)

Mieszkasz w mieście, to musisz sie liczyć z tym, że nie spieają tu ptaszki, ale
              warczą samochody i dzyńdzynią tramwaje...........
              • map4 Re: a gdzie sprzedawano na Biskupinie lub na Sępo 30.11.09, 13:27
                1410_tenrok napisał:

> Na rezerwie terenu nie postawiono nic trwałego (baraki polibudy na Chłemonskiego
                > są z drewna oraz z asbestu.....)

... a ogródki działkowe też trudno uznać za docelową zabudowę ...
                • 1410_tenrok ogródki działkowe istniały też już 30.11.09, 14:41
                  za Niemca.
              • Gość: z Re: a gdzie sprzedawano na Biskupinie lub na Sępo IP: 217.98.20.* 30.11.09, 20:46
                "(baraki polibudy na Chłemonskiego są z drewna oraz z asbestu.....)"

A skąd masz takie informacje? Budynki te powstawały w połowie
                lat '70 i mogę cię zapewnić, że nie są z drewna ani azbestu - akurat
                pracowałem tam w ramach "0" praktyk studenckich ;P
                • 1410_tenrok są to prefabrykowane 30.11.09, 21:14
                  baraki!
                  • cree-is-me Re: są to prefabrykowane 30.11.09, 21:32
                    Chwilami jesteś rozbrajający... :)))
                    Już prefabrykowane, a nie drewniane? ;P I czemu baraki, a nie
                    budynki? A skoro tak, to bloki z prefabrykatów także nazywasz
                    barakami? ;) Zdecyduj się :DDDD
                    • 1410_tenrok baraki zostały zbudowane z elementów drewnianych, 30.11.09, 21:46
                      czyli z prefabrykatów. Czy to jest takie trudne do pojęcia?
                      Skrajny od skweru rzeczywiscie jest inaczej zbudowany.
                      Tak, czy inaczej, budynki te są na terenie rezerwy drogowej i pójdą do rozwałki.

PS.
                      Nie wymądrzaj sie i sprawdz. W tych latach bardzo dużo takich baraków
                      prefabrykowanych stawiano w mieście. Konstrukcja drewniana, obita eternitem lub
                      innym badziewiem. Przy ulicy Bujwida był zarząd dawnej PSS-Społem (teraz stoi
                      tam plomba). Na Sienkiewcza, przy piekarni też taki barak stoi (kiedyś komenda
                      hufca ZHP). Za JTT też coś takiego stoi (opuszczone częściowo instytuty PWr).
                      • 1410_tenrok każego dnia przejeżdżam tamtędy i dzisiaj dokładni 01.12.09, 16:01
                        e obejrzałem baraki. Wszystkie, oprócz dwóch obiektów, zbudowane są w
                        technologii prefabrykatów drewnianych z obłożeniem płytą (najprawdopodobniej
                        eternitową).
                        Na terenie firmy handlującej kafelkami (to pierwszy rząd od prawej strony) jest
                        magazyn (stoi na samym końcu) zbudowany w innej technologii.
                        • map4 Re: każego dnia przejeżdżam tamtędy i dzisiaj dok 01.12.09, 16:21
                          Z bardzo starych czasów pamiętam, że pracujący tam narzekali na wiejący wiatr
                          nawet przy zamkniętych oknach. Zresztą ilość kaloryferów w halach mówi sama za
                          siebie.

Te baraki rzeczywiście zbudowane są metodą mocno prowizoryczną. Są lekkie i
                          łatwe do rozbiórki. Eternit czy płyta pilśniowa - to nie gra roli. Faktem jest,
                          że jeśli jeden kark rzuciłby drugim o ścianę, to mogliby obydwaj wylądować na
                          zewnątrz.
        • Gość: Po prostu ja Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.11.09, 13:15
          Ale jesteś "yntelygentny". Przecież ten twój protest też narusza twoje interesy:
          jak się nie chcesz ruszać z miejsca, żyjesz tylko powietrzem to protestuj. Czy
          ci ludzie nie widzą że to ma poprawić komunikację tej okolicy z resztą miasta?
        • Gość: gosc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.09, 17:00
          Misiaczku biedny- mam gdzies twoje zywotne interesy gdyz pownieaz trasa
          obwodnicy byla wyznaczona juz przed wojna ;) To wlasnie dlatego zostaly
          zostawione pasy zieleni, zeby szybko i bezbolesnie zamienic je na droge.
          Natomiast z powodu takich jak ty (celowo mala litera) codziennie wyjechanie z
          wielkiej wyspy do miasta wyglada jak przesypywanie sie powolne piasku w
          klepsydrze...
    • Gość: ekolog ale to nie sa ekolodzy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 12:02
      ja tez uwazam sie za ekologa - protestowalem nad Rospuda spiac przy -20 kilka
      dobrych dni w namiocie ale w przypadku Obwodnicy przez Sepolno to wlasnie w imie
      ekologii powinna powstac ta trasa. Zmniejszajac korki - zmniejszamy emisje
      szkodliwych gazow.
      • 1410_tenrok jacy to ekolodzy, skoro dopuszczają do niszczenia 30.11.09, 13:04
        Parku Szczytnickiego w imię paru facetów z ul. 9go Maja oraz Pugeta?
        • Gość: fakir Re: jacy to ekolodzy, skoro dopuszczają do niszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 13:14
          a co ta za organizacja ekologiczna? Sporo powstaje tylko po aby czerpać profity
          Przy rożnego rodzaju inwestycjach. Może tu jest podobnie?
    • bezstronny_obserwator Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 13:11
      Istnieje alternatywa o której nikt nie pomyślał. Wystarczy wysadzić most
      swojczycki. Problem korków zniknie.
      • Gość: Po prostu ja Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.11.09, 13:16
        A może wszystko na wyspie wysadzić? Będzie miejsce na powiększenie ZOO.
      • tomek854 Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk 30.11.09, 13:16
        bezstronny_obserwator napisał:

> Istnieje alternatywa o której nikt nie pomyślał. Wystarczy wysadzić most
        > swojczycki. Problem korków zniknie.

Zwierzyniecki też zamknąć. A resztę ogrodzić wysokim murem...

A potem zrzucić tam prezydenta i modlić się, żeby się Kurt Russel nie
        dowiedział, bo jeszcze by go chciał wyciągnąć jak w tym filmie :-)
        • map4 Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk 30.11.09, 13:40
          tomek854 napisał:

> Zwierzyniecki też zamknąć. A resztę ogrodzić wysokim murem...

Nie tyle zamknąć, ile wysadzić w powietrze. Nie tylko zwierzyniecki, mosty
          jagiellońskie też. Po zamknięciu mostów dla pojazdów mieszkańcy wyspy skarżyliby
          się z pewnością na tupanie przechodniów i dzwonienie dzwonków rowerowych. Tylko
          wysadzenie trzech mostów: zwierzynieckiego i obydwu jagiellońskich w powietrze
          zapewni wyspiarzom upragniony spokój.

No i jeszcze koniecznie trzeba byłoby zlikwidować przystań zwierzyniecką, żeby
          uniemożliwić szmuglerom przemycanie ludzi pomiędzy oboma brzegami Odry. Po
          zerwaniu przepraw wyspiarze mogliby ogłosić niepodległość (konieczność
          posiadania wiz wjazdowych do Wrocławia przez jedyne przejście graniczne na
          moście szczytnickim) i reszta wrocławian miałaby z nimi święty spokój. Od
          wyspiarzy można byłoby wymagać noszenia jakichś znaków identyfikacyjnych na
          ubraniu i zakazać korzystania im z komunikacji miejskiej. Odcięcie od miejskiego
          systemu wodociągów, kanalizacji i miejskich sieci ciepłowniczej i energetycznej
          też wzmocniłoby poczucie wyjątkowości wielkiej wyspy.
          • 1410_tenrok zaraz, zaraz! 30.11.09, 14:47
            tu nie chodzi o wszystkich, tu chodzi o paru debili z 9go Maja oraz z Pugeta! Są
            to ludzie chorzy na głowe i tyle! Ich argumenty są paranoiczne.
            Ja też tu mieszkami i jak wielu ludzi, jestem za obwodnicą, tyle, że pod jednym
            warunkiem: TAM MA BYć RóWNIEż TRAMWAJ!
            • Gość: Ja Re: zaraz, zaraz! IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 21:57
              Czemu nazywasz ludzi, którzy stracą sporo pieniędzy i w związku z tym protestują
              debilami?
              • 1410_tenrok a jakie pieniądzy ci panowie 30.11.09, 23:34
                stracą, zwłaszcza ten dziwak z Pugeta?
                On mieszka od trasy o jakieś 500 m. rozumiem, mieszkałby na Chełmonskiego..........
                • Gość: Ja Re: a jakie pieniądzy ci panowie IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 23:54
                  Jeśli teraz sprzeda za jakąś kwotę a później nowy właściciel po wybudowaniu
                  drogi sprzeda to samo powiedzmy 10x mniej to różnica będzie jasno określała
                  jakie pieniądze stracił nowy właściciel przez tę inwestycję. Ciężko będzie jeśli
                  to będzie jedna taka operacja. Jednak jeśli to będzie większa akcja to nic nie
                  stoi na przeszkodzie, żeby ceny metra kwadratowego w tamtej okolicy były po
                  100tys zł.
                  • 1410_tenrok napisałem to już poniżej 01.12.09, 15:58
                    ten most będzie zbudowany, a wiadomość o tym krąży już od 20 lat! I ktoś, kto
                    mieszka w mieście musi sie liczyć z tym, że mieszka w mieście, gdzie jeżdżą
                    samochody i dzyńdzynią tramwaje, a nie przykładowo kumkają żaby oraz ciumkają
                    ciumcie.
                    Jest wiele miejsce, gdzie budowane są drogi. I to nie tylko w Polsce. Jeżeli
                    ktoś nie chce sąsiedztwa - niech sie wyprowadzi.
                    • Gość: Ja Re: napisałem to już poniżej IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 16:12
                      Tez możesz się wyprowadzić. Ja Ci mówię jakie jest prawo.
                      Tak Ci żal dupę ściska, że dostana odszkodowania jak zadziałają dobrze?
      • Gość: taaa Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.uwoj.wroc.pl 30.11.09, 13:59
        sam się wysadź to będzie alternatywa na głupie wpisy.
      • Gość: tylda Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.217.146.194.generacja.pl 30.11.09, 14:30
        buahaha +++
        a samo wysadzenie może być atrakcją turystyczną większą niż fontanna ;)
      • gosc-2008 Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk 30.11.09, 19:16
        bezstronny_obserwator napisał:

> Istnieje alternatywa o której nikt nie pomyślał. Wystarczy wysadzić most
        > swojczycki. Problem korków zniknie.
        A który to jest - czy nie Chrobrego?
    • yehnot Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 13:29
      co ma droga Bielany-Łany-Długołeka do Obwodnicy Sródmiejskiej ?
      spotkanie odtyczy Obwodnicy Sródmiejskiej
      Znowu pismak pomylił inwestycje
      • Gość: kibuc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.chello.pl 30.11.09, 19:15
        Ma bardzo dużo. Podstawowym argumentem przeciw Mostowi Wschodniemu był brak
        obwodnicy wschodniej, co miało skutkować przeniesieniem tranzytu na ten właśnie
        most (i dalej przez Różyckiego do Kochanowskiego lub przez Mickiewicza na
        Swojczyce).
    • Gość: gaax Pełna mobilizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 13:31
      Trzeba tam przyjść i zrobić porządek na spotkaniu, bo przyjdzie banda moherów i
      je zdominuje. Znaczy, prawdopodobnie i tak będzie taki scenariusz, ale trzeba
      zrobić wszystko żeby do tego nie dopuścić :)
      • Gość: sic Re: Pełna mobilizacja IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.09, 13:41
        Wydawało mi się, że decyzja powstania tej NIEZBĘDNEJ inwestycji
        zapadła kilka lat temu tylko termin budowy został przesunięty. A tu
        cały cyrk od początku! Czyżbym coś źle zapamiętał z prasowych
        notatek z przed kilku lat ?
        No i co ma droga Bielany - Łany - Długołęka ( wschodnia obwodnica W-
        wia) do Wielkiej Wyspy ?
    • Gość: Czesiu Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 13:40
      Generalnie to nie wiem o czym tu rozmawiać. BUDOWAĆ!
    • warm_hearted Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 13:42
      Kolejny raz zwierzęta mają być postawione wyżej niż miliony ludzi
      podróżujących po świecie, a szczególnie Wrocławian- takie rzeczy tylko w
      Polsce. Nie wiem, czy to jest śmieszne, czy żałosne ale dziwne jest to, że np.
      za granicą jakoś ludzie chodzą po lodowcach, metr od nich są świstaki i jakoś
      nikomu to nie przeszkadza. Przykładów takich tysiące.
      • Gość: wrc Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:28
        Jakie miliony ludzi? Przecież to ma być lokalne połączenie Biskupina z południem
        Wrocławia.
    • pssz Najważniejsze są ropuchy:):):) 30.11.09, 13:51
      Co tam korki na drogach! Żaby są najważniejsze!:):):):)
    • marbryl1 Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 14:10
      Mieszkancy Biskupina chca miec spokoj ale nie mysla o mieszkancach ulic przez,
      ktore codziennie kreca sie do domu i pracy.Ulica M.S.Curie to jeden wielki
      bajzel,a Wybrzeze Wyspianskiego to tragedia a tam tez mieszkaja ludzie i chca
      miec spokoj.Politechnika rozwija sie ku chwale miasta ale tez kosztem nerwow
      mieszkancow tego rejonu, ulice zablokowane samochodami studentow i pracownikow
      uczelni.Mieszkancy ulic obok Politechniki nie maja mozliwosci parkowania przed
      domem przez caly tydzien-uczelnia ma sie dobrze.Ten wezel nalezy rozsuplac.
    • j-50 9 Maja i Kosiby (d. Cmentarna)? 30.11.09, 14:20
      To ja rozumiem, że przez te ogródki działkowe. Takie ogródki nie
      mają żadnej racji bytu. Wynikają z dawnych (nawet pohitlerowskich)
      rezerw terenowych miasta. Ja oczywizda kumam, że hreczkosieje chcą
      się czuć w mieście jak na wsi. No to niech za to zabulą - jak za
      tereny pod zabudowę!
      Wielka Wyspa - to Wielki Pic! Ja nawet w centrum miasta widzę
      chronione jeże. Kiedyś widziałem na osiedlu Różanka stadko
      biegających przepiórek (stare z młodymi). Zupełnie miały mnie w
      swych sromo-tyłkach. Pewnie za następnym garażem przystąpiły do
      aktów seksualnych w celu dalszego rozmnażania.
      Co wy zzieleniałe qtsy chcecie chronić? Zieleń urządzoną?! No to
      chciałbym ja waś qts widzieć jak na miejscach wyłączonych z terenów
      publicznych urządzacie parki!!!!! WŁAŚNIE NA TYCH DZIAŁKACH - qwa
      mać!
      • Gość: kononowicz Re: 9 Maja i Kosiby (d. Cmentarna)? IP: *.privacyfoundation.de 30.11.09, 14:39
        Siedze pod mostem. Spie pod mostem. Pije pod mostem. P... pod mostem. Nad glowa przejezdza mi tysiace samochodow. Spac nie mozna !! Odpoczac nie mozna !! Zjesc spokojnie nie mozna ! Poczytac w internecie nie mozna !! Odebrac poczty nie mozna !! Pogadac w ciszy nie mozna !! Nic nie slychac !!
        Rozumiem tych mieszkancow Biskupina. Wiem, jak ciezko sie zyje przy ruchliwej ulicy i ruchliwym moscie.

Mam madra propozycje.
        Nie budowac. Nie budowac mostow. Nie budowac zadnych mostow. Nie wolno. To jest grozne dla zdrowia. Grozne dla srodowiska.

I proponuje ZBURZYC WSZYSTKIE MOSTY !
        Zburzyc Grunwaldzki
        Zburzyc Szczytnicki
        Zburzyc Zwierzyniecki
        Zburzyc Swojczycki
        Zburzyc Osobowicki
        Zburzyc Sikorskiego
        Zburzyc Milenijny
        Zburzyc wszystkie inne mosty

Po c..uj mosty we Wroclawiu. Po co komu mosty. Mozna zyc bez mostow. Bedzie spokoj. Bedzie spokoj. Bedzie swiety Spokoj !! I bede mial w koncu cicho nad glowa !!
        • Gość: z Błąd w rozumowaniu IP: 217.98.20.* 30.11.09, 20:55
          Zburzą także most pod którym teraz sypiasz i będzie ci na łeb
          kapało - na wuj ci taki spokój? ;P
          • Gość: kononowicz Re: Błąd w rozumowaniu IP: *.blutmagie.de 30.11.09, 22:03
            Moj most jest na autostradzie !!
            Tego nie wolno burzyc
            Bo to w koncu moj dom i niech dalej stoi
            Chociaz leb peka od tego co sie dzieje u gory

• ingaas Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 30.11.09, 14:37
      Oby nikomu ze starszych i nie tylko, mieszkańców Wyspy nie przydarzyło się, że
      w nagłym wypadku karetka utknie gdzieś w korku przed Zwierzynieckim. Bo będzie
      lament i jak zwykle "Mądry Polak po szkodzie..."
    • rocez Most tak! Autostrada w mieście nie! 30.11.09, 17:21
      Absurdalne i fałszywe jest stawianie tematu: przeciwnicy kontra zwolennicy.
      Most na Biskupin by się przydał, bez wątpienia, ale nie autostrada po 3 pasy w
      jedna stronę, która rozdzieli wyspę na dwie części! Będzie to podobna zbrodnia
      budowa przelotówki na Kazimierza Wielkiego (Wtedy była głęboko komuna - ale
      widać u ludzi u władzy wciąż ta sama mentalność). Trzeba zredukować ruch
      tranzytowy przez Wielka Wyspę i wtedy zastanawiać się jaki most jest
      mieszkańcom (podkreślam mieszkańcom!). żeby wyrzucić ruch tranzytowy wystarczy
      znacznie mniejsza inwestycja, niż ten most, wystarczy choćby połączyć kowalska
      z kwidzyńską, gdzie prawie nikt nie mieszka i tamtędy pościć ciężarówki, które
      jadą teraz przez Park Szczytnicki.
      Ludzie kiedy się opamiętać , i przestaniecie glosować na kolesi, którzy od lat
      ciągną z was łacha i napuszają jednych na drugich zamiast rozwiązać realny
      problem.
      • Gość: sic Re: Most tak! Autostrada w mieście nie! IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.09, 17:47
        ... jaka autostrada ? Panie rocez, pan chyba nie zabardzo
        zorientowany o co chodzi. No i co ma Kowalska z Kwidzyńską do
        poruszonego tematu ?
    • rocez Ludziska - sami macie ropuchy w głowach!!! 30.11.09, 17:39
      Cała polityka transportowa miast jest prowadzana do katastrofy. Chcą wam
      zniszczyć jedna z najpiękniejszych dzielnic Wrocławia. Korki są bo mamy za dużo
      samochodów (więcej niż w Dreźnie i w Berlinie), a przez Wielka Wyspę przewala
      się ogromny ruch tranzytowy (skandal, którego końca nie widać) oraz samochody
      ludzi z przedmieść, którzy nie mają żadnej alternatywy dla samochodu. Nie mam
      sprawnej kolejki podmiejskiej i z tego powodu w każdej rodzinie ludzie maja po
      trzy cztery auta. Trzeba inwestować w transport publiczny, a nie budować
      autostrady w mieście to utopia. Trzeba zlikwidować tranzyt, a emocjonować się
      sztucznie wymyślonym problemem ropuchy czy ludzie?
      Ci którzy Was podpuszczają tym artykułem, kładą się teraz ze śmiechu.

• Gość: hgdhs Re: Ludziska - sami macie ropuchy w głowach!!! IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 18:11
        trzeba inwestowac w transport publiczny oraz budowac sprawna siec dróg, nie
        jedno zamiast drugiego. Wrocław ma miom zdnaniem bardzo optymistyczne prognozy
        zeby za ok 5-10 lat jedno i drugie bylo na wysokim poziomie....dlatego
        powystrzelalbym tych od żab. To jest miasto!!
      • Gość: sąsiad obwodnicy Re: Ludziska - sami macie ropuchy w głowach!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.09, 19:50
        popieram w stu procentach. oczywiscie moznaby bylo przesunac ta
        obwodnice i poprowadzic ja przez bartoszowice, ale po co skoro na
        biskupinie jest jeszcze tyle drzew do zniszczenia?!
    • Gość: pawel Re: Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Bisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:29
      wqrwiaja mnie ci mieszkancy Biskupina..
    • diplomatica Przeciw 30.11.09, 19:21
      tak, jestem przeciw dzieleniu wielkiej wyspy.
      sens ma budowanie mostu dla mieszkancow biskupina, ale puszczanie obwodnicy
      (po 3 pasy w kazda strone) brzegiem 9 maja i parku szczytnickiego jest pomylka.
      Komu niby ma sluzyc nowa droga - bo na pewno nie mieszkancom sepolna,
      biskupina czy zalesia. A jak dobrze pamietam to całkiem niedaleko sa granice
      administracyjne miasta.
      Na sepolnie samochodow jakos specjalnie nie przybywa, nie ma zadnej nowej
      budowy mieszkaniowej bo i nie moze byc.
      obecnie mieszkam w miescie z obwodnica tego typu i ona tez sie korkuje az
      miło. obecnie jest poszerzana, i tylko patrzec jak sie zacznie znowu korkowac
      w godzinach szczytu.
      • Gość: wrc Re: Przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 20:23
        Ta trasa ma połączyć Armii Krajowej z ul. Mickiewicza. A dalej? Samochody pojadą
        osiedlowymi ulicami w kierunku na Warszawę.
        • Gość: z Re: Przeciw IP: 217.98.20.* 30.11.09, 20:51
          No widzisz, gdybyś poszperał po sieci i poczytał trochę, to
          wiedziałbyś, że to plany na najbliższe lata. Docelowo trasa zostanie
          pociągnięta dalej aż do wylotu z miasta (ul. Krzywoustego) -
          powstaną nowe mosty na kanałach żeglugowym i powodziowym, równolegle
          do mostów na Kochanowskiego.
          • Gość: wrc Re: Przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:21
            Wg oficjalnych planów UM, nie planuje się budowy dalszego ciągu obwodnicy.
            Oczywiście wiem, że to kłamstwo, po Dutkiewiczu niczego innego nie należy się
            spodziewać.
        • Gość: lol Re: Przeciw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.11.09, 20:56
          Ale skad te samochody na Warszawe? przeciez to bedzie dodatkowy wyjazd na poludnie miasta, zamiast przez Grunwald i plac Spoleczny, to przez Armii Krajowej i na Bielany. Na Warszawe z poludnia bedzie sie jezdzic przez AOW i Via Romana.
          • Gość: wrc Re: Przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:23
            Przez Wielką Wyspę będzie bliżej i wystarczająco dużo samochodów tędy pojedzie,
            żeby zablokować osiedle. Od Mickiewicza pojadą przez Paderewskiego, a następnie
            Różyckiego albo Moniuszki.
        • Gość: fgdf Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 21:51
          a dalej kolejnym mostem przez odre, mirowiec, kowale az do korony..ciezko
          sprawdzic przebieg w necie przed biciem piany na forum ?
          • Gość: Ja Re: Przeciw IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 22:01
            Tego odcinka ma nigdy nie być.
            To ma być sięgacz. Oczywiście możliwe że władze miasta kłamią, ale to już inna
            bajka.
            • Gość: ghh Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:16
              nie klamia bo w planach rozwoju miasta dostepnych w necie masz jak byk przebieg
              obwodnicy! :)
              • Gość: Ja Re: Przeciw IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 23:35
                Pokaż mi te plany. Ja tam nic takiego nie widzę:)

A tak swoją drogą, to oni sobie najprawdopodobniej nie zdają sprawy, jakie
                poniosą koszty związane z odszkodowaniami.
                Zamiast niszczyć wielka wyspę w dużym obszarze powinni zrobić otwarty wykop i
                zrobić drogę poniżej poziomu gruntu, a nad nia drugą drogę lokalna i zieleń.
                Cisza spokój, mniejsze odszkodowania, mniej terenu zajmą, nie ma problemu z
                odśnieżaniem, droga będzie zdecydowanie trwalsza, bo nie narażona na działanie
                czynników atmosferycznych. W dłuższej perspektywie to czysty zysk. A tak
                zniszczą osiedla, kawał parku szczytnickiego, obniżą wartość okolicznych domów
                (za co zapłacą grube miliony), oddzielą stadion olimpijski od parku i zalesia.
                Ale żeby podejmować takie decyzje trzeba patrzeć perspektywicznie a nie
                doraźnie. A myślenia perspektywicznego w Polsce zawsze brakowało.
                • Gość: gh Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 01.12.09, 00:41
                  nie patrzysz to nie widzisz. linki sa pare postow nizej
                  • Gość: Ja Re: Przeciw IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 00:59
                    Ja tam widzę tylko jakieś kreski, które nawet w legendzie nie są opisane. Co to
                    znaczy szara przerywana? Dobrze by było gdyby tędy rzeka płynęła?
              • Gość: kibuc Re: Przeciw IP: *.chello.pl 01.12.09, 08:52
                > nie klamia bo w planach rozwoju miasta dostepnych w necie masz jak byk przebieg
                > obwodnicy! :)

A jest też w tych planach projekt dodruku pieniędzy? Z czego i kiedy ma powstać
                ta inwestycja? Budżet trzeszczy, a tutaj rozmowa o kompletnej utopii jaką są
                nowe Mosty Jagiellońskie.
          • Gość: wrc Re: Przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:08
            A możesz podać link do OFICJALNYCH planów tej budowy?
            • Gość: ghh Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:18
              www.wroclaw.pl/m3527/p62391.aspx
              tu masz wszystkie mapy studium.

wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/2d68eb78-17d5-4a1e-815c-15a8e89cfc69/7.pdf
              tutaj system drog. Milej lektury :)
              • Gość: wrc Re: Przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:30
                "...rezerwy perspektywiczne..." :-)
                To już było przed wojną i przerysowali to z niemieckich map.
                • Gość: ghh Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:33
                  nie mowie ze zbuduja to za rok. Ale po co twoim zdaniem sa te rezerwy ? dla jaj?
                  :) w koncu i tak powstanie tam most, znajac nasze realia nie wczesniej niz za 10 lat
            • Gość: tt Re: Przeciw IP: *.tktelekom.pl 01.12.09, 00:45
              studium uwarunkowan na stronie miasta to dosc oficjalne opracowanie.
      • 1410_tenrok oczyiwscie, a teraz nie przeszkadza ci ruch dziesi 30.11.09, 21:20
        ątków tysięcy samochodów ulicą Mickiewicza? Oczyiwście, że nie, ponieważ to nie
        twój problem, co? Twoja chata ze skraja...........

Komu jest potrzebne stowarzyszenie wielka wsypa? Chyba nie mieszkancom Wielkiej
        Wyspy! Na Sępolnie samochodów specjalnie nie przybywa - wieększego idiotyzmu już
        dawno nie słyszałem!
        A granic administracyjnych również nie pamiętasz!
        Ta droga będzie służyła mieszkancom Biskupina oraz Sępolna, ponieważ wyjadą do
        miasta, nie koniecznie poprzez centrum! A to już wiele!

Jesteś obcy? Lepiej zamilcz!
        • Gość: diplomatica nie obca IP: *.bsace704.dsl.brasiltelecom.net.br 30.11.09, 21:52
          w innym miescie mieszkam tylko przejsciowo, ze wzgledow zawodowych.
          na sepolnie mieszkam ponad 20 lat zeby lepiej bylo przy petli na sepolnie.
          ty za to sepolno widziales chyba z okien twojego gruchota gdy jechales na twoja
          wioske pod wroclawiem i dlatego tak zalezy tobie na tym dojezdzie.
          masz na mysli wojnow czy strachocin? jak pamietam to nie sa 100 tysieczne osiedla.
          wiec ciołku ze wsi podwroclawskiej siedz na swojej miedzy i jej pilnuj i nie
          pchaj sie do miasta.
          • Gość: esd Re: nie obca IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:12
            > w innym miescie mieszkam tylko przejsciowo, ze wzgledow zawodowych.
            > na sepolnie mieszkam ponad 20 lat zeby lepiej bylo przy petli na sepolnie

no i co z tego ? szczerze mam to w dupie! obwodnica nie jest dla sępolna czy
            biskupina. Ona jest dla calego miasta. i tak, bedzie jej ciąg dalszy na 1000% ,
            bedzie zamknięty 'ring' , tego wymaga podstawowe i sprawdzone na świecie
            podejście do rozwiązań komunikacyjnych w miastach!!

> masz na mysli wojnow czy strachocin? jak pamietam to nie sa 100 tysieczne osied
            > la.
            > wiec ciołku ze wsi podwroclawskiej siedz na swojej miedzy i jej pilnuj i nie
            > pchaj sie do miasta.

Widze ze jednak dawno sie wyprowadzilas w celach zawodowych. Strachocin i Wojnow
            coraz bardziej wypelniaja sie zabudowa mieszkaniowa i robi sie powoli ciasno. co
            wiecej w planach jest powstanie osiedla ( Gant dewelopment ) naprawde duzego,
            poza tym Volvo, 3M ( swoczyce, kowale ) zatrudniaja bardzo duzo osob wiec to
            zwieksza ruch tez od miasta, 'ciulko' z miasta. Jest jeszcze wiele innych
            czynnikow ktore pomijam, a pewne jest jedno - obwodnica jest konieczna. Ekrany
            zalatwia naprawde caly halas, a w okolicy ruch sie mocno rozladuje.

Mnie trez wkurzaja setki samochodow spod wroclawia co rano ale to nie powod zeby
            kogos obrazac bo wolal wybudowac dom pod miastem za cene kawalerki w naszym
            ekstremalnie drogim miasteczku. Niestety fatalnie skomunikowanym bo przez 50 lat
            nikt nic nie robil w tym kierunku.

to tyle
            • Gość: Ja Re: nie obca IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 22:18
              Tak czy inaczej mieszkańcy będą mogli domagać się odszkodowań. W tej okolicy to
              mogą być naradę grube miliony zoltych. Wystarczy udowodnić poniesioną stratę,
              np. sprzedać wcześniej mieszkanie za kilka milionów i później ten kto je kupi po
              wybudowaniu obwodnicy sprzeda już po niższych cenach ze względu na hałas za
              kilkaset tysięcy. Miasto zwróci różnicę;)
              • 1410_tenrok jakie straty finansowe? 30.11.09, 23:52
                o obwodnicy mówi sie już od 20 lat, jakkolwiek ja znam temat od początku lat '70
                (miała być gotowa w 1975 roku!).
                Skoro wszyscy wiedzieli o obowodnicy, to kiedy już ona będzie, trudno mówić o
                poniesieniu przez nich strat finansowych. Z jakiego powodu?

W obrębie tej obwodnicy, to brak jest prawie obiektu tak wartościowych.
                Oczywiście z wyłączeniem paru wilii na początku Chełmonskiego.
                Nie mają nawet o czym marzyć ludzie z Pugeta, ponieważ są oddzieleni od trasy
                pasem zieleni.
                • Gość: Ja Re: jakie straty finansowe? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 00:08
                  Wszystko zależy od tego czy udowodnią stratę. Jeśli ktoś to kupi i w przeciągu
                  pięciu lat od zrealizowania inwestycji sprzeda taniej będzie mógł udowodnić, że
                  strata jest wynikiem tej inwestycji. Tak samo miasto może się domagać od
                  właścicieli, którzy w przeciągu 5 lat od zrealizowania inwestycji z jej powodu
                  sprzedadzą swoje mienie drożej, niż gdyby tej inwestycji nie było. Oczywiście
                  możesz nie wiedzieć jakie są ceny mieszkań w tej okolicy, bo nie ty je ustalasz
                  a rynek. Zatem jeśli znajdą się kupcy którzy będą gotowi zapłacić dużo a potem w
                  związku z inwestycja zapłacą mało to cena rynkowa tych nieruchomości będzie
                  ustalona przez rynek w pierwszym i drugim przypadku.
                  • 1410_tenrok to jest teoria 01.12.09, 15:55
                    a praktyka jest następująca: o moście wiadomo publicznie od 20 lat! I zostanie
                    on zbudowany, ponieważ jest to miasto, a nie pustynia lub kurort. Ludzie nie
                    przestaną więc truć o stracie pieniedzy!
                    • Gość: Ja Re: to jest teoria IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 16:10
                      Nie ma to żadnego znaczenia. Jak udowodnia to dostaną. Wszystko zależy od tego
                      jak dobrze będą zorganizowani. Drugi raz wystąpią o kolejne odszkodowanie gdy
                      zostanie wybudowany kolejny odcinek (czyli pewnie za jakieś 50 lat).
                      Tylko Ciebie widzę krew zalewa, że jednak może to nie oni stracą.
                      Najprostszy sposób na zmniejszenie ruchu to wprowadzić opłaty za wjazd do miasta
                      wszystkim, którzy nie są jego mieszkańcami. Z resztą płatne strefy z pewnością
                      będą powstawały i będą się rozszerzać.
            • Gość: wrc Re: nie obca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:24
              Dutkiewicz obiecywał, że most ma być łącznikiem dla Wielkiej Wyspy i nie będzie
              zamknięcia pętli obwodnicy. Twierdzisz, że Dutkiewicz kłamie? Twój prezydent
              KŁAMIE?!
              • Gość: ghh Re: nie obca IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:27
                twierdze z w studium rozwoju wroclawia jest przebieg trasy ( oznaczony jako
                perspektywiczny ) dalej. Kiedy Dutkiewicz obiecywal cos takiego? jakis link?
                Poza tym - to bedzie korzystne dla 99,9999% mieszkańców..przede wszystkim dla
                mieszkancow Sępolna i Biskupina.
                • Gość: ghh Re: nie obca IP: *.tktelekom.pl 30.11.09, 22:31
                  Poza tym za dutkiewicza i tak nie bedzi kasy na te przeprawe, wiec w sumie nie
                  klamal...ale za nim przyjda kolejni i o ile nie godzi to w ich prywatny interes
                  - predzej czy pozniej obwodnica się zamknie:) po prostu musi z powodu roli jak
                  ma pelnic docelowo
                  • Gość: wrc Re: nie obca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:36
                    Chyba, że wcześniej komuna wróci...
                • Gość: wrc Re: nie obca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:33
                  www.wroclaw.plan.pl/wroclaw/index.php?top=5&komunikat=290
              • Gość: wroclawjacek Re: nie obca IP: *.e-wro.net.pl 03.12.09, 15:51
                > Dutkiewicz obiecywał, że most ma być łącznikiem dla Wielkiej Wyspy i nie będzie
                > zamknięcia pętli obwodnicy.
                No bo na razie nie będzie.
                Przez stadion Wrocław zadłuzył sie na dziesieciolecia wiec wszelkie inwestycje
                beda spadać jak gruszki jeszcze długo.

>Twierdzisz, że Dutkiewicz kłamie?
                A ty co na emigracji byłes kilka lat ?
                Jasne że kłamie . Dutkiewicz to nie burmistrz tylko polityk a ci kłamia jak
                najeci aby jak najdłużej zostac na stołku lub wleźć na wyższy.

> Twój prezydent
                > KŁAMIE?!
                Nie wiem jak jego ale moim prezydentem nie jest jak zorientowałem się ze ma
                gdzieś zwykłych mieszkańców Wrocławia .
                Z nim nie da się porozmawiać.
                On woli kłamać ( roztaczać wizje na odległość).
          • 1410_tenrok smieszny misiek jestes 30.11.09, 23:42
            a ja w Sródmiesciu mieszkam ponad 50 lat, aktualnie na Biskupinie.
            Pamiec masz zerową! To, że mieszkasz w krzakach przy pętli i podglądasz tam
            studentki AWF, nie uprawnia cie tutaj do dyskusji.

A, pomijając te prymitywne żarty, to o co ci biega mój malutki?
            Codziennie ul. Mickiewicza, którą przekraczam dwa razy dziennie, przejeżdża nie
            kilkaset, ale kilkadziesiąt tysięcy samochodów, jadących w kierunku centrum i
            wracających z centrum. Trzeba być ślepym, aby tego nie widziec. spaliny tych aut
            niszczą Park. I to cie nie interesuje. Mnie nie interesują interesy członków
            stowarzyszenia "wielkiej wsypy". Słyszałem ich argumenty oraz podniecenie.
        • Gość: kongo Re: oczyiwscie, a teraz nie przeszkadza ci ruch d IP: 79.110.194.* 30.11.09, 22:04
          wszyscy zapominaja o jednym podstawowym fakcie: przejazd przez nowy most ma byc platny!!!
          dzieki temu w ogole jest mozliwe sfinansowanie inwestycji. Firma, ktora go wybuduje ma pobierac oplaty przez 30 lat.
          I teraz co to oznacza? ze to bedzie droga przede wszystkim dla TIRow, bo podobnie jak w przypadku autostrad TIRy beda zwolnione z oplat.

Wiec niech kazdy sie teraz zastanowi czy w ogole bedzie z niej korzystac, albo inaczej: ile jest w stanie placic miesiecznie za przejazd?
          • zalewski.marek Re: oczyiwscie, a teraz nie przeszkadza ci ruch d 30.11.09, 23:31
            Witam
            W imieniu Rady Osiedla serdecznie zapraszam wszystkich Mieszkańców
            na debatę na Uniwersytet Przyrodniczy, a także do grupy BISKUPIN na
            facebooku: www.facebook.com/photo.php?
            pid=30837652&id=1127049841

Zachęcam szczególnie gorąco do przybycia mieszkańców-zwolenników
            planowanego przebiegu obwodnicy, ponieważ dotychczas podczas
            konsultacji społecznych ich głos poza gazetowym forum był dla
            przedstawicieli władz Miasta i opinii społecznej niewidoczny. W
            związku z tym od 2002 roku powstało mylne wrażenie że mieszkańcy
            Biskupina i Sępolna blokują budowę obwodnicy, co w sytuacji braku
            kasy w miejskim budżecie może być bardzo wygodnym argumentem...

Aktualne informacje również zawsze dostępne na stronie rady:
            www.rada.osiedla.wroc.pl/
            • Gość: wrc Re: oczyiwscie, a teraz nie przeszkadza ci ruch d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 23:43
              A dla kogo ma być ta obwodnica z PŁATNYM mostem?
              • 1410_tenrok dla wszystkich, 30.11.09, 23:45
                podobnie jak autostrady, czy inne trasy płatne.
                A ty myślałeś, że dla kogo?
              • map4 Re: oczyiwscie, a teraz nie przeszkadza ci ruch d 01.12.09, 16:23

> A dla kogo ma być ta obwodnica z PŁATNYM mostem?

Dla płacących ciągle zbyt niskie (zdaniem urzędu miasta) podatki.
            • zalewski.marek link do grupy Biskupin/BSK 30.11.09, 23:44
              www.facebook.com/photo.php?pid=30837652&id=1127049841
              wrzucam jeszcze raz prawidlowy link do grupy BISKUPIN na facebooku -
              jest pod nim zaproszenie na debatę!!

pozdrawiam dyskutantów i zapraszam jutro na Chełmońskiego!
              mz
              • Gość: wrc Re: link do grupy Biskupin/BSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 23:47
                Tylko dla zalogowanych...
    • ingaas Debata mieszkańców o moście Wschodnim na Biskup... 02.12.09, 09:08
      A czy ktoś wie jak się meszka ludziom przy ul. Klecińskiej? Po poszerzeniu jej
      itd widziałem (jeżdżąc rowerem), że domy oddzielone są od trasy solidnymi
      ekranami i chyba jest tam za nimi teraz ciszej niż przed przebudową.
      Może ktoś mieszkający tam wypowie się? W przypadku Sępolna może być podobnie -
      ruch puszczony w czymś w typie "kanału" komunikacyjnego izolowanego akustycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka