Dodaj do ulubionych

Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telewizji?

11.12.09, 08:53
Czyli wszystko zostaje w rodzinie. Kiedy pare lat temu Tomasz Duda
był szefem FAKTÓW w TVP Wrocław, na antenie zaczął sie pojawiać
PAWEŁ MAJCHER- prowadził ROZMOWĘ FAKTÓW. Jego żona do dzis z Dudą
Prowadzi program o posłach. Kiedy Duda odszedł z FAKTÓW trafił do
PRW, a sciślej do RAMu - dyrektorem PRW został chwilę wcześniej
PAWEŁ MAJCHER. Jeśli teraz dydektorem zostanie Duda, to w takim
razie Majcher bedzie musiał albo zostac dyrektorem RAMu, albo
szefować FAKTOM. Ale przecież wszyscy wiedzą, wiec po co ja tu
pisałam? A... trzeba bedzie znaleźć cos dla żony.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Gdzie my żyjemy? IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 11.12.09, 09:02
      Artykuł napisany w takim tonie jakby obsadzanie stanowisk w publicznej TV przez
      kacyków partyjnych było normalnym standardem w demokratycznym kraju... to chyba
      pomyłka!!! Kolejny dowód na to że jesteśmy bananową republiką, a płacony
      abonament spływa do rynsztoka....
      • Gość: Zibi Re: Gdzie my żyjemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 09:29
        Nie uwzględniliście w tym zestawie kandydatów prezydenta miasta. Na razie
        mówi się że to on ma bardzo duże wpływy w tv.
      • Gość: Paweł Re: Gdzie my żyjemy? IP: *.finemedia.pl 11.12.09, 09:45
        Nie jest aż tak źle, ale fakt - faktem.

Media "publiczne" podobnie jak inne państwowe molochy rządzą się swoimi prawami. Kolega koledze raczej krzywdy nie zrobi - mediami rządzi partia X, to A zostaje kierownikiem, B idzie na mniej eksponowane, ale nadal nieźle opłacane stanowisko. Po zmianie władzy A pójdzie w odstawkę, ale nie na bruk - B znajdzie koledze coś odpowiedniego na zapleczu...

Tak to w dużym uproszczeniu wygląda i funkcjonuje - póki jest kasa. W firmie są zatrudniani dodatkowi kierownicy oraz specjaliści od niewiadomo czego, pojawiają się zlecenia dla zaprzyjaźnionych firemek... Kontrola kosztów to tylko słowa, koszty wszyscy mają głęboko w d....
        Kiedy kasa się kończy zaczyna się wrzask i próba wymuszenia dodatkowych środków z kieszeni podatnika (albo abonenta) pod różnymi fałszywymi pretekstami (dobro kultury, interes narodowy, ratowanie miejsc pracy)
        Podatnik/Abonent mają dawać kasę i siedzieć cicho...

• Gość: matrix political fiction IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 09:57
          Duda, żołnierz Schetyny, kandydatem PIS - a to dobre panie redaktorze :)Z
          choinki się pan urwał czy co?PIS ledwie go tolerował, bo to kumpel Majchera.
          Proszę dbrze sprawdzić informacje
      • Gość: ZdzichaPęk Re: Gdzie my żyjemy? IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.09, 10:28
        "... więc ja się, proszę pana pytam, skąd się w przyrodzie bierze
        takie kur#stwo."

Z. Maklakiewicz w filmie "Rewizja osobista"
    • Gość: Nie-dźwiedź Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 09:50
      Generalnie wszystko się zgadza, oprócz Twojej konkluzji. Otóż
      umknęło Ci, że Majcher załapał się do Zarządu Polskiego Radia,
      dlatego też na pewno w najbliższym czasie nowej pracy we Wrocku nie
      będzie szukał :).
      • Gość: degrippant Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 10:14
        no, tego nie wiedziałam. Pozostaje więc małżonka. Pani Paulina
        szefową FAKTÓW cha cha cha?
        • Gość: re Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 13:27
          Ty jednak nie czytasz ze zrozumieniem. Jak małżonka-to pewnie
          pojedzie z nim do stolicy. Po co jej stanowisko we wrocławiu.
          • Gość: degrippant Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 13:39
            czytam ze zrozumieniem. To, że małżonka, to wcale nie znaczy, że
            musi od razu za nim jechać. To kiedyś było tak w rodzinie,
            że : "Gdzie Ty, Kajus, tam ja Kaja". Ale w Nowoczesnych Czasach,
            Nowoczesny Model Małżeństwa jest inny. Hm, powiedzmy sobie:
            luźniejszy (i o ile mi wiadomo oboje z tego korzystają).

Małzonek więc to jedno, a ambicje małżonki, to drugie. Zwłaszcza, że
            Pani Małżonka ma co robić we Wrocławiu. A tak, miałaby jeszcze
            więcej. A my wszyscy stalibyśmy się beneficjentami jej Ogromnego
            Talentu i Wiedzy, Uroku i Zmysłu Organizacyjnego.

Poza tym jeżdżą ekspresy do i ze Stolycy, wiec PanMąż na weekendy
            mógłby wracać, zjeść obiad domowy i takie tam, a potem hop do
            pociagu i sobie prezesuje, czy tam radzi (zapomnialam, jakie to on
            objął stanowisko?)
            • Gość: do degrippant Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 13:45
              Ło matko! Ale cię boli i uwiera,że ktoś kariere robi.Apap weź,może
              boleści przejdą,żółć zostanie.
              • Gość: degrippant oj, to Ty chyba nie rozumiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 13:58
                absolutnie mnie nie boli, ze ktoś robi karierę, obejmuje ważne
                stanowisko, bo jest fachowcem. Tylko, że... ten watek dotyczy czegoś
                innego: a mianowicie układów. wytłumaczę Ci to jak potrafie
                najprościej: to taki swoisty trójkąt. Wiesz, jak wyglada trójkąt?
                Czas na zastanowienie się...
                No. I jednym z jego wierzchołków jest Pan Duda, drugim Pan Majcher,
                trzecim Pani Majcher, czyli Sitko. Trójkat się obraca i róznie
                układaja sie wierzchołki: raz Pan Duda jest na górze, raz Pan
                Majcher. Ale zawsze, co by się nie działo są to TE SAME osoby. Tym
                wierzchołkiem na górze nie była jeszcze Pani Sitko, ale może właśnie
                się to zmieni? Tak przypuszczam i dlatego tak napisałam.
                Wątek dotyczy tego, że funkcjomuje układ rodzinno-towarzyski. Być
                może wiecej zdolnych ludzi we Wrocławiu, niz Pan Duda, Pan Majcher,
                czy Pani Sitko nie ma i dlatego tak jest, bo tak musi być. Nie wiem?

• Gość: degrippant Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 10:51

Telewizja - Sryzja. niedługo już zadnej Telewizji wroclaw nie
      bedzie. Niczego nie będzie. Kononowicz wieszczem!
      • Gość: charon Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.bu.edu 11.12.09, 11:00
        A kto tego slucha ( mowa o lokalnym radiu ) ?
        A kto to jeszcze oglada ( mowa o lokalnej TV ) ?

Tam sa potrzebne dwie ekipy z dwoch dobrych zakladow pogrzebowych !!
        A budynki przeznaczyc na dobra szkole, przedszkole, zlobek. Moze w nastepnych pokoleniach pojawia sie normalni dziennikarze.

Podziwiam jedynie ludzi ktorzy potrafili to wszystko wytrzymywac przez wszystkie lata. Jakim trzeba byc gietkim, niewidzacym, ukladnym pracownikiem radia i telewizji, aby funkcjonowac w kazdym ukladzie i pod kazdym niekompetentym zarzadem.
        Zaorac, zamurowac, pogrzebac. Nie ma innej metody.

Tam sa potrzebne dwie ekipy z dwoch dobrych zakladow pogrzebowych !!

A budynki przeznaczyc na dobra szkole, przedszkole, zlobek. Moze w nastepnych pokoleniach pojawia sie normalni dziennikarze.
        • Gość: md Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.lanet.net.pl 11.12.09, 12:36
          A kto tego slucha ( mowa o lokalnym radiu ) ?

Zdziwilbyś się jak wielu. To ze ty słuchasz młoto-eski, nie znaczy, że
          wszyscy tak maja. radio wrocław i radio ram sa naprawdę ok.
          • Gość: charon wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegolow IP: *.aof.su 11.12.09, 14:13
            Wg badań Radio Track realizowanych przez Millward Brown SMG/KRC

Zasięg dzienny radiowej Jedynki  16,1%  (lipiec, sierpień, wrzesień 2009).

W tym samym czasie zasięg dzienny Radia RMF FM 28,5%, Radia Zet 24,6%.

A to dotyczy :
            Polskie Radio Wroclaw
            Badanie dotyczy województwa dolnośląskiego

Wskaźnik badania: zasięg dzienny (%)grudzień 2008 - luty 2009

Wiek = powyżej 30 lat, 6,6% próby

Poziom wykształcenia = wyższe , pozycja respondenta w gospodarstwie = jest głową rodziny i robi zakupy , 2,1% próby

Poziom wykształcenia = wyższe, sytuacja zawodowa badanego = dyrektorzy, wolne zawody; pracownicy umysłowi lub właściciele firm , 1,7%

I jako ciekawostka:
            Radio Maryja jest pod względem słuchalności piątą w Polsce rozgłośnią ogólnopolską – wynika z najnowszych badań Radio Track SMG/KRC A Millward Brown Company. Jednak udział 1,6 proc. od maja do lipca br. to najsłabszy dotychczasowy wynik rozgłośni toruńskich redemptorystów. 

Ogolnie oceniajac, sluchalnosc Radia Wroclaw jest o rzad czyli ponad 10 razy mniejsza niz sluchalnosc RMF czy Radia ZET. A sluchalnosc przez ludzi aktywnych zawodowo, jest podobna do sluchalnosci Radia Maryja w calej populacji radiosluchaczy.

PR Wroclaw jest sluchana przez ok 2% ogolu radiosluchaczy. Jak na potencjal radia lokalnego, to wynik daleki od przyzwoitego minimum, czyli ok. 25% dziennego przelaczenia sposrod sluchanych rozglosni.

Likwidacja Radia Wroclaw nie zostanie nawet mocno zauwazona, wiec im predzej to nastapi, tym lepiej dla wszystkich zainteresowanych.

W tej chwili, jest to po prostu jeden z tematow dyzurnych, o ktorym rozmawiaja sami zainteresowani. A publicznosci to ewidentnie zwisa i powiewa jak stare gacie na strachu na wroble.
            • Gość: charon Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: 61.32.46.* 11.12.09, 14:33
              www.medianews.com.pl/forum/viewtopic.php?p=1326
              Wrocław
              1709 przypadków
              Radio RMF FM 14%
              Polskie Radio Program 1 14%
              Radio Eska 104,9 FM (Wrocław) 13%
              Radio Zet 12%
              Polskie Radio Program 3 9%
              Radio Złote Przeboje Kolor 90,4 FM 7%
              Radio Blue FM 106,1 (Wrocław) 6%
              Radiostacja 4%
              Polskie Radio Wrocław 3%
              Radio Maryja 2%
              Radio Aplauz (Wrocław) 2%
              Radio TOK FM 2%
              Katolickie Radio Rodzina (Wrocław) 2%
              Radio RAM 89,8 FM 1%
              Polskie Radio Program 2 1%
              Muzyczne Radio (Jelenia Góra) 1%
              Polskie Radio Bis 1%
              • Gość: do charon Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: *.centertel.pl 13.12.09, 22:08
                charon, stare jakies dane chyba masz, radia blue fm nie ma juz od
                kilku lat, to sie obecnie roxy nazywa
                osobiscie lubie radio wroclaw z informacje i ram z muzykę, a ze rmf
                i eska rządzą to tylko swiadczy o poziomie słuchaczy, wybaczcie
            • Gość: md Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: *.lanet.net.pl 11.12.09, 14:52
              he he - strasznie ci zalezy na tej likiwidacji jak widzę. Ciekawe,
              czmuż:P Widzę, że jesteś z branży, bo laik raczej nie wie, gdzie pobiec
              po potrzebne badania. Ale doskonale wiesz, że są też inne badania, o
              wiele bardziej korzystne dla PRW.
              Prawda jest taka, że jest to jedyne radio, z którego można się czegoś
              dowiedzieć o tym co dzieje się w meiscie i regionie. Cała reszta to
              papka z pleplającymi, co im ślina na język przyniesie "diżejami.
              • Gość: md Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: *.lanet.net.pl 11.12.09, 15:00
                He no i jeszcze podszkol się trochę z matematyki. nawet trzymając się
                tych badań, jeżeli Zetka - 12 procent, a prw - 3 to naprawdę nie jest
                10 razy mniej:DDD
              • Gość: charon Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: 222.106.131.* 11.12.09, 17:39
                Tak jak napisalem , zwisa mi to co robia albo czego nie robia w Polskim Radiu

Ale cala sytuacja swiadczy o patologii i mylnej ocenie znaczenia tej instytucji. Sluchalnosc na poziomie 2-3%, a cala
                nadbudowa biurokratyczna, zarzady, doradcy, dyrektorzy, specjalisci, analitycy, rady nadzorcze to typowy przyklad
                przerostu nad trescia. Wszystkim tym "specjalistom" wydaje sie, ze cokolwiek znacza. A w sumie, chodzi o kawalek stolka,
                pieczatke, samochod sluzbowy, jakies pieniadze i jednoczesnie calkowity brak odpowiedzialnosci.

To co w prywatnych rozglosniach i studiach, tworza i robia male zespoly ludzkie, w Polskim Radiu to samo, tylko mniej
                efektywnie robia setki "specjalistow". W skali kraju jest ich tysiace, tylko co chwile wymieniaja sie stolkami. I tak
                to trwa od lat. Bo to ich metoda na zycie. Nie potrafia juz robic nic innego, oprocz prowadzenia wojenek w gabinetach
                i na korytarzach.

Na dowod, zmiany w Polskim Radiu na szczeblu centralnym, ogloszone 3 tygodnie temu.

Prezesem Polskiego Radia został Jarosław Hasiński. Od połowy września pełnił on już funkcję p. o. prezesa spółki.
                W zarządzie znaleźli się także Paweł Majcher, Wojciech Poczachowski, Dariusz Sienkiewicz oraz Władysław Bogdanowski.
                Polskie Radio czekają zmiany struktury organizacyjnej.

Zamiast dotychczasowych dwóch pionów: korporacyjnego i programowego,
                będzie pięć pionów - korporacyjny, produkcyjny, techniki i technologii, handlowy oraz ekonomiczny.
                Każdy z nich będzie podlegał jednemu z pięciu członków zarządu -

Bedzie lepiej ?? Nie ma prawa byc lepiej. Bylo dwoch viceprezesow. Jest ich PIECIU !!!
                A za kazdym sztab ich znajomych i poplecznikow. Oczywiscie maja stosowna i odpowiednia liczbe wrogow, z ktorymi
                beda toczyc bezustanne wojenki i podchody. I nie ma prawa, aby mieli energie i mozliwosci na tworcza prace.
                Oni prowadza zycie wewnetrzne, niepotrzebni sa im sluchacze, misja, dobre programy i dobre wiadomosci. Rak biurokracji
                jest ich zywiolem. Sami sobie sterem, zeglarzem, okretem.
                • Gość: do charona Re: wskazniki sluchalnosci, czyli troche szczegol IP: *.centertel.pl 13.12.09, 22:27
                  charon, straszne głupoty wypisujesz, nie wiem czemu, czy z głupoty,
                  czy z zawiści, czy ze zwykłej niewiedzy? Pracuję w Radiu Wrocław i
                  wierz mi, nie ma u nas ani jednego tzw. "doradcy". Piszesz o braku
                  odpowiedzialności, oskarżasz moich współpracowników o brak
                  kompetencji etc., weź prosze pod uwagę, że krzywdzisz tą oceną wielu
                  świetnych ludzi, którzy angażują się w swoją pracę i kochają to
                  radio. Nie pisz wiec o tym, o czym nie masz pojęcia, nie porównuj
                  też radia robionego na żywo i lokalnie z radiem które idzie z tzw.
                  puszki z Warszawy, a newsy kupuje od innych, koszty i pracochłonność
                  są nieporównywalne.
    • anna-76 Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telewizji? 11.12.09, 11:42
      wyjatkowy talent nam się marnuje : pan Ktokolwiek , weźcie go na
      dobra posadę na której nic nie trzeba robić , a będzie wesoło ...:
      www.youtube.com/user/KabaretKlaps?gl=PL&hl=pl#p/u/5/MxbGGZdMfTI
    • pro13 Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telewizji? 11.12.09, 11:59
      Fakty(cznie), Duda w środowisku pismaków był kojarzony raczej z
      PełO. Wallenrod jakiś?
    • remigiusz_ciolek Może Robert Banasiak? 11.12.09, 14:16
      Robert Banasiak, który z zawodu jest dyrektorem, byłby znakomitym
      kandydatem!. Zmiana barwy politycznej, to kwestia kilku minut. W
      końcu nie tacy jak on, przepoczwarzali się już wielokrotnie.
      Telewizja jest nędzna i taki również powinien być jej dyrektor.
      • Gość: Stefan Re: Może Robert Banasiak? IP: *.wroclaw.mm.pl 11.12.09, 14:35
        ciekawe kto zostanie szefem miejskich szaletów , partie rzuca się
        sobie do gardeł ...
        Może nie być chetnych tam już nic nie da się posr..
      • Gość: Asia Re: Może Robert Banasiak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 16:09
        CYRUL na szefa PR? To chyba jakiś żart! Przecież on to Radio już
        raz położył na łopatki!
      • Gość: almond Re: Może Robert Banasiak? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 20:36
        już rozumiem dlaczego tak się podpisujesz :)) z ciebie to prawdziwy ciołek :)) a
        poziom dyskusji oj jaki wysoooooki, bu ha ha ha !!!
        • Gość: ciołek Re: Może Robert Banasiak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 21:05
          Wiem nawet dlaczego tak późno się zorientowałeś. Wszakże Almond, to
          wieś w stanie Nowy Jork. A tak na marginesie. Co uważasz za
          nieprawdziwe w mojej opinii?. Czy Robert Banasiak nie jest z zawodu
          dyrektorem? ESKA, TVP Wrocław, Urząd Marszałkowski - dyr. dep. spraw
          społ. dyr. generalny, Telefonia DIALOG itd. A może uważasz, że
          telewizja jest genialna? W takich dyskusjach, właśnie tak się
          podpisuję, gdyż nawet każdy ciołek wie, że nie ważne są kompetencje,
          tylko przynależność do grupy nazywanej partią i w dodatku z mocnym
          promotorem. W tym konkretnym przypadku jest to Grześ.
          • Gość: almond Re: Może Robert Banasiak? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 21:12
            ja mam to w d..ie co ten gość robił i dzięki komu ! każdy wykorzystuje swoje
            możliwości i to jest każdego prywatna sprawa czy je przyjmuje czy nie, ja głowę
            daje, że ty także i to w różnych sytuacjach korzystasz ze znajomości, a gdybyś
            dostawał dobre propozycje też byś z nich skorzystał, więc nie bądź hipokrytą !!
            chodzi mi tylko o to, że na świecie chodzi tylu zawistnych, małostkowych ludzi
            jak ty, którzy zazdroszczą innym a wypowiadać potrafią się tylko anonimowo i
            właśnie do takich "odważnych" świat teraz należy :( rozumiem, że gdzieś kiedyś
            ci ten facet podpadł, a może z pracy wywalił za lenistwo i głupotę i teraz
            wypisujesz to wszystko ?? to twój interes nie mój ! ciekawe, czy podpisałbyś się
            pod tymi opiniami z imienia i nazwiska ??????
            • Gość: Stefan Re: Może Robert Banasiak? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.09, 09:23
              a ja mam w d... jakim Ty jestes Almondem (migdał?).
              To prawo steninia w internecie : anonimowośc wypowiedzi!
              Jeśli komuś się nie podoba nie musi tu czytać i pisać.
              Jeśli ktoś chce nie być anonimowy prosze bardzo, ale z anonimowości
              nie wolno robić zarzutu. Zwykle ten zarzut pojawia się gdy brak
              argumentów i podkresla bezsilność wypowiadającego się.
              Mnie najbardziej zaniepokoili moderatorzy forów GW , którzy w dwóch
              dyskusjach pozwolili sobie na ujawnienie osób biorących w nich
              udział czego byłem świadkiem.
              Dlatego z dużą rezerwą podchodzę do forów GW.
              ps
              świat powinien należeć do tych co cos potrafią , a szczególnie ten
              świat dobrze poprowadzić, w Polsce jest inaczej...
              • Gość: almond Re: Może Robert Banasiak? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 12:52
                jeżeli nie zauważyłeś, to ja nie miałem w d... ciołka tylko to co napisał, więc
                mnie nie obrażaj, rozumiem, że mamy w internecie prawo do anonimowości co sam
                chętnie wykorzystuję, ale to jest najczęściej wykorzystywane, aby unikać
                odpowiedzialności za swoje słowa wobec innych ludzi, bo się nie ma odwagi
                podpisać, jeżeli coś się komuś zarzuca, po prostu się pluje na ludzi mimo, że
                się ich nie zna, z tym się nie zgadzam, i nie opowiadaj głupot, że to właśnie
                jest brak argumentów, bo w takich dyskusjach nie używa się argumentów, tylko
                najczęściej piep...y bez sensu ! możemy sobie w ten sposób oceniać czyny,
                sytuacje i wydarzenia, ale nie powinniśmy w ten sposób obrażać, poniżać i
                zarzucać komuś popełnianie przestępstw, oszustw czy innych czynów, bo jeżeli
                ktoś ma na to dowody, to powinien zgłosić to na prokuraturę, a nie anonimowo
                wypisywać brednie, o to mi chodzi ! to jest właśnie brak argumentów i bezsilność
                w danym temacie ! wolno robić zarzuty z anonimowości jeżeli się wykorzystuje to
                takich celów, jak byś się czuł jakbym anonimowo napisał o tobie, że jesteś
                oszustem i kłamcą ????
                • Gość: Stefan Re: Może Robert Banasiak? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.09, 13:30
                  pisz sobie do woli co chcesz Almond.
                  Mnie się nie zdarzyło jeszcze żeby miec kogoś w d...., ale nie o to
                  chodzi. Uważam , że na tym polega wolnośc internetowa , że można
                  swobodnie powiedzieć co się mysli bez konsekwencji , że Cię wywalą z
                  pracy , obrażą się "przyjaciele" czy usuną z towarzystwa ,
                  napiętnują.
                  Tej wolności i anonimowości nalezy bronić. to , że tu sa też ludzie
                  leczący swoje kompleksy to inna sprawa , niech leczą ...
                  Ty też korzystasz z tej wolności i anonimowości choćby wtedy gdy
                  uzywasz mało salonowego języka ...
                  ps
                  nie bądź taki delikatniuśki :)
                  • Gość: Almond Re: Może Robert Banasiak? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 14:32
                    ok, niech każdy wyciągnie z naszej dyskusji jakieś wnioski ! Ty masz swoje
                    zdanie, ja swoje i tak też powinno być, chodzi mi tylko o jakieś minimum
                    odpowiedzialności za własne słowa i rozsądek przy ocenie innych ludzi, innych
                    ludzi powtarzam ! nic więcej :) żadnej cenzury, bo na tym polega przecież
                    wolność internetu ! houk pzdr
            • Gość: Tola Almondo, moze Ty już jesteś w d..ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 20:25
              u niejakiego Roberta B? Tak się zapowietrzyłeś po prawdzie o tym
              działaczu, że gotów jesteś walczyć konno, pieszo lub na rowerze z
              każdym, kto źle o nim napisze. Nawet prawdziwy "ciołek" po
              wysłuchaniu 2 (dwóch) zdań pana Roberta B. i po ujrzeniu jego
              fizjonomii zrozumie, że TOTO nie ma pojęcia kompletnie w sprawach,
              którym dyrektorował i dyrektoruje. Nie jest to małostkowość, zawiść,
              czy zazdrość- to tylko strach, że tylu nieudacznikom kolesie
              przyklejają do tyłków stołki, krzesła i taborety. I nie bedzie w
              naszym kraju długo normalniej ani lepiej, ciągle będziemy zazdrościć
              zchodnim sąsiadom, Czechom, Estończykom, Słowakom i innym słowianom.
              Znawco wszelkich tematów "Almondzie" (może Ty chciałeś byc Belmondo
              ale nie wyszło?)- nie zapluwaj się. Przy okazji piewco prawdy i
              odwagi, czemuś nie podał swojego adresu, imienia i nazwiska? Daj
              przykład nam, malutkim anonimom, jak zwyciężać mamy.
              Tola
              • Gość: Almond Re: Almondo, moze Ty już jesteś w d..ie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 20:42
                tu nie chodziło konkretnie o niego kretynko, ale o dyskusje na przykładzie, i
                dyskusja ze Stefanem mi się podobała, ty, patrząc na język nie sięgasz nam do
                pięt, jak się czyta takie coś, to faktycznie można przyznać, że u nas długo
                dobrze nie będzie :) uważaj bo pękniesz :) musisz mieć straszne kompleksy, które
                próbujesz leczyć w necie :) to jeden z tych przykładów o których pisał Stefan :)
                dyskusji z "czymś" takim nie będzie, houk
                • Gość: Tola Almondo belmondo, żałosny jesteś. IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 14.12.09, 08:33
                  Samouwielbienie jest chorobą.Nie siegam Ci do piet ponieważ chodzę w
                  szpilkach i naprawdę jestem dużo wyższa od Ciebie-kurduplu. Epitety
                  w stosunku do kobiety świadcza rzeczywiście o poziomie twoim i twego
                  rozumku. Odnieś się do faktów, do moich konkretnych uwag a nie
                  popiskuj jak tchórzliwy kundel, że "w Ameryce murzynów biją".
                  Jeszczes za mało rozgarniety i douczony żeby brac udział w
                  dyskusjach przez duże D.
                  Tola (nie dorosniesz jej nawet do małego palca prawej stopy)
                  Howgh!!
                  • Gość: Stefan Re: Almondo belmondo, żałosny jesteś. IP: *.wroclaw.mm.pl 14.12.09, 19:55
                    Tola w szpilkach ...hmm , to musi być imponujące
    • Gość: kekekeke Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:49
      wyjątkowo niepoinformowana chlipa z Ciebie. Małżeństwo od dawna nie
      istnieje, a Duda ma szansę być prezesem tylko dlatego, że Majcher
      odchodzi do Warszawy.
      • Gość: Blues Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:51
        A miesiąc temu pan redaktor pisał, że będzie konkurs. A teraz już
        giełda najważniejsza. Ciekawe dla kogo pan pisał. Proporcje wskazują,
        że dla sfotografowanego.
      • Gość: do kekek Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.09, 20:20
        Za to Ty jesteś bardzo doinformowana! Służby jakieś?
    • mirspy22 Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telewizji? 12.12.09, 00:30
      Ponizszy list dzisiaj zostal skierowany do Jerzego Sawki:
      Pan
      Jerzy Sawka
      Redaktor Naczelny
      Dodatku wrocławskiego „Gazety Wyborczej”

Szanowny Panie,
      do regularnego mijania się z prawdą przez „Gazetę Wyborczą” i
      różnego rodzaju, najczęściej zamierzonych, „nieścisłości” w
      tekstach w niej zamieszczanych zdołałem się już przyzwyczaić. Jak
      dotąd jej wrocławski dodatek na tle innych wydawnictw
      koncernu „Agora” pod tym względem- przynajmniej w moich oczach-
      prezentował się w zdecydowanie lepiej. Z przykrością muszę jednak
      zmienić zdanie. Sprawiło to opowiadanko science fiction Jacka
      Harłukowicza pt.” Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto
      telewizji?” zamieszczone- ku memu zdziwieniu - na prawach poważnego
      artykułu, w piątkowym wydaniu redagowanego przez Pana dodatku. W
      tymże tekście wspomniany Harłukowicz postanowił wmieszać w swoje
      dziwaczne spekulacje moją skromna osobę, jako kandydata na
      stanowisko Dyrektora OTV Wrocław. Dodam, ze nie miał do tego żadnych
      podstaw, co usilnie starałem mu się wytłumaczyć w rozmowie
      telefonicznej. Niestety nic z tego nie zrozumiał i napisał swoje.
      To, że nie zrozumiał jest oczywiście wybaczalne, bo przecież nie
      można nikogo winić, za jego niedowład intelektualny. Zatem
      wmieszanie mnie w swoje urojenia mu wybaczam. Nie mogę się jednak
      pogodzić z dwiema zamieszczonymi w tekście, uwłaczającymi mojej
      dziennikarskiej uczciwości, sugestiami. Tej, że jestem „człowiekiem
      PiS” oraz tej, że jestem znany( ciekawe komu?) z prawicowych
      poglądów. Co sugeruje wprost, iż w swojej pracy kieruję się
      pobudkami ideologicznymi i politycznymi. Otóż musze Harłukowicza
      zmartwić. Nie jest w stanie na podstawie żadnej z moich prac
      dziennikarskich, ani innych działań medialnych tych swoich tez
      udowodnić. A zatem, to co napisał jest bezczelnym pomówieniem i
      przyprawianiem gęby. Co nie znaczy , że nie posiadam żadnych
      poglądów politycznych. Oczywiście, że je posiadam, ale używam ich
      tylko i wyłącznie przy urnie wyborczej. Natomiast w pracy staram się
      być pod tym względem „przeźroczysty”. Mam na to wielu świadków.
      Krótko więc mówiąc: oczekuję satysfakcjonujących mnie przeprosin.
      Jeżeli ich się nie doczekam, skieruje sprawę na drogę sadową.
      Z poważaniem
      Mirosław Spychalski
      • Gość: JaŚ Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 18:30
        Brawo Miras, walcz z głupotą!
        Jacek
      • Gość: wifi Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:42
        W roku 2007 za działalność opozycyjną został przez Prezydenta RP
        Lecha Kaczyńskiego odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia
        Polski.
        A Jozef pinior nie zostal odznaczony???
        • Gość: wifi Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 20:43
          Mirosław Spychalski
          > W roku 2007 za działalność opozycyjną został przez Prezydenta RP
          > Lecha Kaczyńskiego odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu
          Odrodzenia
          > Polski.
          > A Jozef pinior nie zostal odznaczony???
          • Gość: tivi Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 01:21
            Jak nie z prawa? Kto go tam posadzil? Alicja widmo ?
          • Gość: marek Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: 195.164.255.* 15.12.09, 13:17
            Nie tylko Pinior nie został odznaczony, tu mogla by sie pojawic
            dluga lista. Natomiast inni nie przyjeli odznaczenia od Prezydenta.
            Pan Mirosla nie pogradzil przyjecia od PISu krzyza
            • degrippant Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego 15.12.09, 13:31
              Krzyż od Kaczyńskiego? Powieszą go na nim?
            • Gość: mirspy22 Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: 195.245.213.* 15.12.09, 15:32
              Bo "pan Mirosław" ma w nosie wojne PiSowsko- Platformerską i
              zachowania narzucane przez jakikolwiek salon, niezależnie czy
              leiwcowy, czy prawicowy i centrowy:). Sam sobie wybiera, gdzie
              chodzi i gdzie pije
              • Gość: marek Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: 195.164.255.* 16.12.09, 17:32
                Panie Mirku!
                A kto wnioskowal o te odznaczenie, a kto zabiegal.
                To co lecimy nazwiskami i faktami
                • Gość: mirspy22 Re: Odznaczony przez L.Kaczynskiego IP: *.147.142.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 18:59
                  Ok Panie Marku:) moje nazwisko juz znamy, teraz prosimy o Panskie:)
        • Gość: grad Nie pisz bzdur. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 22:10
          Chce ci tylko przypomnieć, ze Spychała nie latał z morda po całej Europie i nie
          pluł, jak Józek, na swój własny kraj tylko dlatego, ze mu sie wynik wyborów nie
          spodobał. Z komuchem tez pod łapkę z desperacji nie chadzał.

I żeby nie było: znam osobiście od prawie 30 lat i jednego, i drugiego. Każdy z
          nich, wtedy kiedy było trzeba (i kiedy 99,9% Polaków miało w dupie niepodległość
          Polski) zrobił swoje. I każdego z nich za to szanuje. Ale po 1989 niektórym się
          lekko poglądy zmieniły. A niektórym nie.

Spychała w PiS? Z Gosiewskim? Człowieku, co za bzdury piszesz. Z Adasiem
          Lipińskim - być może (bo z jednego sortu chłopaki), ale sa granice brawury.

I na koniec przeczytaj sobie cala listę osób odznaczonych przez Prezydenta RP.
          Wszyscy z PiS-u? Knock, knock, anybody home?
      • Gość: JAcek Harłukowicz W odpowiedzi p. Mirosławowi Spychalskiemu IP: *.wroclaw.agora.pl 14.12.09, 10:22
        Szacowny Panie Redaktorze

Bardzo ładnie sformułował Pan list do mojego przełożonego. Poznać
        można, że zna się Pan nie tylko na produkcji telewizyjnej, ale i na
        słowie pisanym. Widać również, że czas spędzony w
        redakcji ”BruLionu”, w towarzystwie kolegów Tekieliego i
        Michalskiego nie poszedł na marne. W swoim piśmie nieco się Pan
        jednak zagalopował. Po pierwsze nie odróżniając zwykłej informacji
        prasowej od opowiadania sciene fiction. Po drugie zarzucając mi, iż
        w swoim tekście zrobiłem z Pana „człowieka PiS” (cudzysłów Pański!).
        Uprzejmie proszę zatem wskazać w którym miejscu?
        Mniejsza zresztą o to. To nie moje - jak Pan to zgrabnie
        ujął „urojenia” kazały mi wskazać Pana jako kandydata do stanowiska
        dyrektora OTV Wrocław. Jako takowego wymieniło Pana trzech -
        powtarzam trzech! - polityków PiS, mówiąc „Spychalski jest naszym
        kandydatem do...” Przymiarki te potwierdziło mi również w rozmowie
        kilku polityków SLD. Zachowując należytą staranność skonfrontowałem
        tę informację z Panem, przytaczając w całości pańską wypowiedź.
        Przyzna Pan, że niwiele miał Pan wtedy czasu ani ochoty na rozmowę,
        zatem pisanie o „usilnym tłumaczeniu” należy między opowiadania
        sciene-fiction włożyć.
        Nie wystarczyło Panu jednak odniesienie się do mojego tekstu.
        Przechodząc do kontrataku, posunął się Pan dalej i z wrodzoną
        kulturą publicznie zarzucił mi „niedowład intelektualny”. Za te
        sformułowania będzie Pan musiał przeprosić... W przeciwnym wypadku
        proszę spodziewać się pozwu cywilnego w tej sprawie.
        Z poważaniem

Jacek Harłukowicz
        • Gość: mirspy22 W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukowiczowi IP: 195.245.213.* 14.12.09, 11:42
          Szanowny Panie,
          ja nie zarzucam Panu głupoty, ani kretynizmu, jeżeli tak pan to
          odebrał, to przepraszam. Pod stwierdzeniem "niedowład intelektualny"
          rozumiałem bardziej Pana skłonność do myslenia schematami i
          nakładania na barwną rzeczywistość kalki ideologicznej.Czyli
          inaczej- brak otwartości. Przyzna Pan, że jest to rodzaj skazy. Na
          szczęście uleczalnej. Widać ja nawet w tym Pana tekście. Wystarczy
          bowiem zajrzeć do archiwum Pana gazety, by sie dowiedzieć, że z
          brulionu odszedłem w roku 1993, czyli w momencie w którym Robert
          Tekieli- podobnie jak obecnie czyni to Pan przy opisywaniu
          rzeczywistości- zaczął w redagowaniu pisma kierować sie pobudkami
          ideologicznymi. Tak faktycznie pracowałem w tym piśmie z nim,
          Czarkiem Michalskim, Krzysztofem Koehlerem ale też Marcinem
          Świetlickim, Izabelą Filipiak czy Jackiem Podsiadłą. To było po
          prostu pismo otwarte( ja wiem, że dla Pana może to brzmieć
          egzotycznie), redagowane wspólnie przez ludzi o różnych poglądach i
          to własnie spory między nimi dawały temu pismu napęd.
          Co do science fiction. Myślę, że mam prawo tak ten Pana tekst
          okreslić z dość prostego powodu. Wygląda on bowiem tak: słyszy Pan
          plotki ( Spychalski i inni na dyrektora), dzwoni do mnie. Ja panu
          mówię, że "Pana rozmówcy musieli być na dobrym haju, że coś takiego
          przyszło im do głowy, bo nikt ze mną na ten temat nie rozmawiał",
          czyli inaczej mowiąc gwałtownie zaprzeczam. A zatem: sprawdził Pan
          rzecz u źródła, źródło powiedziało: bzdura. Pan nie zważa jednak na
          to, bo to Panu psuje wymysloną wcześniej fabułke. Przyzna Pan, że
          bliżej temu do literatury niż dziennikarstwa.
          Co do "człowieka PiS"- cały Pana tekst, to sugeruje w przypadku
          mojej osoby,a także - co zabawne- chodzącego od dawna z bzdurną
          metką "człowieka Schetyny" Tomasza Dudy. To tyle w tej kwestii.
          Zyczę wiekszej nieufności wobec źródeł i regularnego odrzucania
          uprzedzeń politycznych w pracy. Sciskam dłoń i pozdrawiam ms
          • Gość: Stefan Re: W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukowiczowi IP: *.wroclaw.mm.pl 14.12.09, 19:58
            no to panowie pojechaliście ...
          • Gość: Ożeszty Re: W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukowiczowi IP: *.36.1343.static.theplanet.com 15.12.09, 16:43
            Bardzo pozyteczna wymiana opinii. Jeśli mirspy będzie mial coś do gadania
            w TV, to znaczy
            1. mężczyzna ( mirspy to chyba chłop?) też może być piczką zasadniczką
            2. akcje piczek zasadniczek obecnie rosną.
            Co za czasy...
            • Gość: marek Re: W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukowiczowi IP: 195.164.255.* 15.12.09, 16:49
              mirspy mowi, ze ma lowej stronie serce i czerwona krew i mijesce na
              krzyz od prezydenta
              • Gość: mirspy22 Re: W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukowiczowi IP: *.146.107.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.09, 18:11
                Nie chłopaku, mirspy tylko mowi, że jest zbyt stary na to, aby
                domorosli propagandysci partyjni robili mu sieczke z mozgu:) czego
                niestety nie da sie o wiekszosci z Was powiedziec. zdrowia życze:)
                • Gość: mazo do mirspy22_W odpowiedzi Panu Jackowi Harłukow IP: *.chello.pl 15.12.09, 20:45
                  Zazdroszczę i dziekuję.
                  ZAZDROSZCZĘ, że umie Pan pisać, bo mnie nie bardzo to wychodzi. A
                  czytając regularnie lokalną Wyborczą coraz częściej mam ochotę coś
                  napisać, dać tamtejszym chłopakom "szlankę zimnej wody...zamiast",
                  żeby dotarło do nich, że to co robią to z dziennikarstwem już od
                  pewnego czasu nie ma nic wspólnego. Dlatego DZIĘKUJĘ, że napisał Pan
                  i w liście do rednacza i na tym forum to czego mi jak dotąd nie
                  udało się poskładać w zdania. Tylko czy to coś zmieni? :) Trzymam
                  kciuki za Pana i za nich też.
                  • Gość: polaczek Re: do mirspy22_W odpowiedzi Panu Jackowi Harłuko IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.09, 21:21
                    przepraszam najmocniej, nie sledze watku! Czy ten temat zwiazany
                    jest za jakims korytem dla kogos!? jesli tak, to jestem uspokojony!
                    A juzek myslolek, ze jakowys Zyd lub Ruski, a co nie daj Boze, Muzin
                    albo Niemiec- faszysta stanie w szranki i bedzie bliski zwyciestwa.
                    Ma wygrac POLAK ( najlepiej z rodowodem siegajacym do Piasta). Zydom
                    mowimy NIE, Ruskim- NIET, a Arabom ? Cholera zapomlek! Prosze
                    sprawdzic napletki!!!! I to przed kokursem

Prawdziwy polaczek gnojony przez szkopow - aza 4 lata nie dam sie.
                    • Gość: WSI Re: do mirspy22_W odpowiedzi Panu Jackowi Harłuko IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 21:39
                      mirspy22. SPY oznacza podsluchy, iwigilacje, programy szpiegujace.
                      No,no. Niczym jak slynny wroclawski agent
                      • Gość: mirspy22 Re: do mirspy22_W odpowiedzi Panu Jackowi Harłuko IP: *.147.232.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.09, 21:51
                        He, he, , zdemaskowales mnie.I w sumie dobrze:), bo dostalem
                        zlecenie na tylko na sawke i harlukowicza:)Zero ekscytacji i
                        satysfakcji z pracy:)
                        • Gość: Tola Panie Mirku, nie daj się Pan wkręcać. IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 16.12.09, 09:26
                          Nie ma najmniejszego sensu denerwować się i odpowiadać na "złote
                          myśli" tej tłuszczy (w ogromnej większości). To są organizmy, które
                          w każdym temacie, każdego człowieka potrafią opluć, pomówić i ,
                          gdyby mogli, rozszarpać (oczywiście w grupie bo w pojedynkę to małe,
                          żałosne gnidy). Takie, niestety, ciągle niepowtarzalne i jedyne na
                          tej ziemskiej kuli, polskie piekiełko. Nie jest potrzebny żaden
                          diabeł przy kociołku, Polacy sami się przypilnują i zgnoja. Panie
                          Mirek, głowa do góry i jechac dalej. Wiekszość z tego forum nie
                          ogląda TVP, bo denna, nie czytuje GW, bo stronnicza
                          i "komunistyczna" (??????) a mimo to, wiedzą co, gdzie i kiedy w
                          tych środkach przekazu sie dzieje. Skąd?
                          Pozdrawiam
                          Tola
                          • Gość: mirspy22 Re: Panie Mirku, nie daj się Pan wkręcać. IP: 195.245.213.* 16.12.09, 10:20
                            Pani Tolu, luzik:) mnie to bawi:) Pozdrawiam ms
                            • Gość: Stefan Re: Panie Mirku, nie daj się Pan wkręcać. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.12.09, 18:13
                              no fajnie ...
                              a teraz kilka prawd o wrocławskiej tzw. telewizji:
                              - przerost zatrudnienia w każdym sektorze
                              - denne audycje
                              - bufonada i rozdęcie ego
                              - prezenterzy na poziomie tv akademickiej
                              ogólnie kiepska osiedlowa telewizja dla pani Edzi i pana Wiesia z
                              magla osiedlowego.
                              Tak prowadzona telewizja nie ma kompletnie , ale to kompletnie
                              sensu!!! Nalezy ją sprywatyzować i wywalić połowę ldzi na pysk , a
                              szczególnie związki zawowdowe.
                              Ta telewizja jest jak wrzód na d.... wrocławian.
                              To taka telewizja familijna dla inteleigentnych innaczej.
                              Familijność nosi charakter zatrudnieniowy , a nie programowy.
                              Za coś takiego nie wolno rządać pieniędzy , to powinno być karalne.
                              Obudźcie się ! Mineło już 20 lat !!! , a Wy nadal w tvp3 tkwicie
                              gdzieś w riku rządu Rakowskiego !
                              no i jeszcze ci marni poltykierzy ...eh.
                              • Gość: WSI Gajewski wraca ?? IP: 195.164.255.* 16.12.09, 18:26
                                21 grudnia wszystko zostanie opublikowane, kto bedzie.
                                19 grudnia zostanie wybrany nowy prezes
                                • Gość: CBAA Re: Gajewski wraca ?? IP: 94.42.84.* 19.12.09, 10:25
                                  WSI !
                                  Jak wiedziales, ktorego dnia wybiora prezesa, to napisz kto bedzie w
                                  TVP3 Wrocław. Czy to mozliwe, ze MS moze zostac dyrektorem?
                                  • Gość: CIA Re: Gajewski wraca ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 20:51
                                    Zarząd i prezesa wybrano 18 grudnia (w piątek wieczorem).
                              • Gość: Tola Stefanie, dlaczego nikt Cię nie chce? IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 17.12.09, 08:46
                                Nikt Cię nie chce wysłuchać, nikt Cię nie chce docenić, nikt Cię
                                nie chce "zagospodarować". Ty, taki znawca tematu nie zostałeś
                                dotychczas prezesem żadnej instytycji w TV, czy Polskim Radio- ani
                                państwowym, ani prywatnym. No, zastanów się chłopie, wiesz co i jak
                                a olewaja Cię. Może tych "inteligentnych inaczej" jest 98% na
                                świecie a inteligentnych prawdziwie- takich jak Ty, jest dużo, dużo
                                mniej. I przebywają w większości w takich zamkniętych osiedlach,
                                gdzie nie mogą byc 'inteligentni inaczej". W Polsce takie
                                ekskluzywne osiedla to minn.Kocborowo, Tworki, Lubiąż, kamienica
                                przy ul.Kraszewskiego we Wrocławiu. Tam, Tobie podobni, tworzą swój
                                prawdziwy świat, świat fachowców, kunsztu dziennikarskiego też.
                                Stefciu, to nie jest forum dla czytelników Expresów, Mitów,
                                Dziennika Polskiego, Radia Maryja itp. Oooooo, może w TV Trwam
                                znajdą dla Ciebie jakieś zajęcie- życzę z całego serca.
                                Tola
                                • Gość: do toli Re: Stefanie, dlaczego nikt Cię nie chce? IP: 188.33.217.* 17.12.09, 10:35
                                  Pani Tolu, doskonale to Pani ujęła. Pan Stefan pewnie jest
                                  pracownikiem radia lub tiwi,frustratem i zazdrośnikiem. Podobnie
                                  zresztą jak wielu innych tu piszących. Zaczęło się od otwarcia
                                  beczki ze ściekami wylewanymi na rzekomy trójkąt i układ towarzysko
                                  rodzinny Tomasza Dudy,Pawła Majchera i Pauliny Sitko.Było o złych
                                  prezenterach,złych programach i złych dziennikarzach.Teraz toczy się
                                  dyskusja o poglądy-też każdy ma jakieś złe.Dajcie już spokój.Nawet
                                  gdyby telewizja i radio we Wrocławiu pobiło wszystkich
                                  słuchalnością/oglądalnością to i tak bęzie źle.
                                • Gość: Stefan Re: Stefanie, dlaczego nikt Cię nie chce? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.09, 00:17
                                  Dziękuję droga Tolu za troskę :))).
                                  W niedawnej historii najnowszej z resztą , był taki okres w pewnym
                                  świecie gdzie tzw. element usuwano w miejsca o których piszesz.
                                  Był taki kraj w którym wręcz uwielbiano siebie nawzajem tam wysyłać!
                                  Tak więc nie idź tą drogą Tolu najdroźsza...
                                  TVP3 nie ma nic wspólnego z inteligencją i to jest właśnie ten
                                  zasadniczy problem! To jest taka wielka dziuuuuuura!
                                  cyt.:"Stefciu, to nie jest forum dla czytelników Expresów, Mitów,
                                  > Dziennika Polskiego, Radia Maryja itp. Oooooo, może w TV Trwam
                                  > znajdą dla Ciebie jakieś zajęcie- życzę z całego serca."
                                  oj nieszczere te życzenie ...
                                  Różnica pomiędzy TVP3 Wrocław , a tymi mediami powyżej polega na
                                  tym , że te wymienione powyżej media mają charakter i sprecyzowany
                                  target...
                                  Jako Stefcio czuję się znakomicie , ale prosze bardo jesli dobrze
                                  płacicie i pozwolicie działać zrobię Wam kawałek dobrej tv. Zacznę
                                  od wywalenia połowy dziennikarzy jako niezdatnych do użytku
                                  zadekowanych nierobów bez talentu i chęci do pracy.
                              • Gość: marek Dziadki leśne IP: 195.164.255.* 17.12.09, 16:52
                                Ścieki Gazety Wyborczej w postaci nadintelektualnych wypowiedzi są
                                coraz ciekawsze a nawet wkręcające w tą dyskusję.
                                Stefan ma w pełni rację i trudno z tym polemizować.
                                TVP Wrocław ma przerost zatrudnia, ten twór pozostał w tej
                                instytucji jeszcze z lat 80-90. Przy tym stanie technologicznym
                                telewizji, którą można nazwać „Muzeum Techniki Telewizyjnej” w
                                której nie ma ŚWIATŁA , KAMER, MIKSERÓW zastanawia mnie po co tylu
                                kustoszów jest zatrudnionych.
                                Program widać codziennie jaki jest. Nie ma programów
                                publicystycznych, informacyjnych, jeno są tylko Fakty. Natomiast
                                programów kulturalnych jest od Sasa do lasa. Do kogo skierowanych,
                                zapewniam nie do młodzieży. Młodzież nie chce oglądać leśnych
                                dziadków w postaci „Alternatywny Wrocław” Możecie przeprowadzić
                                badanie wśród młodzieży licealnej i uniwersyteckiej. Pamiętam tą
                                telewizję z połowy lat 90-tych i jak postrzegam, to do dzisiaj się
                                nic nie zmieniło. Dziennikarzy, twórców programów telewizyjnych tam
                                nie ma. Pani MS niech Pan wskaże programy, które stworzyli etatowi
                                pracownicy tek instytucji. Pytam dlaczego mamy my podatnicy
                                utrzymywać tą instytucję. Jak już wiadomo w przyszłym roku ośrodki
                                regionalne nie otrzymają pieniędzy z abonamentu od KRRITV. Może to
                                najszedł ten czas, żeby zredukować tych leśnych dziadków i kustoszy
                                MTTV.
                                Z tych 150 osób zatrudnionych etatowo, ogarnęłoby tą instytucją 10
                                może 15 osób.
                                Dziadku leśny, dziadku czas już zwolnień nadszedł i brak abonamentu !
                                • Gość: mirspy22 Re: Dziadki leśne IP: *.146.229.205.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.12.09, 18:44
                                  Panie Marku, wprawdzie nie wszystkie podawane przez Pana dane sa
                                  prawdziwe i nie podzielam też Pana zdania w kwestii jakości
                                  programu, z satysfakcja zgodzę się z Panem ze mozna wiele poprawić.
                                  Wprawdzie nie odwazył sie Pan nam przdstawic nazwiskiem( pewnie
                                  dlatego aby nie zostac zarzuconym ofertami pracy) , ale skoro
                                  przedstawia sie Pan jako wybitny fachowiec( zna pan co najmniej
                                  slowo mikser i kamera, ale wierze ze to nie wszystko)i w glowie sie
                                  Panu kłebia pomysły, nic nie stoi na przeszkodzie abysmy sie
                                  spotkali i przystapił Pan do dziela naprawy mediów i poprawy ich
                                  jakości:) zapraszam. Adres pan zna.
                                  P.S. To moj ostatni post. Miło sie gaworzylo, Na dalsza dyskusje
                                  zaprzaszam w inne miejsca. Zycze wszystkim milych swiat. Znikam bye
                                  bye
                                  • Gość: marek Re: Dziadki leśne cd.... IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 22:15
                                    Szanowny Panie redaktorze MS.
                                    Proszę podać, które dane są nieprawdziwe. Zapewne może być błędnie
                                    podana ilość zatrudnionych etatowo pracowników, bo nie wiem, tylko
                                    mogę przypuszczać. Co do naprawy mediów, to należałoby je
                                    odpolitycznić, ale to jest marzenie nie do zrealizowania. Bo jak Pan
                                    wie w PL nie ma mediów niezależnych. Następnie należałoby
                                    podziękować dziennikarzom, którzy biegają po „Rynku Wrocławskim” i
                                    podlizują się władzy i politykom. Nie chodzi tu o Pana redaktora, bo
                                    jest Pan kierownikiem.
                                    Co do TV Wrocław i jakości jej programu, może ją Pan bronić, bo za
                                    to Panu płacą. Ja rozumiem, że nie mógł Pan użyć innego zdania,
                                    jak „ że nie podziela Pan mojej opinii”
                                    Proszę mi wskazać programy, które pokazują region, społeczeństwo,
                                    makroekonomię.
                                    Obserwując tą telewizję, widać jedno, że jest w niej więcej
                                    emerytów, którzy robią lub starają się dorównać młodym dziennikarzom
                                    tworząc programy, ale im to nie za bardzo wychodzi, przypomina to
                                    telewizję lat 80-tych. Pozwoliłem sobie nazwać Muzeum techniki
                                    Telewizyjnej, bo nie powie Pan redaktor, że tak nie jest. Wielu
                                    dziennikarzy przypomina mi raczej wiekowych kustoszy, którymi Pan
                                    redaktor dowodzi. Ci wieki dziennikarze nie stanowią dla Pana
                                    redaktora konkurencji a to zapewne jest wygodne dla Pana. Szanowny
                                    Panie Redaktorze, proszę się pochwalić progami, które są na antenie,
                                    proszę wskazać ich walory, misję, edukację
                                    Naśmiewa się Pan, że znam słowo mikser, kamera. Czy Pan widział jak
                                    obecnie wygląda kamera studyjna, mikser współczesny, światło,
                                    realizacja w HD czy nawet w SD. Proszę nie mylić słowa SD z partią
                                    polityczną.
                                    Może likwidacja ośrodków telewizji regionalnej zrodziłaby coś
                                    jakościowo lepszego. Powstałyby redakcje kilkuosobowe, bez tego
                                    całego bagażu. Wiem, problem budynku studia, to można sprzedać. Hale
                                    zdjęciowe i studia na Bielanach są bezkonkurencyjne i to wystarczy
                                    na to miasto. Balcerowicz powiedział, że należy jak najszybciej
                                    prywatyzować i to są cenne jego słowa. Najgorsze są koterie
                                    polityczce odznaczenia i medale itp..
                                    • Gość: Stefan Re: Dziadki leśne cd.... IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.09, 07:03
                                      W naszym kraju już nic mnie nie zdziwi i nie zaskoczy.
                                      Dyskutuje się o obsadzeniu stanowisk przez partie jakby od tego
                                      zależała jakość programu telewizyjnego. Jakość propagandy , o tak!
                                      Na jakości tv nikomu już nie zależy. Manipulacja widzem czytaj
                                      wyborcą zaszła tak daleko , że Orwel to facet w powijakach.
                                      Stąd czy to będzie pan Andzrej , pan Marek czy pan Józef nie ma
                                      znaczenia dla mnie czy dla tv. Oczywiście jesli ktoś ma budować
                                      przyczółek prywatyzacyjny no to wiadomo , że bedzie się o to walczyć
                                      partyjnie.
                                      Dla mnie nie ma nawet znaczenia czy tvp3 Wrocław robi programy w
                                      oparciu o pokolenia rodzinne , małżeństwa , parterstwa itp.
                                      Dla mnie ma znaczenie jakiej jakości sa te programy , co ja wynoszę
                                      z 1 godziny glocenia w ekran , jaką wiedzę i o czym.
                                      Dla mnie ma zanczenie przygotowanie redaktora prowadzącego program.
                                      Jakość zadawnych pytań , głębia poruszanych tematów itp.
                                      TVP3 W-w jest na poziomie zadawnia pytań o to jak obrodziły grzyby i
                                      co z grzybów można podać na stół.
                                      Natomiast hitem tej telewizji jest np. wielka dziura w ulicy
                                      Obornickiej . Świetem dziennikarskim staje się bomba z II wojny !
                                      Do tego wytarczy nam portal internetowy.
                                      Domyslam się , że obrońcy tej "jakości" okopani na starych
                                      PRLowskich pozycjach (mentalnie a nie techicznie) w gotowości
                                      puszczą sobie jakiś gaz rozśmieszający tę dyskusję ...eh.
                                      • Gość: chwilka Re: Dziadki leśne cd.... IP: *.36.1343.static.theplanet.com 18.12.09, 20:00
                                        Chłopie - daj spokój z wylewniem pomyj na niedobitki starej gwardii! wraz
                                        ze zmianą systemu politycznego nastapiła w mediach zmiana pokoleniowa.
                                        Zerwany został odwieczny system kształecenia kadr w "szkole mistrza".
                                        Można tym, których Targalski zwał złogami komunistycznymi, zarzucać
                                        wredność ideologiczną, ale fach oni znali. Jak poszli na zieloną trawkę,
                                        to został zdewastowany tryb nauki zawodu. Ci, kórych tak Stefanie
                                        krytykujesz, to nowe, niedouczone, puszczone zbyt szybko na szerokie wody
                                        pokolenie. Tu uczy Marcin Marcina (wybacz szefie Faktów). Tu jest pełno
                                        osób, którym zrobiono krzywdę, bo dopuszczono do wykonywania zawodu, choć
                                        żadnych predyspozycji do tego nie mają. Powiedz im teraz, po paru latach
                                        manieryzowania się, że sie nie nadają... To nie lesne dziadki nadaja ton
                                        TVP Wrocław, tylko młode wilczki o duszy piskliwego ratlerka.Co tu dużo
                                        gadać, skoro oni nie maja nic do powiedzenia. A mówią, mówią! Ktoś ich
                                        przyjał, ktoś zleca robotę, ktoś ją odbiera (chyba, choc czasem sądzę, że
                                        kosza na smieci dziennikarskie tam nie ma). Nie krytykuj, Stefanie,
                                        telewizyjnego plebsu, bo on Bogu ducha winien. Tam sa jacyś szefowie z
                                        potęznymi gażami. Wiekszość z nich nigdy nie zrobiła żadnego porządnego
                                        materiału dziennikarskiego. To urzednicy, którzy liznęli nieco zapachu
                                        koszar, ale swądu prochu nie znają. Szef jest tyle wart, ile warci sa jego
                                        wychowankowie. I szlus.
                                        • Gość: ToJa Re: Dziadki leśne cd.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 20:45
                                          No proszę, a już myślałem, ze w tym wątku - jak w większości tych, które dotyczą
                                          OTV Wroclaw - nie doczekam sie żadnej inteligentnej wypowiedz.
                                          Brak mistrzów niszczy zawód dziennikarski i, szerzej, telewizyjny. Bez nich nie
                                          ma ani dziennikarzy, ani redaktorów, ani operatorów, ani dźwiękowców, ani
                                          oświetleniowców, ani montażystów. Sa gó...arze, ktorym wydaje sie, ze wiedza
                                          wszystko. Efekty tych eksperymentów widać codziennie, nie tylko w OTV Wroclaw.
                                          Ditto.
                                        • Gość: Stefan Re: Dziadki leśne cd.... IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.09, 22:15
                                          trafnie i fajnie napisane :)
                                          ...
                                          przpomniałeś mi Hopfera ...eh.
                                          • Gość: Artur Re: Dziadki leśne cd.... IP: 94.42.84.* 18.12.09, 22:47
                                            Stukam ze stolicy i ze smutkiem przyglądam się co się dzieje w TV
                                            Wrocku.
                                            W Pegazie wszyscy się modlili, żeby dowodzenie tym programem szybko
                                            się skończyło. Nominowany byl wyłącznie z klucza politycznego.
                                            Pamiętam jak wystawiono stół na korytarz, żeby redaktor już nie
                                            wrócił.
                                            A co do Wrocka. TV miała trochę szczęścia, że pojawiło się kilku
                                            facetów i uruchomili sporo programów, doskonale pamiętam. Ci faceci,
                                            nie byli na etatach ale potrafili być doskonałymi menażerami. Nie
                                            wszystkim, to się podobało, ci którzy pilnowali swoich etatów byli
                                            zapewne zazdrośni, że inni coś wymyślają i produkują na anteny
                                            ogólnopolskie. I jak trafnie zostało zatytułowane „Leśne dziadki”
                                            • Gość: nielot Może Orzeł pomoże? IP: *.146.213.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.09, 09:23
                                              Skoro nowym Prezesem TVP został Romuald Orzeł, to może szefem
                                              wrocławskiej telewizji powinna zostać Magdalena Orzeł (jest taka
                                              dziennikarka). Wtedy Orły poniosą nas wysoooooooko.

Widziałam Ooooooorła cień,
                                              Do góry wzbił się niczym????
                                        • Gość: Tola Chwilka, jesteś inteligentny i obiektywny w tym, IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 21.12.09, 10:52
                                          co napisałeś. Masz rację we wszystkim. Stefan i "Stefanopodobni" to
                                          ludziki, którzy nie mają żadnych realnych i konkretnych
                                          predyspozycji, umiejętnosci ani wiedzy w sprawach mediów. Dla nich
                                          wystarczy tylko powyrzucać 'Starych" , wepchnąć na ekran 'młodych" i
                                          już będzie pięknie, samo sie zrobi- tak jak w Super Expresach, Trwam
                                          itp.Najważniejszy jest wygląd, dobrze że tylko w Polsce są tacy
                                          mądrale. TV, czy radio to nie jest kamerka lub magnetofon, kupione w
                                          sklepie i kręcenie wakacyjnych wspomnień, występów na imieninach.
                                          • Gość: Stefan Re: Chwilka, jesteś inteligentny i obiektywny w t IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.09, 09:10
                                            Rety Tolu jak Ty się mylisz !... w ocenie mojej osoby :))).
                                            Nie o młodych czy starych mowa, nie o szpetnych bądź pieknych mowa ,
                                            o kompetentnych mowa Tolu , o ludziach z jajem dla których ta praca
                                            to radość i całe życie , stąd przywołałem np. Hopfera...
                                            Nie powiesz mi , że swietnym telewizyjnym prezenterem bądź
                                            reporterem jest wykładowca akademicki(nie chodzi o Miodka on
                                            potwierdza regułę) ! To dopiero jaja , ale te śmingusowe...
                                            Spójrz na program 2M rozszyfrowano ten tytuł już dawno : dwie
                                            miernoty na ekranie...itd.
                                            wszystkie na święta!
                                • klaudiuszyn Re: Dziadki leśne 18.12.09, 21:29
                                  Nic dodać, nic ująć. Dodam tylko, że pan MS przyczynił się do upadku programu
                                  PEGAZ, który być może m.in. dla pani Toli, jest już zbyt wysublimowaną formą
                                  sztuki telewizyjnej, która jej umkłabyła:) Powołując się na tytuły ściśle
                                  programowo określonych gazet, nie zauważyła, że (jak ktoś przytomnie zauważył
                                  wcześniej w swoim poście) OTV Wrocław jest dogorywającym zombie. Bez charakteru
                                  i jakiegokolwiek targetu. To zresztą jest przypadłość wszystkich chyba ośrodków
                                  regionalnych. Ale uchowaj nas Boże, od tak zachowawczego osobnika, jakim by mógł
                                  być ewentualnie MS, w roli dyrektora ośrodka...
                                  • Gość: Stefan Re: Dziadki leśne IP: *.wroclaw.mm.pl 19.12.09, 19:04
                                    no i sobie pogdaliśmy , a ONI i tak zrobią swoje ...
                                    bez zmian...
                                    zaada nr 1 - nie płacić abonamentu.
                                    • klaudiuszyn Re: Dziadki leśne 19.12.09, 22:05
                                      No to co, poczekamy, kto rozda karty.
                                  • Gość: Tola Klaudiuszynie, czu klaudiuszczynie- dlaczego tak IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 21.12.09, 11:04
                                    przeżywasz to, że OTV Wrocław jest zombie? Nie oglądasz bo to dno,
                                    tandeta, płytkie a tak dużo wiesz? Ty należysz do polskich
                                    internautów, którzy nie znając nawet sprawy, widząc nowy temat na
                                    forum rzucają się z obłędem i zalewaja żółcią, śliną i pianą całe
                                    strony. Po jakimś czasie juz się zmęczą i przerzucają na następny
                                    temat, tak bez końca- takie znane w świecie polskie piekiełko. Tylko
                                    żebyście choć mieli widły lub zęby. Niestety, Ty "Klaudiuszynie" i
                                    tobie podobni mają próchnicę, są szczerbaci i głuptaci, nawet w
                                    swoich prawdziwych światach, miejscach pracy są malutcy, malutcy oj
                                    malutcy. Tacy fachowcy amatorzy w swoich mieszkankach mający
                                    najwięcej do powiedzenia i zaoferowania- tylko tam.
                                    • klaudiuszyn Tolu droga... 21.12.09, 20:05
                                      internetowe forum ma taką przypadłość, że interlokutorzy są anonimowi. Ma to
                                      swoje dobre i złe strony. Biorąc pod uwagę tę złą stronę, czyli anonimowość
                                      Twojej osoby, uważam subiektywnie z racji anonimowości Twojej osoby (nie wiem
                                      kim, czym jesteś), że masz gó... do powiedzenia w temacie mojej osoby, mojego
                                      funkcjonowania w wirtualnym świecie, czy dentysta jest mi przyjacielem i czy
                                      jestem jakimkolwiek fachowcem. Z racji Twojej anonimowości, mam prawo sądzić, że
                                      jak ja pracowałem w OTV Wrocław, to Ty na gó... mówiłaś papu. Z racji swojej
                                      subiektywnej wiedzy, wiem, co należałoby zmienić w zepchniętej do granic
                                      przyzwoitości, prowincjonalnej telewizyjki, którą pamiętam, jako STACJĘ
                                      REGIONALNĄ, bo poświęciłem jej kilka, co najmniej lat swojego życia. I boli mnie
                                      fakt, że adres na Karkonoskiej tak bardzo się szmaci. Z subiektywnego punktu
                                      widzenia, uważam, nie powinnaś się więcej wypowiadać w tym temacie, jeśli nie
                                      byłaś chociażby asystentką Pizdozwierza....:)
                                      • Gość: mmkm do klaudiuszyna IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 22:30
                                        Jędruś, daj spokój, nie warto się tak unosić. Koło natury tak się
                                        kręci, że na truchle jednego wyrasta drugie. Może jedna telewizja
                                        musi umrzeć, by wyrosła inna?
                                      • Gość: Tola Do Klaudiuszczyna. Kochany emerycie, IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 22.12.09, 12:04
                                        czytając Twoją odpowiedź jestem przekonana, że tacy jak Ty szmacą
                                        adres Karkonoskiej. Co za styl, co za treść, jaki język. Te kilka
                                        conajmniej lat, które poświęciłeś niby ośrodkowi TV to o
                                        kilkadziesiąt miesięcy za dużo. Piszę to obiektywnie, nie
                                        subiektywnie. Na g....o zawsze mówiłam i mówię g...o, na jedzenie
                                        zawsze jedzenie. A to kulturalnie określone przez takiego erudyte,
                                        jak Ty, to co lub kto zacz? Byłeś asystentem tego kogos, czegoś, że
                                        sie tak dowartościowujesz? Proszę, jeśli chcesz odpisać to nie
                                        używaj chamskich słów, podobno pracowałes w "kulturze". Z racji
                                        Twojej anonimowości nie mam podstaw do wiary, że pracowałeś w
                                        czasach Gierka w TV Wrocław. To nie uprawnia Cię do wrzasków na
                                        mnie, kiedys też bedę miała tyle lat co Ty ale nie będę wyzywać i
                                        dyskredytowac młodości.
                                        POzdrawiam Cię obiektywnie, mój Ty nerwusku.
                                        Tola
                                  • Gość: glon Re: Dziadki leśne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 22:45
                                    klaudiuszyn napisał:
                                    >Ale uchowaj nas Boże, od tak zachowawczego osobnika, jakim by móg
                                    > ł
                                    > być ewentualnie MS, w roli dyrektora ośrodka...

Oj, to się możesz zdziwić.....
                                    • Gość: mirspy22 Re: Dziadki leśne IP: *.146.53.109.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 23:47
                                      Miałem juz wprawdzie nie pisac, ale zrobiło mi się was żal.Chłopaki
                                      weźcie się wreszcie do jakiejś twórczej pracy, zamiast bić tu piane
                                      bez sensu:) Wasze źródła informacji są jeszcze gorsze od polityków z którymi gadał Harłukowicz.Ktoś chyba kiedyś śpiewał, aby im nie wierzyć, a Wy jak te dzieci:) Jedno sprostowanie: Klaudiuszyn wszystko Ci się pokićkało z tym Pegazem. To nie moje biurko
                                      wystawiono na korytarz:)ja robiłem tego Pegaza, którego prowadził
                                      Jerzy Sosnowski , to nie była ta epoka. Myśmy mieli ok 3 mln widzów,
                                      jak odchodziliśmy( na własne życzenie, nikt nas nie wyrzucał, żeby było jasne) to program był w dobrej kondycji. Po nas przyszli następni:)A co do nowego Dyrektora,którego nazwiska nie znam także
                                      ja, to możecie nadal się bać, bo jak wiadomo największym lękiem w
                                      dziejach ludzkości jest lęk przed nieznanym:) A Was zdaje się dotyka
                                      on w o wiele większym stopniu niż normalnych ludzi:)Trzymajcie się
                                      więc:)Ale możliwe, ze nie będzie tak żle. Czego sobie i Wam życzę,
                                      bo jednak jedziemy na jednym wózku:)
                                      • Gość: maja Kto na szefa - ONI cd.... IP: 195.164.255.* 22.12.09, 16:14
                                        Jacek, znam doskonale chłopaków i jestem przekonana, że nigdy ich
                                        nie interesował stołek w telewizorze. To prawda, że najwięcej
                                        programów wprowadzili na antenę. Najlepiej byłoby, żeby im nikt nie
                                        przeszkadzał, a wręcz pomagał, to TV Wrocław może ma szanse odbicia
                                        się do góry. A kto będzie, czy Spychała, Siwy czy jeszcze ktoś
                                        inny, chłopaków należy wozić do stolicy, bo w nich szansa dla
                                        naszego ośrodka.

Tyle pieprzu soli, że aż głowa boli, ale wyszedł Częstochowski.
                                        Było tylu nominowanych z klucza politycznego na dyra wrocławskiej,
                                        Czy to będzie Spychała, czy jeszcze ktoś inny, to już i tak nic nie
                                        zmieni. Jak pamiętam, to w tej telewizornii najwięcej programów
                                        stworzyli Witek i Darek, powiem, że chyba są pod tym względem
                                        rekordzistami ostatnich kilkunastu lat. Jedyną osobą, która ich
                                        przebija, to prof. Miodek, który ma najdłużej swoją audycję w TV
                                        Wrocław. Może gdyby Witek i Darek mieli wsparcie polityczne,
                                        zapewne, któryś z nich może pokusił się o etat. Jak ich znam, to
                                        nigdy coś takiego ich nie interesowało. Tacy ludzie właśnie jak oni
                                        mogliby potrząsnąć tą stacją.
                                        I uruchomić kolejne długie produkcyjne tasiemce.

• klaudiuszyn Re: Dziadki leśne 22.12.09, 23:12
                                        Panie Mądraliński, to Tobie się pokićkało z biurkiem w Pegazie. Nie ja o nim
                                        wspomniałem na tym forum. Ja nawet nie miałem pojęcia o tym epizodzie:) Ale...
                                        Uderz w stół... Nie wiem, czy dla ludzkości największym lękiem jest lęk, przed
                                        nieznanym. Z definicji nie przepadam za definicjami. Ja się boję (jako
                                        jednostka) ludzi, którzy są zachowawczy i niekreatywni. A tego typu ludzie na
                                        kierowniczych stanowiskach są balastem, a nie żaglem. W tej kwestii wolę raczej
                                        przynależeć do tych mniej normalnych ludzi, jeśli chodzi o lęki. A jeśli chodzi
                                        o wózek, na którym niby wspólnie jedziemy... Jest wielka różnica między
                                        drabiniastym, a chociażby dziecięcym:) Ale... Przede wszystkim zdrowia i spokoju
                                        jednak w duszy, na te świąteczne dni. Wszystkim forumowiczom.
                                        • Gość: Stefan Re: Dziadki leśne IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.09, 09:24
                                          chciałbym ostrzec - ostrzyc wszykich przed Tolą.
                                          To bowiem internautka wampir !
                                          Umiejęnie manipuluje inwektywami by nastepnie z czułością rzucić
                                          kilka stetryczałych epitetów mających charakter pieszczoty...
                                          To stara policyjna metoda , lub inaczej metoda aktorska Wilhelmiego
                                          odpuścić - przypier...., odpuścić-przypier....
                                          Jedno jest pewne Tolu , nie da się obronić tej telewizji, ale nie
                                          martw się za bardzo mamy w Polsce kilka takich instytucji-firm z
                                          którymi nie wiadomo co zrobić i są ciężarem na domowych budżetach.
                                          W Polsce wystarczy nam kanał 1 i 2 telewizji publicznej , a reszta
                                          pod młotek i do ludzi.
                                          Niestety aktualny rząd również w tej kwestii przepuścił
                                          niepowtarzalną okazję na zmiany , mielą tymi jęzorami i nic.
                                          Podobnie jak wTVP3 Wrocław ...mielu,mielu,mielu...
                                          • degrippant a Ta Tola 23.12.09, 10:53
                                            to może Pani Redaktor Tola Rosiak? Bardzo Panią lubię, Pani Tolu.
                                            Często do domu specjalnie biegłam, by obejrzyć ten mądry i
                                            inteligętny program. I Pani, taka młoda, a taka od razu mądra...
                                            Prawie tak samo Panią lubię, jak Panią Orłowską - Sondej. No, to
                                            tylko inna kategoria, ale zawsze. Pani Tolu, tak trzymac, nie dac
                                            się Stefanom!
                                            • Gość: tivi FAKTY i zawartość IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 21:09
                                              Czasami zdarza mi się oglądać lokalne wiadomości pod nazwą Fakty.
                                              Strzelając dzisiaj po kanałach trafiłem właśnie na nie. Neewsy
                                              zrobione przed świętami, już powiem nieaktualne na dzisiaj. Jedyny,
                                              to auto pod mostem. Rozumiem, że nie ma
                                              frond mena w tej redakcji, czyli kreatywnego redaktora, który widzi,
                                              słyszy, obserwuje, co się dzieje w regionie i mieście. To jest
                                              koszmar. Następny koszmar, to nie ma tam osoby, która zadba o
                                              wizerunek prezenterów. Zwrócicie uwagę jak są oni ubrani, ubrane,
                                              uczesani zero staranności w wyglądzie. Prezenterki Faktów są ubrane
                                              w bardzo nie modne ciuchy
                                              Niechęcę, żeby ktoś powiedział, że jestem złośliwy. Nie będę
                                              poruszał kwestii fizjonomii
                                              • Gość: tivi Re: FAKTY i zawartość IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 21:11
                                                Dyr juz zostal wybrany
                                                • degrippant kto? 29.12.09, 13:50
                                                  a kto został wybrany? Ktoś z tych, co tu o nich mogłam poczytać?
                                                  • Gość: tivi Re: kto? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.09, 23:36
                                                    O tak !
                                                    MS
                                                  • Gość: hahahaha Re: kto? kominiarz IP: *.magma-net.pl 04.01.10, 13:36
                                                    O!!!!tak??? śmiechu warte. Psy szczekają ,karawana jedzie dalej.
                                                  • Gość: Marek Re: kto? kominiarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.10, 21:34
                                                    Mówicie,że wszystko jest w tej naszej telewizji złe,ale ja
                                                    pozwolę się nie zgodzić.Fakty są dobrze robione.Dobrze ogląda się
                                                    także inne programy.
                                                  • Gość: miro Dyr nowy IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 23:28
                                                    MS jedzi do stolicy , po co ?
                                                  • degrippant Dziś we Stolycy zostana zaprzysiężeni nowi 19.01.10, 08:25
                                                    co prawda Wrocławski Oddział Terenowy TVP upada, ale od dziś jego
                                                    nowym dyrektorem będzie pani...
                                                  • Gość: Piotruś Re: Dziś we Stolycy zostana zaprzysiężeni nowi IP: *.magma-net.pl 19.01.10, 09:26
                                                    ... pani ,pani Gozdzikowa, ma pani coś na ból głowy?
                                                  • Gość: kazimierz szczuka Re: Dziś we Stolycy zostana zaprzysiężeni nowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 09:38
                                                    eeeeeeeee, Piotruś, poczekaj jeszcze chwilę. Póki co trwa
                                                    zebranie... Ale w pierwszym poście tego wątku pojawia się i nazwisko
                                                    i koligacja...
                                                  • degrippant Re: Dziś we Stolycy zostana zaprzysiężeni nowi 19.01.10, 10:25
                                                    tak i na dodatek miesiąc, w którym obejmię stanowisko. Maj. Tylko
                                                    czy Cher będzie zainteresowana? Poza tym jaki ona ma związek z PiSem?
                                                  • Gość: paproch Budyniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 14:37
                                                    kto to jest Budyniowa?
                                                  • Gość: miro Mir Spych...nowym dyr IP: 195.164.255.* 08.02.10, 16:25
                                                    Mirek Spychalski ma zostac dyrektrem wszyscy juz o tym mowia na
                                                    miescie
    • kolejar Re: Kto na szefa - JA 20.12.09, 03:45
      Prawidłowa odpowiedź dla niektórych tu czytelników jest oczywista - JA!!!
      "Jedyny podmiot zdarzeń JA!!!
      • Gość: Stefan Re: Kto na szefa - JA IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.09, 08:42
        o...właśnie...mentalność
        To znacznie szerszy problem. W Polsce nie ma problemu organizacji
        czy pieniędzy(jest jasne ale jako efekt) , w Polsce jest problem
        mentalności.
        Polska iluzja demokracji , iluzja wiary , iluzja rodziny, iluzja
        wiedzy itd. My dobrze się czujemy w iluzji. Polacy to jeden wielki
        Dawid Coperfield. Czarodzieje są wokół nas!
        Odpychamy od siebie prawdę i wolimy stworzoną iluzję.
        Dziwny zaiste to krajmatriksowości. Miałem nadzieję , że zmiany
        nastapią szybciej , a tu okazuje się iż biblijne 50 lat przed nami.
        Jakoś mało kto się oburza , że partie polityczne wyznaczą na
        stanowisko szefa tv kogo chcą. Sam sposób wyboru szefa jest chory.
        Podobnie wybiera się szefów firm , ale prywatnych firm. Dlatego
        nalezy w Polsce jak najwięcej sprywatyzować i wprowadzić zakaz
        występowania w tv politykom. Politycy zostali wybranie do rpboty , a
        nie do tańca z gwiazdami.
        Mentalność i jeszcze raz mentalność , za mało w mediach światłych
        ludzi , no ale jasne czemu. Światły człowiek otwiera masom oczy , a
        to nie rekę czrodziejom made in Poland.
        ps
        taka mini refleksja przedswiateczna
        • Gość: Jac Kto na szefa - ONI ? IP: 77.255.90.* 20.12.09, 13:43

Tyle pieprzu soli, że aż głowa boli, ale wyszedł Częstochowski.
          Było tylu nominowanych z klucza politycznego na dyra wrocławskiej,
          Czy to będzie Spychała, czy jeszcze ktoś inny, to już i tak nic nie
          zmieni. Jak pamiętam, to w tej telewizornii najwięcej programów
          stworzyli Witek i Darek, powiem, że chyba są pod tym względem
          rekordzistami ostatnich kilkunastu lat. Jedyną osobą, która ich
          przebija, to prof. Miodek, który ma najdłużej swoją audycję w TV
          Wrocław. Może gdyby Witek i Darek mieli wsparcie polityczne,
          zapewne, któryś z nich może pokusił się o etat. Jak ich znam, to
          nigdy coś takiego ich nie interesowało. Tacy ludzie właśnie jak oni
          mogliby potrząsnąć tą stacją.
          I uruchomić kolejne długie produkcyjne tasiemce.
          • Gość: glon Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 20:09
            Darek, zona Darka... To nie to samo? Przecież właśnie Kaśkę wywalili z
            podejrzeniem o przewały :)
            • Gość: Stefan Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.09, 21:38
              o , ludzie z wiedzą ...
              czy nqadal trzeba się zapisywać na kamerę żeby pojechać w teren i
              zrobić materiał ?
              Jedna kamera a wielu chetnych ... komedia.
              • Gość: do stefana Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.09, 22:55
                Stefan, weź już odpuść. Nikt na kamerę się nie zapisuje.Lejesz
                żółcią tak,że wyglądasz na frustrata odsuniętego od pracy.Wszyscy są
                źli,kamery są złe,system jest zły, dziennikarze, prezenterzy,
                technicy,operatorzy i pani w kiosku są źli.
                I tory też złe są.Jak cie tak boli-startuj w konkursie na dyrektora.
                • Gość: Stefan Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.12.09, 08:08
                  żółcią oj mylisz się ,leje prawdą , a bycie dyrektorem z ambicjami
                  to samobójstwo , kazdego dyrektora ud...e , to bagienko
                  niereformowalne (przypomnę Baworowskiego)
                  ps
                  chyba nie masz pełnej wiedzy co do zapisów na kamerę...
                • Gość: tivi Kto na szefa - ONI ? cdn... IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.09, 21:51
                  W czwartek zostanie nowym dyrem Pan MS - niestety
                  • Gość: mmkm Re: Kto na szefa - ONI ? cdn... IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 21.12.09, 22:33

eeeeeeeeeeeee, no - zarzekał się, że nie. Nawet żadał przeprosin za
                    to, że ktoś taką hipotezę poddał pod publiczna dyskusję. Więc chyba,
                    jesli ma honor, to nie powinien teraz przyjąć. Bo co? Wyjdzie
                    jeszcze na to, że Harłukowicz miał dobry trop...
                    • Gość: Stefan Re: Kto na szefa - ONI ? cdn... IP: *.wroclaw.mm.pl 22.12.09, 20:11
                      Honor ? Ależ teraz honor lezy w muzeum.
                  • Gość: ojciec _dyrektor Re: Kto na szefa - ONI ? cdn... IP: *.magma-net.pl 22.12.09, 10:41
                    ... w czwartek to krowy przemówią ludzkim głosem, nie strasz ludzi
                    przed świętami.
                    • Gość: miro Re: Kto na szefa - ONI ? cdn... IP: 195.164.255.* 23.12.09, 15:15
                      Wychodzi na to, że Pan Mirek bedzie dyrem i sterem tej wzoszacej sie
                      telewizji. Moze on doprowadzi do .............
                • Gość: Szybki Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.09, 23:39
                  pani w kiosku jest ok!
                  • Gość: kioskarka Re: Kto na szefa - ONI ? IP: *.centertel.pl 24.12.09, 11:21
                    hehe, ale pani z kiosku to bardziej z radia jest niż z tv, pewnie
                    dlatego fajna, no chyba ze tam jeszcze jakis inny kiosk macie
              • Gość: chwilka Re: Kto na szefa - ONI ? IP: 174.133.99.* 22.12.09, 19:53
                wielu chetnych, żadnej osobowości - tragedia...
        • kolejar Re: Kto na szefa - JA 21.12.09, 01:10
          Gość portalu: Stefan napisał(a):
          Miałem nadzieję , że zmiany nastapią szybciej , a tu okazuje się iż biblijne 50
          lat przed nami.

Pewien znajomy psychiatra (dr W.S.) powiedział mi w 1988:
          - Panie, cholera! Nawet, jak ten pier... komunizm zaraz upadnie, to trzeba 50
          lat, żeby coś tu się realnie zmieniło!
          Uwierzyłem mu na tyle, że teraz nie czuję się całkiem załamany - tylko trochę
          jednak...
          • Gość: Stefan Re: Kto na szefa - JA IP: *.wroclaw.mm.pl 21.12.09, 08:11
            miałeś szczęście spotkac na drodze mądrego człowieka , a ja jakiś
            czas byłem naiwnym idealistą ...i po ideałach.
            • degrippant Re: Kto na szefa - JA 21.12.09, 08:43
              To nie możecie sie spotkac na korytarzu i sobie pogadać? Albo
              ostatnio - impreza firmowa w klubie była, toście jeszcze sie
              nienagadali? Jestem zaskoczona
    • Gość: Stefan Re: Kto na szefa wrocławskiego radia, a kto telew IP: *.wroclaw.mm.pl 27.12.09, 09:27
      już wiem kto : Tola , to jedyny słuszny i stabilizujący kandydat-ka
      • Gość: janusz zaleski Re: Kto na szefa ? -Tola Rosiak! IP: *.146.239.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.09, 13:02
        Znakomity pomysł! Pani Tola Rosiak, piękna, młoda, inteligentna
        bedzie reprezentowała godnie nasz ośrodek. A w kierowaniu pomoże juj
        mamusia, pani redaktor Iwona Rosiak - ta od rewolwera.
        • Gość: Stefan Re: Kto na szefa ? -Tola Rosiak! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.12.09, 15:38
          dokładnie tak , rodzinnie stworza najnudniejszą telewizję familijną !
          Dokładnie taką jaka jest teraz , jedyna różnica to , że powinni
          robić ja za własne pieniądze.
    • isostar2 Oglądalność TVP regonalnej 27.12.09, 19:32
      Koniecznie to przeczytajcie:
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7399590,Gdanska_telewizja__ogladalnosc_zero_.html
      • Gość: Stefan Re: Oglądalność TVP regonalnej IP: *.wroclaw.mm.pl 28.12.09, 12:25
        Dokładnie tak jest!
        Dajcie im pieniądze , dajcie im abonament to będą dalej nic nie
        robić. Kolejną instytucją podobną w działaniu jest ZUS , KRUS na
        którym wszyscy wieszają psy ma system z którego wiadomo ile kto
        wpłącił składek , a ZUSowi trzeba to udowadniać przdkładając własną
        dokumentację.
        Kanały regionalne TVP nie mają kompletnie sensu. Nie wolno ich
        finansować z abonamentu!
        Abonament tak , ale jedynie dla TVP1 i TVP2 , reszta
        komercja .Oczywiście za abonament zero reklam.
        TVP Wrocław rodzinne gnizadko nieudaczników.
        • Gość: romcio Re: Oglądalność TVP regonalnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:00
          Czekam na informację o rozwiązaniu TVP ośrodek Wrocław.Najwyższy czas.To granda
          że takie coś jeszcze funkcjonuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka