Gość: kaczor_tasior Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.static.tvk.wroc.pl 18.03.10, 18:56 To straszne...możę należałobny zmienić ustawę i kontrole przeprowadzać z policją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uio Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.stansat.pl 18.03.10, 20:13 administratorzy szemranych osiedli też się boją i dlatego nic nie robią, a kaska leci szerokim strumieniem do patologi aż miło . Odpowiedz Link Zgłoś
mineteman [...] 18.03.10, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Na nareszcie polityka tolerancji przynosi skutki 19.03.10, 17:49 Polityka nieskończonej tolerancji wobec zbrodni i ciągłego łagodzenia kar przynosi skutki. Giną policjanci próbujący poskromić chuliganów, kuratorzy sądowi, zaraz zaczną masowo ginąć komornicy. Nawet jeśli "pożyteczni idioci" uwierzyli w slogan, że "kara nie musi być surowa aby tylko nieunikniona", to kłamstwo nie stało się przez to prawdą. Kary zwiększają dyscyplinę, brak kar rodzi poczucie bezkarności. Ale to już nie jest tylko poczucie - bezkarność staje się faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Na nareszcie polityka tolerancji przynosi sku 21.03.10, 03:02 nio tak strasznie głębokie przemyślenia napisałeś, a teraz spakuj na jutro książki do szkoły papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo cycorze! na drezwo banany prostować! IP: *.zax.pl 23.03.10, 19:59 i to w podskokach! Odpowiedz Link Zgłoś
gdziekucharek6 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 01:19 > To straszne...możę należałobny zmienić ustawę i kontrole > przeprowadzać z policją? zmieniając ustawę przywrócisz do życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itsme Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.as.kn.pl 18.03.10, 19:12 Tragedia ta unaocznia jakie dramaty mają miejsce na wsi. Bieda az piszczy, wszechobecny brud, podejrzanie dużo niepełnosprawnych osób i nieograniczony dostęp do alkoholu. Jeżdżąc rowerem przez różne wsie, widząc zdegradowane domy,obejścia, zawsze zastanawiam się,jakie są stosunki między czlonkami tych rodzin. Podobne dramaty mają miejsce w miastach , ale chyba nia na taką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.kolejnet.upol.cz 18.03.10, 19:17 Niech więcej chleją za nasze podatki (lewe renty, jakieś dodatki) to na pewno będzie im lepiej. Alkoholik na rencie, emeryturze? Świadczenia powinny być odbierane. Jak chleje za swoje jego sprawa. Jak z naszych podatków to odbierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.md4.pl 18.03.10, 19:24 To nie tylko renty, ale i rozbuchana w Polsce pomoc socjalna. Dopóki menele będą dostawać pieniądze za nic, dopóty będą takie patologie. Zasiłki powinny być przyznawane tylko ciężko chorym i niepełnosprawnym tak, że nie mogą pracować w żaden sposób. Jak ktoś zdrowy - to do sprzątania miejsc publicznych. Jak nie może chodzić, ale ma sprawne ręce - do klejenia kopert, albo innych tego typu prac. Nic tak nie demoralizuje, jak pieniądze za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.aster.pl 18.03.10, 19:42 Wydaje mi się że ktoś chciał tych ludzi pogrążyć i tym razem przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 20:57 Gość portalu: f napisał(a): > Wydaje mi się że ktoś chciał tych ludzi pogrążyć i tym razem przesadził. KTOŚ? DZiwny tok myślenia. Gdyby ktoś ich chciał pogrążyć, to przyprowadzałby osobiście i codziennie kuratora pod drzwi alkoholików. Sądzę, że ten KTOŚ mieszka w tym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 21.03.10, 03:04 ten ktoś nazywa się : ETANOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipta Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 20:23 Tacy ludzie powinni dostawać alkohol za darmo bez ograniczeń,bo to dla nich jedyne lekarstwo ,i jest to niestety najtańsza kuracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 20:55 Święta racja, ja to już od dawna mówię. Wejść do takiego domu z ochroną, zabrać dziecko, poodbierać państwowe zapomogi i niech się to wszystko zachleją na umór. A nie hodować patologię za nasze pieniądze i jeszcze im się dawać rozmnażać, jak popadnie. Niepełnosprawni? A bo to kto wie, kto z kim te dzieci robił...? Fritzlów u nas jak mrówek, ale się o tym głośno nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_85 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 09:31 Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:12 Tusk - kraj się stacza. Cały mój komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 wrazliwy czlowiek jestes ! 18.03.10, 19:19 zginela kobieta ktora nie miala z polityka nic wspolnego a ty PIS%$#$## musisz dac upust niecheci do PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wrazliwy czlowiek jestes ! IP: 83.143.98.* 18.03.10, 19:22 taka już natura hien Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: ja wypowiadam się merytorycznie 19.03.10, 14:41 nie tak jak ty tylko o innych dyskutantach piszesz, a nie na temat kryzysu psychospołecznego w Polsce Ten wątek wyjaśnia więcej: forum.gazeta.pl/forum/w,902,108938227,108938227,Zabil_4_letniego_syna_i_probowal_popelnic_samob_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: ja wypowiadam się merytorycznie 21.03.10, 03:06 loppe jesli w Polsce jest kryzys "psychospołeczny" to ty właśnie jestes jego przejawem trollu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzy Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.128.81.122.static.crowley.pl 18.03.10, 19:21 Co Ty gadasz? Jaki Tusk. Wstrząsająca sprawa - zginął ktoś, komu zależało na pomocy innym ludziom. Młoda kobieta osierociła małe dziecko a Ty chory człowieku wykorzystujesz to do politykowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.03.10, 21:33 Wlasnie, to beznadziejne, to mieszanie w to Premiera! Ale normalnie, to wizyty kuratorow wieczorwm powinny byc w towarzystwie 1 policjanta lub 2 osoby z kuratorium razem. To zapewnia bezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 19:22 Tak, to z pewnością wina Tuska. Deszcz i śnieg to też wina Tuska. Trzęsienia ziemi to jego wina. I to, że ludzie to degeneraci i mordercy to też przez Tuska. Fatalna sprawa. Kraj się stacza, bowiem za mało tu ludzi myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 19:45 Panowie, ja mówię i nie pierwszy raz o tendencji - o całej serii tragedii wskazujących na upadek moralny kraju - wy o tym jednym przypadku. Jeden przypadek rzecz jasna nie jest podstawa do pisania o rządzie i premierze. Tendencja TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.n19 Czyja wina? 18.03.10, 20:09 Równie dobrze winą obciązyć można Kościół. Wychowuje wiernych od wieluset lat, a rezultaty... Aa! Zapomniałbym: I Żydów! Zalecałbym spokój i dużo świeżego powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Czyja wina? 18.03.10, 20:10 Osobiście wyczuwam nowy głeboki kryzys moralny w kraju i uważam że najwięcej złego wprowadził pijar Platofrmy. Sorki, lecz tak to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Czyja wina? 18.03.10, 20:31 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7674722,Zwabili_policjantow__by_ich_pobic.html słyszałeś o takim przyapdku? a to tylko news z TEJ CHWILI na stronie, pobic policji było kilkanaście w ciagu ostatnich miesięcy łącznie z mordem Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Czyja wina? 18.03.10, 20:32 otóż dresy juz nie uciekaja a leją policję, i to jest absolutnie nowa jakość, a tacy jak ty udaja że deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Czyja wina? 21.03.10, 03:08 weź pigułki... tak te niebieskie od Pana Psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Czyja wina? 19.03.10, 14:05 loppe napisał: > Osobiście wyczuwam nowy głeboki kryzys moralny w kraju i uważam że > najwięcej złego wprowadził pijar Platofrmy. Sorki, lecz tak to widze. Masz znaczy się PisZeza. Idź do okulisty, albo sobie widelcem naprostuj. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 jeśli kogokolwiek można winić za tą tragedię 18.03.10, 20:12 to współodpowiedzialny jest PIS i jego uwsteczniające "prospołeczne" politykowanie, rozdawnictwo zamiast nauki odpowiedzialnego i dojrzałego życia. PIS przez nieszczęsne 2 lata swoich rządów pogłębił uzaleznienie milionów obywateli od "należnej" kasy z państwowej sakwy. Pogłębił zjawisko tożsame dla ustroju, z którym podobno tak zaciekle walczył. Hipokryzja to cecha wspólna wszystkich PISowców. I krokodyle łzy nad sytuacją, do której sami dopuścili! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: jeśli kogokolwiek można winić za tą tragedię 18.03.10, 22:16 Bez liczenia się z konsekwencjami i bez leku przed czymkolwiek, i za nic, i nawet bez żadnej korzyści...Tak to robią oni ostatnio i dlatego jest to takie niepokojące, straszne. Dziś w sercu Warszawy, proszę nastepny przejaw upadku: wiadomosci.onet.pl/2682,2143716,nie_dal_papierosa__zostal_pociety_nozem,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw loppe 18.03.10, 20:12 loppe, z takimi tekstami to głupi jesteś i tyle. Myślisz, że za rządów PiS takich rzeczy nie było ?! Albo odwróć to, stało się to za prezydentury Lecha Kaczyńskiego... A w rzeczywistości takie zbrodnie zawsze będą miały miejsce, bo kanalii nigdy nie brakuje. Wpisywanie w to polityki jest podłe. Robisz za hienę. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: loppe 18.03.10, 20:14 OK mogę byc tu brany za hienę, lecz ja juz kilka razy pisałem na forum głebiej o psychospołecznym podłożu zdarzeń ostatnich miesięcy (i wyliczłem serię tych tragedii) - OK nie czytaliście, a ja nie będe po raz enty sie powtarzał (bo własnie nie jestem hiena ani propagandzistą, dzielę się tylko autentycznym odczuciem...) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe ps. I prosze nie zakrzykujcie tak 18.03.10, 20:22 ludzi którzy staraja się ten rząd zdopingować do lepszej pracy dla Polski, to naprawde jakby bez sensu ta wasza nie wiem propaganda sukcesu w tej postaci jak tu (przepraszam jeśli uraziłem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus pierdolisz! IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.10, 21:09 ... i tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: loppe IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.10, 21:08 Tak, tak, ci ludzie nagle się tak pozmieniali, w ciągu kilkunastu ostatnich miesięcy, właśnie pod rządami Tuska. Jasne, masz rację, wszak wiadomo, że Tusk należy do Yedi i manipulacja ludzkimi umysłami to dla niego Pan Pikuś. A poważnie - idź się leczyć facet, bo takiego debila to już dawno nie widziałem. Nawet na forach GW, gdzie głównie dominują debile. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: loppe 18.03.10, 22:33 Wydajesz się nieco sfanatyzowany w swojej nieotwartości. A dlaczego mieliby się nie zmienić? A dlaczego rok 2009 przyniósł rekordowa liczbę smaobójstw? Bo coś się bracie zmieniło - szukaj przyczyn a nie kompromituj swojego zapewne znakomitego intelektu klepaniem "nic sie nie zmieniło, nic sie nie zmieniło" Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: loppe 19.03.10, 19:43 Gość portalu: cirrus napisał(a): > Tak, tak, ci ludzie nagle się tak pozmieniali, w ciągu kilkunastu > ostatnich miesięcy, właśnie pod rządami Tuska. Jasne, masz rację, > wszak wiadomo, że Tusk należy do Yedi i manipulacja ludzkimi > umysłami to dla niego Pan Pikuś. > A poważnie - idź się leczyć facet, bo takiego debila to już dawno > nie widziałem. Nawet na forach GW, gdzie głównie dominują debile. Proszę Państwa kultura języka naprawdę bardzo pomaga i wbrew pozorom nie tylko adrestom, lecz również mówcy... Człowiek który wyraża się ordynarnie rani również swoją podświadomość (o czym nie wie, a potem gorzej się czuje i nie wie dlaczego). Osobiście postanowiłem od dziś ograniczyć niekulturalna ekspresję do zera. Państwa również zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: loppe 19.03.10, 14:07 loppe trolluje na każdy temat - nie karm go. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Rety trolujesz, nie masz nic merytorycznego do pow 19.03.10, 14:39 polecam dyskusję w tym watku - bardzo merytoryczna i na ten sam temat - kryzysu psychospołecznego w Polsce: forum.gazeta.pl/forum/w,902,108938227,108938227,Zabil_4_letniego_syna_i_probowal_popelnic_samob_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.10, 21:03 W tę tendencję idealnie wpisuje się również twój brak mózgu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bashy Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.perr.cable.virginmedia.com 19.03.10, 11:52 OI! loppe n cirrus, shut ur rasclaat mouth u wankers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 12:41 masz jakiś problem chłopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.cust-adsl.tiscali.it 18.03.10, 21:29 A to Tusk temu winien ,ze wiejska cholota pije na umor? Dawniej penie tego nie robili co?? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 21:52 Danwiej chalali ale mniej mordowali. Cóż Kopernika też wysmiewali, a co dopiero moje małe odkrycie, Dobranoc Państwu - niedługo bandyci przyjda po Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 10:33 > Danwiej chalali ale mniej mordowali I wszyscy hurtem zaczęli mordować właśnie pod rządami Tuska :> Powiedz nam dziecko, kto cię tak skrzywdził, że bredzisz, jak potłuczony? Może to też wina pana premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 14:08 Gość portalu: cirrus napisał(a): > > Danwiej chalali ale mniej mordowali > > I wszyscy hurtem zaczęli mordować właśnie pod rządami Tuska :> > Powiedz nam dziecko, kto cię tak skrzywdził, że bredzisz, jak > potłuczony? Może to też wina pana premiera? Premiera nie ale stawiam na proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 14:42 forum.gazeta.pl/forum/w,902,108938227,108938227,Zabil_4_letniego_syna_i_probowal_popelnic_samob_.html poczytaj dyskusje wtym wątku, wypowiadam się tam również - nie chcę tu powielać argumentów za istnieniem głebokiego kryzysu psychospołecznego w Polsce forum.gazeta.pl/forum/w,902,108938227,108938227,Zabil_4_letniego_syna_i_probowal_popelnic_samob_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 16:55 ŻAŁOSNY ŁOSIU! bo już doprawdy nie wiem, jak cię nazwać :-( Co ma to tego Tusk?? Takie sprawy miały, mają i pewnie niestety będą mieć miejsce. To naprawdę żadna nowość, że ktoś zabija swoich najbliższych i sam popełnia samobójstwo z powodów finansowych. To, że wcześniej nie słyszałeś o takich przypadkach świadczy najwyraźniej o twoim młodym wieku. To też tłumaczyłoby dyrdymały, jakie tu wypisujesz. Weź sobie daj na luz, bo się po prostu ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 17:13 Ale w 2009r. liczba samobójstw Polaków była rekordowa. Socjologowie uważają że świadczy to o, cytuję: "porażce polityki społecznej rządu". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 17:24 Hehe, zapewne kryzys gospodarki światowej też jest wynikiem "porażki społecznej rządu". Jak tak czasem czytam niektóre posty, albo słucham wypowiedzi polityków, głównie z PIS, to mam wrażenie, że niektórzy jakby wybudzili się z kilkuletniej hibernacji i nie mają pojęcia, co się dzieje na świecie i że obecna sytuacja w kraju nie jest stricte wynikiem złych rządów, ile reperkusją tego, co się od 2-3 lat przewala w światowej gospodarce. Może warto się czasem przez chwilę zastanowić, zanim wysnuje się takie, a nie inne wnioski. Ślepa nienawiść do PO nie usprawiedliwia głupiego gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 17:31 Nawet Ty zgodzisz się że jest jakaś niepokojąca sprzeczność między hasłem wyborczym "By żyło się lpeiej. Wszystkim." a rekordową liczbą samobójstw Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 18:09 Nie, absolutnie się nie zgodzę, a Twoja wypowiedź to zwykła manipulacja i czysta demagogia nie poparta żadnymi konkretami. Wiesz, jakoś dziwnym trafem za rządów PIS nikomu wcale nie żyło się lepiej, niż teraz (w przeciwnym razie nie przepieprzyliby wyborów). Jakoś jeszcze dziwniejszym trafem Polskę pod rządami Tuska kryzys omija szerszym łukiem, niż inne państwa Europy. I to są fakty. Nie widzisz tego? Mam nieodparte wrażenie, że również kompletnie nie zrozumiałeś mojej aluzji w poprzednim poście. No cóż ... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 19:04 Wybacz lecz jak na osobę grzmiąca na innych potrafisz przedstawić niesłychanie nielogiczne wręcz absurdalną myśl, cytuję: "Wiesz, jakoś dziwnym trafem za rządów PIS nikomu wcale nie żyło się lepiej, niż teraz (w przeciwnym razie nie przepieprzyliby wyborów)". Mam nadzieję że dostrzeżesz i poprawisz (nie możemy posuwac się w dyskusji po takich kuriozach). Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin której części zdania nie rozumiesz? 20.03.10, 20:23 Pewnie całości, więc specjalnie dla ciebie rozbiór na pierwiastki: > Wiesz, jakoś dziwnym trafem za rządów PIS nikomu wcale nie żyło > się lepiej, niż teraz tłumaczenie na polski: "za rządów PIS nikomu nie żyło się lepiej, niż teraz" >w przeciwnym razie nie przepieprzyliby wyborów tłumaczenie: "gdyby za rządów PIS ludziom żyło się dobrze, to w ostatnich wyborach głosowaliby nadal na PIS, czyli PIS nie przepieprzyłby tych wyborów, a PO ich nie wygrało" Czy teraz jaśniej? Mam nadzieję, że tak, bo prościej już się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant [...] IP: *.e-wro.net.pl 18.03.10, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna wytopić to pijackie bydło 18.03.10, 19:20 wytopić to pijackie bydło Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:20 Czekam by policja, miasto, soltys, Tusk,Kaczynski - nada jej posmiertnie order / powaznie/....jak s.p. policjantowi z Warszawy, ktory zmarl, ale "na wlasną prośbę" bo myslal, ze jest Bogiem. Dziewczyna pewnie tez, ale ...nie zyje. Order i wsdparcie dla JEJ rodziny. Szybko - Panowie urzednicy i politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 19:40 xanaxy napisała: > Czekam by policja, miasto, soltys, Tusk,Kaczynski - nada jej posmiertnie > order / powaznie/....jak s.p. policjantowi z Warszawy, ktory zmarl, ale "na > wlasną prośbę" bo myslal, ze jest Bogiem. > Dziewczyna pewnie tez, ale ...nie zyje. Order i wsdparcie dla JEJ rodziny. > Szybko - Panowie urzednicy i politycy. Co rozumiesz przez sformułowanie "na wlasną prośbę" bo myslal, ze jest Bogiem.? Jeżeli uważasz, że bycie policjantem obowiazuje tylko w godzinach urzędowania to gratuluję rozumu. A jak ktoś cię napadnie to nikt nie powinien pomóc? Bo idąc twoim tokiem myślenia reagować może tylko policjant i tylko na służbie. To tacy jak ty pokazują sie w TV i mówią, że owszem słyszeli, że sąsiad bije żonę i dzieci, ale że zabije to nie myśleli. Może czasem warto dbać o coś poza swoim tyłkiem zwłaszcza w sytuacji zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 21:02 Z całym szacunkiem, ale jesteś głupia. Facet się rzucił na grupkę chuliganów, którzy demolowali wiatę, nie myśląc o swoim bezpieczeństwie i o swojej rodzinie. To tak jak ci, co giną, próbując ratować tonących - to nie bohaterstwo, tylko bezmyślna brawura. Najważniejsze zawsze jest własne bezpieczeństwo i właściwa ocena sytuacji. Ja mam małego synka - gdyby obok mnie szarpały się dwie laski ze sobą, nawet bym nie kiwnęła palcem (ewentualnie zadzwoniłabym na policję), bo jestem odpowiedzialna przede wszystkim za siebie i za niego i nie narażałabym swojego zdrowia i życia tylko dlatego, że chcę robić za bohaterkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o ranyyyyy [...] IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 23:20 Jest różnica pomiędzy demolowaniem kosza na śmieci a gwałtem i jest różnica między staniem z boku i dzwonieniem na policję. Ja się nie będę rzucać z pilniczkiem do paznokci na 2-metrowego menela, żeby kogoś bronić, bo potrafię odróżnić bohaterstwo od głupoty. Ty nie, więc podskakuj każdemu w imię swoich pseudoideałów. O moje dziecko się nie boję, potrafię o nie zadbać. Ty mnie nie obchodzisz. Zresztą, niewiele ci grozi, bo tacy, co się potrafią najgorszymi wyzwiskami zapluwać na forach internetowych, po ulicach chodzą boczkami ze spuszczonymi główkami i pełnymi gaciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 23:23 I jeszcze jedno pytanko, skoroś taki mądry - jak już będą mnie gwałcić (postaram się dla ciebie o bilet w pierwszym rzędzie, skoro cię to jara) i ktoś będzie przechodził, rzuci się na gwałciciela i zostanie zabity - może wyjaśnisz mi uprzejmie, w czym mi to konkretnie pomoże? Bo jakoś nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 21:36 Gość portalu: cho napisał(a): > Z całym szacunkiem, ale jesteś głupia. Facet się rzucił na grupkę chuliganów, > którzy demolowali wiatę, nie myśląc o swoim bezpieczeństwie i o swojej rodzinie > . > To tak jak ci, co giną, próbując ratować tonących - to nie bohaterstwo, tylko > bezmyślna brawura. Nie, nie tak było. Nie obrażaj pamięci świetnego policjanta. On od lat był wywiadowcą, miał na koncie wiele zatrzymań, zadawanie się z groźnymi bandziorami to była jego codzienność. Można powiedzieć, policyjna elita. Nie rzucił się na grupkę chuliganów, tylko zwrócił uwagę dwóm szczypiorowatym gówniarzom w dresach. Wsiadł do tramwaju, a gnojek rzucił w tramwaj koszem. Więc policjant wysiadł i go obezwładnił, a wtedy pojawił się drugi gnojek, złapał policjanta z tyłu i trzymał tak, żeby ten który już leżał na ziemi mógł wyjąć nóż i zadać kilka ciosów. Dramatyzm i nieprzewidywalność takiej sytuacji to coś znacznie bardziej strasznego, niż upraszczanie i mówienie o bezmyślnej brawurze. Bo to nieludzkość i nawet nie-zwierzęcość zachowania dresów sprawiają, że ta śmierć jest tak przejmująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 23:28 Powiem tak: nie czytałam zbyt wiele laurek prasowych w tym temacie, natomiast wysłuchałam z uwagą wypowiedzi jego przełożonego. I wzburzyło mnie to, jak facet z dumą opowiadał, że właśnie tacy są jego ludzie - jak widzą, że coś się dzieje, nie zastanawiają się, tylko reagują, cytuję "jak wściekłe psy". Moim zdaniem to nie jest powód do dumy. Lepiej by było, gdyby zanim zareagują, pomyśleli, ubezpieczyli tyły, te sprawy. A nie dawali się zadźgać, bo nie zdążyli pomyśleć. Myślisz, że dzieciom tego policjanta dumy i radości przysparza fakt, że ich ojciec zginął przez rzucony kosz na śmieci...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hornetsnest Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.anonymouse.org 19.03.10, 07:40 Ja p...ole. Ale j...ne bydło w tej Bolandzie. Dobrze być z dala od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
misiopatysio1 Policjant 18.03.10, 22:06 Nie, policjant jest policjantem także po służbie. Wtedy jednak, zamiast szmacić obywateli szmaci zwykle domowników. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 15:30 Tacy jak on, nie przejmuje sie tez tym gdy ta przyslowiawa zone zabija, "bo to nie jego sprawa". Zreszta moze "sama sie o to prosila". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stahoo... Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: 95.108.18.* 18.03.10, 19:44 "zmarł, ale "na własną prośbę" bo myślał, ze jest Bogiem" człowieku, co to za filozofia? policjant zwrócił uwagę wandalom, bo czuł się w obowiązku a ta dziewczyna pojechała do meneli, żeby ich może jakoś z syfu ratować (bo prawdopodobnie też czuła, że powinna tak zrobić)... a nie że są Bogami tak... też jestem zdziwiony, że są jeszcze tacy ludzie jak policjant i ta kuratorka, ale ja raczej ich podziwiam a nie kręcę coś z jakimiś orderami, urzędnikami czy politykami... o co Ci chodzi?! p.s. nie bierz do siebie, to pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymatoł Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: 83.2.24.* 18.03.10, 19:56 lecz się matole Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 22:09 Jest takie powiedzenie: "Jesteś tym jak oceniasz innych lub jak oceniasz innych tym jesteś". Ktoś, kto używa wobec innych osób słowo "matoł" prawdopodobnie sam nim ... jest. Dobrze wychowany, porządny człowiek nie używa takich słów. Język polski jest językiem niesłychanie bogatym w słowa określające korzystnie i pozytywnie drugiego człwieka ale trzeba chcieć się takich słów kiedyś nauczyć, także dla własnego dobra. Cała ta patologiczna sytuacja w przeciętnej polskiej rodzinie nie jest wcale wyjatkiem od reguły. Tak jest, i to w zbyt wielu miejscach w Polsce! Pani Kurator ludziom pomagała, bo była dobrym człowiekiem ale złemu to się nie podobało. Jeżeli ludzie są pozbawieni sensu życia nadużywają alkoholu (by zapić, lub tłumić życiowe smutki), biorą różne używki, bo nie wytrzymują nadmiaru stresów i napięć zwiazanych ze zmianami społeczno-ekonomicznymi jakie przetaczają się przez nasz kraj od dziesięcioleci. Wszystko co w koło złe ludzie zbyt poważnie / zbyt serio biorą/chłoną do siebie! Ponadto w polskich mediach od dziesięcioleci słyszy się tylko o samych sporach, kłótniach i tragediach. Negatywna atmosfera, w otoczeniu w którym przebywamy zbyt długo potrafi pogrążyć psychicznie nawet najsilniejsze osoby. Dodatkowo przeciętny Polak nie potrafi okazywać swoich pozytywnych uczuć wobec drugiego Polaka za to doskonale potrafi drugiego zrugać i osłabić lub psychicznie zdołować. Tak było w Polsce i jest od wieków i nie dotyczy tylko okresu powojennego. Czas już najwyższy zabrać się w Polsce za tzw. ... narodową psychoterapię. Brytyjczycy kiedyś wymyślili dobry sposób na takie trudne sytuacje w życiu każdego człowieka. Po prostu często wykazują zaintersowanie drugim człowiekiem i pytają: How are you! Jak sie masz? Co słychać? Już samo to pytanie powoduje, że sam zapytany często dopiero "budzi się" z letargu (nadmiernie zajęty sobą i swoimi osobistymi problemami) przy których od rana tkwił i czy tego chce czy nie to zwykle odpowiada np. J'm fine. OK! Warto wiedzieć, że już samo to, że głośno wypowiedzieliśmy swoje pozytywną odpowiedź, będzie nijako "zmuszało" nasz włąsny organizm do dobrego samopoczucia ... bo organizmowi nie wypada później nie dotrzymywać zobowiązań jego właściciela! (Mechanizm sprzężenia zwrotnego) Na tej samej zasadzie działają i ludzie, którzy są ciągle ... wkurzeni, zestresowani, zalęknieni i w końcu, i agresywni wobec siebie, i innych. Nasze organizmy nas samych słuchają i się nam samym posłusznie podporządkowują. I one tak się zachowują jak ... się sami wypowiadamy. Jeżeli siebie samych oraz innych ludzi nie szanujemy to nasze organizmy też się nie będą szanować ... i np. chorują, piją, zażywają używek, zachowują się wulgarnie lub prymitywnie itd. To znaczy zachowują się zgodnie z płynącymi ... z mózgu rozkazami! Bo im inaczej nie wypada! W konsekwencji sprawcą całego zamieszania są ... powstające w organizach toksyny! Organizm człowiek zawsze pogodnego, myślącego pozytywnie (niezależnie od powstałej w danej chwili sytuacji), człowieka który szuka rozwiązań trudnych sytuacji i nie skupia się na "tzw. "celebrowaniu" nigdy nierozwiązywalnych problemów i biadolenia nad sobą i swoim cieżkim losem) nie bedzie miał takich problemów życiowych i zdrowotnych jakie zawsze ma człowiek ... nastawiony do życia negatywnie, myślący podejrzliwie i nieufnie wobec siebie i innych ludzi. Dlatego, że organizm takiego człowika żyjącego w ciągłym stresie produkuje nieustannie niezliczoną ilość toksyny. Orgaznizm człowieka "negatywnego" produkuje ta niezliczona ilość toksyn ... by "spełnić wymagania" włąściciela organizmu i w konsekwencji się zatruwa ... (czytaj)dobija / samounicestwia. Kto nie chce się cieszyć z życia, z życia takiego jakie ono jest nie może być człowiekiem zdrowym, gdyż tak naprawdę sam tego podświadomie nie chce! Konstrukcja i destrukcja żyją obok siebie, trzeba tylko wiedzieć po której stronie stanąć. Madrzy ludzie, są zwykle konstruktywni zarówno wobec siebie jak i wobec innych ludzi, bo (takim być) im po prostu opłaca. Zwykle żyją w lepszym zdrowiu i zwykle też są bogatsi od malkontentów! Jest też inne powiedzenie: "To na czym się zwykle w życiu skupiamy zawsze urasta do wielkich rozmiarów !" Skupiasz sie na pozytywach zwykle masz pozytywne i zdrowsze życie. Ot, cała (uproszczona) tajemnica życia np. bez ... alkoholu i problemów oraz wynikających z tego konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrus Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.10, 12:58 Powiem tak - to, co napisałeś, to jedynie stek pustych frazesów. Nie masz nawet bladozielonego pojęcia o funkcjonowaniu psychiki człowieka, o tym co i jak ma na nią wpływ i o tym, że pewnych zachowań nie da się wyeliminować samym pozytywnym nastawieniem do życia, zwłaszcza w sytuacjach, gdy człowiek nie ma z czego czerpać pozytywnych myśli. Albo jest po prostu chory (depresja, nerwica, psychoza - tego się nie leczy "dobrą radą wyjka staśka"). Twoje rady to zwykłe wydmuszki typu "Weź się w garść, pomyśl o wiośnie i słoneczku, a zobaczysz, jak ci się życie fajnie ułoży". Kupa śmiechu, z przewagą kupy, niestety :/ Przy okazji - nie bierz się przypadkiem za "uzdrawianie" ludzi twoimi sposobami, bo narobisz im więcej krzywdy, niż przyniesiesz pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 19.03.10, 15:31 cytat: "Powiem tak - to, co napisałeś, to jedynie stek pustych frazesów. Nie masz nawet bladozielonego pojęcia o funkcjonowaniu psychiki człowieka, o tym co i jak ma na nią wpływ i o tym, że pewnych zachowań nie da się wyeliminować samym pozytywnym nastawieniem do życia, zwłaszcza w sytuacjach, gdy człowiek nie ma z czego czerpać pozytywnych myśli. Albo jest po prostu chory (depresja, nerwica, psychoza - tego się nie leczy "dobrą radą wujka staśka")". Cieszę się, że poruszyła Cię moja wypowiedź. Może razem poruszymy serca odpowiednich i powołanych do rozwiazywania takich problemów osób w Polsce. Życie każdego z nas będzie stekiem pustych frazesów jeżeli nie będziemy starali sie wypełniać je odpowiednią treścią. Mój i Twój głos to jedynie głos w dyskusji, która w Polsce musi się kiedyś zacząć. Oczywiście, że pewnych zachowań nie da się wyeliminować pozytywnym nastawieniem. Jednak każdy z nas jest w danej chwili na innym etapie. Jeżeli jakiejś osobie doskwiera już mocna nerwica, depresja powienień korzystać z pomocy psychologów i lekarzy specjalistów i na to nie ma innej rady. Swoją (może i kontrowersyjną) wypowiedzią staram się wywołać temat nie tylko skutków jak szukania i ujawniania przyczyn złych relacji międzyludzkich pomiędzy Polakami (z jakimi mamy do czynienia conajmniej od 1980 roku), kiedy to się Polacy mocno podzielili na różne opcje i obozy i walczą ze sobą do dzisiaj (czytaj: atakują się i opluwają wzajemnie) zamiast ... skupiać się na rozwiazywaniu ludzkich problemów (a nie na personalnych atakach). Ta trudna sytuacja w Polsce trwa juz od conajmniej 30 lat a kuratorki / czy pielęgniarki środowiskowe wciąż same chodzi w niebezpieczne miejsca i patologiczne. Polacy potrzebują wsparcia i powszechnej dobrze zorganizowanej pomocy psychologicznej na wszystkich etapach życia. Nie można tego problemu pozostawiać na barkach jednej życzliwej kuratorki. Polscy absolwenci wielu wydziałów psychologii kończą studia i szukają pracy, której w Polsce nie mogą znaleźć. Ktoś w Polsce w końcu powienien się zainteresować tym tak niezwykle ważnym tematem jakim jest "powszechne" zdrowie psychiczne polskiego narodu. Tym bardziej, że jak sam /sama przyznajesz w Polsce nie ma z czego czerpać pozytywnych myśli a skoro tak to i dzieci od przedszkola (jeszcze nie skażonych narwicami) trzeba zacząć uczyć pozytywnego nastawienia do życia, bo inaczej będziemy ciągle tylko walczyli ze skutkami a nie z przyczynami takiego stanu rzeczy. Polacy też potrzebują ogólnonarodowej psychoterapii i zmiany stylu codziennego zachowania się / kultury / wobec siebie z dotychczasowych agresywnych i nieprzyjaznych postaw ... na przyjazne i sobie życzliwe. Już tylko zmiana samych postaw może wielu ludziom pomóc stanąć na "na nogi". Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu xanaxy - wstydz sie! 18.03.10, 20:23 Wstydz sie, to niegodne co mowisz. I glupie. I niczemu nie sluzy, nawet nie koi twoich kompleksow. Oni zrobili co powinni, dziwi cie to, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 20:30 Ty taki mundry jesteś sam z siebie, czy ktoś Ci pomaga? Żal człowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik ty zalosne scierwo IP: *.anonymouse.org 18.03.10, 21:06 policjant 'zginal na wlasne zyczenie' ? czyli dostal to co chcial ? ty bandycka mendo. Takie smieci jak ty trzeba eliminowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: 195.117.100.* 18.03.10, 21:06 Di pieca patologię. Czas zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick co maja robić 18.03.10, 19:22 jak za rok czy dwa przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "swoją własność" Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: co maja robić 18.03.10, 19:34 > jak za rok czy dwa przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "swoją > własność" Jak widać debili nie sieją, pewnie też byś zabił, bo przyjdzie niemiec, rusek itp.! Do tematu, ktoś napisał ciekawą rzecz. Żyją na koszt państwa, chleją, zabierać socjal, będą przymierać głodem? Albo zaczną kraś i mordować? Do celi! Nie ma chyba innej opcji! Nie przypilnujesz bydła! Głupsze sztuki same wchodzą na "miny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdr Re: co maja robić IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.10, 20:05 mam nadzieję że szybciej przyjedzie... a hołotę wysiedlić za Bug. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "swoją w 18.03.10, 21:21 << przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "swoją własność" >> Co ma piernik do wiatraka ? Co jedno ma wspólnego z drugim ? Chyba tylko to by znaleźć głupie usprawiedliwienie dla naszego dumnego sarmackiego, wieśniaczego, morderczego instynktu zwykłych bydlęcych pijaków uczłowieczonych prl-owskim przyspieszonym awansem społecznym w poszukiwaniu kolejnych kandydatów do karier, tych samych zresztą które niedawno z duma honorowaliśmy w Alei Zasłużonych szczęśliwie, ze cały czas obok Bieruta ! Re: co maja robić Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "sw 18.03.10, 21:35 1stanczyk napisał: > << przyjdzie "wysiedlony Niemiec" i odbierze "swoją własność" >> > ; > > Co ma piernik do wiatraka ? > Co jedno ma wspólnego z drugim ? > > Chyba tylko to by znaleźć głupie usprawiedliwienie dla naszego dumnego > sarmackiego, wieśniaczego, morderczego instynktu zwykłych bydlęcych pijaków > uczłowieczonych prl-owskim przyspieszonym awansem społecznym w poszukiwaniu > kolejnych kandydatów do karier, tych samych zresztą które niedawno z duma > honorowaliśmy w Alei Zasłużonych szczęśliwie, ze cały czas obok Bieruta ! > > Re: co maja robić skoro panstwo tych ludzi przywiozlo wiec niech za nich odpowiada. Mogli przeciez dalej siedziec cicho w g..ie ale nie - ktos tam kiedys zdecydowal no i przywiozl. Cos ci sie niezle PO-krecilo i nie rozumiesz prostych oczywistych faktow. Podobnie jak USA nazwozilo kiedys Murzynow, wlasciwie to nie USA zwozilo bo jako panstwo wtedy nie istnialo. No ale ludzie zwozili na obecne ziemie USA i teraz USA daje Murzynom domy, samochody, awans, pozycje, urzedy... Wiec co sie sie czlowieku czepiasz b. rozsadnej wypowiedzi pt. "co mja robic" ? Z pewnosci tacy jak ty powinni na tych ludzi placic podatki i to duze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juror Re: co maja robić IP: *.aster.pl 19.03.10, 09:05 i po co pisać takie bzdury. lepiej w ogóle nie pisz, jak nie masz nic do powiedzenia. i jak w PL ma być dobrze - pijacy, nieuki, ciemnota, lenie i cwaniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itias Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 19:22 Groza. Ale również ze względu na przekaz artykułu. Bo według mnie, takie artykuły powinny ukazywać się dopiero wtedy, kiedy można zakończyć je epilogiem "szybkie ujęcie i skazanie napastnika". W przeciwnym razie tylko pokazują, że ktokolwiek to zrobił może czuć się bezkarny. "Więcej krwi i spermy" - motto współczesnych mediów, przykre lecz prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 20:05 > "szybkie ujęcie i skazanie napastnika". tak to tylko z napisami, kawałkiem blachy! Reszta ciągnie się latami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 20:38 Smutne,ale bardzo prawdziwe :( Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejr7 Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:23 Oto katolicka Polska XXI wieku.Według wielu rodaków "naród wybrany" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.10, 19:30 no cóż, ale ta rodzina na pewno w d... miała Kośćiół i jego przykaznia, więc czemu się czepiasz Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 19:41 ta rodzina jest ze wsi (114 osób) a w takich wsiach rządzi nie sołtys, a ksiądz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Glupi komentarz IP: 147.153.157.* 18.03.10, 19:51 I co to niby ma wspolnego z tym, ze Polska jest katolicka? Margines byl, jest, i bedzie. A co dobrego zrobili komunisci? Pozbawiali ludzi godnosci i szerzyli "kulture" marginesu poprzez wspieranie miernoty Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Glupi komentarz 18.03.10, 20:17 donosiciel robił to z powodów politycznych, obywatel robi to z powodów społecznych! Znaczy jak masz sąsiada, który kradnie, bije, pije - i donosisz, to nie jesteś donosicielem! Tylko obywatelem dbającym o siebie! Komuna to inna bajka, nie porównuj! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 20:38 katolicka Polska to ta pani kurator. i wielu innych, Jej podobnych - nawet jeśli nie chodzą do kościoła, zostali ukształtowani przez kulturę śródziemnomorską. katolicką Polską nie są ci pijacy, raczej śmieszne jest posądzanie ich o wiarę. katolicką Polską nie jesteś też Ty. katolik nie wykorzystuje takiej "okazji" do swoich uzewnętrznień. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 21:20 nie znasz przypadków pijanych sukienkowych, nie żartuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 21:04 Ee tam.... Plebs w każdym narodzie jest tak samo prymitywny.... Trzeba to tępić !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uhn i co to ma wspolnego z katolicyzmem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.03.10, 19:27 kutasie zlamany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutno & kaczo Re: i co to ma wspolnego z katolicyzmem... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.03.10, 20:01 A duzo, nawet i bardzo duzo... albowiem wiekszosc tych ludzi uwaza sie za katolikow i zalicza sie do katolikow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiddo5 Re: i co to ma wspolnego z katolicyzmem 18.03.10, 20:36 > kutasie zlamany? Tylko wierzacy i milosierni wierni wiedza jak sie do blizniego odezwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: katolicka Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.10, 19:34 a ja bym powiedziała, że wręcz przeciwnie - raczej modne dzisiaj wolne związki ("matki" Kacpra) i związek konkubencki (syna) nie mające nic wspólnego z Kościołem Odpowiedz Link Zgłoś
sugga Re: katolicka Polska 18.03.10, 20:00 tsuranni napisał: > w całej swojej okazałości szatańska na maksa.postprlowska bieda zbiera żniwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: katolicka Polska IP: *.piaseczno.robbo.pl 18.03.10, 20:25 buraku a skąd wiesz, że nie byli Świadkami Jehowy ?? ateistyczny młocie Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: katolicka Polska 18.03.10, 21:10 Świadkowie są potulni i trzymają się kupy, rozum to jak chcesz, muchy też się nie mylą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Brawo za celny komentarz IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 21:41 Profesora Senyszyn jest dumna. Może odpali parę ojrocentów nagrody. Masz również szansę na nominacje do tytułu Antykatola Roku czyli Niezłomnego Bojownika z Zaściankowością i Ciemnogrodem. Tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: katolicka Polska IP: 83.3.10.* 19.03.10, 11:02 Głupiś i tyle. Wyjatkowo jestem uczulony na takich jak ty, którzy tylko jedno potrafia napisać. Jeśli mówisz juz o Polsce, to jest to Polska PEGEEROWSKA - czyli pokomunistyczna. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.B Re: katolicka Polska IP: 212.160.172.* 23.03.10, 13:06 Skąd wiesz? W kościele raczej wódy nie mozna kupić, więc tam pewnie nie chodzili. A to, że ponad 90% Polaków deklaruje się jako katolicy o niczym nie świadczy, skoro do koscioła regularnie chodzi tylko ponad 40%. To tak, jakby ktos w ankiecie podał, że jest murarzem, ale w życiu niczego budował i nie wie co to cegła i zaprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Smarek Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 19:28 Trzeci świat i wtórny analfabetyzm. Jestem przerażony... Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:32 "Nie można zabierać dzieci z biednych rodzin.Rodzina jest najważniejsza. ".Takie wrzaski dominowały 2 tygodnie temu w gazetach.Gdyby tej "rodzince " zabrali dziecko to byłby tylko wrzask nawiedzonych demokratów, a tak to jest zabita kobieta.Niektórzy nie mogą pojąć że na świecie są źli ludzie..Ludzie przejrzyjcie na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dery Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.tktelekom.pl 18.03.10, 20:10 Ubogi umysłowo człowieku,umiesz odrożnić biedę od alkoholizmu? Żal mi jest ciebie a szczegolnie twoich bliskich o ile jeszcze z tobą mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.chello.pl 18.03.10, 21:07 W naszym pięknym kraju bieda nader rzadko jest rozłączna z alkoholizmem, zauważ. A jeśli dzieci chodzą zaniedbane, brudne i głodne, to mnie jest obojętne, czy rodzice chleją, czy tylko siedzą przed tv i dłubią w nosie. Trzeba im zapewnić godne warunki, ergo zabrać z tego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Cóż za prymitywne 18.03.10, 21:49 podejście do biedy? Nie istnieje koleralcja pomiedzy alkoholizmem a biedą. Akoholizm zdarza się zarówno w biednych jak i bogatych rodzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Mol Re: Cóż za prymitywne IP: *.chello.pl 18.03.10, 22:34 No i co z tego? Mój dziadek lubił się nabzdręgolić na wesoło, jak wracał późno to babka go wywalała z domu bo jej nie dawał spać, szedł wtedy do knajp albo do kolegów. Nikogo nie bił, zarabiał dobrze, pił za swoje. Mama skończyła studia, dziadka wspomina bardzo dobrze, pół miasta też. I co, mieli mu dziecko odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Cóż za prymitywne IP: *.chello.pl 18.03.10, 23:34 Tak jak pisze Ala Mol - alkoholizm to nie powód, żeby zabierać dzieci, ale zaniedbanie. Czasy biednych i szlachetnych Stasi Brzeskich to XIXwiecze, a i to legendy. Biedne rodziny na ogół dlatego są biedne, że chleją, palą byle co i nie wiadomo co jeszcze, a do roboty chętnych nie ma. Nie mieszkam na zamkniętym osiedlu i widzę, jak to wygląda, zwłaszcza że naprzeciwko domu mam świetlicę dla dzieci z takich rodzin. Wiecznie głodne, wiecznie źle ubrane, wiecznie niedouczone. To nie są dzieci bogatych alkoholików, to są dzieci tych biedaków, nad którymi się cały socjal tego kraju pochyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops na ciebie tez znajdę paragraf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 21:23 i ci dzieci zabiorę- czekam tylko na ustawę Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr bo nie mozna 18.03.10, 21:46 mylisz biedę z patologią. Najwyrazniej nie potrafisz czytać prostych tekstow ze zrozumieniem. Masz uposledzaną percepcję rzeczywistości. Gdyby nie to że najwyraźniej jesteś uposledzona uznał bym ciebie za głupią. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:37 to są własnie owi "najsłabsi", których wg wszelkiej maści socjalistów trzeba chronić i rozdawać socjal. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 19:43 "Wsi spokojna, wsi wesoła", tiaaa, bardzo wesoła. Taki czarny humor. I tylko zamordowanej żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponuro & kaczo Re: wole socjalistow nizli prostomyslnych glupkow! IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 18.03.10, 19:59 "to są własnie owi "najsłabsi", których wg wszelkiej maści socjalistów trzeba chronić i rozdawać socjal." Panstwo musi umiec radzic sobie takze i z tego pokroju ludzmi... i zwykle lepiej jest (jednak) wybierac taktyke "najmniejszego zla"! Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 [...] 18.03.10, 19:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.03.10, 19:40 Polska B wygląda dzisiaj dokładnie tak, jak w filmie "Dom zły". Tylko, że ten film mówi o latach 80. i o wiosce pod Krosnem. A Polska B i C nie jest na żadnej ścianie wschodniej, ona zaczyna się już 30 km od Wrocławia, za Środą Śląską, Oleśnicą, Strzelinem, Miliczem. I takie historie tam się zdarzają. Zapijaczone rodziny żyjące wyłącznie z zasiłków i rent rolniczych. Utrzymujmemy z podatków całe wioski, które wcale nie wyglądają jak Wilkowyje czy Złotopolice tylko jak dom Dziabasa. Warto obejrzeć ten film, polecam. Wyrazy współczucia i uznania dla rodziny kobiety, która chciała być tylko sumienna w swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.zax.pl 19.03.10, 00:01 Te wioski, nawet przez podatki zawarte w papierosach i alkoholu utrzymują ponad 3,1 mln budżetóki, czy w zdecydowanej większości: nierobó, pasożytów i szkodników. Min: rolnik który orze pole, doi krowy, utrzymuje tych pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENNA Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 19.03.10, 00:13 A masz pojecie ile kosztuje państwo polskie profilaktyka i leczenie alkoholikow i palaczy...........akcyza tego nie pokryje zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Nie bredź, a poczytaj rocznik statystyczny IP: *.zax.pl 19.03.10, 00:28 W 2008 roku region poland (bo nasze państwo to UE) zebrał akcyzy i VAT-u od tytoniu ponad 21 mld zł (za alkoholm niewiele mniej) -cały budżet Nar.Fund.Zdrowia to było 40 kilka mlb zł. Na leczenie chorób spowodowanych nikotyna pewnie poszło 1-2 mld zł... Nie kłam! Cycu całe zło i nędza jest przez marnotrastwo polandu, przez pbiurokracjęasożytniczą (ponad 3100 tys. zatrudnionych w budztówce) Lepiej byłoby 2/3 budżetówki zwolnić i płacić im pensję netto jako dożywotni zasiłek od stanu obecnego. Bo przynajmniej zaoszczędzonoby wydatków na biura, telefonyn itp, oraz nie mogliby normalnym ludziom przeszkadzać w pracy i życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzetowiec Re: Nie bredź, a poczytaj rocznik statystyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 07:59 Przecież na wsi ludzie też pracują w budżetówce. Wszędzie jest urząd gminy który ma po kilka, kilkanaście niepotrzebnych wydziałów. Do tego starostwo z przyległymi jednostkami. Z tymi rolnikami utrzymującycmi nas to chrzanisz głupoty, alkoholicy na wsiach nie produkują od dawna niczego, ziemię przepisali za rentę i teraz mieszkają w poniemieckich zrujnowanych domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teraz Re: Nie bredź, a poczytaj rocznik statystyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 13:50 Chłopie tereny poniemieckie to 1/3 Polski -gdzie Ci ludzie w zrujnowanych poniemieckiech domach? Na wsi większośc ludzi ciężko pracuje, albo w gorpodarstwach rolnych aLBO PO BUDOWACH. A i najbogatsi mieszkają na wsi: bo willi ani pałaców nie ma między blokami miast. Lepszy jest menel (i ze wsi i z miasta) od pasozyta-urzędnika, bo tańszy w utrzymaniu i nie przeszkadza innym żyć. Wszyscy INNI utrzymują pasożytów z biurokracji. Ale do czasu: dług polski to już ponad 715 mld zł -zbliża się dzień bankructwa - a wtedy pasożyty z urzędów zakwiczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 [...] 18.03.10, 19:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turikke moze by tak ciut odpowiedzialnosci dziennikarskiej IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 18.03.10, 19:47 we wiosce 113 mieszkancow, osoba prosi niepodawanie nazwiska, a wy podajecie imie, inicjal nazwiska i inne szczegoly typu - mieszka dwa domy za Wiktorami. a pozniej dziennikarze narzekaja ze od hien ich sie wyzywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: moze by tak ciut odpowiedzialnosci dziennikar IP: *.chello.pl 18.03.10, 20:54 Gość portalu: turikke napisał(a): > we wiosce 113 mieszkancow, osoba prosi niepodawanie nazwiska, a wy podajecie > imie, inicjal nazwiska i inne szczegoly typu - mieszka dwa domy za Wiktorami. a > pozniej dziennikarze narzekaja ze od hien ich sie wyzywa? W tej wiosce i tak wszyscy wiedzą, kim jest ta pani skoro sama powiedziała, że jej syn uznał dziecko. Myślę, że nie chciała podawać nazwiska szerszej publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
dddupa Tak się cieszę, że utrzymuję całe to gówno... 18.03.10, 19:54 wyrazy wdzięczności dla państwa polskiego, że pieniądze które zarabiam przekazuje na takie ścierwo, od razu mi lepiej. Cała rodzina na garnuszku państwa, nawet jednej uczciwie pracującej osoby, natomiast wszyscy jak jeden mąż chlają na potęgę. Polityka socjalna to jest to, w ogóle socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
krzak164 Nie denerwuj się tak, bo wylewu dostaniesz i Twoja 18.03.10, 20:27 rodzina nie będzie miała za co żyć. Smutne to, że ludzie całe życie potrafia tylko chlać, brac zapomogi i marudzić jak Kiepski: w moim zawodzie w Polsce pracy dla mnie nie ma !! Ja mieszkałem w Wałbrzychu w takiej kamienicy, gdzie na 12 mieszkań w 2 się pracowało, a reszta renty, bezrobotne, etc. A w budynku obok nikt nie pracował. Od rana chlali, i spędzali dni w świeżym powietrzu gdzie normalne słowo było przerywnikiem dla urw... I im się należało, bo oni biedni byli, ale na fajki i nalewki zawsze mieli. W sklepie na zeszyt brali, a jak kasa przyszła to święto i pijani tańczyli na podwórku. Nic mnie już nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: Nie denerwuj się tak, bo wylewu dostaniesz i 18.03.10, 23:18 Konstruktywnie zagospodarować czas ludzi ... bez pracy też trzeba i umieć. Tego powinno się Polaków uczyć już od przedszkola. Idą czasy "wielkiego odpoczywania". Coraz więcej ludzi będzie sobie tylko odpoczywało, bo do roboty będą maszyny, automaty i traktory. Dziwię się, że tyle ludzkiej energii nie jest do tej pory sensownie zagospodarowanej wiec dlatego jest ona przez ludzi zużywana dowolnie ... na pijaństwo czy pogrążanie się w smutkach, bólach lub żalach. Tak działa ludzki mózg zawsze musi coś ("sensownego")robić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bd Re: Nie denerwuj się tak, bo wylewu dostaniesz i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 08:00 krzak164, masz rację, tak jest nie tylko w Wałbrzychu, są całe miasta i wioski które tak wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
sugga Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 19:58 Starszna dzicz.Jakos nie chce mi sie wierzyc w niewinnosc tej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo' [...] IP: *.zax.pl 18.03.10, 22:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erty Re: zabic squrviela bez skrupulow! IP: *.mgsp.pl 18.03.10, 20:01 > polska rzeczywistosc. Pijane chlopstwo, pijane matki dzieci, pijana > wies! biedna wieś pijana, ale bogate miasto nie lepsze. zabiegane za pieniądzem też, więcej nas w Ikeach niż z własnymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
malakas Re: zabic squrviela bez skrupulow! 18.03.10, 20:26 Ide o zakład, że w nastąpi teraz seria napadów na kuratorów. I tylko czekać aż "opinia publiczna" zacznie się domagać, żeby KK tak zmienić, aby za zabójstwo kuratora sąd musiałby z automatu dawać dożywocie bez możliwości ubiegania się o wcześniejsze zwolnienie. TV rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: zabic squrviela bez skrupulow! IP: 80.50.54.* 18.03.10, 20:37 złapać i zabić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renegat Re: zabic squrviela bez skrupulow! IP: *.skierniewice.vectranet.pl 18.03.10, 21:25 obyś człowieku nie miał racji. Jak widac ostatnie czasy pokazuja że nasze społeczeństwo nadal walczy z systemem a nawt mam wrażenie ze bardziej niz za komuny, czego pokłosiem są z pewnością lepsze prawa sprawcy a nizeli ofiary. Najpierw napadli na policjanta i zabili, teraz zabili kuratora sądowego, kto bedzie nastepny??? drżyjcie prokuratorzy i sędziowie, gdy ponosicie w dużej mierze odpowiedzialność za taką bezkarność przestępców wyszukując dla nich nałagodniesze wymiary kar. Tylko wy coś mozecie z tym zrobić i was nadzieja. może takie wydazenia obudzą w nas ducha solidarności obywatelskiej tylko czemu muszą płacić za to, przez całe życie dzieci tego zabitego policjanta i dziecko kuratorki, które wychowujac sie bez jednego z rodziców będą okaleczone emocjonalnie do końca życia. JEZELI NIE OBUDZIMY W SOBIE OBYWATELA TO BĘDZIEMY SIE KRYĆ W ZARYGLOWANYCH DOMACH I MIESZKANIACH CZEKAJĄC W TRWODZE CZY CZASEM JAKIŚ ZWYRODNIALEC W AMOKU ALKOHOLOWO NARKOTYKOWYM NIE PRZYJDZIE NAS MORDOWAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesss Re: zabic squrviela bez skrupulow! IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 23:31 Bo Polska to chory kraj. I rzeczywiście obudzenia obywateli - tych prawdziwych Obywateli - tu potrzeba. Bo właśnie Obywateli komunizm i postkomunizm zabił bardzo skutecznie. Dzięki tej kastracji obywatelskiej mamy teraz to co mamy - a widać to bardzo w wpisach na forach gazety czy onetu. Syf, wręcz megasyf. Odpowiedz Link Zgłoś
klej.do.tapet Re: zabic squrviela bez skrupulow! 18.03.10, 20:40 Nie chrzań głupot, co tu porównywać? Patologię do ludzi ciężko pracujących na utrzymanie dzieci? Moja mama była ciągle na dyżurach żeby nam niczego nie brakowało, chyba nie potrafiłabym się aż tak poświęcać. Jak słyszę te durne frazesy o "zaniedbywaniu dzieci przez goniących za kasą rodziców" to mi się robi słabo. Przepijający lewe renty bardzo dzieci kochają, przecież spędzają z nimi mnóstwo czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Czy dziennikarz to idita czy skończony sk...syn ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.10, 10:25 W mieszkaniu brud jest taki, że ślad zostaje, jak się palcem po szybce na meblach przejedzie - opowiada babcia Kacpra, Janina K. (prosi, by nie podawać nazwiska). Mieszka dwa domu za Wiktorami. Trzeba przyznać że się gość spisał i nazwiska nie podał. Gdybym ja miał cokolwiek powidzieć anonimowo dziennikarzowi to się dwa razy w głowę przed tym puknę Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara_bartozi Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 20:10 Jestem kuratorem co prawda dla osób dorosłych ale tez znajduje sie w roznych miejscach.....i powiem tak moze to da komus do myslenia ze wykonujemy prace podobna do policji (wywiady,kontrola) a nie mamy żadnych możliwości obrony......ani munduru, nasza obrona sa uciekajace nogi.....a policja ma chociazby palke...szkoda slów D Odpowiedz Link Zgłoś
malakas Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w 18.03.10, 20:34 Kto Ci broni nosić pałkę? Zresztą nie słyszałem aby bycie kuratorem było obowiązkowe. Raczej sobie tak dorabiają różni aplikanci i inny narybek. Przecież nie za darmo. Większość jednak ma dystans do tego co robi. dagmara_bartozi napisała: > Jestem kuratorem co prawda dla osób dorosłych ale tez znajduje sie w > roznych miejscach.....i powiem tak moze to da komus do myslenia ze > wykonujemy prace podobna do policji (wywiady,kontrola) a nie mamy > żadnych możliwości obrony......ani munduru, nasza obrona sa > uciekajace nogi.....a policja ma chociazby palke...szkoda slów D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesss Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 23:05 Dorabiają sobie? Narybek? Dystans powiadasz ma? Znaczy olewa tą robotę i po prostu ją odpier..., że tak to ujmę? I później rzeczywiście z takiej roboty g... jest. Ta babka chciała coś zrobić pozytywnego. Chciała jakoś działać. Naiwnie? Pewnie tak ale chciała. I przez takich jak Ty buraków, została zabita. Bo przez takich jak Ty buraków mamy to co mamy w tym chorym kraju. Pewnie też uważasz, że zadzwonić po psiarnię jak kogoś okradają to donosicielstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENNA Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 18.03.10, 23:47 po pierwsze nie kazdy jest spolecznym kuratorem.........a po drugie Ty w ogole czlowieku wiesz jakie to sa kwoty????i na czym tu maja dorobic????55 zł za dozór albo i mniej...a czasem jedziesz kilka kilometrow pare razy i jeszcze ktos ci posle pare....a TY masz nosic palke????a masz do tego kodeksowy zapis????co Ty gosciu mowisz, poznaj realia pozniej pisz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manio Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.10, 21:13 Panie kuratorze tomoze czas odpowiedzieć sobie dlaczego macie tylu wrogów w społeczeństwie przecierz wy zawsze pomagacie. "co teludzie chcą"? bardzo dziwne ze "gryzą rękę która ich karmi" jak długo bedziecie pisać bzdury do sądów tak długo będziecie uprawiać lekkoatletukę. (miałem okazje porozmawiać z p kurator). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SENNA Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 18.03.10, 23:53 Bzdury do sądow? wrogow? no jasne ze dla skazanego jestesmy wrogami, bo jak mamy nie byc skoro wykonujemy wyrok i zawracamy mu glowe....i cos chcemy....ale pamietaj gosciu ze dzialamy na zlecenie Sądów a nie swojego widzi mi sie, takie pitolenie,bzdury piszemy, gosciu piszemy obiektywnie a ze skazany czy jakas patologia widzi inaczej rzeczywistosc przykre............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo cycu kradzież dzieci jest plugawym zajęciem IP: *.zax.pl 19.03.10, 00:16 W artykule nie ma słowa aby dziecko było głodzone, maltretowane czy wykorzystywane. A jeśli nie było to czego tam szuka urzędnik polskiej prowincji UE? Pewnie chce ukraść biednym ludziom dziecko. A alkohol nie jest w polandzie zakazany, poland wielkie miliardy zł rabuje od ludzi kupujących alkohol. Od XIX wieku kidnaping, kradzież dzieci jest zakazany przez konwencje międzynarodowe tak jak handel niewolnikami itp. I to pod karą śmierci. Lepszy menel od urzędnika: dla pracujących obywateli jest tańszy od urzędnika i nie przeszkadza, nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manio Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.10, 09:49 w takim razie odpowiedz mi na pytanie: z kąd wzieło się w śądzie rodzinnym oczerniające mnie pismo z mopsu nigdy nawet nie spotkałem owej kobiety i nawet nie mieszkam na terenie miasta podlegajacemu temu urzędowi , paszkwil ten był głównym dowodem przeciwko mnie powiedz jeszcze dlaczego kuratorzy nie opisują dla sadu całej treści wywiadu tulko to co im się podoba przecierz to sąd ma decydować a nie kurator co jest ważne anie fabrykujący dowody ktosie w moim przypadku mam zamiar pozwać panią z mopsu o zniesławienie a do prokuratury złożyć doniesienie o poswiadzceniu nieprawdy i jezeli to będzie mazliwe za fałszywe zeznania (to rownierz dotuczy kuratorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany gapa Re: zabic squrviela bez skrupulow! IP: 188.33.100.* 18.03.10, 20:11 chyba jestes zwolennikiem pisu, bo to co piszesz nie nalezy do "polityki milosci" Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie wyszła 18.03.10, 20:11 Tragedia wielka. Ja jednak, nie ujmujac wagi calemu wydarzeniu, o czyms innym. Mianowicie, tekst zostal napisany tak, ze w koncu nic nie rozumiem - czy ta kobieta na zdjeciu, to owa "35 letnia matka"? Po drugie, czy ta 35 latka ma rowniez 33 letniego syna? Jezyk tego artykulu jest naprawde nieporadny, bo tak czy inaczej tego typu watpliwosci nie powinny sie zrodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesss Re: Kuratorka weszła niezapowiedziana i już nie w IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 22:50 Szkoda, że przeczytać podpisu pod zdjęciem nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kuratorka weszła IP: 210.8.175.* 22.03.10, 02:00 Joanno zgadzam sie z Toba, tekst jest tak nieporadny jak mozna byc reporterem z takimi "zdolnosciami" trzeba sie naprawde dobrze zastanowic zeby to wszystko zrozumiec. Pozatym bardzo madre - cyt: "Janina K (prosi by nie podawac nazwiska) mieszka dwa domu za Wiktorami. Brawo szkoda ze nie ma rysopisu i nr. tel. (jesli oczywiscie posiada) Ba - dwa domu - myslalam ze sa dwa domy! nastepne cyt. "Pomagala corce, chciala od nas chciala wziac psa" Czy tego nikt nie czyta w tej gazecie zanim puszcza do druku?? Oczywiscie bledy sie zdarzaja (nam dyskutujacym jest o nie b. latwo) ale gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś