Dodaj do ulubionych

Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuchenek

06.12.09, 00:38
Radzę zwrócić uwagę na starsze samotne osoby,ponieważ firma MAR-BUD
z Oleśnicy w sprytny sposób wciska wymianę kuchenek gazowych
podszywając się o współpracę z zarządcą bydynku, zastraszając że
posiada się niesprawną kuchenkę i grozi to wybuchem itp.
Nie podejżewając niczego starsze osoby godzą się na wymianę ,podają
swoje dane dowód osobisty,odcinek emerytury - w zamian na koniec
dostają rachunek -umowę zlecenie na kwotę 1500 zł rozłożoną na 24
raty !!! po 83 zł=1992zł tak więc za 2 tysiące mamy w domu kuchenkę
wartości 800zł a 1200zł to koszty rat,podłączenia, transportu i
ciekawe czego jeszcze.
Znalazłem w internecie że ta firma podszywała się pod pracowników
Gazowni naciągała ludzi na wymianę podgrzewaczy również w
Malborku !! w 2004 roku więc firma naciąga ludzi w całej Polsce od
dawna link -
209.85.135.132/search?q=cache:_9nwQSzHf-
oJ:nowydworgdanski.naszemiasto.pl/wydarzenia/395786.html+mar-
bud+Marcin+Korz%C4%99pa&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Szukam ludzi oszukanych w podobny sposób przez firmę Mar-Bud ,uwaga
żerują na starszych niedołężnych osobach -ostatnio rejon działania
Śródmieście ,sprawa zgłoszona na policję
Obserwuj wątek
    • androlek-0 Re: niedziałający link 06.12.09, 09:43
      209.85.135.132/search?q=cache:_9nwQSzHf-
      oJ:nowydworgdanski.naszemiasto.pl/wydarzenia/395786.html+mar-
      bud+Marcin+Korz%C4%99pa&cd=7&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
    • Gość: gość Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.09, 16:26
      słyszałem że pół Trzebnicy wymienili kuchenki -na kożystne raty za 2
      tys.
    • Gość: PK Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.10, 12:32

11 MARCA 2010 W GODZINACH WIECZORNYCH PODAJĄC SIĘ ZA PRACOWNIKÓW
      GAZOWNI Z WROCŁAWIA,PRACOWNICY FIRMY MAR-BUD Z OLEŚNICY WYMUSILI NA
      82 LETNIEJ MIESZKANCE ŚWIEBODZIC ZAKUP KUCHNI.BYŁA TO SPRZEDAŻ
      GOTÓWKOWA ,ALE NIE WIEDZIEĆ DLACZEGO SPISALI WSZYSTKIE DANE Z DOWODU
      OSOBISTEGO,KAZALI SOBIE OKAZAĆ ODCINEK EMERYTURY W DODATKU
      SPRAWDZILI WSZYSTKIE PŁATNOŚCI CZY SĄ REGÓLOWANE W
      TERMNIE.ZDECYDOWNIE TA SPRAWA ŚMIERDZI
      • Gość: z ukosa Tylko starsze osoby sobie wybieraja. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.10, 13:54
        Juz to jest symptomatyczne."Egzekucja" dlugu tez zagwarantowana.

• nasygnale1 Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 12.04.10, 22:50
      witam serdecznie;
      pilnie poszukuję kontaktu z osobami poszkodowanymi przez
      nieuczciwych domokrążców. często podają się za pracowników gazowni,
      innym razem zarządcy.
      mogę pomóc.
      proszę o kontakt, zaraz odpowiem
      nasygnale1@gazeta.pl
      • Gość: klara Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.10, 00:50
        byl juz o tym program w telewizji.
        a pan wlasciciel tego calego szajsu kasy ma jak lodu i w developerke
        sie w Olesnicy bawi...
        • nazimno A co "robia" tzw. "organa" powolane w tym celu? 13.04.10, 12:14
          Jezeli cos ma znamiona oszustwa, powinny sie tym zajac z urzedu.
          • Gość: Wrocław Uwaga naciagacze z Mar-Budu w Olesnicy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 15:07
            Ekipa ta Mar-bud ze Spalic działa też we Wrocławiu. Ostatnio naciągnęła kilka
            starszych osób z ulicy Piastowskiej. Kobieta przedstawiająca się jako Renata
            Król strasząc je niesprawnościami używanych przez nie kuchenek gazowych
            nachalnie namawiała do kupna kuchenki mówiąc, że tuż obok jest przedstawiciel
            firmy z kuchenkami i zaraz ją zamontuje. Kuchenka firmy Beko z montażem kosztuje
            u nich 1490 zł. Taka sama w markecie L.Eclerc kosztuje około 500 zł. Ponadto
            dlatych którzy biorą na raty koszt wynosi 36 rat po ok. 62 zł. Proszę sobie
            policzyć jaki zysk ma firma. Sprawę to zgłoszono na policję przy ul.
            Grunwaldzkiej we Wrocławiu.
            • Gość: andzia Re: Uwaga naciagacze z Mar-Budu w Olesnicy!!!! IP: *.171.18.1.static.crowley.pl 21.01.11, 06:33
              Wczoraj tj.20,01,2011 pani z tej firmy była na grabiszynku ul,Fiołkowa wiele osób tez dało sie nabrac!JA o mały włos tez ale podałam im dane dowód i ksiazeczke ubezpieczeniową ale nic nie podpisałam i nie zamontowali mi nic!
      • bartczakk Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 06.08.11, 17:02
        witam
        kilka dni temu oszukali moja ciocie.
        niestety za pozno odnalazlam to forum
        udało nam sie odstapic od umowy w terminie tylko pytanie co dalej.jesli ktos mial podobna sytuacje moze podpowie co mozna jeszcze zrobic
    • Gość: poszkodowany Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.10, 22:42
      tez zostałem oszukany w ten sam sposób przez firmę z oleśnicy Mar-Bud Marcin Korzępa Spalice ul. Wierzbowa18 56-400 Oleśnica tel.600339911 złodzieje grasują w Szczawnie Zdroju niedawno w okolicach Piławy Górnej 5,04.2010 R Niedajcie się złodzieją\
      • Gość: gość Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 23:30
        19.11.2010 Lubań ta firma poszerza swoją działalność oszukańczą .Ta sama kobieta na tych samych zasadach
        • Gość: jola Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.kalisz.mm.pl 04.01.11, 22:02
          Dopiero teraz weszłam, aby spr5awdzić tę firmę. Piecyk mi wymienili wczoraj. Za piecyk EUROTERM 275 SEI zapłaciłam gotówką 590 zł i 800,- zł na 12 rat po 77,50. Był u mnie facet. Potem zajrzałam do internetu i znalazłam ten piecyk za 533 zł. Zadzwoniłam do tego faceta i on mi podał stronę, na której jest ten piecyk, który on mi Zamontował. Cena się zgadzała. Poradżcie, co robić. Przecież oni zostawili mi instrukcję obsługi z pieczątkami i kartą gwarancyjną. Jest nazwisko montera z uprawnieniami, nazwisko faceta, który podpisywał umowę - zostawił mi prawdziwy telefon, bo dzwoniłam. Jutro zadzwonię na numer infolini, która figuruje w karcie gwarancyjnej. Pozdrawiam.
          • truten.zenobi Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 04.01.11, 22:40
            jeśli umowa została zawarta w twoim domu masz prawo do odstąpienia w terminie bodajże 14 dni.
            tyle że oni wykonali na Twoją rzecz usługe i pewnie nie będzie łatwo to odkręcić.

jest coś takiego jak www.uokik.gov.pl/
            może tam poszukaj pomocy
            (bo pewnie na dobrego adwokata to raczej nie masz co liczyć)
            • Gość: jola Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.kalisz.mm.pl 08.01.11, 11:14
              Napisałam facetowi sms - dość nieprzyjemna treść. Ja bym zareagowała. On nie, więc sam się przyznał. Tylko, że ja jestem zadowolona z tej kuchenki i zapłaciłam tyle ile chcieli. Sprawdziłam w int. ceny tych kuchenek i zaraz facetowi powiedziałam za ile. On mi pokazał stronę, na której jest moja kuchenka i w takiej cenie, jak zapłaciłam. Pokazał mi na wet tę firmę, która produkuje te kuchenki. Więc go sprawdziłam. Dopiero potem trafiłam na tę stronę. POZDRAWIAM
      • Gość: Paweł Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 11:55
        Podaje wzór oświadczenia, które trzeba [b]wysłać listem poleconym z potwierdzeniem umowy w terminie 10 dni od dnia podpisania umowy z oszustami. Najlepiej zadzwonic do UKOIK, tel 800 007 707 , jest to bezpłatny numer, prawnik doradzi co zrobic.

Twoje dane Miasto, data

P.H.U. MAR-BUD
        Marcin Korzępa
        Spalice
        ul. Wierzbowa 18
        56-400 Oleśnica

OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY

Oświadczam, iż zgodnie z art. 2 ust. 1 ustawy ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 2 marca 2000 r. (Dz. U. Nr 22, poz. 271) odstępuję od zlecenia - umowy zawartej w dniu 4.08.2011 we Wrocławiu pomiędzy Firmą MAR-BUD 56-400 Oleśnica Śl., ul. Spalice, ul. Wierzbowa 18.
        Nazwa towaru: terma gazowa Euroterm wraz z montażem.

Żądam także przesłania na mój adres kopii umowy kredytowej podpisanej przeze mnie z bankiem, której nie otrzymałam po podpisaniu umowy.

Imie i nazwisko
        • bartczakk Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 03.09.11, 19:05
          POSZUKUJĘ OSÓB OSZUKANYCH PRZEZ FIRMĘ MAR BUD OLEŚNICA-MARCIN KORZĘPA OLEŚNICA-SPALICE UL.WIERZBOWA 18
          WSZYSTKICH PROSZE O KONTAKT. MYSLE O ZGLOSZENIU TEJ SPRAWY DO PROKURATURY I BYC MOŻE O ZŁOŻENIU ZBIOROWEGO POZWU W SĄDZIE
          • Gość: matusiak_urszula@t Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.cdma.centertel.pl 10.09.11, 14:03
            To było w styczniu,moja mama mieszkała wtedy jeszcze sama,teraz jest po udarze mózgu z lewostronnym paralizem i mieszka u mnie a ratę w wysokości 78,62 niestety muszę płacić. Odstąpienie od umowy nie wchodziło w gre ponieważ mieszkam 80km.od niej i odwiedzałam raz w miesiącu.Sprawdzając cenę kuchenki w internecie myślałam że trafi mnie coś.Maxymalna cena to720zł,a mama ma raty na dwa lata.Mało tego,na stronie "oszuści" ten człowiek figuruje już od2007r.Pytam,gdzie jest i co robi nasza policja?Pozdrawiam.Urszula.
            • Gość: aqq Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: 195.205.97.* 16.09.11, 10:41
              Pojawili się na podkarpaciu a konkretnie w Nowej Dębie koło Tarnobrzega
              • bartczakk Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 16.09.11, 11:03
                witam a czy zdązyli już kogoś oszukac,prosze o kontakt z poszkodowanymi osobami
          • Gość: Urszula Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.cdma.centertel.pl 18.09.11, 10:41
            Jestem osobą oszukaną,mój e-meil to matusiak_urszula@tlen.pl Pozdrawiam.
          • Gość: artur Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 11:47
            ja to na pewno zgłosze do prokuratury
          • Gość: Piotr Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.aster.pl 15.10.11, 18:49
            Witam.

Właśnie dziś dowiedziałem się , że moja mama podła również ofiarą tego przekrętu. Co gorsza nia dostała żadnych dokumentów. Napisaliśmy tylko pismo do Żagla wypowiadające umowę kredytu ( nie wiemy jakiego, jaka firma pośredniczyła, jaki numer umowy itd.) Nie zamierzam tego odpuścić.Proszę oewentualny kontakt w sprawie pozwu zbiorowego.
            Pozdrawiam.
    • Gość: Piotrek Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.polkomtel.com.pl 01.09.10, 09:27
      Moją babcię też naciągneli. Tym razem w Kamiennej Górze. Ich
      ofiarami padło kilka osób. Sprawa zgłoszona na policję
      • Gość: inga Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.09.10, 11:29
        zglaszac takie sprawy na policje!!!!!!
        moze wreszcie sie za nich wezma bo oni juz tak oszukuja ladnych
        kilka lat!!!
        moze jakis dziennikarz z Gazety zainteresowal by sie ta sprawa i ja
        opisal-jest wieksze prawdopodobienstwo ze dotrze to do osob
        starszych,ktore najczesciej zostaja ofiarami takich oszustow!!!
        • hummer Tylko kto jest targetem GW :) 19.11.10, 23:45
          Gość portalu: inga napisał(a):

> zglaszac takie sprawy na policje!!!!!!
          > moze wreszcie sie za nich wezma bo oni juz tak oszukuja ladnych
          > kilka lat!!!
          > moze jakis dziennikarz z Gazety zainteresowal by sie ta sprawa i ja
          > opisal-jest wieksze prawdopodobienstwo ze dotrze to do osob
          > starszych,ktore najczesciej zostaja ofiarami takich oszustow!!!

Myślisz, że to pismo, mało regionalne, ktoś czytuje we WRO?
      • bartczakk Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 03.09.11, 19:04
        POSZUKUJĘ OSÓB OSZUKANYCH PRZEZ FIRMĘ MAR BUD OLEŚNICA-MARCIN KORZĘPA OLEŚNICA-SPALICE UL.WIERZBOWA 18
        WSZYSTKICH PROSZE O KONTAKT. MYSLE O ZGLOSZENIU TEJ SPRAWY DO PROKURATURY I BYC MOŻE O ZŁOŻENIU ZBIOROWEGO POZWU W SĄDZIE
    • truten.zenobi Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 01.09.10, 14:36
      co ciekawe GW tuszuje sprawę...

jakiś czas temu podobny wątek został wycięty... nie pasował do
      profilu forum społeczeństwo...
      ciekawe jaki mają w tym interes ... a może własnie takowego interesu
      nie posiadają...
      • Gość: zasadzka Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.e-wro.net.pl 04.01.11, 22:24
        umówić sie z nimi i.....gdy zamkne się od wewnątrz z nimi pierwsze co zrobia to połoza swoje komorki na stole....a potem.....hehe.....
        • Gość: leśniczanin Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.internetunion.pl 08.01.11, 11:46
          Wczoraj wrzucili ulotki do skrzynek w Leśnicy. Uważajcie.
          • bulobu Koniecznie zgłosić na policję !!! 08.01.11, 14:16
            ziemniaki na kościuszki sa o 50gr dgoższe !!!
            po redbulu się nie fruwa !!!
            po axe nie rzucają się mnie dziewczyny !!!
            szukam innych poszkodowanych !!!
    • studiografa.pl Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 08.01.11, 16:19
      Nie ladnie naciagac starszych - my jezdzimy uczciwie !

TAXI ŚLĄSK WROCŁAW ! Nowa korporacja
      Jesteśmy do Państwa dyspozycji 24h/dobę.
      Pełnimy pełny zakres usług przewozowych.
      tel. 19-777
      taxislaskwroclaw.pl
    • Gość: Lisa Re: Jest na nich sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 17:24
      Rada dla wszystkich naciągniętych na zakup kuchenki:
      - w ciągu 10 dni trzeba napisać oświadczenie o odstąpieniu od umowy kupna, zaznaczyć, że mają sprzęt odebrać i wysłać na adres firmy listem poleconym z poręczeniem odbioru;
      - umowę kredytową również odesłać w ciągu 10 dni do banku i dołączyć kopię oświadczenia wysłanego do firmy;
      - dobrze jest skontaktować się z Rzecznikiem Praw Konsumenta.
      Nam się udało!
      • Gość: Mruk Re: Jest na nich sposób IP: *.218.146.194.generacja.pl 08.05.11, 10:01
        Nie dawaj kłamliwych porad. Jak wyślesz odstąpienie od umowy do banku to ten każe Ci zapłacić cały kredyt. A z czego go zapłacisz ?
        • truten.zenobi Re: Jest na nich sposób 04.09.11, 10:52
          porada jest dobra... kasa to problem sprzedawcy!

nie jestem prawnikiem i niechę się wdawać w dyskusje i zawiłości prawne, wiem natomiast iż moi znajomi tak zrobili i im sie to udało.
          pewnie jest tak że bank nie od razu przelewa kasę na konto sprzedawcy ale to tylko moje dywagacje...
    • Gość: matusiak_urszula@t Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.cdma.centertel.pl 08.05.11, 09:25
      W styczniu firma ta zadziałała sobie w Chodziezy.Oszukali moja mamę,starszą kobietę z początkującą demencją.Co mam robić,gdzie to zgłosić,czy istnieje szansa na wycofanie tej nie uczciwej transakcji?Proszę o podpowiedż.
      • truten.zenobi Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch 08.05.11, 10:31
        nie pytaj gamoni na forum tylko skontaktuj się z uokik

www.uokik.gov.pl/
        pewnie możesz uznać że umowa jest niezgodna z zamówieniem - Twoja mama została wprowadzona w błąd
        www.uokik.gov.pl/download.php?id=548
        możesz też zastanowić się czy nie doszło do naruszenia Art. 286. § 1 KK

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
        • Gość: anka Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.kalisz.mm.pl 23.09.11, 22:51
          pojawili się w Kaliszu tylko teraz naciągają na piece gazowe właśnie mam z tym problem naciągneli ciocię
    • Gość: Paweł wzór Oświadczenia o odstąpienie od umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 12:09
      Podaje wzór oświadczenia, które trzeba wysłać listem poleconym z potwierdzeniem umowy w terminie 10 dni od dnia podpisania umowy z oszustami. Najlepiej zadzwonic do UKOIK, tel 800 007 707 , jest to bezpłatny numer, prawnik doradzi co zrobic.

Twoje dane Miasto, data

P.H.U. MAR-BUD
      Marcin Korzępa
      Spalice
      ul. Wierzbowa 18
      56-400 Oleśnica

OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY

Oświadczam, iż zgodnie z art. 2 ust. 1 ustawy ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 2 marca 2000 r. (Dz. U. Nr 22, poz. 271) odstępuję od zlecenia - umowy zawartej w dniu 4.08.2011 we Wrocławiu pomiędzy Firmą MAR-BUD 56-400 Oleśnica Śl., ul. Spalice, ul. Wierzbowa 18.
      Nazwa towaru: terma gazowa Euroterm wraz z montażem.

Żądam także przesłania na mój adres kopii umowy kredytowej podpisanej przeze mnie z bankiem, której nie otrzymałam po podpisaniu umowy.

Imie i nazwisko
      • Gość: Gość Re: wzór Oświadczenia o odstąpienie od umowy IP: *.pf.com.pl 03.06.14, 10:41
        A można skorzystać z takiego? Wzoru Dokumentu o odstąpieniu od umowy
    • Gość: Grzegorz Re: Uwaga naciągają starsze osoby na wymianę kuch IP: *.dynamic.inetia.pl 24.06.23, 14:53
      Witam , znalazłem takie stary wpis ale mam dziwnie podobny przypadek. Ty razem firma Tech-bud Ryszard Kotlarz dziwny przypadek z ....Oleśnicy - próbowała mnie oszukać w Krakowie. Zamówiłem naprawę piecyka - zdalnie bo mieszkam poza Krakowem. Serwisant stwierdził że nie opłaca się naprawiać starego pieca ponieważ wszystko jest zapieczone i zaproponował piecyk Euroterm Eko-plus w cenie 1750zł plus montaż=razem 2100. Zgodziłem się . Po zamontowaniu okazało się iż jest to model L275SEI który na rynku mozna kupić w cenach 1155,40-1190zł choć znalazłem też droższą ofertę za 1350zł. Serewisant upierał się że to model Eko-plus choć na tabliczce zanamionowej był napis L275SEI. Na szczeście nie zapłaciłem ale szukam osoby poszkodowane przez tą firmę - proszę zwrotnie o kontakt celem załozenia zgłoszenia na policji. Moje to oszustwo i próba doprowadzenie do niekorzystanego dysponowania mieniem. Grzegorz z Krakowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka