Dodaj do ulubionych

Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z Ry...

26.03.10, 07:33
chyba za darmo, nie wiem gdzie mpk widzi te zyski, w nocnym nikt nie
kasuje biletów !
autobusy sa napchane jak puszki z sardelami, nawet jak jakas
kontrola odważyła by sie na sprawdzenie biletów i konfrontacje z
kilkudziesięcioma pijanymi młodymi ludzmi ... przeciez wiemy jaki
bylby final , szybki wpier*ol
samo przepchniecie sie w nocnym z jednego konca na drugi jest
nierealne,czasem cięzko wysiąść na własnym przystanku
no chyba że w ramach kontroli robiliby wszystkim wysiadke w asyscie
grupy prewencji w wojennym runsztunku.
Obserwuj wątek
    • Gość: vpower Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.lanet.net.pl 26.03.10, 07:41
      Popieram post wyżej
      • Gość: ola Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: 94.42.104.* 26.03.10, 11:30
        Wszystkie przystanki powinny byc na zadanie, zarowno w dzien jak i w nocy, w UK tak jest i wszystko jest super
    • Gość: mła Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.magma-net.pl 26.03.10, 07:52
      czesc osob jednak szla prosto z pociagu na autobus, gdzie teraz beda
      mogli wsiadac? moze na Pilsudkiego jakis przystanek? tylko czy osoba
      z walizka wejdzie do nocnego autobusu ktory wczesniej zabierze
      pijakow?
      zastanwiam sie o co w tym chodzi - bo nie o pieniadze, mpk nie
      zarobi nic na tej zmianie, ani jednej złotoweczki i to chyba dziecko
      z pierwszej kalsy podstawowki wie,
      kierowcy beda sie jeszcze bardziej bali jezdzic z pijana i nacpana
      chołota, a ci ktorzy maja te pare zlotych i szacunek dla siebi,
      dalej sie zloza na jakas taxi rybe i wroca jak ludzie do domu zeby z
      menelstwem sie nie sciskac w smrodzie i chamstwie:)
      gorzej z ludzmi naprawde biednymi, ktorzy musza korzystac z nocnych
      z roznych powodow,
      poza tym chyba na tym przystanku przydalby sie patrol policji
      nieustajacy, bo sobie nie wyobrazam tego inaczej, tyle pijanej
      mlodziezy w jednym miejscu
      jak oni to planuja nie biorac czynnika ludzkiego pod uwage, w mpk
      pewnie nie ma socjologa czy atropologa ale w tym calym
      stowarzyszeniu? powinni sie postrac o kogos takiego! jak mozna
      udawac ze to tylko o kase chodzi o o wygode pasazerow? pasezerowie
      czyli guufniarze pod wplywem w tym wypadku
      no a jak nie o kase i nie o dobro pasazerow to moze o WYBORY?
      gawiedz po 18 roku zycia to tez glosy wyborcow:))
      • Gość: ivan Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.lanet.net.pl 26.03.10, 08:32
        Jedyni normalni to ludzie jadfący do pracy i ci z dworca
        (przyjezdni) a żule z nocnych klubów to i tak za darmola jeżdzą - to
        gdzie ten zarobek ? . Dewastowane autobusy zas...e przystanki to
        codzienność i jeszcze bezdomni co mają gdzie się przekimać . Teraz
        wszystkie linie były o jednej godz na dworcu a teraz trzeba będzie
        biegać po mieśćie - bomba ,
      • Gość: mmm Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: 188.33.30.* 26.03.10, 10:09
        Super to w nocy nie wydostaniemy się z dworca ani na niego nie
        dotrzemy z Dominikańskiego z walizami na dworzec z buta-brawo za
        pomysły.Nobla dać pomysłodawcy!!!!!! Przez tyle lat jeździły autobusy
        co godzinę i nikt nie narzekał, a kiedy w weekendy dla pijaków
        biednych studenciaków, którzy biletów nie kasują uruchomiono je
        częściej to jeszcze przystanki im przestawiają. Najwięcej tego
        pijaństwa jedzie w stronę pl. Grunwaldzkiego,a przecież z Rynku jest
        blisko - jakiś spacerek.
        Może by ktoś pomyślał o normalnych ludziach chcących się dostać do
        lub z pracy albo z/na pociąg.
        • Gość: nubo debile forumowi IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.10, 10:24
          Przecież przystanek na dworcu nie zostanie zlikwidowany! Przystanek zostanie,
          zlikwidowana zostanie pętla - wiecie, co to jest PĘTLA?

• Gość: J Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.joanitow.finemedia.pl 26.03.10, 10:34
          Debilny pomysł miałem dwa razy przyjemność podróżować z pijaną bracią
          studencką.Powiedziałem nigdy więcej wolę zapłacić za taksówkę.Dziwne są władze
          MPK w dzień zabiera się autobusy w nocy dla pijanej trzody się dokłada.Jak ta
          biedna młodzież roz...kilka autobusów to może do śmiesznej dyrekcji dojdzie,że
          to głupi pomysł.Już to widzę ja pijacy kupują bilety.Może zwiększycie ilość
          kursów w dzień a nie w nocy.
        • Gość: Tomek, student Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: 217.98.242.* 26.03.10, 11:24
          sorry, ale zachowujecie sie jak zgredy - "biedne studenciaki"? :/ wy, "normalni ludzie", nie studiowaliscie przed rozpoczeciem pracy? tez od czasu do czasu jezdze nocnymi i nie usiawdczylem jakis aktow wandalizmu czy agresji, tak jak ktos wspomnial, wszyscy przysypiaja zmeczeni po imprezach. co do przenoszenia pentli to mimo wszystko jak dla mnie na dworcu jest ok, zawsze mozna tam innym nocnym podjechac
          • Gość: rth Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.magma-net.pl 26.03.10, 21:30
            jaki student taka pętla
      • Gość: .A Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.10, 10:39
        1) W autobudach nocnych nie jeżdżą tylko "guufniarze pod wpływem"- ja
        gówniarą nie jestem i jeżdzę nocnym praktycznie zawsze trzeżwa a wracam
        z imprezy.
        2) Mam do siebie szacunek ale niestety- mieszkam w takim miejscu że
        zamówienie w nocy taksówki, nawet ryby do dla mnie po prostu za duży
        wydatek i wolę pojechać tym nocnym za 1,40 albo i mniej bo jeżdżę na
        kartę niż płacić 40zł za taksę.
        3) Nie wiem po co ta pętla na dominikańskim czy Kazimierza. Wydaje mi
        się ze bezpieczniej dla kierowców będzie jeśli postoje będą na dworcu bo
        tam nie ma tylu pijanych ludzi którzy stanowią zagrożenie. Ile było
        sytuacji że czepiali się kierowcy że za wolno jedzie, że trzęsie, że coś
        tam. Jeszcze gorzej będzie na takiej nowej pętli "bo przeciez to zawsze
        był przystanek więc dlaczego nie jedziemy, panie kierowco?" albo trochę
        brutalniej.
        4) oszczędności to trzeba szukać poprzez kontrolę biletów a nie zmiany
        tras. Co z tego że autobus pojedzie szybciej bo wszystkie przystanki
        będą nż skoro i tak na pętli postoi te swoje kilkanaście minut? To
        miałoby sens gdyby autobusy kursowały częściej. A poza tym- już
        wyobrażam sobie te reakcje pijanych ludzi którzy nie wysiądą na swoim
        przystanku bo nie wcisnęli przycisku. Będą mieć pretensje do kierowcy,
        bo przecież nie do siebie. Doskonale też wiem że dwóch kontrolerów sobie
        nie poradzi w nocnym autobusie bo zostaną w najlepszym wypadku
        zignorowani. Więc może należy zrobić coś co pozwoli na skuteczną
        kontrolę (straz miejska niech asystuje czy coś)i tu szukać strumienia
        pieniędzy?
    • Gość: nocny Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 08:05
      Jak będą stawać na Kazimierza Wielkiego to juz współczuję wszystkim
      kierowcom co tamtędy będą w nocy przejeżdżać. Watahy przebiegające
      ulicę i przeskakujące ogrodzenie przy torach, żeby zdążyć, oh yeah!
      Poza tym nie wszystkie knajpy są przecież w Rynku. Jak ktoś jest
      debilem i nie wie jaki jest rozkład jazdy nocnych ani gdzie jest
      jego przystanek, jest tak nagrzany, że nie jest w stanie dojść do
      PKS (chociaż wystarczy do Arkad) to niech cierpi i wyda kasę na
      taksówkę.
      A zysk żaden, absolutnie nikt w nocnych biletów nie kasuje.
      • wrzalik Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z 26.03.10, 09:01
        Ja kasuje.
        • Gość: ozg Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 10:29
          i ja, i ja!
      • tbernard Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z 26.03.10, 11:19
        > A zysk żaden, absolutnie nikt w nocnych biletów nie kasuje.

Sporo ma bilety okresowe ważne na liniach nocnych. Wśród nich z pewnością nikt
        nie kasuje, bo nie musi. Co do tych którzy powinni skasować, to zapewne trochę
        uczciwych się znajdzie, nie ma co mierzyć wszystkich swoją miarą.
    • wrzalik Żal się robi jak was słucham 26.03.10, 09:00
      Sorry, ale pier... jak potrzaskani. Można zarobić na nocnych, tylko trzeba to
      zrobić systemowo: więcej autobusów (mniej zatłoczone), więcej kanarów,
      wystarczy, że będą jeździć przez dwa, trzy przystanki od Rynku, albo
      kontrolować, czy ludzie mają bilet już po wejściu do autobusu na pętli
      (zakładam, że autobus będzie tam stał kilka minut). Razem z kanarami na pętli
      stoi patrol policji, kto nie ma biletu, nie jedzie, a i na karach można nieźle
      zarobić.
      Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł, po co wyrzucać kasę na taryfę?
    • garym Każdy autobus powinien mieć nagłośnienie... 26.03.10, 09:09
      ... i swojego DJ'a . Wtedy to i chętni po 10- 20 zł by się znaleźli, byle by
      jak najdłużej impreza trwała
    • malyzna Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z Ry... 26.03.10, 09:10
      przytoczony powyzej argumenty sa jak najbardziej prawdziwe - ani zarobku (bo
      jesli bilety maja, to jakies studenckie, miesieczne, wiec i tak nie kupia, a
      jak nie maja, to tym bardziej), ani logiki (wypowiedz nt. podroznych z dworca
      - calkowiecie popieram), poza tym to nie jest kwestia kasy czy szybkosci jazdy
      ale przede wszystkim bezpieczenstwa - jesli ktos decyduje sie na taksowke, to
      wlasnie dlatego, zeby nie byz obrazana, zaczepiana i dojechac pod sam dom, w
      ostatecznosci poprosic kierowce o poczekanie az wejdzie sie do bramy.
      i zadne usprawnienia ze strony mpk tego nie zmienia, moga co najwyzej obciazyc
      budzet miasta.
    • Gość: gaax W nocnych są kontrole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 09:13
      i to bardzo często. Wracam nocnymi kilka razy w tygodniu i w większości
      przypadków jest kontrola. Nie ma mowy o żadnych awanturach - z kontrolerami
      chodzi policjant.
    • zbycho_z_bogdanca Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z 26.03.10, 09:42
      A jak zachęcić do korzystania z dziennych?
    • Gość: semafor Podobno pętla ma być przy fontannie.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.10, 09:48
      Aby niektórzy przed jazdą mogli ochłonąć w zimnej wodzie .
    • lasart75 Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z Ry... 26.03.10, 10:28
      OOOO widzę że wybory się zbliżają wielkimi krokami....
    • kb6 Autobus nocny Rynek - Pereca 26.03.10, 10:30
      A ja bym chciała, żeby jeździł wreszcie jakiś nocny autobus z Rynku do Pereca. Często wracam z pracy właśnie w nocy i muszę iść pieszo do Legionów, co wcale nie jest przyjemne i bezpieczne właśnie ze względu na imprezowiczów.
      • silic Ale jest 251. 26.03.10, 10:51
        Z dominikańskiego lub arkad czyli rzut beretem od rynku.
        • Gość: kb6 Re: Ale jest 251. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.10, 19:44
          Do Dominikańskiego lub do arkad prawie taka sama droga jak do Legionów.
    • franz.jaeger 1920? Yes yes yes wysiadka pod pręgierzem 26.03.10, 10:58
      W 1920 był taki tłok i ruch samochodowy na rynku że szok. Można znaleźć zdjęcie
      na którym widac sygnalizację świetlną rozwieszoną pomiędzy budynkiem poczty w
      Rynku a kamienica visavis na Oławskiej (Lektor chyba). Pod spodem tramwaje,
      auta, motory, ludzie.

To było 90 lat temu więc pomysł by na Rynek jakikolwiek ruch wrócił - w tym
      zorganizowany specjalny transport miejski - jest super dobry
      • nastyyy Re: 1920? Yes yes yes wysiadka pod pręgierzem 26.03.10, 11:05
        Nikt nie kasuje, bo jest taki tłok, że się nie da.. Ale pamiętajcie, że sporo
        osób ma bilety miesięczne, a część jest po prostu uczciwa i kasuje. Pytanie -
        jaka jest usługa MPK, skoro w autobusie jedzie 2 razy więcej osób, niż normalnie
        się mieści?

Niestety, kupowanie biletów u kierowcy strasznie przedłużyłoby trasę, ale gdyby
        jeździły częściej autobusy może kontrolerzy mieliby jak się przecisnąć między
        jadącymi i skontrolować bilety? Na pewno byłby niezły zysk..
    • Gość: inc. Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 11:02
      ide o zakład że większośc piszących tu maruderów nie jeździ nocnymi
      ale wszystko wie najlepiej. Ja mam to oszczęście że moje linie 247 i
      257 odjeżdżaja z przystanku przy Ruskiej wiec na żadne dworce
      chodzić nie muszę. mam jednak znajomych, którzy nie mają jak wrócic
      nocnym bo musza iśc własnie gdzieś w okolice dworca, arkad czy placu
      legionów. Samemu średnio się tak chodzi po mieście nocą więc
      wybierają taksę. Jednak Ci których taksa wyniesie 40 - 50 zł zawsze
      jada nocnym.
      osobiście jeszcze NIGDY nie zdarzyło mie się nic nieprzyjmnego w
      nocnym autobusie. Jezdże nimi już z 10 lat (wczesniej to nocne
      tramwaje królowały) i tylko raz była sytuacja że ktoś puścił
      niekontrolowanego pawia :) Ogólnie jest w miare spokojnie, większośc
      śpi. Przystanki na żądanie są kiepskim pomysłem bo własnie przez to
      przysypianie mozna zajechać w dziwne miejsca a tak to kolejne
      postoje autobusu zawsze troche ludzi wybudzają.
      Petla przy placu dominikańskim może być całkiem ok.
      • the_sound_of_silence inc. ma rację! BARDZO dobry pomysł :) 26.03.10, 11:53
        Ja muszę wydać na taksówkę 30-40 zł (zależy skąd biorę). Kiedyś wracałam nocnymi
        nawet 3-4 razy w tygodniu, także to wydatek nie na miarę mojego budżetu.
        Pomysł BARDZO przypadł mi do gustu, bo w przeciwieństwie do ludzi którzy mają
        przystanek pod heliosem, ja muszę drałować na orląt/pod łykend/na pks do mojego
        249. I na ogół chodzę sama, bo właściwie nikt z ludzi, z którymi się spotykam,
        nie mieszka na południu miasta. Od 7 lat regularnie upowszechniam piesze
        wycieczki po mieście nocą, samotne i jakoś udało mi się uniknąć nieprzyjemnych
        sytuacji. Zresztą: w autobusach raczej też jest spokojnie. Rzadko trafia się
        ktoś, kto traci nad sobą kontrolę więc jest raczej bezpiecznie.
        Rzeczywiście, kiedyś często nie kasowałam biletu, próbowałam wręcz zaoszczędzić
        na miesięcznych (to wynikało też z frustracji 113 i ówczesnego 112 - zawsze
        spoźnionych, przełądowanych, urągających idei miasta z komfortową komunikacją
        miejską), ale odkąd mpk jeżdżę od święta, zawsze kasuję! Tym bardziej w nocnych,
        gdzie są ekipy kanarów z gliniarzami :)
        zysk będzie, a taksiarze może wreszcie obniżą stawki.

• Gość: pikpok25 Re: Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z IP: 78.8.250.* 26.03.10, 11:27
      zatrudnijcie do każdego autobusu ochroniarza na stałe, niech pilnuje porządku i sprawdza bilety. Tak jest np. w Czestochowie.
      Wystarczy że kilka osób skasuje bilet i już będzie na jego pensje (teraz bilet kasuje może 10% osób).
    • Gość: gaax Tak, bo my studenci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:18
      To nic nie robimy tylko rzygamy pod siebie i sramy gdzie popadnie. Oczywiście
      nie zarabiamy pieniędzy, tylko kradniemy albo żyjemy na utrzymaniu bogatych
      rodziców, którzy dają nam pieniądze, wiedząc że wydajemy je na dziwki i alkohol.
      Po wyjściu z autobusu zawsze go podpalamy dla rozrywki.
      • Gość: patka Re: Tak, bo my studenci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 12:47
        Tak.. tak.. bo my studenci tak mamy. Boże Wasze wypowiedzi na Nasz temat są
        poniżej jakiegokolwiek poziomu.. No chyba, że jesteście jakimiś nadludźmi i
        możecie sie wywyższać.
    • pssz To chyba będą wesołe autobusy. 26.03.10, 13:26
      Dla ludzi lubiących emocje i przygody.
      • nastyyy Re: To chyba będą wesołe autobusy. 26.03.10, 13:37
        Zazdroszczą, bo nie studiowali i teraz to (nie)procentuje..

Wyjechaliby na rok do miasta gdzie nie ma wyższych uczelni - zobaczyliby jak się
        mieszka w miejscu gdzie nie ma knajp, barów, pubów, sklepów.. Tu przyjeżdżają
        młodzi, wydają pieniądze.. Gdzie indziej nie ma zapotrzebowania, to takich
        instytucji się nie otwiera.. A więc pracy mniej, bieda większa.. A my
        przyjeżdżamy, wydajemy - dzięki czemu wy/wasze dzieci mają pracę..

Jesteśmy tacy źli..

Mieszkałam przez rok w okolicy bloków socjalnych - studenta tam raczej żadnego
        nie było, a awantury, imprezy, policja 3 razy dziennie, staż pożarna kilka razy
        w tygodniu, co chwilę jakieś rozróby, pobicia, morderstwa - ale tak, to studenci
        są źli, bo pójdą w weekend na imprezę do klubu, a potem chcą wrócić autobusem..
        (pomijając fakt, że nie każdego można wrzucić do jednego worka - ja zawsze
        kasuję bilety, nocnymi wprawdzie teraz nie jeżdżę ale kiedyś miałam zawsze
        miesięczny, więc de facto czynności skasowania nie wykonywałam, a bilet
        zakupiony miałam). Pamiętajcie też, że sporo studentów na swoje utrzymanie
        pracuje - co za tym idzie nie ma czasu na imprezowanie 5 razy w tygodniu. Wy
        żerujecie na mieście, żądacie mieszkań komunalnych (co chwilę tematy z
        roszczeniową postawą - to mieszkanie, to remonty) a przyjezdni przyjeżdżają,
        kupują mieszkania. Kto na tym zyskuje? Miasto, czy mieszkaniec, który przez 40
        lat będzie wspierał tutejszy bank?
    • baca63 Tu nie chodzi o dobro pasażerów. 26.03.10, 14:02
      Domyślam się że to kolejny super pomysł Pana Patryka Wilda. Oszczędność będzie polegała na tym że MPK wyprowadzi się z Dworca PKS aby za to nie płacić. A ideologię dorobiono że tak będzie lepiej.
      • Gość: tralinka Re: Tu nie chodzi o dobro pasażerów. IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.10, 21:30
        Wild jak zawsze kłamie i manipuluje. Teraz probuje sobie przypisać nie swoje zasługi. Autbusy teraz odjeżdżają co godzinę z jednego punktu przesiadkowego do tego zahaczają w okolice rynku.
    • Gość: post-student To studenciaków stac na taksówki?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 14:43
      Ja już studentem ni jestem na brak gotówki nie narzekam ale taryfa nigdy nie
      jeźdżę. Po prostu uważam, że płacenie 30-50 PLN za przejazd paru ulic jest dla
      idiotów a nie dla ludzi myślących. Dla mnie było oczywiste w czasach studenkich
      że wszędzie poginałem z buta bądź MPK.
      Więc nie kumam o czym mowa? Przecież studenci i tak dotrą na autobusy
      gdziekolwiek by one nie stawały a jak ktoś lubi wywalać 50 PLN za nic to chyba
      nie jest studentem albo nie powinien nim być bo ma bogatych rodziców
      • Gość: kol Re: To studenciaków stac na taksówki?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 17:49
        Ja tam zawsze chodzę z buta-jak jestem świadomy oczywiście ;)
    • echoforever Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z Ry... 26.03.10, 15:52
      Czy Pani Magda Nogaj, autorka artykułu, pochodzi z Wrocławia, lub inaczej, czy
      korzysta z komunikacji nocnej? Raczej nie. Centrum przesiadkowe na dworcu PKS,
      bezpośrednio przy PKP to najlepszy pomysł MPK we Wrocławiu od wielu lat.
      Natomiast częstość kursowania autobusów i ich wymiary (w większości są to
      krótkie pojazdy), trzeba uznać za sprawę inną. Artykuł bardzo zły, a wnioski
      autorki, no cóż, powiedzmy oględnie, mało prawdziwe.
    • intraneus Nie rozumiem, przecież jest dobrze 26.03.10, 20:35
      Czy to takie trudne zapamiętać, że autobusy z dworca PKS wyjeżdżają zawsze o
      pełnych godzinach i w połowie (czyli 1, 1.30, 2, 2.30 itd)? Ja przynajmniej
      nie mam z tym problemów. Mieszkam na Biskupinie, korzystam z linii 253 albo
      255 (do poczty przy spółdzielczej mają identyczną trasę), które kursują
      naprzemiennie. Po imprezie zawsze idę pod Galerię, skąd autobusy odjeżdżają
      parę minut później niż z dworca pks. Aczkolwiek zgadzam się, że lepiej by
      było, gdyby autobus odjeżdżał z przystanku przy przejściu świdnickim.
      Natomiast co do zysków, to mpk musiałoby rzeczywiście sporo kanarów
      zorganizować na noc, bo szczerze mówiąc nie zdarzyło mi się jeszcze skasować w
      nocnym biletu. No ale -ironizując - może niech zostanie jak jest -
      "skomplikowane" rozkłady, odjazd spod Galerii, a transport do domu... za darmo.
    • janusz1069 Walizki, plecaki, torby.... 26.03.10, 22:24
      To zły pomysł wypaczający idee publicznej komunikacji.
      Dworzec PKP jest miejscem od którego zaczyna się droga powrotu do miejsc zamieszkania we Wrocławiu z różnych rejonów Polski. Jak Pomysłodawcy wyobrażają sobie pielgrzymki pasażerów z walizkami, plecakami do kina Helios bo to będzie urzędowe miejsce startu komunikacji nocnej w mieście Wrocławiu. Nie wykluczam, że propozycję tę wysuwa ten sam Urzędnik Miasta Wrocławia, który wydał zakaz zatrzymywania się na przystankach MPK wjeżdżających do Miasta autobusów komunikacji międzymiastowej PKS. Przykład osobisty. Wracałem o północy z Jeleniej Góry do Wrocławia autobusem PKS. Mieszkam na Klecinie. Szofer był służbistą i nie otworzył drzwi. Powołał się na przepisy wydane w imieniu Prezydenta Wrocławia i że nie stać go na opłacenie mandatu. Powrót z centrum na Klenicę zajął mnie dodatkowo 45 min.
      Pomysłodawco pomysłu- podwiń ogon i uciekaj gdzie pieprz rośnie.

• balajanek Re: Walizki, plecaki, torby.... 26.03.10, 23:14
        Wyjechałem z Biskupina na dworzec( z dużym naddatkiem czasu) pustym
        autobusem,k.akademików wsiadła pijana studencka gawiedź,"świętowali" juwenalia
        ,w ilości uniemożliwiającej zamknięcie drzwi.Przeżyłem podwójny horror.Po
        pierwsze czy zdążę,autobus stał na każdym przystanku po kilkanaście minut.Po
        drugie czy mnie nie zarzygają.
        Tak.Ja kiedyś też byłem studentem tylko,że wtedy więcej się studiowało a mniej
        piło teraz jest zdecydowanie odwrotnie.
    • Gość: hihi Ale dajcie tam ikarusy albo inne zlomy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 23:10
      bo ci co wracja to w polowie pijana swolocz i poniszcza tu i tam, nowe mesie
      chyba beda w nocy odpoczywac, tak?
    • yooreey nocne autobusy 08.04.10, 20:22
      większość autobusów ma elektroniczne kasowniki, może zrobić nocne bilety
      czasowe (o ile je ktoś w ogóle będzie kasować), ważne np 1,5-2 godziny, wtedy
      spod zagłębia knajpianego przy heliosie będzie można dojechać na pks i się
      spokojnie przesiąść.

tylko, że tutaj raczej chodzi o to, by nie płacić za dzierżawę miejsc na
      dworcu. miasto wszędzie szuka oszczędności.

ale pomysł, by wszystkie linie kursowały co 30 minut jest OK.
    • marczolinio Czy nocne autobusy będą woziły klubowiczów z Ry... 15.04.10, 09:57
      Jaki procent imprezowiczów wraca taksówkami? Nie wiem kto pisał ten artykuł,
      ale raczej nie korzystał nigdy z usług autobusów nocnych. Rozkłady są bardzo
      łatwe do zapamiętania, bo autobusy jednej linii jeżdżą co godzinę. Większość
      imprezowiczów poza tym wsiada na Kazimierza albo na Maja, bo tam się skupia
      najwięcej klubów.
      Nocna komunikacja jest b. dobrze rozwiązana, w innych większych miastach nie
      ma nawet mowy o busach nocnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka