k.janik Aaaaaaaaaa mialo byc tak pieeeeeeeknieeeeeee! 01.03.10, 16:49 Mialo byc tak dobrze, a wyszlo jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 16:51 Jak sie kolejny raz w nocy zrywa do "bolow serca" i zastaje wieloryba, ktory kolejny raz sie przezarl to i nerwy moga puscic. Wszystko przez ten stary system z lekarzem w karetce. Jak "dochtor" musi przyjechac bo "sie nalezy" to tak to wyglada. Jezdzilem, staralem sie , klalem w duchu i sie poddalem. Tam gdze teraz pracuje taka paniusie sie laduje do taksowki i jedzie do lekarza. Najczesciej jednak robi to sama rano bez zamieszania. Lekarz w karetce to fikcja pracowicie podtrzymywana przez odpowiedzialnych za "sluzbe zdrowia". Doktory sa tanie w eksploatacji to sie ich eksploatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gdzie są lekarze z tamtych lat? IP: *.chello.pl 01.03.10, 18:49 Gdzie są lekarze z tamtych lat? Wyginęli wraz z lekarską wiedzą i kulturą. Lekarz, o którym mowa to prostak, który się nie nadaje do pełnienia swego zawodu. I nie tłumaczy go zdenerwowanie,nikt na poziomie nie odezwałby się tak do starszej kobiety.I co to za wyzywanie pacjentów od grubych świń i wielorybów? Chamstwo ! Ciekawe, dlaczego w pogotowiu nie chciano podać nazwiska tego lekarza.Czy to tajemnica - on jest wizytówką pogotowia.W procesach sadowych podaje się nazwiska prokuratorów i sędziów zajmujących się sprawami.Ten lekarz powinien mieć plakietkę z nazwiskiem, nie powinno się kryć osób, które narażają na szwank placówkę gdzie pracują. Czy się dziwić, że pacjenci biją ordynarnych i wrogich lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drmw Re: Gdzie są lekarze z tamtych lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 10:39 Gość portalu: gość napisał(a): > Gdzie są lekarze z tamtych lat? Wyginęli wraz z lekarską wiedzą i kulturą. > Lekarz, o którym mowa to prostak, który się nie nadaje do pełnienia swego > zawodu. I nie tłumaczy go zdenerwowanie,nikt na poziomie nie odezwałby się tak > do starszej kobiety.I co to za wyzywanie pacjentów od grubych świń i wielorybów > ? > Chamstwo ! Ciekawe, dlaczego w pogotowiu nie chciano podać nazwiska tego > lekarza.Czy to tajemnica - on jest wizytówką pogotowia.W procesach sadowych > podaje się nazwiska prokuratorów i sędziów zajmujących się sprawami.Ten lekarz > powinien mieć plakietkę z nazwiskiem, nie powinno się kryć osób, które narażają > na szwank placówkę gdzie pracują. Czy się dziwić, że pacjenci biją ordynarnych > i > wrogich lekarzy? ------------------------------------------- ,,nic dodać,nic ujać Panie doktorze.Zapis dowodzi że jesteś Pan lekarzem tamtych lat.Prawda jest okrutna. Ci Panowie są ,,na emeryturze lub,,na cmentarzu. Czesi mowią:"to se ne wruti",,,a szkoda.Nowa generacja lekarzy ,to formacja ludzi niedojrzałych psychicznie, z ogromnymi niedostatkami edukacyjnymi kulturowymi i po prostu to ludkowie bez kindersztuby. Pozdrawiam Pana,Panie Doktorze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr IP: *.toya.net.pl 01.03.10, 19:17 anders76 napisał: > Jak sie kolejny raz w nocy zrywa do "bolow serca" tonie tez powinni zabrać uprawnienia do wykonywania tego zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr IP: *.telpol.net.pl 01.03.10, 16:54 co ty pieprzysz nawet 5 minut z takim zachowaniem nie bylby lekarzem w UK. lub US Odpowiedz Link Zgłoś
frusciante82 a co jeśli miał rację? 01.03.10, 16:59 Może w tym kraju to normalne szukanie winy u innych a nigdy u siebie? Jeśli ta kobieta sama się doprowadziła do takiego stanu, dlaczego wzywa pogotowie na nasz koszt? I w końcu, do diabła, dlaczego mówienie prawdy, nawet bolesnej jest tu niemile widziane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konowałka Re: a co jeśli miał rację? IP: 79.110.200.* 01.03.10, 17:07 Czyli co? Nauczyciel może zbluzgać twoje dziecko od niedojdów, bo to jego wina,że za mało się uczyło i czegoś nie umie. Urzędnik może powiedzieć do petenta per "idiota", gdy ten nie kuma czegoś ze skomplikowanych przepisów. W końcu mógł doczytać. Policjant...etc. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: a co jeśli miał rację? IP: *.chello.pl 01.03.10, 18:43 No a dlaczego nie? Nauczyciel sie za ucznia nie nauczy, jesli uczen jest leniem i niedojda. Peten z reguly wie wiecej niz urzednik o przepisach, wiec urzednika mozna predzej od idiotow wyzwac. Dlaczego nie nazywac rzeczy po imieniu? Tłusta świnia - puszysty aniołek Pusty głąb - dyslektyk Pieniacz za kółkiem - asertywny kierowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: a co jeśli miał rację? IP: 109.243.225.* 01.03.10, 19:01 A może by tak mówić prawdę NIE OBRAŻAJĄC przy tym? Pewnie i tak nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: Franko IP: *.chello.pl 01.03.10, 22:58 A ty jesteś Miro Drzewiecki i Nandzia Parbat w jednej osobie? Jesteś chora psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: a co jeśli miał rację? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 17:13 przeczytaj artykuł jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałeś ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: a co jeśli miał rację? IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.10, 17:35 polaczki zawsze bedziecie miec takie gowno w sluzbie zdrowia na jakie zaslugujecie z wasza mentalnoscia. mieszkam w niemczech i pracuje w sluzbie zdrowia, do jakich przypadkow tutaj pogotowie jest wzywane to mozg sie lasuje, nawet do przyslowiowego kataru. ale zeby tak sie zachowac to jest nie do pomyslenia, ten pan nie znalazl by zatrudnienia juz w sluzbie zdrowia. obojetnie czy gruba czy chuda, nazarla sie czy nie, placimy na kase chorych nasze dobre pieniazki i pogotowie sie nam nalezy, takie jest moje zdanie. jak sie temu panu nie chce wstawac w nocy do chorego, to musi zmienic zawod. w sluzbie zdrowia niestety ma sie przewaznie do czynienia z : chorymi, grubymi, niedomytymi, niezadowolonymi pacjentami i nigdy by mi nie przyszlo do glowy, zeby komus naublizac, wy tez bedziecie kiedys starzy i chorzy, nie zapominajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: a co jeśli miał rację? 01.03.10, 18:07 Gość portalu: eve napisał(a): > polaczki ... mieszkam w niemczech i I wszystko jasne !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: a co jeśli miał rację? IP: *.aster.net.pl 01.03.10, 22:31 > polaczki zawsze bedziecie .... Patrzcie no, kilka lat za granicą i nas od polaczków wyzywa!!! A po co naszą prasę czytasz? Nie masz tam swoich zeitungów i blattów? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger wasze komentarze są urocze 01.03.10, 17:02 czego jednak mi zabrakło w artykule, to wersji wydarzeń wg. drugiej strony, no ale po co komu - pacjent rzekł, więc tak było i basta! pyskaczy zaś pragnę zapewnić, że pogotowie to nie "doktor z alpejskiej wioski" - jadąc na sygnałach ryzykuje się własnym życiem! - W wypisie mam wpisane rozpoznanie: przewlekła kamica wiedziała co jej jest, naopowiadał pewnie mąż dyspozytorce niestworzonych historii (standard na pogotowiu..) człowiek jedzie do umierającego, a zastaje chorobę przewlekłą - wierzcie mi - może człowieka szlag trafić oczekuję wersji drugiej strony - Z PRZYZWOITOŚCI DZIENNIKARSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: wasze komentarze są urocze IP: 79.110.200.* 01.03.10, 17:10 Myślisz,że dyrektor pogotowia zwalania ot tak sobie, bez wysłuchania wersji lekarza? Bo to chyba wbrew prawu. Że reszta załogi karetki uwzięła się na kolegę i obrzydliwie i w oczy kłamała w jego sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: wasze komentarze są urocze 01.03.10, 17:25 myślisz, że życie jest czarno-białe? że w pogotowiu wszyscy się kochają miłością wzajemną, zawsze i wszędzie? nie wiesz jak to wyglądało, bo i nic o tym nie napisano! mogli dojść do porozumienia - ty się zwolnisz, ja to zaakceptuję i dziennikarka będzie szczęśliwa. jakiś czas temu ktoś mi opowiadał, że dziennikarz nie ma prawa do publikacji artykułu bez wersji drugiej strony, widać GW to nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wasze komentarze są urocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:49 To tez prawda,kiedyś miałam opisano w GW sprawę w ktorej bylam stroną.Artykuł był tendencyjny,odwracał kota ogonem. Ale był poczytny i bulwersujacy,mozna było pisać pełne oburzenia komentarze...ale prawdy w nim bylo jak na lekarstwo. Sąd rozsadził inaczej,ale tego już się nikt nie dowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: wasze komentarze są urocze IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 01.03.10, 20:01 Naturalne, ze zwolni od reki bo pogotowie nie jest do pomocy tylko do czarowania pacjentow. Co by sie nazywalo, ze "dochtor przyjechal", taki listek figowy na ciagle padajaca "sluzbe zdrowia". jest o wiele taniej czarowac niz zapewnic spoleczenstwu prawdziwa opieke zdrowotna. Karetka z lekarzem jest potrzebna tylko do ratowania zycia, jak nie ma zagrozenia zycia to powinna byc oplata, czas pracy calego zespolu i wezwanie taksowki do transportu do lekarza. Jezdzilem tysiace godzin bo musialem na chleb zarobic,czesto bylem bardziej chory niz moi "pacjenci". Po przemysleniu tego i owego nie pracuje juz pomiedzy Bugiem i Odra tylko w dorzeczach innych rzek. 90% chorych sama jedzie do lekarza, rodzina lub taksi, priorytet w kolejce, (szpital placi taksowkarzowi), do reszty jada ratownicy i dopiero jak sobie nie radza to wzywaja lekarza dyzurnego z rejonu (okolo 5%). Wszystcy zadowoleni i skarg nie ma. Jakby wzmiankowana "pacjentka" placila za pogotowie to by jej na zdrowie wyszlo bo mniej kasy na obzarstwo by zostalo. Lekarz sie przejal swoja rola i wybral ambitna specjalizacje a w rzeczywistosci jak spotka jednego chorego na tydzien to moze byc zadowolony. Tez sobie pewnie przemysli i przestanie psuc "sluzbe zdrowia" a zajmie sie leczeniem chorych w jakims innym regionie Europy. Powodzenia mu zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
pontrikontri Re: wasze komentarze są urocze 01.03.10, 18:54 za to ci płacą, żeby wozić na sygnale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Re: wasze komentarze są urocze IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.10, 03:13 czego jednak mi zabrakło w artykule, to wersji wydarzeń wg. drugiej strony, no ale po co komu - pacjent rzekł, więc tak było i basta! pyskaczy zaś pragnę zapewnić, że pogotowie to nie "doktor z alpejskiej wioski" - jadąc na sygnałach ryzykuje się własnym życiem! - W wypisie mam wpisane rozpoznanie: przewlekła kamica wiedziała co jej jest, naopowiadał pewnie mąż dyspozytorce niestworzonych historii (standard na pogotowiu..) człowiek jedzie do umierającego, a zastaje chorobę przewlekłą - wierzcie mi - może człowieka szlag trafić oczekuję wersji drugiej strony - Z PRZYZWOITOŚCI DZIENNIKARSKIEJ >> Zgoda i tak pewnie było ale czego oczekujesz, gdy "zapisów do specjalistów teraz nie ma, proszę zadzwonić w połowie marca, może będą..." "operacja zaćmy? proszę się wpisać za listę, będzie za 7 lat" "hospicjum? nie przyjmujemy 80- latków na raka żołądka? czemu? ja nie wiem, takie wytyczne...." to się zapytam czego się spodziewałeś??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: wasze komentarze są urocze 02.03.10, 06:50 czego jednak mi zabrakło w artykule, to wersji wydarzeń wg. drugiej strony, no ale po co komu - pacjent rzekł, więc tak było i basta! zaloga karetki potwierdzila slowa pacjentki, wiec o co chodzi? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: wasze komentarze są urocze 02.03.10, 20:23 załoga karetki.. ja chcę JEGO wypowiedź, JEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: wasze komentarze są urocze 04.03.10, 05:49 załoga karetki.. ja chcę JEGO wypowiedź, JEGO! to byla jego wypowiedz, skoro zaloga karetki zaswiadczyla. nawet jesli byla jakas wymiana zdan pod wplywem ktorej lekarz stracil cierpliwosc to NIJAK go to NIE usprawiedliwia. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: wasze komentarze są urocze 05.03.10, 02:26 logiki uczą w liceum - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Lekarze z pogotowia.... Grrr.. IP: 212.244.73.* 01.03.10, 17:10 Wezwałem kiedyś pogotowie do mojej ciężarnej żony. Niesympatyczna pani doktor śmierdząca z daleka papierosami była bardziej zajęta pisaniem papierów niż moją zwijająca się z bólu żoną (pomimo, że był z nią ratownik medyczny, który mógł to zrobić). Po wypisaniu wszystkiego tylko burknęła - 'do szpitala' i sobie poszła nie interesując się wcale chorą. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Lekarze z pogotowia.... Grrr.. 01.03.10, 17:15 Panie Kolego, a czy żona aby na pewno była w takim stanie, że nie mogłeś zawieźć ją do szpitala samochodem lub taksówką? w cywilizowanym świecie, na który się powołujecie - właśnie takie są standardy... Odpowiedz Link Zgłoś
pontrikontri ty od tego jestes zeby wozic, lecza w szpitalu 01.03.10, 18:53 od tego jestes buraku z pogotowia zeby wozic "WOZIĆ" a nie leczyć i moralizować, leczeniem zajmują sie specjaliści w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl Re: ty od tego jestes zeby wozic, lecza w szpital IP: *.rev.masterkom.pl 03.03.10, 15:29 właśnie udowodniłeś poziom SWOJEGO buractwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Lekarze z pogotowia.... Grrr.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:24 w cywilizowanym świecie stać ludzi na taksówki... Odpowiedz Link Zgłoś
pulkownica Lekarz młody palant. 01.03.10, 17:14 Szkoda że nie mógł do mnie przyjechać, po jego zachowaniu osobiście dał bym mu etykę lekarską do dupy,prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl Re: Lekarz młody palant. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 17:32 a ty pisząc taki post to kim jesteś? nie prostaczką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratownik wodny Zastąpić lekarzy strażakami tak jak w USA IP: *.as.kn.pl 02.03.10, 16:44 Zrobic tak jak w USA,zastapic lekarzy i pogotowie strażakami.To zdaje swietnie egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk (patrz IP) nie ma usprawiedliwienia! IP: *.am.wroc.pl 01.03.10, 17:16 Młody ma problem psychiatryczny, bo taka utrata panowania nad emocjami to ujdzie dziecku, a nie 20-kilkulatkowi. Tu nie ma nic do rzeczy czy wezwanie było słuszne, czy nie. Jego zachowanie było nieprofesjonalne, nie ma co szukać żadnego usprawiedliwienia, powinien ponieść konsekwencje i to zadanie dla rzecznika odpowiedzialności zawodowej DIL. W ogóle nie powinno być lekarzy w karetkach, a ta pani powinna trafić na SOR (usg brzucha, spazmolityk i do domu na własny koszt). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: nie ma usprawiedliwienia! IP: *.toya.net.pl 01.03.10, 20:08 Gość portalu: medyk (patrz IP) napisał(a): > W ogóle nie powinno być lekarzy w karetkach, a ta pani powinna trafić na SOR (u > sg brzucha, spazmolityk i do domu na własny koszt). a czytałeś baranie artykuł uważnie? Chyba nie a się wymądrzasz. Ta kobieta miała kilka dni potem operację. A ty byś dał jej kroplówkę i do domu? Taki z ciebie medyk jak z koziej d... trąbka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: nie ma usprawiedliwienia! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.03.10, 22:20 Gość portalu: xxxx napisał(a): > a czytałeś baranie artykuł uważnie? Chyba nie a się wymądrzasz. Ta kobieta miał > a > kilka dni potem operację. A ty byś dał jej kroplówkę i do domu? Taki z ciebie > medyk jak z koziej d... trąbka! A Ty się człowieku odzywasz tak, jak ten lekarz z artykułu właśnie. Gratuluję. Ładny sobie wzór do naśladowania znalazłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: nie ma usprawiedliwienia! IP: *.aster.net.pl 01.03.10, 22:37 Strzeż nas Panie od takich medyków (patrz IP)!!! Lepiej niech na patomorfologii pracują, jak już ktoś zasugerował. Odpowiedz Link Zgłoś
grab-asz38 Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 17:21 to nie lekarz. To konował!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenofil Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.03.10, 17:26 Wspaniały lekarz. Może pacjentka w końcu zrozumie że otyłość grozi zdrowi i życiu. Może właśnie w ten dobitny sposób uratował ją przed chorobą wieńcową ;). Odpowiedz Link Zgłoś
mroczek2000 Kilka słów prawdy i lekarz jest sponiewierany 01.03.10, 17:24 poprawność polityczna niszczy nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr nauk med. dobrze zrobił IP: *.chello.pl 01.03.10, 17:26 i dobrze, skoro była gruba i się nażarła jak świnia to powinna zamknąć mordę i czekać do rana, na przyszłość będzie wiedziała by tyle nie żreć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Nie prowokuj, nie jesteś lekarzem IP: *.olsztyn.mm.pl 01.03.10, 17:28 Koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pączek Re: Nie prowokuj,szkoda energii na złosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.10, 17:59 Generalizując - jesteśmy dla siebie bardzo nieżyczliwym społeczeństwem- tak bezinteresownie, tak codziennie .Dotyczy to każdej grupy zawodowej- są ludzie życzliwsi i ci mniej/ żeby nie powiedzieć jak o w/w lekarzu ......./ .Oczywiście w medycynie boli to bardziej , bo pacjent przeważnie to człowiek ''bezbronny'' wobec personelu medycznego.Pomijam brak kultury osobistej , bo tej nie usprawiedliwia nic, ani późna pora/ w końcu to dyżur/, ani powód wezwania/ w końcu to pacjent laik - nie musi wiedzieć czy musi wzywać/. PO PROSTU BĄDŹMY DLA SIEBIE LEPSI- może nie tylko na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi drajwer Re: dobrze zrobił IP: 94.75.91.* 01.03.10, 21:36 To tak jak z tym amerykańskim Janem Marią Rokitą, czyli Kevinem Smithem - spasł się jak wieprz i potem ma pretensje, że musi kupić dwa bilety w samolocie. Jeśli ktoś jest gruby, bo chory, to OK. Ale jeśli ktoś się spasł, bo brak mu hamulców, to niech cierpi i się przyzwyczai. Ludzkie serce nie jest zbudowane do zasilania krwią organizmu kaszalota. Lekarz miał rację, skoro "pacjentka" była zdatna dojść, albo być dowieziona do ośrodka zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
scetyczny_malkon Młody lekarz pogotowia mial racje 01.03.10, 17:40 brzuch miekki, nieoperacyjny, wiec po jaka cholere bylo wzywac PR, nawet jasnie malzonek w koncu zakumal ze moze sam tez cos zrobic, szkoda tylko ze przelozeni mlodego, jak zawsze okazali sie skonczonymi wyploszami, ktore tylko swoimi cieplymi doopskami huhaja na swoje intratne stolki, a nic nie zrobia zeby lepiej organizowac prace PR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenson Re: kolejny cham i prostak?? IP: 62.121.129.* 01.03.10, 18:02 co 66letniej kobiecie mowi twoja kretynska nowomowa??? pacjentka cale zycie pewnie placila skladki zdrowotne i nie ma obowiazku analizowania co oznacza miekki brzuch skoro zwija sie z bolu. zreszta podejrzewam ze masz cos wspolnego z tzw opieka zdrowotna wiec to i tak jak grochem o sciane bufonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlagmnietrafi Nie - wielbiciel dr. House'a IP: *.ghnet.pl 01.03.10, 18:20 Tylko że House by na tym nie poprzestał - jeszcze by naubliżał swojej szefowej, albo rzucił jakieś hasło o jej majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Młody lekarz pogotowia mial racje IP: *.aster.net.pl 01.03.10, 22:42 Niech więc Tobie też trafi się taka sytuacja, że będziesz konał z bólu (lub Twoja żona lub dzieci), a przyjedzie "lekarz" który Cię zwyzywa od pacanów lub idiotów i pojedzie. Wtedy może zrozumiesz sytuację tej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Identycznie było z moją teściową... 01.03.10, 17:42 Dostała ataku kamieni, że nie mogła wstać z podłogi i nie można jej było ruszyć z bólu, a lekarz pogotowia spojrzał z góry i oskarżył ją, że... jest pijana. I mało nie wyszedł. Sugestia teścia, że jeśli najpierw jej nie zbada pokaże mu drogę z 9 piętra przez balkon pomogła. Oczywiście babka poza tym że w ogóle nie pije alkoholu to jeszcze nawet jakby piła to nie mogła, bo chorowała już jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
s.im.123 Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 17:43 czasy doktorów Judymów skonczyły się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECCE Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:32 niemerytoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
grafcio Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 17:51 Boze, jak ja nienawidze takich skurw..now. Chcialbym teraz ja do niego pojechac przy ataku kamicy. Wtedy bym kuta...a jeszcze pouciskal w miejscu pecherzyka i przy okazji wyzywal od warchlakow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr IP: *.rev.masterkom.pl 03.03.10, 15:36 reprezentujesz kulturę przeciętnego pacjenta, czy swoje prywatne chamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
elegancja_francja lekarz-- nie frustrat tylko prawdopodobnie cpun 01.03.10, 17:55 Pewnie byl przed zazyciem "dzialki" no i nerwy popuscily. Duzo lekarzy to narkomani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: lekarz-- nie frustrat tylko prawdopodobnie cp IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.10, 21:46 A co, cpasz z nimi? Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typowy warchlak Re: lekarz-- nie frustrat tylko prawdopodobnie cp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 00:52 Wszyscy czyli 38 mln mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
ring.leader Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 18:09 hehe....dyplomata z tego gościa. No cóż pomyśleć można powiedzieć raczej nie wypada. Natomiast wszystkim którzy są tak oburzeni proponuje żeby w ramach wolontariatu pojeździli we wrocławskim pogotowiu choćby tydzień....to zobaczą że z chamstwem, bezczelnością i wyrachowaniem pracownicy pogotowia spotykają się CODZIENNIE! Jakoś nikt z tego sensacji nie robi. A cwaniaczki co piszą że w US lekarz by stracił za to pracę amerykańską służbę zdrowia znają chyba z dr. House'a. Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 18:11 Niestety,pan doktor miał gorszy dzień/noc i zbluzgał pacjentkę...I niestety się wydało...Niech żadnego z nas nie spotka taki brak empatii i profejsonalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 18:18 Widać pan doktor nie ma gdzie "spuścić pary" i wyżył się na pacjentce...Mam nadzieję,że przeprosiny od tego "doktorka" będą publiczne...Jeśli kogoś z nas nie daj Boże dopadnie jakieś choróbsko czy nagły przypadek to miejmy nadzieję trafić na człowieka,który będzie umiał pomóc nam w profesjonalny sposób i z okazaniem empatii... Odpowiedz Link Zgłoś
alicius Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od krów... 01.03.10, 18:21 Oczywiście takiego zachowania niczym nie można usprawiedliwić. Jednakże, niestety wina bardzo często leży po stronie pacjentów. Znam z opowiadań znajomych zatrudnionych w służbie zdrowia przypadki, gdy pacjentka cierpiąca na cukrzycę, przez "x" lat, punktualnie w każdy poniedziałek przychodzi do ośrodka badać sobie cukier "bo córka na święta przyjechała i trochę mi się podjadło". Czy to jest poważne?? A ty człowieku wzorowo płać składki ZUS po to, aby zadośćuczynić chorym upodobaniom hipochondryków. Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 a może reczywiście się obrzarła i była tłusta. Ja 01.03.10, 18:22 nie mogę badac tłustych panienek, bo mam torsję. Może on też miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zum Re: a może reczywiście się obrzarła i była tłusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 23:02 Ja mam torsję na myśl o takich jak ty.Napewno utyjesz,jeszcze trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a może reczywiście się obrzarła i była tłusta IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 23:55 proszę leczyć anoreksję, w tej chorobie nie ma "tłustych" osób Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol Pomyśleć,ze tak łatwo można by temu zapobiec... 01.03.10, 18:25 Wystarczyłoby wziąć młodego lekarza na rozmowę przed podjęciem pracy i powiedzieć: Szanowny kolego! 90% wezwań pogotowia i tyle samo porad "pilnych" to sprawy mało poważne. Wiemy to od dawna, a Pan przekona się wkrótce. Niemniej gdyby tylko te 10% spraw wzywało naszej pomocy, to potrzebne byłoby 10% obecnego składu pogotowia. Ma Pan więc wybór: cieszyć się,że społeczeństwo jest skłonne płacić Panu określone pieniądze, które przyjmuje Pan na konto w zamian za świadczony dyżur polegający na rozwiązywaniu prostych problemów z uśmiechem i profesjonalizmem lub podjąć walkę z wiatrakami,ograniczyć ilość zbytecznych nocnych porad uzyskując obniżenie kosztów opieki zdrowotnej oraz znaczne ograniczenie możliwości zarobkowania. I już! Odpowiedz Link Zgłoś
ring.leader Re: Pomyśleć,ze tak łatwo można by temu zapobiec. 01.03.10, 18:42 widzisz, ja się np. nie godzę na to żeby pieniądze nas wszystkich były marnowane na jak to ładnie ująłeś sprawy "mało poważne". Bo jak po przyjeździe na miejsce okazuje się że babcia już czeka spakowana na schodach "bo ona będzie do szpitala jechała" albo bo paniusia z przeziębionym dzieckiem wzywa zespół żeby ją zawiózł do szpitala bo autobus jest feee a za taksówkę płacić nie będzie, to mnie krew zalewa. A ludzie potrzebujący się wk**** bo na pogotowie długo się czeka...a jak przyjedzie to jest niemiłe(bo ich nieuzasadnione wezwania wk****) Jak zawsze winny jest system, a on u nas zmienia się rzadko, a jeszcze rzadziej na lepsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Re: Pomyśleć,ze tak łatwo można by temu zapobiec. 01.03.10, 18:50 No cóż, święte słowa. Ale w końcu społeczeństwu się należy, bo to 'koszyk usług gwarantowanych' ;) . Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
nstemi Re: Pomyśleć,ze tak łatwo można by temu zapobiec. 01.03.10, 23:37 Ale z drugiej strony skąd dyspozytor pogotowia może być na 100% pewny, że ta babcia spakowana nie wymaga jednak pilnej pomocy, a dziecko tej paniusi jest tylko lekko przeziębione a nie ma np. zapalenia opon mózgowych? Jak? Gdyby sprawnie funkcjonowała nocna pomoc lekarska prawdopodobnie nie byłoby wielu niepotrzebnych wezwań. A tak? ring.leader napisał: > widzisz, ja się np. nie godzę na to żeby pieniądze nas wszystkich były marnowan > e na jak to ładnie ująłeś sprawy "mało poważne". Bo jak po przyjeździe na miejs > ce okazuje się że babcia już czeka spakowana na schodach "bo ona będzie do szpi > tala jechała" albo bo paniusia z przeziębionym dzieckiem wzywa zespół żeby ją > zawiózł do szpitala bo autobus jest feee a za taksówkę płacić nie będzie, to mn > ie krew zalewa. A ludzie potrzebujący się wk**** bo na pogotowie długo się czek > a...a jak przyjedzie to jest niemiłe(bo ich nieuzasadnione wezwania wk****) Jak > zawsze winny jest system, a on u nas zmienia się rzadko, a jeszcze rzadziej na > lepsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol Jasne! 02.03.10, 00:57 Oczywiście ,że nie dyspozytor ma to wiedzieć. Problem jednak jest znacznie prostszy w codziennym życiu. Pogotowie jeździ do bólów głowy trwających już kilka lat, do biegunki u 18-latka od 3 dni, do kaszlu u 7-miesięcznego dziecka trwającego jeden dzień, do podwyższonego ciśnienia już od 2 tygodni. I koniecznie około 2 w nocy z soboty na niedzielę. Nocna pomoc lekarska rozwiązałaby problem pod jednym małym warunkiem.Gdyby była PŁATNA! Umożliwienie uzyskania dowolnej pomocy lekarskiej o dowolnej porze jest pięknym pomysłem.Możliwym jak najbardziej do realizacji. Tylko czy na pewno nas na to stać? W ładnych filmach dla dzieci o trzeciej w nocy ściąga się doktora do spoconej babci.On z uśmiechem na twarzy bada ją godzinę i zaleca ziółka i aspirynkę. Pomija się tylko drobny fragment wizyty. Po takiej usludze rodzina wyciąga parę stów i grzecznie dziękując płaci.W ten sposób za 2 godziny zarwanej nocy doktor ma na paliwo przez miesiąc. My jednak chcemy,żeby to robił za 2 złote od łebka w populacji 2 tys ludzi czyli za 4tys. miesięcznie. Po trzeciej nocy wypełnionej superpilnymi wizytami w liczbie 5-6 pan doktor zacznie rzucać mięsem do słuchawki i każe sobie wsadzić te 4 koła wiadomo gdzie. No więc za tym razem 100tys na miesiąc dla populacji 50tys tą robotkę odwala pogotowie i taką mamy jakość... Odpowiedz Link Zgłoś
edwood1 Re: Młody lekarz pogotowia wyzwał pacjentkę od kr 01.03.10, 18:32 "mówi dyrektor Cholewińska. (...)-Zastanawiam się, czy nie powiadomić o jego zachowaniu izby lekarskiej." jak widać dzień bez uśmiechu jest dniem straconym dla Pani Dyrektor, Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Pewnie to była mamusia pani redaktor 01.03.10, 18:33 albo bliska znajoma. Co się nie robi po rodzinie. Ostatnio w Gdańsku zamknęli policjanta który mamusi pani prokurator wręczył mandat. Zwykły szary człowiek by nie zasłużył na artykuł, aby sobie podnieść swoje ego. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 No taki bezmyślny szary człowiek jak ty, zapewne 01.03.10, 23:33 nie jest na tyle ciekawy żeby o nim pisać, więc sam piszesz co ci z pustej puszki na karku na klawiaturę spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 i to chce być lekarzem? 01.03.10, 18:36 nie lubię przemocy ale temu bym nie przepuścił. Odpowiedz Link Zgłoś