dott84 05.03.10, 10:20 Szkoda, że nie walną w drzewo o jednego debila mniej na drodze by było. A tak zapłaci, posiedzi i znów będzie potencjalnym mordercą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomboy81 Pędził po Świdnicy, zapłaci 5 tys. złotych grzywny 05.03.10, 12:17 A jak kogoś sie kropnie to też mozna się poddać dobrowolnej karze grzywny i np przeprosin rodziny. Śmieszne co to znaczy dobrowolnie są chyba na to jakieś paragrafy? 6 miechów szybko minie, a i tak znając życie bedzie jeździł bez prawka. Ameryka się ludzie robi w polsce. Ameryka! Odpowiedz Link Zgłoś
jrk1974 Oczywiście - BMW 05.03.10, 12:27 Gdy przy okazji jakiejś ostatniej kolizji z udziałem BMW napisałem, że dla mnie z 75% kierowców BMW to tępe karki, zaraz pojawił się komentarz, że pewnie zazdroszczę, bo nie stać mnie na taki wóz. Ale i tak mam satysfakcję, bo życie wciąż dostarcza kolejnych dowodów na poparcie mojego przypuszczenia. Mam nadzieję, że zadziała też darwinizm i się półgłówki same wyeliminują z łańcucha ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMW Re: Oczywiście - BMW IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 19:45 Postrzeganie oatczajacej nas rzeczywistosci poprzez stereotypy to uproszczenie charakterystyczne dla osob o ograniczonych mozliwosciach percepcji.. a tak na marginesie z badan wynika ze samochody marki BMW wybieraja milosnicy technologii. Oczywiscie moglbym na to co napisales odpowiedziec ze jestes zapewne zapruchniałym spoleczniakiem w skodzie.. ale wstrzymam sie gdyz nie wartosciuje i nie oceniam ludzi po marce pojazdu.. Odpowiedz Link Zgłoś
jrk1974 Re: Oczywiście - BMW 05.03.10, 20:08 Kierując się Twoją terminologią jestem zapróchniałym społecznikiem w Fordzie (który, jak się przekonuję, nie jest najlepszą marką) z wyższym wykształceniem ze stopniem naukowym, przebywającym na co dzień w środowisku ludzi, których stać na dobre samochody i wśród których właśnie z względu na negatywne skojarzenia nie ma miłośników BMW. Na zachodzie Europy BMW to rzeczywiście marka kojarząca się z solidnością i zaawansowaną technologią. U nas przede wszystkim z burakami, którzy kupują ją w większości przypadków dla "szpanu" - bez względu na wiek i stan techniczny. Aha - żeby nie być posądzonym o nieuprawnione generalizacje i nie urazić osób, które kupują tę markę z innych względów, napisałem w poprzednim poście o ok. 75% użytkowników. Z moich prywatnych obserwacji wynika, że nie jest to przesadzony odsetek. Nie wiem dlaczego sam zakwalifikowałeś się do tej właśnie grupy (tak wnioskuję po tak zdecydowanej odpowiedzi), ale widocznie miałeś do tego podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kukoc Re: Oczywiście - BMW 07.03.10, 14:09 To ciekawe co piszesz, znam osoby, które posiadają tytuły naukowe co najmniej 3 stopnia i zauważyłem, że te, które pracuja na uczelniach nie gustuja w takich pojazdach, wyjątkiem sa osoby z WPAiE UWr, natomiast, osoby, które pracują w prywatnych firmach, lub posiadają własne firmy często wybierają BMW, znam i takich, którzy mają Mercedesa i 2 BMW, ale niby o czym to ma świadczyć? Bo nie wiem co chciałes przekazać swoja wypowiedzią. Normalne jest to, że bogaci kupią Mercedesa, BMW, Jaguara czy Audi, jeśli gustuja w sportowych samochodach to wybiorą Ferrari lub Porsche, jeśli są bardzo zamożni to skierują swe zainteresowanie w stronę Bentleya, czy Rolls Royca. Range Roverami jezdzi brytyjska rodzina królewska ale też i bogaci rolnicy brytyjscy czy też skandynawscy, to są moje prywatne obserwacje, ale nie odważyłbym się na stwierdzenie, że to marka królewska czy rolnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Pędził po Świdnicy, zapłaci 5 tys. złotych grzywny 05.03.10, 12:52 Widać, że dla buraka te 5 tys. to żadna kara. Bardziej uciążliwe będzie zabranie prawka na pól roku, chociaż uważam, że to zbyt krótki okres. Odpowiedz Link Zgłoś
darioital Pędził po Świdnicy, zapłaci 5 tys. złotych grzywny 05.03.10, 19:29 Aco w tym takiego dziwnego napewno mial cos z psychola no ale w Polsce kazdy kto dostał prawko mając 17 lat i wiecej nie przechodził kolejnych badan lekarskich po upływie 10 lat od wyrobienia prawa jazdy po 50-tce co 5 lat jak to jest w UE jest zagrozeniem dla bezpieczeństwa ruchu drogowego tzn:głuchych ,slepych i z innymi chorobami systemu nerwowego jest pełno dookola .Uświadomiła mi to pani w ubezpieczalni kraju UE oglądajac moje prawo jazdy wydane BEZTERMINOWO i za tą bezterminowość kazała zapłacić 200 euro wiecej za OC auta .Polska to same okazy zdrowia az do smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubię piratów Re: Pędził po Świdnicy, zapłaci 5 tys. złotych gr IP: *.e-wro.net.pl 06.03.10, 11:03 Za coś takiego to dożywotnio powinni odebrać prawo jazdy. Mój kolega wypił piwko i jechał w nocy po chodniku rowerem. Stracił prawko na rok a w praktyce na dwa bo oddał je z opóźnieniem wiec mu przedłużyli o rok. Za to że zrezygnował z auta bo wypił kilka piw z kolegami a tu pirat za pól roku będzie szalał znów Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: Pędził po Świdnicy, zapłaci 5 tys. złotych gr 07.03.10, 18:36 Ludzie, ja kilka razy w tygodniu jeżdżę trasą Sobotka-Wrocław i nazad (krajowa 35-tka). Wystarczy spojrzeć na rejestracje wyprzedzających na 3-go, pędzących lewym pasem po łuku za Siedlakowicami i wyprzedzających na zakazie w okolicach budowanej obwodnicy. Wszystko to rejestracje DSW. Ja jestem za tym, żeby w Świdnicy nie wydawać prawa jazdy nikomu! Odpowiedz Link Zgłoś