Dodaj do ulubionych

Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki na ...

19.02.10, 08:01
Bardzo ambitne "plany".
Tylko ciekawe jak chcą to wszystko przygotować do Euro 2012, skoro czas
ucieka, zostało 900dni, a efektów nigdzie nie widać?
Do Euro 2012 zapewne powstaną dopiero jakiekolwiek koncepcje, ale jeśli nie,
to mam nadzieje że się zdziwię.
Obserwuj wątek
    • nick_jagger Ciekawe kiedy miejscowi "kupcy" zaczna protestowac 19.02.10, 08:05
      chyba, ze plany zakladaja pozostawienie w kazdy weekend przasnego targowiska,
      w samym centrum Wroclawia.

'Ale' inicjatywa dobra!
      • Gość: jfk nie zaczną protestu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 08:17
        Od dawna wiedzą, że muszą się wynieść.Prawdopodobnie na Paczkowską.
        A jak się nie wyniosą to Świebodzki będzie wyglądał jak ....no właśnie, zobacz
        link:)))

www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=52100819&postcount=882
    • knock.out.4 Oni uwielbiają kreślić wielkie plany 19.02.10, 08:17
      tylko to potrafią
      • Gość: MM Spółki też lubią... IP: *.finemedia.pl 19.02.10, 17:55
        I zakładać kolejne miejskie spółki, żeby jakiś koleś mógł brać dodatkowe 250
        tysięcy rocznie...
    • Gość: Adaś Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 08:22
      Kolejna galeria- Wrocław kulturalną stolicą Europy.
    • borsuk07 a moze " tylko" posprzatać, odnowic Dworzec i TYLE 19.02.10, 08:23
      mości Panowie i Panie a kombinować !!!!!!
    • Gość: Doombringer Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: *.130.dream.net.pl 19.02.10, 08:24
      Jeśli chodzi o połączenie trowiska tramwajowego z kolejowym to Wrocław jest poryty. Kiedyś takie połączenie istniało. Tory olejowe, które przechodza przez robotniczą za giełdą elektroniczną leciały nasypemi i wiaduktem i łączyły się na łuku przed Dolmedem. Deszta leciała dalej do przejazdu. Wystarczyłoby pomyśleć i nie likwidować tego torowisa tylko zmodernizować i dodać trakcję. Miejsca na wiadukcie przd placem strzegomskim było tyle, ze możnaby nawet przystanek zrobić. A tak teraz trzeba myslec nad nowym połaczeniem i zapewne rozkopaniem ulic. Gratulacje. To jest przyszłosciowe myślenie. Zniszczyć co Niemcy wymyślili i potem szukać tego samego roziązania.
      Inny przykład? Niemcy wybudowali torowisko na peronowej. Nasi po wojne je zasypali. Dobrze. w sumie był jakis przejaw myślenia ale zakopane torowisko było tak skorodowane po odkopaniu, że i tak nic by z tego nie wyszło. Na to władze wrocławia podczas remonto zrobiły torowisko przez peronową. Ciekawe gdzie jeszcze można znaleźć takie pomysły.
      Co do terminu i samego "koltramu" to nie za bardzo wierze, że to sie uda skoro miasto nie może dojść do porozumienia z PKP w sprawie dofinansowania torowiska do lotniska. A nawet jeśli to puszczą gona czas euro a potem sprzedadzą lub będzie stał i gnił.
      • Gość: laxigen gastronomia i rozrywka IP: *.lanet.net.pl 19.02.10, 08:53
        czyli co oprócz klubu Senso (wylegarni studenckich tipsiarskich cichodajek)
        bedzie tez istniec klub gogo i burdel na drugim pietrze ??
      • Gość: md Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:05
        > Jeśli chodzi o połączenie trowiska tramwajowego z kolejowym to Wrocław jest por
        > yty. Kiedyś takie połączenie istniało. Tory olejowe, które przechodza przez rob
        > otniczą za giełdą elektroniczną leciały nasypemi i wiaduktem i łączyły się na ł
        > uku przed Dolmedem.

Połączenie o którym piszesz istniało jeszcze z 5 lat temu jednak pełniło
        zupełnie inną funkcję. Służyło do rozładunku/załadunku wagonów tramwajowym na
        wagony-lawety kolejowe. To stąd właśnie były wywożone tramwaje do Warszawy tuż
        po wojnie. Nie było możliwości przejechania z jednych torów na drugie. Tory nie
        łączyły się stanowiąc jeden ciąg tylko jakby zachodziły na siebie.

Miejsce jest widoczne jadąc robotniczą w kierunku centrum od Nowego Dworu. Ślad
        po bocznicy tramwajowej widoczne są tuż przez skrzyżowaniem ze Śrubową,
        następnie widać że tory tramwajowe przecinały śrubową i szły kawałek dalej
        wzdłuż Robotniczej (20-30 metrów). Mniej więcej na wysokości bramy wjazdowej na
        tereny przemysłowe (Dolmel) było "połączenie". Tory kolejowe wciąż jeszcze
        istnieją aż do tego miejsca, została postawiona jedynie bariera kończąca tory.
    • dfgfdg Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki na ... 19.02.10, 08:48
      Sam dworzec ma odzyskać swoją pierwotną funkcję, by jeszcze przed Euro 2012
      mogły powrócić tam pociągi.

Do Euro 2012 zostaly nieco ponad dwa lata. Nie ma zadnych szans zeby do tego
      czasu dworzec wyremontowac i przywrocic ruch pociagow. Przestan wiec wypisywac
      bzdury Magdo Nogaj i zacznij myslec.
      • map4 Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n 19.02.10, 09:35
        dfgfdg napisał:

> Do Euro 2012 zostaly nieco ponad dwa lata. Nie ma zadnych szans zeby do tego
        > czasu dworzec wyremontowac i przywrocic ruch pociagow. Przestan wiec wypisywac
        > bzdury Magdo Nogaj i zacznij myslec.

Apeluję do Ciebie o to samo, o co Ty apelujesz do redaktorki Nogaj.

Ten tekst wbrew pozorom nie ma z pociągami ani z wrocławską koleją aglomeracyjną
        nic wspólnego. Ten tekst ma za zadanie umocnić chwiejącą się ostatnio wiarę
        lemingów w moc sprawczą dynamizmu i zapewnić kandydatowi Dutkiewiczowi trzecią
        kadencję w magistracie.

Jeszcze w roku 2006, również na pół roku przed wyborami samorządowymi redaktor
        (wtedy) gazwybu Marek Szmpliński przeprowadził wywiad ze Zbigniewem Komarem, z
        którego wynikało, że tramwaik plusik po centrum Wrocławia poruszać się będzie w
        specjalnie do tego celu wybudowanych tunelach. Tekst ten dostępny jest pod adresem
        wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,89985,3237294.html

Redaktor Marek Szempliński za wierną służbę dynamizmowi po wyborach w 2006 roku
        nagrodzony został posadą rzecznika prasowego miejskiej spółeczki "Wrocławskie
        Inwestycje sp z o.o.", będącej 100% własnością gminy Wrocław. Ówczesny szef
        sekcji rozwoju transportu szynowego w magistracie, Zbigniew Komar jest dzisiaj
        już pełnomocnikiem prezydenta Dutkiewicza do spraw rozwoju transportu szynowego.

Tuneli dla tramwaju plus oczywiście jak nie było, tak nie ma.
        Na podstawie artykułu o tramwaju plus z roku 2006 prorokuję, że reaktywację
        dworca świebodzkiego we Wrocławiu czeka ten sam los, co projekt tramwaj plus:
        firma Ernst Young z jej dyrektorem Pawłem Panczyjem (fumfel prezydenta, niedawno
        jeszcze szef ARAW), lub też inna firma zaprzyjaźniona z herosami dynamizmu
        pieniądze za planowanie weźmie, a plany zostaną schowane do szuflady. Wiedząc,
        że planuje się coś, co i tak nie zostanie wykonane plany te będzie można o kant
        <ocenzurowano> potłuc. Tylko szmal, który przepłynie z kieszeni publicznej do
        kieszeni prywatnej będzie jak najbardziej realny.

Magda Nogaj wcale nie pisze o kolei, zresztą skąd miałaby się na kolei znać ?
        Magda Nogaj szerzy wśród lemingów dobre zdanie o rządzącej Wrocławiem lokalnej
        grupie trzymającej władzę.
        Wybory za pasem, lato będzie zapewne gorące.
        • Gość: jfk jak zwykle nie da się:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 10:19
          map4 napisał:

> Ten tekst wbrew pozorom nie ma z pociągami ani z wrocławską koleją
          aglomeracyjną nic wspólnego
          > Wybory za pasem, lato będzie zapewne gorące.

Map, widzę że zbliżające się wybory to sieją spustoszenie ale w Twojej głowie,
          nie lemingów:)Ten artykuł z Komarem musiał na Tobie odcisnąć wielkie piętno
          skoro wszędzie trąbisz o tunelach:)
          Poza tym to nie magistrat ogłosił przetarg na koncepcję Świebodzkiego tylko PKP.
          Wiem,wiem.Magistrat jest również zainteresowany koncepcją bo razem z marszałkiem
          będą się do tego dokładać.Dla Ciebie znów nadarzyła sie okazja powypisywania
          bredni typu niedasię, nie będzie, lemingi ,wybory itp.1410_tenrok ma rację,
          cierpisz na Dutkofobię:)

A ja czekam dalej na podpowiedź,dlaczego zmieniłeś zdanie na temat dobudowy
          torów obok Arkad:)
          Aha.Na dworcu głównym, będą schody ruchome na perony(to w nawiązaniu do starej
          dyskusji:))
          • map4 Re: jak zwykle nie da się:) 19.02.10, 10:34
            Gość portalu: jfk napisał(a):

> map4 napisał:
            >
            > > Ten tekst wbrew pozorom nie ma z pociągami ani z wrocławską koleją
            > aglomeracyjną nic wspólnego
            > > Wybory za pasem, lato będzie zapewne gorące.
            >
            > Map, widzę że zbliżające się wybory to sieją spustoszenie ale w Twojej głowie,
            > nie lemingów:)Ten artykuł z Komarem musiał na Tobie odcisnąć wielkie piętno
            > skoro wszędzie trąbisz o tunelach:)

Rozumiem, że kiedy Komar trąbi o tunelach dla tramwaiku plusik na pół roku przed
            wyborami to wszystko jest ok, ale kiedy oszukane lemingi przed następnymi
            wyborami pytają się gdzie te tunele są, to dynamizm zamiast odpowiedzieć na
            pytanie wyskakuje z następną fatamorganą, tym razem pod nazwą "dworzec
            świebodzki, reaktywacja" ?

> Poza tym to nie magistrat ogłosił przetarg na koncepcję Świebodzkiego tylko PKP
            > .
            > Wiem,wiem.Magistrat jest również zainteresowany koncepcją bo razem z marszałkie
            > m
            > będą się do tego dokładać.Dla Ciebie znów nadarzyła sie okazja powypisywania
            > bredni typu niedasię, nie będzie, lemingi ,wybory itp.1410_tenrok ma rację,
            > cierpisz na Dutkofobię:)

Jeśli ja wypisuję brednie, to jak nazwać artykuły pana Szemplińskiego pisane po
            audiencji u pana Komara i zgodne z oficjalną linią dutkiewizmu ?

> A ja czekam dalej na podpowiedź,dlaczego zmieniłeś zdanie na temat dobudowy
            > torów obok Arkad:)

Zdania nie zmieniłem. Technicznie taka rozbudowa jest nadal wykonalna. Tyle, że
            skutkiem debilnej decyzji dynamizmu koszty tej rozbudowy tak bardzo poszybowały
            w górę, że do tej rozbudowy za naszego życia nie dojdzie.

> Aha.Na dworcu głównym, będą schody ruchome na perony(to w nawiązaniu do starej
            > dyskusji:))

No, będą. Ale nie w hali głównej, tylko na wschodnim końcu peronu, czyli tam,
            gdzie ich nikt nie potrzebuje. Brawo.
            • Gość: jfk Re: jak zwykle nie da się:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 11:18
              map4 napisał:

<wyskakuje z następną fatamorganą, tym razem pod nazwą "dworzec
              > świebodzki, reaktywacja" ?

Dlaczego fatamorgana?Pomijając galerie i biurowce uruchomienie samego dworca
              jest jak najbardziej możliwe(tyle że po Euro:))PKP stało się ostatnio bardzo
              dynamiczne:)Biorą się za 5 dworców, więc i na Świebodzki przyjdzie pora.

> Jeśli ja wypisuję brednie, to jak nazwać artykuły pana <Szemplińskiego pisane
              po audiencji u pana Komara i zgodne z <oficjalną linią dutkiewizmu ?

Czy Ty wierzysz i bierzesz na poważnie wszystko, co wyskrobią pismaki w
              gazetach?Zwłaszcza takie S/F jak tunele we Wrocku:)

> Zdania nie zmieniłem.

I tu kłamiesz! Zmieniłeś zdanie:)Najpierw pisałeś tak:

<"Bez tego kolei aglomeracyjnej na wzór niemieckich S-Bahnów <uruchomić się nie
              da."
              <Teraz za wyburzenie części galerii trzeba byłoby nieźle <Czarneckiego spłacić.

A później tak:

<Oczywiście, że technicznie się da.

Więc nie pisz , że nie zmieniłeś zdania.Tak samo jak było z protestem
              mieszkańców 9 maja odnośnie OŚ .Jak mieszkańcy protestują Ty chcesz wyburzyć
              mosty zwierzyniecki i jagiellońskie bo wtedy będą mieli spokój ale jak miasto
              chce budować parking podziemny, to Map pisze że głupota bo trzeba postawić klona
              mostu zwierzynieckiego.
              A mówią, że to kobieta zmienną jest:)

> No, będą. Ale nie w hali głównej, tylko na wschodnim końcu peronu, <czyli tam,
              gdzie ich nikt nie potrzebuje.

Twierdziłeś , że uwalenie ich przez konserwatora zabytków to bzdura bo padły z
              powodów ekonomicznych:)To jak wytłumaczysz , że w tunelu bagażowym będą????
              • map4 Re: jak zwykle nie da się:) 19.02.10, 12:42

> Czy Ty wierzysz i bierzesz na poważnie wszystko, co wyskrobią pismaki w
                > gazetach?Zwłaszcza takie S/F jak tunele we Wrocku:)

Tunele to nie wizja pismaków, tylko wizja pełnomocnika prezydenta Dutkiewicza.
                Fajnie byłoby się dowiedzieć, czy wizja tuneli dla tramwaju plus to wymysł
                Komara czy też samego Dutkiewicza, przez Komara jedynie lemingom przed wyborami
                wciskany.

Ponadto na poważnie należałoby rozważyć wprowadzenie odpowiedzialności karnej
                dla polityków za obietnice składane w kampanii wyborczej. Moim skromnym zdaniem
                niewywiązywanie się z obietnic przedwyborczych wyczerpuje znamiona czynu
                zabronionego pod nazwą "oszustwo", zdefiniowanego w paragrafie 286 kodeksu karnego.

> > Zdania nie zmieniłem.
                >
                > I tu kłamiesz! Zmieniłeś zdanie:)Najpierw pisałeś tak:
                >
                > <"Bez tego kolei aglomeracyjnej na wzór niemieckich S-Bahnów <uruchomić
                > się nie
                > da."
                > <Teraz za wyburzenie części galerii trzeba byłoby nieźle <Czarneckiego
                > spłacić.
                >
                > A później tak:
                >
                > <Oczywiście, że technicznie się da.
                >
                > Więc nie pisz , że nie zmieniłeś zdania.

Od dłuższego czasu próbuję Ci wyjaśnić, że techniczna zdolność do poszerzenia
                kolejowej linii średnicowej we Wrocławiu nie wystarczy. Kasa poszła na stadion,
                poszerzenia magistrali kolejowej nie będzie.
                Pięć razy to napisałem, może wreszcie to do Ciebie dotrze ?

> Tak samo jak było z protestem
                > mieszkańców 9 maja odnośnie OŚ .Jak mieszkańcy protestują Ty chcesz wyburzyć
                > mosty zwierzyniecki i jagiellońskie bo wtedy będą mieli spokój ale jak miasto
                > chce budować parking podziemny, to Map pisze że głupota bo trzeba postawić klon
                > a
                > mostu zwierzynieckiego.

Jeśli naprawdę uważasz, że wyburzanie mostów we Wrocławiu rozwiąże jego problemy
                komunikacyjne, to ja nie jestem Ci w stanie pomóc.
                Formułując inaczej: tekst o wysadzaniu mostów w powietrze był ciągnięciem łacha
                z mieszkańców wyspy pragnących mieszkać w mieście bez ruchu kołowego. W tym
                samym poście proponowałem przerwanie dostaw wody, prądu i przerwanie odbierania
                nieczystości od mieszkańców wyspy. Jednocześnie proponowałem wprowadzenie wiz
                wjazdowych dla mieszkańców wyspy pragnących przedostać się z wyspy do pozostałej
                części Wrocławia, postulowałem również zakaz wstępu mieszkańców wyspy do
                pojazdów komunikacji miejskiej.

Sprawdź w wikipedii znaczenie pojęcia "ironia".

> > No, będą. Ale nie w hali głównej, tylko na wschodnim końcu peronu, <c
                > zyli tam,
                > gdzie ich nikt nie potrzebuje.
                >
                > Twierdziłeś , że uwalenie ich przez konserwatora zabytków to bzdura bo padły z
                > powodów ekonomicznych:)To jak wytłumaczysz , że w tunelu bagażowym będą????

Z powodów ekonomicznych nie da się zainstalować schodów ruchomych w obydwu
                wejściach na perony: wschodnim i głównym. Z tych samych powodów najpierw
                pożegnano się z pomysłem rozbudowy linii średnicowej a potem zredukowano pomysł
                wymiany żeliwnych podpór w wiaduktach na wypełnienie ich betonem. Z efektów tych
                planistycznych wniosków racjonalizatorskich rżała cała Polska wraz z większą
                częścią Europy. Paraliż komunikacji kolejowej we Wrocławiu znalazł się na
                medalowym miejscu w głównym wydaniu wiadomości pierwszego programu niemieckiej
                telewizji. Nie pamiętam jedynie, czy tego wieczoru był to news numer dwa czy też
                trzy.

Na początku projekt kolejowej reaktywacji Wrocławia wyglądał naprawdę ciekawie:
                dywersyfikacja przepływu pasażerów poprzez zwiększenie roli innych niż dworzec
                główny wrocławskich dworców kolejowych, rozbudowa linii średnicowej dla potrzeb
                SKM, no i te nieszczęsne schody ruchome na dworcu głównym. Potem PKP stopniowo
                obrzezała projekt modernizacji kolejowego Wrocławia do postaci pomalowania
                budynku dworca.

To, że w ciągu wschodnim schody powstaną jest dla mnie niezrozumiałe. Po prostu
                ktoś z planistów PKP "optymalizujących" plany i szukających oszczędności po
                prostu schody ruchome na wschodnim krańcu dworca przeoczył :-)

W sumie to szacuneczek za całkiem udaną próbę odciągnięcia uwagi szanownych
                lemingów od kłamstw rozpowszechnianych przez dynamizm przed ostatnimi wyborami
                samorządowymi. Pozostaje jedyna nadzieja - że lemingi mają słabą pamięć i kit o
                reaktywacji dworca świebodzkiego łykną równie gładko jak cztery lata temu o
                tunelach dla tramwaiku plusik.

Oby tylko jakoś dotrwać do jesieni, kurna wasza dynamiczna mać.
                • Gość: jfk Re: jak zwykle nie da się:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 13:50
                  map4 napisał:

> Ponadto na poważnie należałoby rozważyć wprowadzenie <odpowiedzialności karnej
                  dla polityków za obietnice składane w <kampanii wyborczej.

Dobrze wiemy że to mrzonki:)Znasz jakiś kraj bez polityków?

> Od dłuższego czasu próbuję Ci wyjaśnić, że techniczna zdolność do <poszerzenia
                  kolejowej linii średnicowej we Wrocławiu nie wystarczy. <Kasa poszła na stadion,
                  poszerzenia magistrali kolejowej nie będzie.

Nie Mapciu, nie pięć razy:)Znów po mistrzowsku odwracasz kota ogonem:) Cały czas
                  jak mantrę powtarzałeś , że trzeba wyburzyć Arkady, później podając trzy inne
                  rozwiązania.Ja jestem tylko dociekliwy więc napisz mi proszę dlaczego Arkady tak
                  strasznie podrożą inwestycję, skoro według wstępnych planów tory miały iść po
                  prawej stronie.
                  Tylko nie odbijaj piłeczki, że kasa poszła na coś tam, coś tam:)

> Jeśli naprawdę uważasz, że wyburzanie mostów we Wrocławiu rozwiąże jego problemy
                  > komunikacyjne, to ja nie jestem Ci w stanie pomóc.

Ja nigdzie nie napisałem, że chcę wyburzać mosty:)
                  Ironia Map była z mojej strony:) Bo chyba nie sądzisz, że wziąłem na poważnie
                  post w którym nawet przystań zwierzyniecką chcesz zamknąć, aby odciąć drogę
                  szmuglerom:)

> Z powodów ekonomicznych nie da się zainstalować schodów ruchomych <w obydwu
                  wejściach na perony: wschodnim i głównym.Z tych samych <powodów najpierw
                  pożegnano się z pomysłem rozbudowy linii <średnicowej a potem zredukowano pomysł
                  wymiany żeliwnych podpór w <wiaduktach na wypełnienie ich betonem.

No szacuneczek:)Pisałeś kiedyś o mistrzostwie miasta w grę z nami w kulki.Ja
                  powtórzę jeszcze raz, Ty ich bijesz na głowę!
                  Nie będę już wracał do starej dyskusji, ale jeżeli twierdzisz , że z powodów
                  ekonomicznych będą tylko z jednej strony to dlaczego nie w głównym tunelu?
                  A może tak jak pisałem, konserwator nie pozwolił tylko tobie to nie chce
                  przejść przez gardło i nie przyznasz mi racji:)
                  Automatyczne taśmy bagażowe (cudowna nazwa:) mogłyby być przecież w tunelu
                  wschodnim a schody ruchome w głównym.
                  Ale Map będzie twierdził, że to ekonomia zwyciężyła:)

<Potem PKP stopniowo obrzezała projekt modernizacji kolejowego <Wrocławia do
                  postaci pomalowania budynku dworca.

Pomalowania? Map,mam nadzieję że to jest sarkazm, bo jeśli nie to wiedz, że
                  lemingi czytają czasami SIWZ i tobie polecam.Może zmienisz wtedy zdanie na temat
                  remontu DG:)
                  www.pkp.pl/grupapkp/przetargi

> Oby tylko jakoś dotrwać do jesieni, kurna wasza dynamiczna mać.

To nie jest tak, że dynamizm zaczadził mi pod kopułą, wiem o inwestycjach, które
                  miasto NIE CHCE na razie robić, ale pluć na wszystko co się w mieście dzieje,
                  to przesada:)

P.S.
                  Wiesz ile jeszcze będzie takich dynamicznych artykułów?
                  Jedź już teraz bo jak przyjdzie kampania to się wykończysz:)
                  • Gość: jfk edit IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 13:55
                    Miało być:
                    Jedź już teraz na urlop ,bo jak przyjdzie kampania to się wykończysz:)
                    • Gość: zenio69 Re: map4 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.10, 03:38
                      map4 dalej pracujesz jako polski gej-cichodajek w munchen?

odezwij się do mnie - to ja twój kochanek ze Sceny - zenio69.

tak mi zawsze było z tobą dobrze mój ty cukiereczku
                  • map4 Re: jak zwykle nie da się:) 19.02.10, 14:35

> map4 napisał:
                    >
                    > > Ponadto na poważnie należałoby rozważyć wprowadzenie <odpowiedzialnoś
                    > ci karnej
                    > dla polityków za obietnice składane w <kampanii wyborczej.
                    >
                    > Dobrze wiemy że to mrzonki:)Znasz jakiś kraj bez polityków?

Znam kraj bez polityków-oszustów. Tym krajem jest Szwajcaria.
                    Efekt: najwyższa jakość życia, najniższe podatki, największa przejrzystość
                    władzy, brak korupcji.

Ponadto w niektórych miastach w Polsce kandydaci naprawdę będą musieli w
                    najbliższej kampanii wyborczej uważać na bajki opowiadane wyborcom. Los
                    wyrzuconych z pracy prezydentów Częstochowy i Łodzi da kandydatom (mam nadzieję)
                    trochę do myślenia. Z najnowszych artykułów we wrocławskiej "trybunie ludu"
                    wnioskuję, że dynamizm ciągle stawia na opcję prymitywnego wciskania lemingom kitu.

No cóż - poczekamy, przy wyborach zobaczymy.

> P.S.
                    > Wiesz ile jeszcze będzie takich dynamicznych artykułów?

Im bliżej do wyborów tym więcej ich będzie. Zadaniem dla lemingów w nadchodzącej
                    kampanii wyborczej jest nie dać się ani billboardom ani sikawie ogłupić.
                    • Gość: jfk Re: jak zwykle nie da się:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 15:14
                      map4 napisał:

<Tym krajem jest Szwajcaria.
                      > Efekt: najwyższa jakość życia, najniższe podatki, największa <przejrzystość
                      władzy, brak korupcji.

I tym sposobem schody ruchome z naszego DG zawiozły nas do Szwajcarii:)A
                      odpowiedzi brak!

(podatki CH, kanton Valais w 2009r. 9,82% +krankenkasse
                      133Fr,korupcja-marginalna ale jest:), jakość życia -w najnowszych rankingach
                      miast z CH brak,prawie na wszystko jest referendum więc nie ma co porównywać do
                      Polski, ale to tak na marginesie:))

<Zadaniem dla lemingów w nadchodzącej kampanii wyborczej jest nie <dać się ani
                      billboardom ani sikawie ogłupić.

Walcz dalej z wiatrakami:)Powodzenia!
                      • map4 Re: jak zwykle nie da się:) 19.02.10, 15:50

> Walcz dalej z wiatrakami:)Powodzenia!

Za życzenia dziękuję. Dutkiewicz wbrew pozorom wiatrakiem nie jest. Wcale też
                        nie jest powiedziane, że Dutkiewicza podobnie jak wiatraków usunąć się nie da.
                        Jeszcze tylko pół roku ...
                        • fleicher Re: jak zwykle nie da się:) 19.02.10, 23:13
                          Jeśli nie Dudi to tylko ktoś z PO innego wybory nie będzie, bo
                          Wrocławianie są mądrzy i nie wybiorą socjalistów z SLD czy PiS
      • Gość: OZ Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: *.ar.wroc.pl 19.02.10, 14:55
        W Polsce rzeczywiście nie ma szans. W cywilizowanym świecie jeden
        rok byłby czasem wystarczającym.
    • marqin plany, plany... 19.02.10, 09:12
      ciekawe co z tych zapowiedzi wyjdzie...
      Bo ostatnio nasze miasto specjalizuje się w mówieniu o tym co zrobi.
      Ale kibicuję przebudowie świebodzkiego - wreszcie skończy się ten
      koszmar który opanowuje okolice w każdą niedzielę, a sam dworzec
      wróci do swojej funkcji!
    • mao303 jaki oryginalny pomysł ha ha ha 19.02.10, 09:29
      Centrum handlowe, galeria- jaki oryginalny pomysł ha ha ha (kupców wywalić, a
      teren sprzedać korporacjom- Business is Business- Ktoś z władz miasta
      wspominał o wspieraniu przedsiębiorczości?)
    • halinka2222 Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki na ... 19.02.10, 10:40
      NIE NAJTAŃSZĄ !!!!!!!!!!!WYBIERAJCIE NAJLEPSZĄ!!!!!!!!!!

DOŚĆ GŁUPIEGO MYŚLENIA!!!!!DOŚĆ BRZYDACTW!!!!
      • rostalski.l Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n 19.02.10, 12:23
        halinka2222 napisała:

> NIE NAJTAŃSZĄ !!!!!!!!!!!WYBIERAJCIE NAJLEPSZĄ!!!!!!!!!!
        >

To samo chciałem napisać. Popieram.
        • januszz4 Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n 19.02.10, 22:45
          Najtaniej to zrobi pan Zenek z kilkoma kumplami po robocie. Tylko muszą
          mieć stałe dostawy browaru.
    • Gość: tjaaaa Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: 77.255.124.* 19.02.10, 12:23
      ależ dynamicznie!!!

Teraz powołamy spółkę Wrocław Świebodzki 2012. Dopilnuje konkursu i
      realizacji. Zatrudni 40 wysoko kwalifikowanych i opłacanych osób (o
      takich drobiazgach jak biurowiec w centrum i mercedes z bluray [bo
      mondeo już jest passe] nie wspominam)

a poważnie:

przebudowa okolic Świebodzkiego ma znacznie większy sens i przyda
      się miastu o wiele bardziej niż to "cudo" na Maślicach
      • Gość: D.R. Re: Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki n IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.10, 13:24

1)
        "... do Leśnicy przez port lotniczy." ? To znaczy, że od Żernik
        pociąg pojedzie do portu lotniczego (o ile uda się ten odcinek
        wybudować) a następnie będzie wracał do Żernik żeby skręcić w
        kierunku Leśnicy. Jak na kolej miejską, to rozwiązanie raczej
        unikatowe.

2)
        Uwzględniając długoterminowe plany rozwoju tej okolicy oraz
        funkcje, jaką ma w przyszłości spełniać, potrzebnych jest tutaj
        kilka (tak, tak.) tysięcy miejsc parkingowych. Czy koniecznie musi
        to być parking podziemny ? Na tym błotnistym, dziurawym śmietnisku
        między Robotniczą a Braniborską, gdzie dziś "parkują" setki
        pojazdów, jest wystarczająco dużo miejsca
        na inne rozwiązania.
    • j-50 Ciekawe co tam znajdą pod ziemią 19.02.10, 17:15
      To jest teren, gdzie mówi się o istnieniu pohitlerowskich podziemi.
    • gresiek tak, super, 1200 centrum handlowe 19.02.10, 18:48
      super pomysl, kolejne centrum handlowe, to jest to na co czeka
      caaaaly wroclaw i okolica!
      • fleicher Re: tak, super, 1200 centrum handlowe 19.02.10, 23:18
        A co masz do centrów handlowych - im ich więcej tym większa
        konkurencja lepszy towar i niższe ceny.
    • backuz Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki na ... 19.02.10, 22:34
      Kiedyś była taka fajna piosenka:
      Fantazja, fantazja bo fantazja jest od tego,
      aby bawić się, aby bawić się na całego - i to obecnym władzom miasta wychodzi
      najlepiej.
    • januszz4 Z tego wynika, że 19.02.10, 22:36
      nie należy spodziewać się w najbliższym czasie remontu nawierzchni na
      skrzyżowaniu Piłsudskiego i Podwala naprzeciw Dworca Świebodzkiego.
      Będziemy tam nadal podskakiwać autem na nierównej kostce miejscami
      popapranej resztkami asfaltu. Poza tym rzygać mi się chce, jak czytam, że
      w wyniku przetargu zostanie wybrana najtańsza firma. Polak głupi przed
      szkodą i po szkodzie głupi.
      • Gość: balajanek Re: Z tego wynika, że IP: 82.132.139.* 19.02.10, 23:44
        19 lat na przemyślenie,że dworzec powinien być dworcem a nie targowiskiem-hmmm
        niezły wynik.
    • darla152 Sześć firm chce wymyślić Dworzec Świebodzki na ... 20.02.10, 10:00
      sześć firm myśli , jak tu sie obłowić !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka